Arkadaşlar hepinize merhaba.. Konuya geçiyorum hemen. Herşeyi gözümde büyütüp nasıl içinden çıkıcam derdine girdim. Çalıştığım iş yerinde muhasebe yapıyorum. Büroda 7 kişiyiz. 2 bayan olarak mutfağı birlikte götürüyoduk. Şimdi çalışan sayısı 10 oldu ve başedilemez duruma gelince bi tane çaycı almaya karar verdiler. İşe alınacak çaycı abla saat 14.00 e kadar çalışacak. Aynı zamanda işe alınacak abla diğer bayan arkadaşın teyzesi oluyo. Oda teyzesine kıyamadığı için şimdiden söyleniyo. Herkes kendi masasını kendisi silsin vs. vs. Banada dün saat 14.00 ten sonra çıkan bulaşıkları biz akşam mutfağa girip yıkarız dedi. (LANET OLSUN BEN CEVAP VERMEDİM SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİM)
Ya deli oluyorum o zaman ne iş yapcak sabah herkesten 1 saat önce büroya gelecek geldiğinde tek görevi çay demlemek onuda yaparken bulaşıkları halletsin bi zahmet. Ben yeri geliyo işler yetişmediği için 7 de çıkıyorum bulaşıkmış falan bu iş için para alan biri varken ben neden yapayım.
Siz yerimde olsanız bu konu açıldığında tek kelimeyle uzatmadan nasıl bu işin içinden çıkarsınız. Ne cevap verirsiniz.
Konuşsam şikayetçi eleman konumuna düşmüş olur muyum acaba? Patronum iyi biridir yardımcı olmaya çalış bu konuda ama gerek var mı böyle bir mevzu için karşısına geçmeme bilemedim şimdi bide ben 1 yıllık diğer bayan 7 yıllık çalışan biri. Bunun dezavatanjından da korkuyorum.İşveren yani patron işe girerken görev tanımını belirtmeden mi aldılar işe ?
Madem işe alındı grevide bu siz neden yapacaksınız ilgili amiriniz kim ise görüşün bu konuyu !
Konuşsam şikayetçi eleman konumuna düşmüş olur muyum acaba? Patronum iyi biridir yardımcı olmaya çalış bu konuda ama gerek var mı böyle bir mevzu için karşısına geçmeme bilemedim şimdi bide ben 1 yıllık diğer bayan 7 yıllık çalışan biri. Bunun dezavatanjından da korkuyorum.
Henüz iş başı yapmadı.. O yüzden inanır mısın yıkıyorum bu halimle tek kelime de etmiyorumKarnı burnunda iş yerinde bulaşık mı yıkayacaksınız yani?Madem öyle herkes kendi bulaşığını yıkasın canım.
Hayır hiç konuşmadık ki patronumla oda bana hiçbişey demedi ama uygun bir ortam bulunca gidip görev tanımını diğer bayan arkadaşında yanında yapmasını istiyeceğim. Az çok tanıyo diğer bayanı umarım anlayışla karşılarTabiki gerek var
Birşeyi nasıl isterseniz devamı öyle gelir
Bir bardak ile başlar sonra 10 tabak yıkamakla sonuçlanır
Patronunuz mu dedi yardım etmeye çalış diye ?
Valla nazlan o zaman arkadaşım.Ayy uyyy felan de yani.Ahhhh belim belim felan.Henüz iş başı yapmadı.. O yüzden inanır mısın yıkıyorum bu halimle tek kelime de etmiyorum
Muhasebe haricinde bulaşık için sizi teşvik edecek bir ödeme alıyor musunuz?
Buradan girerek üstü kapalı bir konuşma çekebilirsiniz o iş arkadaşınıza "Ne için para alıyorsam, onu yaparım" gibisinden.
Bu mantığı da anlayamıyorum ne alaka muhasebe bulaşık bir arada :/
Geçen de böyle bi konu vardı, çaycı ablalar yönetiyor iş yerlerini gibisinden.
Valla nazlan o zaman arkadaşım.Ayy uyyy felan de yani.Ahhhh belim belim felan.
Hayır hiç konuşmadık ki patronumla oda bana hiçbişey demedi ama uygun bir ortam bulunca gidip görev tanımını diğer bayan arkadaşında yanında yapmasını istiyeceğim. Az çok tanıyo diğer bayanı umarım anlayışla karşılar
Diğer bayan arkadaş benden fazla nazlanıyor. Ay su çok soğuk ellerim dondu her defasında duyduğum bu. Bide bana lafa gelince sen çok sertsin der kendileri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?