Ne büyük dertmiş şu nedeni bilinmeyen infertilite!!

irem naz

Canım OĞLUM
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2008
6.671
18
158
Arkadaşlar eminim benim gibi nedeni bilinmeyen kısırlık teşhisi konulan arkadaşlar çok var,doktorum bana ve eşime şuanda 2008 deyiz bunun nedeni bilinmiyo belki 2010 da bulunacak bunun nedeni şuanda bunun için araştırmalar yapılıyo dedi...Ya biz yinemi birkaç sene bekliycez yaaa.Yaş gelmiş 28 e herhalde bilinene kadar menapoza girmesem iyi bu sıkıntıyla...senağlama
:çok üzgünüm:

çok üzüldüm canım yaa...
kaç yıldır korunmuyorsunuz ve olmuyor acaba????????

6 yıllık evliyim evlendiğim günden beridir korunmuyorumsenağlama
Diğer arkadaşın sorusuna geleyim zaten bu benim ikinci doktorum evet var nedeni bilinmeyen kısırlık çünkü tıp bazı yerlerde yetersiz kalıyo doktorun bizden istediği tahliller hep iyiydi şuanki doktorumda beni her ay muayehanesine gidince alttan ultrasyona girince yumurtalıklarımın çok sağliklı ve çok iyi çalıştığını söylüyordu..zaten yine doktor değiştireceğim inanın üç senedir git gel yapmaktan bıktım ankara ya.Ankaranın ilçesinde oturuyorumda görev icabı...:a015:

canım benim ben de sebepsiz infertiliteyim ve 8 aydır tedavi görüyorum.Evet biz sebepsiz kısırız.Yani illaki var bi nedeni ama şu an bu bilinemio.Ama moral bozmamalı ,bu çok da kötü bişey deil en azından bilinenler arasında bi sorunumuz yok,yani herşey normal,psikolojik bile olabilir,bi de böyle düşünün..Ben de ekimden beri tedavi görüorum ve sana tavsiyem ii bi doktor bul va sakın değiştirme.San hangi aşamadasın bilmiorum ama ben puregon ve ovitrelle seviyesindeyim.Doktor değiştirmen sana çok faydalı olmaz bence,tabi nacizane bi tavsiye bu.Umarım ii haberleriniz gelir,çünkü burda birinin hamile kalması inanın öyle büyük umut ki...:teytey:

ksırsın diyor doktorlar yanlış anlamadıysam ama nedeni bilinmyormuş oylemi.bence başka doktorada görün ......
cok kaba bir tarif kusura bakmayın ama bu bir hastalık dikkatinizi cekerim ve biraz uslübünü kibar tutun derim :mymeka: :mymeka:

Gönülyarası doktorundan memnunsan değiştirme değiştirdiğin zaman herşeye baştan başlıyolar sende daha çok yıpranıyosun. Bendede aynı hastalık aslında diğer adı kısırlık insan bunu düşününce bile psikolojisi bozuluyo geçen doktorlar dizisinde kıza infertilite teşhisi kondu kısırım çocuğum hiç olmayacak diye ağladı sinir oldum bende ağladım ilk aşılamam tutmadı şimdi bu ay 2. yi yaptırıcam kısmet artık ama umudum var sonuçta görünen bi rahatsızlığımız yok neden kendiliğinden olmasın

K:teytey::teytey:ızlar ağlamak zırlamak yok,bizimki Allahın izniyle dermansız deildi,sebepsiz diye sakın endişelenmeyelim.Rahminiz tutmasaydı ya da ne bilim yumurtalarımız sorunlu olsaydı daha mı iidi.Bence çok daha büyük sorun bunlar.Biz ii durumdayız sadece biraz desteğe ihtiyacımız var o kadar.Aptal tv dizileri,onun bunun konuşmasıyla falan yıpranacaksak bu iş yaş arkadaşlar.Moral kanseri bile yenio,bunu mu atlatamayacağız.Allah insanları denermiş işte bu da onlardan biri bizim için ,ne isyan ne de sıkıntı olmamalı.Gündelik telaşelere devam.Elimizden geleni yapacağız gerisi kader.Öpüyorum sizi..Şeniz

Gonulyarasi asilama ya da tup bebek dusunuyor musun? Bende de ayni sorun var eylulde asilama yaptiracagim.

Kızlar doktor değiştirmem şart tüp bebeği şimdilik düşünmüyoruz aşılama olabilir,ama aşılamadan önce iğne tedavisi var onu olacam herhalde bu iğne her yere vuruluyo kola bacağa göbeğe....Offff bazen düşünüyorum da niye bizimkide başkaların ki gibi kendiliğinden olmuyo diye....Sonrada aklım başıma gelkiyo bunun bizim için bi imtihan oldugunu düşünüyorum isyanda etmek istemiyorum...Rabbim hiç bi evi çocuksuz bırakmasın kızlar vallla çok zor ben eşimle çok mutluyum ama çocuksuz bi evlilin bomboş anlamsız oldugunu düşünüyorum....İnanın sorunun bende olduğunu çocugun hiç bi zaman olmayacak deseydiler eşimden boşanırdım her kadın anne olmak istediği gibi her erkekte haklı olarak baba olmak ister eşimi bundan mahrum etmek hiç istemem.....:çok üzgünüm:

mrb.bende nedensiz infertileyim.dün 3.aşılamam oldu.bu sefer umutluyum.doktorum bir şekilde olacak dedi.bu hepimiz için geçerli arkadaşlar.moralimizi bozmak yok.allah mutlaka bizlerde o duyguyu yaşatacak.inş.en yakın zamanda ve sağlıklı bir şekilde.

