- 8 Kasım 2014
- 4.865
- 10.579
- 408
- Konu Sahibi Liona Esposito
Bugün tekrar konusunu açtı neymiste isyerindeki bütün arkadaslari gitmis bayram icin ailelerine, tekrar beni yokluyo ne diyeceğim diye
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaş biz mi enayiyiz bilemedim. Neredeyse 3 ay olucak ailemi görmeyeli ama ne yapalım sağlık için katlanıyoruz. Bu işin şakası yok. Evde kalalım ki sağlıkla çok bayramlar görelimBugün tekrar konusunu açtı neymiste isyerindeki bütün arkadaslari gitmis bayram icin ailelerine, tekrar beni yokluyo ne diyeceğim diye
Zaten bunun için bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak ama bazı yurdum insanları bu yasağı nasıl delsem derdinde:))Arkadaş biz mi enayiyiz bilemedim. Neredeyse 3 ay olucak ailemi görmeyeli ama ne yapalım sağlık için katlanıyoruz. Bu işin şakası yok. Evde kalalım ki sağlıkla çok bayramlar görelim
Aynen çünkü mantık şu "yasaklar delmek için vardır"Zaten bunun için bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak ama bazı yurdum insanları bu yasağı nasıl delsem derdinde:))
Zaten bunun için bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak ama bazı yurdum insanları bu yasağı nasıl delsem derdinde:))
Bazı insanları gerçekten anlayamıyorum, dünyada ciddi bir salgın var şakası yok bunun, biz hafif atlatsak ailemizin veya çevremizdeki insanların hafif atlatacağının garantisi yok, oturduğum bölgede haftalardır sokağa çıkma yasağı yok kaldırıldı çünkü ama yine de sanki yasak varmış gibi evde oturduk, bayram geldi tamam bizim geleneğimiz örfümüz bu, bayram olunca büyüklerimizi ziyaret ederiz de normal zaman olsa eyvallah lakin hala salgın bitmiş değilken niye bu ısrar anlamak mümkün değil.Hic söylemeyin valla yasağı kılıfına uydurarak gitme peşinde herkes
Virüsle degil cahillikle savaşıyoruz resmeneşim dün bana bayramda napıcaz dedi, evde oturucaz napıcaz dedim. daha yasak ilan edilmemişti. sonra akşamına yasak ilan edildi. ben söyleniyordum işte "halk şuursuz olunca devlet mecburen yasak koyuyor tabi koymasa millet hiçbişey yokmuş gibi bayramlaşmaya gitmeyi düşünür" dedim. bana verdiği cevap "ben hala düşünüyorum" neymiş kaçak yollardan gidermişiz köyüne. ben kesinlikle gitmeyeceğimi söyledim kendisi giderse de 2 hafta eve almayacağımı söyledim.
ya sanki ana baba bi tek kendisinde var. ben de özlüyorum annemi babamı ben bu kadar gitme gelme lafı etmiyorum. insan nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir? bizi koruyacağı yerde ben gitmek istesem bile hayır diyeceği yerde yaptığına bakın.
bunu teklif etmesi, ben tamam dersem gidecek olması bile beni üzüyor hiç mi düşünmüyor bizi?
benim bronşitim var üstelik risk grubundayım, az bi soğuk alsam ciğerlerimin hırıltısını kulaklarımla duyuyorum nefesim daralıyor.
eşimin ailesi zaten umursamaz, yasak günlerde bile kaç kez şehre gidip geldiler. nasıl o ortama girmeyi düşünebilir? nasıl gidip orda elli kişiyle görüşüp aynı sofraya oturmayı düşünebilir? daha da kötüsü ben gidelim desem beni de çocuğumuzu da götürmeyi nasıl düşünür aklım almıyor.
bi de tutmuş diyorki "e ben çalışıyorum işyerinde kaç insanla görüşüyorum zaten risk altındayız"
e oldu o zaman madem sen işe gitmek zorundasın madem zaten risk altındayız hadi hepten salalım ben dışarı çıkıp insanlarla görüşeyim markete gideyim maske takmayım oraya buraya dokunup elimi yıkamayım zaten sen işe gidiyorsun risk altındayız ne gerek var benim bu kadar kendimi kapatmama dimi...
