Ne desem bilmiyorumki ..

Belki sevmeyi, sevilmeyi, değer vermeyi, göstermeyi bilmiyordur.
Belki bunların hiçbirini görememiştir.
Eğer seviyorsan mücadele et ama feryat figan olmaz canım.
Panik edersin adamı.
Sabırlı olman , yavaş yavaş sarmalaman lazım.
Hesap sormadan,kakmadan,karşılığının hesabını sormadan..
Bu kadar seviyormusun canım?

Okadar hakkisinki... Ama madel boyleler bizim hayatimizi boyle mahvetmey nnehaklari vardi.... Onu seviyorum ama onun davranislari ve bana soyledigi o sevgimdn emin degilim dEmesi ister istemez sogutuyor insani... Cocugum yok ve bu sorunlari haletmeden asla dusunmicegim, esini sevgi gosteremeyen cocuguna nasil gosterir... Sen nasil astin bundurumu neolurrrbanada soyle inan ihtiyacim var bir bilenle konusmaya:(

Kitty; onu cok seviyordum ama suan sadEece seviyorum cunku yuregimi incitti.. :( cok kirildim , bana olan sevgisinden emin olmayan bi adama ne yapayim soylermisin:(

Okadar hakkisinki... Ama madel boyleler bizim hayatimizi boyle mahvetmey nnehaklari vardi.... Onu seviyorum ama onun davranislari ve bana soyledigi o sevgimdn emin degilim dEmesi ister istemez sogutuyor insani... Cocugum yok ve bu sorunlari haletmeden asla dusunmicegim, esini sevgi gosteremeyen cocuguna nasil gosterir... Sen nasil astin bundurumu neolurrrbanada soyle inan ihtiyacim var bir bilenle konusmaya:(

ben alismadim alisilmazda böyle duruma
ben esimi yavas yavas normal kivama getirdim.cünkü esimi cok seviyorum ve onunda sevilmeye cok ihtiyaci vardi. güven sorunu var herkese karsi banada vardi .bana iyice inandi ve güvendi onu gercekten sevdigime zaten o zaman hep ama hep tatli dille isleri rayina oturttum.ama suda gercekki esimin ici kalbi cok iyi. kendi esim adina konusuyorum sen esini daha iyi tanirsin. benim esim asiri dürüst bir insan ve tek istegi sicak aile ama bunun icinde fazla birsey yapmadi . hep ben hep ben. hele kizimiz oldu neler cektim bir ben bir Allah bilir. hamileykende. simdi hepsi bitti.
bak evliligin zaten ilk 2-3 yil alisma evresi derler dogru bence. burdaki türkler icinse daha fazla belki ama dedigim gibi adama göre degisir.
Esini yargilama sen söylesin böylesin deme. kavga etme. güzel güzel tatli tatli sok laflarini.sonucta yine senin dedigin oluyor ki zaten biz iyiliklerini istiyoruz.
aglama bagirma dedigim gibi evde sikinti var diye düsünmesin eve kosarak gelsin.ona huzur ver. Onu sevdigini hep hissettir. her hareketinle her sözünle.inan senden benden cok ihtiyacalri var sevildiklerini bilmeye ve hissetmeye. sonra zamanla düzelir hersey. aranizdaki iliski baska hal alacak.
ama sende demissin hemen sakin cocuk yapma.

Hepinize ilginizden dolayi cok tsk ederim.. Inanin bu oyle kou bir psikolojiki.. Zor bi insan , ve bende cok asiri duygusal biriyim, alttan aldigim zaman kendimi cok ezdigimi hisediyorum, grur yapiyorum,o yapmiyosa bende yapmam diyoum , ve boylece iyice uzaklasiyoruz:( hayir gorucu usulu evlenmedik...

canım hıc gurur yapma daha yenı evlısın ınan bunlar gurur yapılcak seyler degıl duygusallıgı bır kenara atmaya calıs.sen saglam olursan karsıdakınden bekledıklerını guclu bır sekılde ıstersın Allaha sukur kı baska derdın yok yanlıs anlama sakın herkesın derdı kendıne buyuk ama burada okudunsa ne sorunlar yasıyanlar var.

sen asla kendını ezılmıs gorme senın meskul olacagın bırsey olmadıgından esınden beklentılerın cok oluyor halıyle tum gun evdesın esın tum gun dolu calısıyor gun ıcınde aramasa bıle sana dert olur bu. yapamam dıye bırsey yok sende yapmazsan senın esınle ılıskını kım guzellestırıcek baskalarımı ? once bu dusuncelerınden sıyrıl , kendıne meskulıyet buldugunda hersey daha guzel olucak emın ol cunkı senınde zamanını alan seyler olucak cevren arkadasaların evde durmak yormus senı bence.

