Ne çok sorunlu bir kızım:( Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Kulaklarımı takmıyorum zaten kafayaa sadece bantla düzelme şansı varsa takimdee düzelirse yanıma kar kalırr o kadar sorunumdan biri çözülürr hiçdeğilse diye Napsam benn dişçiler çok pahalı bide tellede gezememki senelerce zaten lisede şu insanların dalga geçmesinden bıktığım için yaptırmak istiyorum tel takılıp çıkana kadar değil lise üniversite biter.Yandan çıkan dişimde varr onun aşşaya inmesi içinde gerek tel ama fiyatı süresi ve görünümü kötü işte.

Bir şansın varsa git üniversiteleri gez. Kızların üçte birinin ağzında tel var. Utanılacak bir şey yok. Eğer İstanbuldaysan bence Çapa'dan falan gün al dediğin gibi diğer türlü tedavi çok pahalı. Bu arada süre dediğin kadar uzamıyor, benim tel takılamadığı için bebe plağı diye yumuşak bir maddeyle kaplandı, işe yaramadı diye sinirleri aldılar da hemen düzeliverdi. Toplam tedavim bir sene sürmedi. Sıra gelmesi de şans işi, o da 3-4 sene demelerine rağmen 6 ay içinde gelmişti.

-Önceki mesajımda çok daha uzun süreli dedim çünkü bana plaklarla 3 ay demişlerdi. Toplam 5 ay sürdü. Onu kast ettim. :)

Son düzenleme:
bence diş telleri çok hoş duruyor =) ben üniversitede taktım, 1,5 sene. herkes çok yakıştırıyordu. hatta çıkardığımda üzülmüştüm bile =)

2 kız kardeşim de taktı-lisedeyken- birinin alt ve üst çenesi arasında aralık vardı. 2 senelik tel sonunda o aralık kapandı. lisede ve hatta üniversitede takan bir sürü kişi var. ve şimdiye kadar hiç kimse de kötü durduklarını duymadım. herkes güzel göründüklerini düşünüyor. imkanın olursa tel taktır, dişlerini çektirme... babanın dediği gibi yaşlıların dişleri gibi dişlerle dolaşma. hem rahat olmaz hem senin dişlerin kadar güzel durmazlar.

Ama neden bu kadar pahalılarrrr Hiç bir zaman diş teline 4 bin 5 bin tl verebilecek kadar iyi durumda olamıcam en azından 30 yaşından öncee.Ben napıcam diş teli taktıramıyorum dişlerimi çektirmemde ayrı bir derttt of

Gülerken bileee düzgün gülemiyorum böyle dudaklarım tam açılmıyorrr off Bide hep gülen birisiiyim bennnn arkadaşlarımın yanında :18:

Tel taktirmani tavsiye ederim baska turlu duzelmesi zor ayrica ertelersen ilerde daha da zorlanirsin (ya$ olarak)

Disteli taktir, bir sekilde taksitlendir, parttime haftasonu calisabilcegin bir is bul,
yavas yavas odersin ve dumduz dislere sahip olursun.
Bende kucukken disteli taktirdim ve yakin zamanda kizkardesimde takacak insallah..

Disteli taktir, bir sekilde taksitlendir, parttime haftasonu calisabilcegin bir is bul,
yavas yavas odersin ve dumduz dislere sahip olursun.
Bende kucukken disteli taktirdim ve yakin zamanda kizkardesimde takacak insallah..
Yaza kadar paramı biriktirsem keşke uygun fiyata taksit yapan bir yer bulabilsem şeffaf tel taktırmak istiyorum

Yaza kadar paramı biriktirsem keşke uygun fiyata taksit yapan bir yer bulabilsem şeffaf tel taktırmak istiyorum

Sefaf taktircam diye daha fazla para odemeye hic gerek yok tatlim.
Sen tez zamanda taktir kurtul iste daha ne istiyorsun? Bosuna kendini maddi anlamda s,kintiya sokma
zaten 1,5 yil cabuk gecer.

