eski oturduğum ev toki idi. ve orada onlardan vardı. hatta ne yalan söyleyeyim onlara katıldığım da olmuştur. bazıları boş ve patavatsız oluyor. ama içlerinde filozof gibi olanlarda vardı. ve sohbetleri çok keyifliydi. tüm bunlara rağmen çirkin bir şey tabi...Bina önüne doluşup oturan teyzelerden var mı sizde de? Hani şu binanın gayri resmi güvenlik timleri... Başlarda çok takılmıyordum ama son zamanlarda rahatsız edici olmaya başladı. Binaya her giriş çıkışımda resmen sorguya çekiliyorum. Telefonla konuşarak çıksam bile konuştuğum konu ile alakalı bile yorumlarla yetişiyorlar. Telefondayım iyi günler diyerek geçiyorum. Terslemeyim kalp kırmayım diyorum ama sürekli aynı şey. Bugünde yine 7 kişi falan oturmuş kimi bankta kimi evinden getirdiği sandalyede aralarından biri kocanın kıymetini bil dedi pat diye. Anlamadım neden böyle birşey söylediğini biz ikimizde birbirimizin kıymetini biliriz dedim geçtim gittim. Tanımıyorum tek bildiğim bankın üstüne yapışan kadınlar bundan ötesi yok. Benimle nasıl böyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.tam olarak derdi ne olabilir bunların? Site güvenliğine şikayet ettik benim gibi rahatsız olan başkalarıda varmış. Bankı kaldırsak sandalye çekiyorlar diyor güvenlik. Çardak var gidin orada oturun ne işiniz var bina önünde.Yönetimede şikayet edenler olmuş ama değişen birşey yok. Binaya her giriş çıkışta ben bunların anlamsız laflarını çekmek zorunda mıyım?
En iyi savunma hücumdur. Onlardan önce siz laf atın. Ooo kızlar iyi mi böyle? Dünya size güzel, anca oturun. Günaydın işsizler. Dün yoktun teyze, seni merak ettim, hayırdır işin mi vardı? Onlar senden yılsın.Bende hiç muhattap olmak istemiyorum. Kalp kırmayım diyorum ama sürekli kendimi tacize uğramış gibi hissediyorum. Evimden istediğim saatte çıkamaz oldum resmen hesap yapıyorum yok yağmur var yoklardır yok ezan okundu namaza gitmişlerdir gibi.... Ama mutlaka denk geliyorum kaçamıyorumda.
Bina önüne doluşup oturan teyzelerden var mı sizde de? Hani şu binanın gayri resmi güvenlik timleri... Başlarda çok takılmıyordum ama son zamanlarda rahatsız edici olmaya başladı. Binaya her giriş çıkışımda resmen sorguya çekiliyorum. Telefonla konuşarak çıksam bile konuştuğum konu ile alakalı bile yorumlarla yetişiyorlar. Telefondayım iyi günler diyerek geçiyorum. Terslemeyim kalp kırmayım diyorum ama sürekli aynı şey. Bugünde yine 7 kişi falan oturmuş kimi bankta kimi evinden getirdiği sandalyede aralarından biri kocanın kıymetini bil dedi pat diye. Anlamadım neden böyle birşey söylediğini biz ikimizde birbirimizin kıymetini biliriz dedim geçtim gittim. Tanımıyorum tek bildiğim bankın üstüne yapışan kadınlar bundan ötesi yok. Benimle nasıl böyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.tam olarak derdi ne olabilir bunların? Site güvenliğine şikayet ettik benim gibi rahatsız olan başkalarıda varmış. Bankı kaldırsak sandalye çekiyorlar diyor güvenlik. Çardak var gidin orada oturun ne işiniz var bina önünde.Yönetimede şikayet edenler olmuş ama değişen birşey yok. Binaya her giriş çıkışta ben bunların anlamsız laflarını çekmek zorunda mıyım?
Bende saf duruyorum sanırım cesaret ettiklerine göre.Bana biri oyle birsey soylese sanane derim yasi cismi farketmez konuşmak için konuşmayacak karşımdaki kişi bu zamana kadar kimse oyle birseye cesaret edemedi şahsen
Haklısınız aynı duyguları yaşıyorum bende binaya her giriş çıkışta. Bunlar arsa sahipleri akrabalar yani. 4 blok var bende ki bahtsızlık hepsinin benimle aynı blokta oluşu. Allahtan kiracıyım ev sahibimde rahatsız bu durumdan. Buranın muhtarı onlar diyor. Bir tanesi var o çok fena diyor :)...eski oturduğum ev toki idi. ve orada onlardan vardı. hatta ne yalan söyleyeyim onlara katıldığım da olmuştur. bazıları boş ve patavatsız oluyor. ama içlerinde filozof gibi olanlarda vardı. ve sohbetleri çok keyifliydi. tüm bunlara rağmen çirkin bir şey tabi...
benim eşim daha çok rahatsız olurdu onlardan. ki kendisi normalde yaşlı insanlarla, özellikle de yaşlı kadınlarla (filozof gibi olanlarla) sohbet etmeyi sever. ama kapı önünde olduklarında; askerde komutanın önünden tören yürüyüşüyle geçiyorum gibi geriliyorum diyordu. :) tüm gözler üstümde...