Söylediği kırıcı evet ama onu asıl tanıyan sensin canım
Sence seni sevmiyormu?
Duygularını ortaya koyamayan
Erkekler feryat edip ağlayan kadınlar karşısında genelde aciz kalırlar.
Ya kaçarlar , yada saçmalarlar.
Şimdi bu kadar zaman nişanlı kalmışsınız , şimdide evlisiniz
sence seni seviyormu yoksa gerçekten duygularından emin değil mi
Bu soruya sadece o cevap verebilir ama sakince konuşmalısınız

Benim esiminde kalbi cok temiz , yani asla kotu dusunmez olaylara karsi, sizinde dediginiz gibi benim bir mesguliyete ihtiyacim var ... Ama yabanci bir ulkeye gelince hemen adapte olamiyosun , bazi resmi engeller oluyor, hemen ise okula baslayamiyorsun, cok sukur onlar atlattik, insallah bunlai hallederiz... Elbette ki bunhayatta hicbisey kolay olmuyor, cok ayri ayri konularda zor sinintili donem geciren cok insan var bUnlari biliyorum , okuyorum burda herkesin bi sorunu var... Ama ayni yastiga bas koydugun adamin seni sevdiginden emin olmamasi nasil anlatimki icimi yakiyor...... Hepinizden ozur dilerim basinizi sisirdim, ve ayrica cok cok tsk ederim, artik kendimi yalniz hisettimde burda olacagim.. Cunku guzel ulkemin oyle guzel yurekli insanlari varki ... Bunsoguk ulkenin soguk havasinda yuregi bile soguyan insanlar gibi degillll... Allah razi olsun hepinizeden..

yanlış yerden bakıyorsun bence
sonuçta yurtdışına evlendin ailenden işinden okulundan ayrılmayı göze aldın
ve eşinin bu tarz bi insan ne kadar da değişicem dediyse de çok zor değişir
sen sürekli şöylesin böylesin diyorsan hemen arkasından da senin için geldim ailemi bıraktım işimi bıraktım dersen
onu da bunaltırsın evet zor aileni bırakıp bilmediğin yere gitmek ama sen başından biliyordun
sürekli bunun lafını yapıyorsan elbet bir gün gelmeseydin lafını duyabilirsin tıpkı sana olan sevgimden emin değilim lafı gibi
aile yapısından dolayı küçüklükte yaşadıklarından dolayı eşin sevgisini belli edemiyor olabilir canımlı konuşamıyor olabilir
sadece sorun bu mu yani saygısı senin fikirlerine önem vermesi değer vermesi nasıl

Son düzenleme:
merhaba; öncelikle sakin ol canım, çok sakin...
hadi adım adım gidelim.
1. sen de kötü olursan ne anlamı kaldı? o iyi mi oluyor sen kötü olunca, hayır. senden değerli kimse yok, bunu unutma. sen iyi olmazsan hiçbir şeyin önemi yok... kendini toparlamaya çalış lütfen

2. sen de söylüyorsun, eşin kötü bi çocukluk yaşamış diye. düşün ki eşin çocukken astım olsaydı ve şu an astım krizleri geçirseydi, sen onu bu krizler yüzünden terk edecek miydin? bazı şeyler bilinçlidir, arkadaşlar anlatıyor misalen huyu olmayan bş davranışla eşlerin kalbini kırıyo beyler. buna çok kızıyorum. ama senin eşin örselenmiş, yıpranmış, ne sevmeyi öğrenmiş ne de sevilmeyi. bunu farkında kendisi de. seni sevdiğimden emin değilim diyor çünkü sevmeyi bilmiyo. sevginin kıymetini bilmiyo... bazı şeyler sabır ve zamanla düzelir. inanki ben yazını okurken senin kadar eşine de üzüldüm. astım olsa kocan bırakmayacaktın demi. evdeki yünü tüyü atacaktın kriz geçirmesin diye. ona göre ortam sağlayacaktın. şu anki durumu da öyle eşinin. onu bırakma, ona kızma, onu atma. zor ama evlilik böyle bir şey. ona sevmeyi öğret...

