Ne bu emzirme merakı! 2.kısım

• Konu Sahibi Konu Sahibi chiLL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İlk cümlenizle ne demek istediniz, müftülüğü arayıp sormak yobazlık mı?

Seni gerçekten aşağılamadım. Konunu kişi bazlı ele almaktan çok toplumsal bazlı ele aldım.
35 yaşında biriyim, insanlarla dalga geçilmesinin yanlış olduğunu çok daha önce öğrendim sen merak etme. Ben konuya yorum yapıyorum sen dikkate alma.

Kendisi yobazlık kelimesini kullandı da ona binaen açıklama yapıp aynen o kelimeyi kullandım. Yoksa hiç bir hareket yobazlık değildir.
Çünkü her insan fabrikasyon üretim değildir. Farklı kültürlerden gelir, insanların değer yargılarıyla dalga geçmek benim yapabileceğim bir şey değil.

Çokta lazımdı onun gibi kuzen iyi yapmışsın.
Sakın geri vites yapma.
.

Hem fesat çocukların birlikteligini engelledi diye dusundugumu söyledin hemde bu konuyu abartı psikolojik devreye ihtiyacım olduğunu sende biraz dinlemeyi okumayı ve okuduğunu anlamayı öğren 30 sene kadar geç kalmissin bu işe

Mune sana yemin ederim ki az biraz beni forumda tanıyorsan dalga geçmediğimi biliyorsundur.
Kendimden o kadar eminim ki dalga geçmediğim konusunda. Neyse ben yazmayacağım artık bu konuya. Hem fikir olmayınca dışlanıyorsun. Kuzeni yuhlasam, kocasında gözü olduğunu söylesem beğeni rekoru kırardım ama neyse...

ya canım bak yazıyorum sonra kızıyorsun.
Ben de diyorum ki sütün gelip gelmediğinden asla emin olamazsın. Bu kuzenin vijdanına kalmış bir durum. İki dudağının arasında mı çocukların süt kardeşi olma durumu. Ya geldiyse ve yalan söyleyip "gelmedi" dediyse.O zaman süt kardeş olmaktan çıkıyorlar mı?
O yüzden diyorum ki: sen takılma bunlara. Allah'ın adaletine bırak, kuzeninle de görüşme.

o ilk cümleye bende takıldım ama yorum yapmaya gerek görmedim. çünkü arkadaş konuyu bambaşka yerlere getirebiliyor :)

o ilk cümleye bende takıldım ama yorum yapmaya gerek görmedim. çünkü arkadaş konuyu bambaşka yerlere getirebiliyor :)
"Kuzeni yuhlasam, kocasında gözü olduğunu söylesem "bunlar bir önceki konsunda söylendi.
Cidden enteresan anormalleri normal görüyoruz.

Sen kadın erkek ilişkileri hakkında ders verdin burda biz asili yorum gibi bu zihniyeti elestirdin bende meseleye Yobazlik yapıp bakmadigimi bahsettigim şeyin aşk mesk olmadığını yada ilerde günah olmasın diye vs bunu anlattım he sen tabi yine anlamadin çünkü sen okumuyorsun ben çözdüm

son kez yazıyorum bunlar dün senin konunda yazılan şeyler. Ben ilk kez yazıp da ütopik bir şeyler söylemedim.
alıntı yapayım mı?
dün sana kaç tane arkadaş bu kadının senin kocanda gözü olabileceğini söyledi??
Cidden bu konuştuklarınız normal de benim toplumsal eleştiri yapmam mı anormal?
Ben konunun başında dün yazılanlara istinaden yazdım onu ama sonrasında daha farklı şeyler ele aldım. Takıldın kaldın orada.