ben korkumdan sitenin bahçesine inemiyorum bi iki kere bahçeye indim baktım başkaları da iniyor hele birisi yere maskesini atmış tüylerim ürperdi bi daha bahçeye bile inemedim adamın bana dediğine bakın... yazarken bile nefesim daralıyor bunalıyorum.
en son artık dedim ki "kendi kocamı ihbar ettireceksin bana"
böyle bizim sağlığımızı hiçe sayması umursamaması ne kadar zoruma gidiyor. sanki virüs de diyecekti ki "ama bu bayram dokunmayım bu seferlik gidip gelsinler"![]()
Kesinlikle öyle ve bu cahillerle ayni evi paylaşıp beyin yormak daha da zorVirüsle degil cahillikle savaşıyoruz resmen
Ben de anlamıyorum millete cesaret veriyorum ama kendimde o cesareti bulamıyorum. Aslinda bakmayin siz iyi gecindigimiz günlerde bile, bana cok iyi davrandigi zamanlarda bile aklimin hep bi köşesinde kendime meslek edinme para kazanma kendi ayaklarim uzerinde durabilme planlari yapiyorum. Ben üniversiteyi yarida biraktim meslegim yok. Bi ara aciktan cocuk gelisimi okuyodum onu da son raddeye gelince biraktim 4 senelik okuyup devlete girmedikten sonra hicbir getirisi yok cunku. Hep bi seyler düşünüyorum ama ucunda hicbi yere varamıyorumBurda kaç tane konunuz var gerçekten neden hala nu adamla evlisiniz hiç anlamıyorum
devlet yasak koyuyor onu bile kılıfına uydurma peşindeler. o yasağın neden konulduğunu dahi anlamıyor bilinçsiz cahil. eğitilmezler gerçekten.Ay sinir oluyorum var ya bizde de var öyle biri
Akrabalarina bayramda gelmiyecek misiniz diyor gel de sinir olma
Ben muhattap olmamaya calisiyorum hayir bu kucumsemek degil ama bi kural koymus daha neyin derdindesindevlet yasak koyuyor onu bile kılıfına uydurma peşindeler. o yasağın neden konulduğunu dahi anlamıyor bilinçsiz cahil. eğitilmezler gerçekten.
bizim şehrimizin valisi twit attı şu saat itibariyle köylere gitmek kesinlikle yasaktır yazmış, adamın biri gelmiş cevap olarak sayın valim şuan çıkıp hemen gidebilir miyiz yazmış. şaka gibiler. yasak başlamadan gitme peşinde bilinç yok. dalga geçmek için "evet yasak başlamadan gidene virüs bulaşmıyormuş" yazacaktım geri vazgeçtim böyle tipler bunu da ciddiye alır inanır çünkü.
Ben de anlamıyorum millete cesaret veriyorum ama kendimde o cesareti bulamıyorum. Aslinda bakmayin siz iyi gecindigimiz günlerde bile, bana cok iyi davrandigi zamanlarda bile aklimin hep bi köşesinde kendime meslek edinme para kazanma kendi ayaklarim uzerinde durabilme planlari yapiyorum. Ben üniversiteyi yarida biraktim meslegim yok. Bi ara aciktan cocuk gelisimi okuyodum onu da son raddeye gelince biraktim 4 senelik okuyup devlete girmedikten sonra hicbir getirisi yok cunku. Hep bi seyler düşünüyorum ama ucunda hicbi yere varamıyorum
devletimiz sağolsun ama sokağa çıkma yasakları caydırıcı para cezaları falan olmasaydı şuan morglarda mezarlıklarda yer kalmazdı. bilinçli kendiliğinden evinde oturan kesim çok az çünkü.Bu ülke bunca cahile rağmen virüsle iyi bas etti
Merhaba gitti mi esindevletimiz sağolsun ama sokağa çıkma yasakları caydırıcı para cezaları falan olmasaydı şuan morglarda mezarlıklarda yer kalmazdı. bilinçli kendiliğinden evinde oturan kesim çok az çünkü.
hayır gitmedi zaten ailesine gelmeyeceğini söyledi ama onun gecesine de vali köylere gidişi yasakladıMerhaba gitti mi esin
Oyu olmuş sevindim senin adınahayır gitmedi zaten ailesine gelmeyeceğini söyledi ama onun gecesine de vali köylere gidişi yasakladı