şimdi sakin bir mahallede, müstakil bir evde oturuyoruz. yinede komşular bize kim geldi kim gitti görür ve bilirler. elinde bir şey görse pazara mı gittin, ne aldın, falanca ürün de gelmişi mi pazara, sizin çocuklar görünmedi bu gün vs... tarzında sorguya çekiliriz. ama bunu, apartman önündeki gibi kurumsal değilde bireysel yaptıkları için rahatsızlık vermiyor. burada muhatabın belli. apartman önünde ise tamamen kurumsal bir yapı var. :) kiminle muhatap olduğun belli değil. :)
Hamileyken evin yakında 5_10dakika yürüyüp gelirdim hergun teyzenin teki bigun dışarda doguracan bu gidişle demişti,özellikle giriş katta oturur yaşlılar binaya gireni çıkanı dikizlerler,Bina önüne doluşup oturan teyzelerden var mı sizde de? Hani şu binanın gayri resmi güvenlik timleri... Başlarda çok takılmıyordum ama son zamanlarda rahatsız edici olmaya başladı. Binaya her giriş çıkışımda resmen sorguya çekiliyorum. Telefonla konuşarak çıksam bile konuştuğum konu ile alakalı bile yorumlarla yetişiyorlar. Telefondayım iyi günler diyerek geçiyorum. Terslemeyim kalp kırmayım diyorum ama sürekli aynı şey. Bugünde yine 7 kişi falan oturmuş kimi bankta kimi evinden getirdiği sandalyede aralarından biri kocanın kıymetini bil dedi pat diye. Anlamadım neden böyle birşey söylediğini biz ikimizde birbirimizin kıymetini biliriz dedim geçtim gittim. Tanımıyorum tek bildiğim bankın üstüne yapışan kadınlar bundan ötesi yok. Benimle nasıl böyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.tam olarak derdi ne olabilir bunların? Site güvenliğine şikayet ettik benim gibi rahatsız olan başkalarıda varmış. Bankı kaldırsak sandalye çekiyorlar diyor güvenlik. Çardak var gidin orada oturun ne işiniz var bina önünde.Yönetimede şikayet edenler olmuş ama değişen birşey yok. Binaya her giriş çıkışta ben bunların anlamsız laflarını çekmek zorunda mıyım?
Tam olarak bende bunu anlamış değilim. Niye açıklama yapıyorum niye cevap veriyorum diyorum kendi kendime. İlk kez böyle bir durum yaşamanın affallaması bendeki sanırımOnlar size kocanın kıymetini bil dediklerinde ikimizde birbirimizin kıymetini biliyoruz demektense, PARDON??? Deseydiniz keşke. Onlarda anlatsalardı dertlerini ne hakları varsa dökülselerdi yani açıklama yapmak niye elalemin insanlarına?
Cevap sorudaBina önüne doluşup oturan teyzelerden var mı sizde de? Hani şu binanın gayri resmi güvenlik timleri... Başlarda çok takılmıyordum ama son zamanlarda rahatsız edici olmaya başladı. Binaya her giriş çıkışımda resmen sorguya çekiliyorum. Telefonla konuşarak çıksam bile konuştuğum konu ile alakalı bile yorumlarla yetişiyorlar. Telefondayım iyi günler diyerek geçiyorum. Terslemeyim kalp kırmayım diyorum ama sürekli aynı şey. Bugünde yine 7 kişi falan oturmuş kimi bankta kimi evinden getirdiği sandalyede aralarından biri kocanın kıymetini bil dedi pat diye. Anlamadım neden böyle birşey söylediğini biz ikimizde birbirimizin kıymetini biliriz dedim geçtim gittim. Tanımıyorum tek bildiğim bankın üstüne yapışan kadınlar bundan ötesi yok. Benimle nasıl böyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.tam olarak derdi ne olabilir bunların? Site güvenliğine şikayet ettik benim gibi rahatsız olan başkalarıda varmış. Bankı kaldırsak sandalye çekiyorlar diyor güvenlik. Çardak var gidin orada oturun ne işiniz var bina önünde.Yönetimede şikayet edenler olmuş ama değişen birşey yok. Binaya her giriş çıkışta ben bunların anlamsız laflarını çekmek zorunda mıyım?
Simdi teyze vaaaar,teyze var,Bizim kapıda da var o ekipten.Ben üniversiteyi bitirip gelince boşluktan bir iki takildim bu teyzelerle. Severler beni iyidir aramiz. Çayın yanına kek börek yapınca tabak yapıp yollarlar bana da.
Her beni gördüklerinde mesleğini eline almadan sakin evleneyim deme basarız o nikâhı konulu nutuklarını çekmeleri haricinde karışmazlar da bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?