Arkadaşım bende yasal boyutta değilim zaten diyorum ya bu onun çene sine vuracak bunla boburlenecek bana böyle yapiyor yani ilerde de kızıma ay ben senin süt annenim derse sinir olurum diyorum böyle demesini engellemek adına fetvaya sordum dedim ama onlarda beklediğim cevabı vermedi olur dedi he bu seferde kuzen sutum yoktu dedi gerek kalmadı zaten olay bu

Hayır sen çocuklara kardes kardes yaşatmayi ogretemiyiruz analar fesat ca böyle düşünürse gezegen gonderir falan dedin onu diyorum ben bu zihniyetle birsey yazmadım neden böyle ^analar^ diyerek beni oyleymisim gibi ele aldın diyorum

iyide ipek başkalarının yaptığı yorumlardan konu sahibine yükleniyorsun gerçekten farkında değil misin?
Neden konu sahibine yükleneyim ki Saksı?? Yani genel yorumlar yaparak olayı ele alıyorum. Konu sahibiyle bir sıkıntım olmadığına emin olabilirsin. Şimdi sence şu konuda haksız mıyım??
Konu sahibi müftülüğü aramış. Müftü demiş ki: sütün gelip gelmediğinden emin olun.
Konu sahibi kalkmış kuzenine mesaj yazmış: süt geliyor mu hakkımı helal etmem falan.
Buraya kadar tamam güzel, sonrasında kuzeni "gelmiyor abartıyorsun gelse tamam neyse de gelmiyor" demiş.
konu sahibi ikna olmamış. Yani süt kesin gelmiş gibi de kuzeni yalan söylüyor sanki.
1. süt geldi ve bebek emdi. Süt kardeşi oldular.
1.1. ama kuzen yalan söyledi gelmedi diye.
1.2. "süt geldi" dedi. ve yine süt kardeşi oldular.
2. Süt gelmedi ve bebek boş meme emdi.
2.1. konu sahibi ikna olmuyor.

kuzeni zaten engellemiş ve görüşmüyor. Ona göre sorun ölene kadar süt annelik hakkı iddia edecek olması.
Ben de diyorum ki: her şekilde kuzeni engellemişsin ve görümüyorsun. Sen onaylamdıktan sonra sülale arasında bu olayı yalanladıktan ve doğrusunu anlattıktan sonra nasıl hak iddia edebilir ki? Nedense burada film kopuyor.
Allah aşkına söyler misin nerede yükleniyorum ben konu sahibine.
Hakaret mi etmişim??

Ben diyorum ki zaten Süt GELMIYOR dedi diyorum orda olay bitti gerek kalmadı diyorum biraz oku Allah aşina gereksiz polemik yapiyorsun aynı anda başkalarına da yazıyorum bunu Ekstradan birde sana izah etmeye calisiyorum yazdiklarim anliyo sen okumuyorsun israrla

Alla alla 2-3 oldu sana laf giydirmedim diyorum. Nasıl inandırabilirim ki.
Bu tür bir olayda konuyu ele aldım. Şöyle ki bazı bilinçsiz aileler çocuklar daha parmak kadarken "sizi evlendireceğiz büyünce" "aman damadım" "aman gelinim" "bu benim gelinim" gibi söylemleri duymuşsunuzdur. en azından ben duydum. Duyan ilk ben değilim eminim. Diyorum ki analar çocuklar henüz çocukken bu tür şeyleri kulaklarına sokmaz da çocuklara çocuk muamalesi yaparsa emin olun çocukların aklına gelme olasılığı çok düşük. Umarım bu sefer meramımı anlatabilmişimdir.

tamam ben yorum yapmıyorum konuya daha fazla.
Lütfen yazdıklarımı görmezden gel. en nihayetinde benim kendi düşüncelerim şahsına ait bir derdim yok.
Umarım sorununu çözersin.

Konu çok farklı yerlere gelmiş ama ben de yorum yapmak istedim.
Birincisi, geçenki konunuzda anlattıklarınıza istinaden ben de kuzeninizi anormal buldum,iyiki görüşmeyi kesmişsiniz.
İkincisi, bebeğinizi emzirmişse ne olur ki? İlerde çocuklarınızın evlenme durumu olur diye korkuyorsanız binde bir ihtimal yüzünden bu kadar abartmayın Allah aşkına. Kanser hastalarının anne sütüyle tedavi olduğundan,milyonlarca annenin hasta bebeklere süt gönderdiğinden haberiniz yok herhalde;onlar hangi boyuttan bakıyor peki? Kızım tümör tedavisi görürken sütüm kesilmişti üzüntüden,hastanedeki bir anne süt sağıp vermişti. Lütfen abartmayın artık,lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…