3. diyeceksin ki bu nasıl olacak gurbet elde tek başıma tükeniyorum... tez elden türklerin olduğu bi dernek vakıf vs bul. eşin dışında bi hayatın olsun, arkadaşların olsun ki bunalma. nefes alacak zamnların olsun. dahaçok yenisin üstelik de yeni bi hayat, yeni bi ülke. bu sebeple canım kendini iyileştir ilk olarak. alışmaya bak oralara. sonra da ilmek ilmek sabırla bıkmadan sev eşini. elini tut, gözlerine bak, ona notlar yaz. onu sevdiğini bilsin. ama sakin ol, karşılık bekleme, beni sev deme. bunu başarırsan emin ol hayatta en çok seni sevecek ve sana minnettar olacak. çünkü tüm hayatının ona açtığı koca bi yarayı iyileştireceksin. umarım her şey çok çok güzel, gönlünce olur. yürekten sevgiler...

Benim esiminde kalbi cok temiz , yani asla kotu dusunmez olaylara karsi, sizinde dediginiz gibi benim bir mesguliyete ihtiyacim var ... Ama yabanci bir ulkeye gelince hemen adapte olamiyosun , bazi resmi engeller oluyor, hemen ise okula baslayamiyorsun, cok sukur onlar atlattik, insallah bunlai hallederiz... Elbette ki bunhayatta hicbisey kolay olmuyor, cok ayri ayri konularda zor sinintili donem geciren cok insan var bUnlari biliyorum , okuyorum burda herkesin bi sorunu var... Ama ayni yastiga bas koydugun adamin seni sevdiginden emin olmamasi nasil anlatimki icimi yakiyor...... Hepinizden ozur dilerim basinizi sisirdim, ve ayrica cok cok tsk ederim, artik kendimi yalniz hisettimde burda olacagim.. Cunku guzel ulkemin oyle guzel yurekli insanlari varki ... Bunsoguk ulkenin soguk havasinda yuregi bile soguyan insanlar gibi degillll... Allah razi olsun hepinizeden..

esın sana bence bunaldıgından oyle soylemıstır yoksa 3 yıl nısanlı kalan bırısı bunları soylemez buna odaklanmanı tavsıye etmem sen sadece yukarıda bır cok arkadasın bahsettıgı gıbı duygularını hem hareketlerınle hem sozlerınle dıle getır.

Loria öncelikle sakin ve serinkanlı olmalısın.
Arkadaşların yazdıklarını dikkatlice oku canım.
Olay sende bitiyor.
Yurtdısında yaşayan arkadaşın yazdıklarına katılıyorum .
Duygularını açma konusunda baskı yapma.
Zamanla belki ifade etmeyi öğrenir belki öğrenmez bunu bilemeyiz.
Önemli olan söylemesede sevmesi, değer vermesi belli etmeyi öğrenmesi canım.
Bunu daha sonra sakince konuşursun.
Ama seni gerçekten sevmediğini anlarsan o zaman yapılacak şey başka.

Mumteha isimli arkadasim sen beni øyle bir noktadann vurdunki, inan okadar guzel yazmissinki, ne diyecegimi bilemedim..... Bana farkli bir bakis acisi kazandirdin suanda farkindamisin? Cok cok sagolll.... Insan bilmedigi bsryden emin olamaz bu sey sevgide olsa... Bana bunu soylettin suanda.. Bu hayatta boyle iyi dusunen insanlar olmazsa, birinin bir sikintisina kosacak insanlarimiz olmazsa nasil yasanirki... Iste benim ihtiyacim olan sey buydu, konusmak anlatmak icimi farkli fikirler almak ... Blki ben bu sorunlardan dolayi gozlerimi gerceklere kapatmisimdir diye cok dusundum, ve zaten buyuzden burda sizlerle paylastim... Dediklenizi donup donup okuyacagim unuttugum her an... Cok sagolun .. Allah kimseyi evind yuvasinda huzursuz etmesin...

Aile içinde yaşanan şeyler , bu tarz sorunlar yaratabiliyor gerçekten.
Bağlanma zorluğu, sevgi zorluğu, aile kurma zorluğu vs vs.
Eşiniz size bu durumları açık açık söylemiş, yardıma ihtiyacı var bunları öğrenmek için.
Size olan sevgisinden emin olmaması cümlesi evet kafa karıştırıcı.
Ama o da boğulduğu için bu durumlardan, sizi o halde görmekten,
sevgisini nasıl göstereceğini bilmediğinden, herşeyden önce de sevmenin nasıl birşey olduğunu
bile bilemediği için belki, size olan sevgisinin bile farkında değil belkide.
Eşiniz ailesi içinde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı çok etkilenmiş ve hayattan soğumuş sanırım,
bütün bunları unutup kendi yuvasına adapte olamıyor bence.
Eşinize nasıl sevmesi gerektiğini siz öğretirsiniz belki kimbilir.
Ama çok sabır lazım dedikleri gibi, hesap sormadan, karşılık beklemeden,
sadece anlayarak, eşinizin belkide sadece başının okşanmasına bile ihtiyacı vardır,
bu aile işleri zor işler gerçekten, insanın içine işliyor bazı şeyler ve hayata hep
o gözle bakıyorsunuz, isteseniz de istemeseniz de, yapınıza oturuyor, hep olumsuz bakıyorsunuz
birşeylere, eşiniz bu konularda yarım alsa daha da iyi olur.
Allah yardımcınız olsun, herşey gönlünüze göre olur inş.

