Kulaklarında bence ameliyat edilecek bir durum yok, sen rahatsız oluyorsan ona göre saçlarınla falan kapatabilirsin ama bence ameliyatı düşünme. Hem bantla olmaz o, bi manken de japon yapıştırıcısıyla yapıştırmıştı seneler önce, sonra o sebeple ameliyat olmuştu sen yapma.
Diş konusuna gelince de, bana da çenen dar gibi geldi. Bende de var çene darlığı ve ortodonti tedavisi gördüm. Ama 20'lik dişlerim çıktı yine hafif kaydılar. Daha doğrusu çıkmadı çene kemiğime kaynadı tamamen. Kestirip aldırıcam dişlerimi Cuma günü. Bu arada kompozit dolguyu bilmiyorum da bende de ışınlı dolgu var ön dişlerimin yarısı kırıldığı için. Ben o yüzden ortodonti tedavimi plaklarla ve çok daha uzun süreli gördüm. Bence tel taktırma şansın varsa taktır.
Kulaklarımı takmıyorum zaten kafayaa sadece bantla düzelme şansı varsa takimdee düzelirse yanıma kar kalırr o kadar sorunumdan biri çözülürr hiçdeğilse diyeNapsam benn dişçiler çok pahalı bide tellede gezememki senelerce zaten lisede şu insanların dalga geçmesinden bıktığım için yaptırmak istiyorum tel takılıp çıkana kadar değil lise üniversite biter.Yandan çıkan dişimde varr onun aşşaya inmesi içinde gerek tel ama fiyatı süresi ve görünümü kötü işte.
Ama neden bu kadar pahalılarrrrbence diş telleri çok hoş duruyor =) ben üniversitede taktım, 1,5 sene. herkes çok yakıştırıyordu. hatta çıkardığımda üzülmüştüm bile =)
2 kız kardeşim de taktı-lisedeyken- birinin alt ve üst çenesi arasında aralık vardı. 2 senelik tel sonunda o aralık kapandı. lisede ve hatta üniversitede takan bir sürü kişi var. ve şimdiye kadar hiç kimse de kötü durduklarını duymadım. herkes güzel göründüklerini düşünüyor. imkanın olursa tel taktır, dişlerini çektirme... babanın dediği gibi yaşlıların dişleri gibi dişlerle dolaşma. hem rahat olmaz hem senin dişlerin kadar güzel durmazlar.
Yaza kadar paramı biriktirsem keşke uygun fiyata taksit yapan bir yer bulabilsem şeffaf tel taktırmak istiyorumDisteli taktir, bir sekilde taksitlendir, parttime haftasonu calisabilcegin bir is bul,
yavas yavas odersin ve dumduz dislere sahip olursun.
Bende kucukken disteli taktirdim ve yakin zamanda kizkardesimde takacak insallah..
Diş telleri neden bu kadar pahalı maliyetide yüksek değil alttarafı bir metal takıyorlarTel taktirmani tavsiye ederim baska turlu duzelmesi zor ayrica ertelersen ilerde daha da zorlanirsin (ya$ olarak)
Yaza kadar paramı biriktirsem keşke uygun fiyata taksit yapan bir yer bulabilsem şeffaf tel taktırmak istiyorum
Diş telleri neden bu kadar pahalı maliyetide yüksek değil alttarafı bir metal takıyorlar
Karşılamaz olurmu 5 sene sonraya randevu veriyorr hemenHic bir fikrim yok gercekten :) sigorta falan karsilamiyor mu?
Sefaf taktircam diye daha fazla para odemeye hic gerek yok tatlim.
Sen tez zamanda taktir kurtul iste daha ne istiyorsun? Bosuna kendini maddi anlamda s,kintiya sokma
zaten 1,5 yil cabuk gecer.
Anladığım kadarıyla sen insanları kırmamak için onlara hak ettikleri karşılığı vermeyen birisin. hiç çekinme onlar seni kırmayı göze alıyorlar ama. bir de üzüldüğünü ve kafaya taktığını gördükçe üzerine geliyorlar bu tip insanlar ve emin ol benim gözlemlediğim kendi sorunlarıyla baş etmek için başkalarıyla dalga geçmeyi çözüm olarak bulmuştur bu kişiler. hiç umursama ayrıca sorunların düzelebilecek sorunlar. tel taktırma olayını araştırmaya devam et belki ucuz yapan bir yer bulunur veya sıra çabuk gelir. kulaklarında şaçınla kapat kapatmazsan da kötü görünmüyor. lisedeyken bir gün elim bir gün saçım, kulağım burnum dert olurdu bana. yaşın gereği bunları yaşaman normal diye düşünüyorum. yaşının keyfini çıkar.
Ama ben okula gidiyorum konuşmam zaten normal değil onla daha beter olurr görüntüsü desen
Aslında bunu bende düşündüm anneminde dişlerinde aralık var ama onun s lerde dili dışarı fırlamıyor.Yada ağlıyor gibide konuşuyorum mesela kelimelere nefesim yetmiyorr kesintiler oluyor. Konuşma bozukluklarına devlet hastanelerinde bakan bölüm varmı ?Canim bende okula giderken tel taktim, birde gozluklerim vardi.
Konusma bozuklugu ile ilgilenen uzmanlara gitmende fayda var.
Belki sorun sadece dislerinin yapisi degildir.
canım ya. şimdi okudum yazını. ben de yaşıyorum böyle şeyler. sivilce konusunda özellikle. şu an tedavi görüyorum daha bi arttılar. artık bi şaka yapılsa ağlamaklı oluyorum. uyumadan hep ağlıyorum. sonra da kendime kızıyorum. kimse mükemmel değil herkesin sorunu var, neden kafama takıyorum diye. ama olmuyo işte. napalım biz de böyleyiz işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?