Sefaf taktircam diye daha fazla para odemeye hic gerek yok tatlim.
Sen tez zamanda taktir kurtul iste daha ne istiyorsun? Bosuna kendini maddi anlamda s,kintiya sokma
zaten 1,5 yil cabuk gecer.

Ama ben okula gidiyorum konuşmam zaten normal değil onla daha beter olurr görüntüsü desen

Anladığım kadarıyla sen insanları kırmamak için onlara hak ettikleri karşılığı vermeyen birisin. hiç çekinme onlar seni kırmayı göze alıyorlar ama. bir de üzüldüğünü ve kafaya taktığını gördükçe üzerine geliyorlar bu tip insanlar ve emin ol benim gözlemlediğim kendi sorunlarıyla baş etmek için başkalarıyla dalga geçmeyi çözüm olarak bulmuştur bu kişiler. hiç umursama ayrıca sorunların düzelebilecek sorunlar. tel taktırma olayını araştırmaya devam et belki ucuz yapan bir yer bulunur veya sıra çabuk gelir. kulaklarında şaçınla kapat kapatmazsan da kötü görünmüyor. lisedeyken bir gün elim bir gün saçım, kulağım burnum dert olurdu bana. yaşın gereği bunları yaşaman normal diye düşünüyorum. yaşının keyfini çıkar.

Aslında ben hiç kendime dış görünümüme dikkat etmeyen biriyim ama her bir kusurumu bana insanlarr dalga geçerek kalbimi kırarak göstertiyorlar. Mesela kulağımın kepçe olmasını bile farketmemiştim taki sınıftakiler kulağa bak hahhhahah diyene kadar neyseki bunu pek uzatmadılar. Bu arada ben kulağımın üstüne yattığımıda hiç farketmemiştim bugn dkkat ettim ben normal uyuyamıyorum kulağımı katlayıp üstüne yatıyorum yani arkasının üstüne anlatamadım ama umarım anlamışsındır Dişimin görünümüyle dalga geçmediler ama dişim yüzünden oluşan konuşma bozukluğumlaaa en acı şekilde dalga geçtiler ve geçiyorlar ön dişlerimi yaptırmadan önce çok daha beterdi geçen sene onlar benle dalga geçerken bozuntuya vermez alınmamış gibi yapardım gülümserdim hatta okuldan eve ağlıyarak gelirdimm şimdi azaldı bunlar ama yine rahatsız ediyor.

canım ya. şimdi okudum yazını. ben de yaşıyorum böyle şeyler. sivilce konusunda özellikle. şu an tedavi görüyorum daha bi arttılar. artık bi şaka yapılsa ağlamaklı oluyorum. uyumadan hep ağlıyorum. sonra da kendime kızıyorum. kimse mükemmel değil herkesin sorunu var, neden kafama takıyorum diye. ama olmuyo işte. napalım biz de böyleyiz işte...

Canim bende okula giderken tel taktim, birde gozluklerim vardi.
Konusma bozuklugu ile ilgilenen uzmanlara gitmende fayda var.
Belki sorun sadece dislerinin yapisi degildir.
Aslında bunu bende düşündüm anneminde dişlerinde aralık var ama onun s lerde dili dışarı fırlamıyor.Yada ağlıyor gibide konuşuyorum mesela kelimelere nefesim yetmiyorr kesintiler oluyor. Konuşma bozukluklarına devlet hastanelerinde bakan bölüm varmı ?

^ Canim ben Turkiyede yasamadigim icin konusma bozukluklari uzmanlarini nereden bulabilcegini gercekten bilmiyorum.
Burda aile hekimine soyledigin zaman otomatik olarak yonlendiriliyorsun..

Biz kendi sorunlarımızı 1 takıyorsak insanlar 1000 takmamıza neden oluyorlar. Ne zevk alıyorlar insanların kusurlarıyla eğlenmeye bilmiyorumki.Ne biçim insanlar. Bizim okulda görme engelli bir çocuk var. İnanabiliyormusunuz onunla bile eğleniyorlar gidip çocuğa çarpıyorlar.Yazarken bile şu an nasıl sinirlendim.İnsan demeye utanıyorum bunları tek eğlence kaynakları bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…