Rabbım yolunu acık etsın esın ıle arandakı husumetı kaldırsın bu mubarek gecelerde.

soylenılenlerı dıkkate alıcaksın muhakkak sen sadece esıne sevgını goster onun senın ıcın degerlı oldugunu ve senın aılen oldugunu hıssettır artık aılesınız bundan ötesı yok esınde bunu anlayacak senın ılgını sevgını gordukce karsılıksız yaptıklarını gordukce sana daha cok guvenecek ve senden baska kımsesı olmadıgının farkına varıcak.

Son düzenleme:
Mumteha isimli arkadasim sen beni øyle bir noktadann vurdunki, inan okadar guzel yazmissinki, ne diyecegimi bilemedim..... Bana farkli bir bakis acisi kazandirdin suanda farkindamisin? Cok cok sagolll.... Insan bilmedigi bsryden emin olamaz bu sey sevgide olsa... Bana bunu soylettin suanda.. Bu hayatta boyle iyi dusunen insanlar olmazsa, birinin bir sikintisina kosacak insanlarimiz olmazsa nasil yasanirki... Iste benim ihtiyacim olan sey buydu, konusmak anlatmak icimi farkli fikirler almak ... Blki ben bu sorunlardan dolayi gozlerimi gerceklere kapatmisimdir diye cok dusundum, ve zaten buyuzden burda sizlerle paylastim... Dediklenizi donup donup okuyacagim unuttugum her an... Cok sagolun .. Allah kimseyi evind yuvasinda huzursuz etmesin...

böyle düşünmene çok sevindim. şunu da unutma, bunları yaşayan tek insan sen değilsin... böyle fikirler verebiliyorum sana çünkü benim eşimde çocukluğunda sorun yaşadığı için çok sinirli. elinde olmadığı için de ben onun sinirini hastalık kabul ettim. onu iyileştirmeye çalışıyorum. insan patlama anlarında dünyada bu durumu yaşayan tek insan kendisi sanıp çok kötü hissediyor ama öyle olmadığını bil, rahatlarsın. sevgiler...

Evet yasidigi sorunlari nisanlilik doneminde biraz anlatmisti, ogunlei konusmak bile istemiyor... Eltim gecen gun bana biiraz bahsetii, cunku yasca buyuk eltim ve o donemleri biliyor...o anlattiginda benim gozlerim doldu, tabiki nekadar esimde olsa ic dunyasini bilemiyor insan .. Ve dediginiz gibi beninsevmeseydi neden yillarca beklesinki beni? Dedikleiniz dikkate alicagim , onemseyim uzun uzun yazdiniz zaman ayirdiniz... Cok sagolun... Cok ...

Bence eşinin psikolojik bir sorunu olabilir. Sana yoğunlaşamıyor duygusal anlamda gibi geldi bana...ama hemen kötü algılama tabi. Kafasında başka bir şey, başka biri ya da yaşamak istediği başka bir hayat tarzı olabilir. Sana olan sevgisinden emin olmadığın belli. Zamanla çok gözlem yap izle, takip et kontrol et eşini. Sana sıcak davranmıyorsa çooook önemli bir sebebi vardır bunu unutma. Her insanın sıkıntıları, ailevi problemleri olabilir geçmişten gelen, ama bu eşlerine sıcaklık göstermeyecekleri anlamına gelmez. Asıl nedenini öğrenmeye çalış gizlice, çünkü eşinin anlattığı sebepler sadece bahaneler olacaktır. Sana gerçeği hiçbir zaman söylemeyecektir. Eninde sonunda sen bir şekilde öğrenirsin diye düşünüyorum...

erkeklerin çoğunda genel olarak bir ilgisizlik durumu vardır ama sanırım senin eşin olayı iyice abartmış öncelikle daha sakin ve soğukkanlı ol canım böyle ağlama krizlerine girerek sorununu çözemezsin onun yerine iyilikle tatlılıkla eşinle konuş ona beklentilerini anlat ondan ne istediğini nasıl bir eş istediğini açık açık söyle biraz zaman ver evliliğine eşine inşallah düzelir:31:

bu tip bi sorunu ancak psikolog çözebilir. siz nasi birini değiştirebiliceğinizi düşünebildiniz ki:S

Back
X