arkadaşım ben de aynı durumdayım seninle,Hayatta çok az kişinin yakaladığı bi ilişkimiz var eşimle ama bu işle uğraşmaya başladım başlayalı diorum ki ya olmazsa hiç naparım???ben de haptan sonra şu an iğne tedavisi görüyorum,ilk ayım bu umarım olur.Umarım bizim gibi olan herkesin yüzü güler sonunda,bişey olsa ve hepimiz kurtulsak değil mi bu dertten..Benim burda bi eczacı var o bana demişti ki bi profesör varmış sanırım Hacettepedeydi çok ii demişti,hatta son çare ona git demişti.Bi araştır istersen. Ve de lütfen moralini bozma ,inanın siz umutlu oldukça ben de güç alıyorum hepinizden.Ne olur bunlarda geçecek merklanmayın..İllaki bizi de izleyen melekler vardır değil mi?yerimseniben

Allah yardımcın olsun tatlım
Allah hepimizin yardımcısı olsun
evet bişey oluyo ama nedenmiyo bilinmiyo ya gıcığım

benim basıma gelen bir seyi anlatacagım arkadaslar uzun bir tedavi dönemi üc defa asılama hic biri tutmadı yedi yıl gecti gezme niyetiyle gittigimiz kayserideki bir evde beni yaşlı bir teyzeye götürdüler
teyze ebe gibi bir sey rahimi karından muayane etti ve bana rahimin cok aşagıda oldugunu böyle hamile kalamayacagımı kalırsamda düsük yapacagımı söyledi gercektende dört beş gün gecer sonra kanamam olurdu yaptıgım tahlilerde ise ikinci cizgi cok acık sekilde cıkardı ben heralde hormonlardan dolayı derdim
teyze karından cok rahat bir sekilde majas yaparak sıcak su ve sabun yardımıyla rahimi yukarı kaldırdı ne kadar rahatladım anlatamam bel agrılarım gecti bazı dönemlerde kasıklarımda cok agrı olurdu o gecti
ve o ay hamile kaldım ama yedi ay yatarak ve bebegim erken dogum yüzünden kaybettik sonra iki yıl gecti bu sefer ben gittim o teyzeye yine o ay hamile kaldım gene yatarak 8 ay ve kızım geldi dünyaya onuncu yılda
doktorlara bakarsan bende ve esimde hic bir sorun yok ama bebekte yok doktorlar sen bu ay kesin hamilesin derdi cogu zaman ama yok sebebi bilinmeyen infertile kadar kötü hic bir sey yok herseyiniz normal ama olmuyor bence güvenilir kisilerden böyle seyleride deneyin
tabi bunu para icin yapan sahte doktorlardan ve ebelerden uzak durun

Son düzenleme:

ablacım ,evet bu tür şeyleri bende duydum...
mayıs ayında belimi çektirmiştim ama yine olmadı...
dur bakalım bu ay ballı bi karışım kullandım bi arkadaş bunun üzerine hamile kaldığını söyledi 7 yıldan sonra...
bendede etkili olacakmı bakacaz artık...
hayırlısı yinede...:ecrin_bebek::CüvCüv:

Göz atabilirsiniz demiştim , isterseniz yani. yerimseniben a.s.

İnşallah sebepli sebepsiz herkes bir an önce hayırlısıyla hamişş kalır. :Saruboceq: :CüvCüv:

kızmadım ki bebişim...kaydirigubbakcemile3
iyi dileklerin için çok sağol canısı...Şeniz

gönül yarası geçmiş olsun inş allah hepimizi hayırlı bir evlat sahibi yapar.sen elinden gelen herşeyi yap .bende aynı sıkıntılar içerisindeyim.bazen bende olmayacak saçma sapan şeyler düşünüyorum.gerçekten çook zor bi durum ancak yaşayan bilir.geçenlerde bi arkadaşım kadın doğumcuya gitmiş.kadın doğumcunun bile istemesine rağmen 5 yıl çoçuğu olmamış.ne zaman psikolojik olarak olacak olacak demeye başlamış.hamile kalmış.şuan 5 aylık ilk bebeğine hamileymiş.ben kesinlikle bu işin psikolojik olduğuna inanıyorum.bende 27 yaşındayım .ama sakın geç olacak diye düşünme.artık bu zamanda bi çok insan geç yaşta anne baba oluyor.inş bi gün bizde annelik duygusunu tadıcaz.ben buna inanıyorum.6 yıldır olmasada hala bi ümidim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…