Ne düşüneceğini bilememek...

kaynın nişanlının kardeşi abisi olmuyor mu? oluyor. oğlumuz bize ev aldı diye elbette ona fazla takı takabilirler mahcup olmamak için oplabilir. ev için biriktirdikleri parayı oglullarına vermişlerdir.
senin ki de ailesine araba alsın sende 25bin lik takıyı hak edersin mi diyelim...
bence yanlış düşünüyorsun... 6000 tl lik takıyı al öp başına koy..
kayın erkeğin abisi kardeşi değil mi yaw ? yanlış değilim demi??

Doğrusunuz :) ya aslında dedğim gibi inanın içimde kötü niyet yok para derdim değil. mutluluk huzur olsun yeter ki. ama insanın bazen aklı karışıyor işte. haksızlık mı acaba diye düşündüm işin içinden çıkamadım. başka kimseye soramam diye bende buraya yazdım.

Yani ister inanın, ister inanmayın ama para da gözüm olsa borçla harçla herşeyi ben yapmaya çalışmazdım.

Allahım ben öleyim o zaman ya 3 çeyrek 15 tl para bana takılan ,neremde bir eksiklik var acaba.iyiki 6000 binlik takıyı takıyorlar onuda kaynına verselerdi?

Ya hiç bir şey takmasaydılar o zaman ne yapacaktınız. Burda bir sürü konu okuyoruz düğünde damat tarafı takı takmıyor diye. Oğullara onlara ev almış onlarda altta kalmamak için 25binlik takı takmış. Sizi herhalde etrafınızdakiler dolduruşa getiriyor , para da pulda gözüm yok diyorsunuz etrafındakilerin gazına gelmeyin.

Merhaba arkadaşalr burayı hep takip ederdim ama konu açmak hiç nasip olmamıştı :) İçinden çıkamadığım bir konu hakkında görüşünüzü rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler..

Ben nişanlıyım 3 ay sonra düğünüm olacak. Sorunum düğün takıları ile ilgili ama hemen üstüme yürümeyin :) ben haksızlığa gelemeyen bir insan olduğum için beni rahatsız eden bir konu var o da nişanlımın ailesinin kaynım bekarken sırf onlara ev aldığı için , düğününde 25.000 TL lik takı taktılar. Durumları mükemmel değil ama çok kötü de değil. Şimdi bana takıcakalrı takı yaklaşık 6.000 TL civarında.Yani sırf ev aldığı için bu kadar fark olması normal mi sizce? Beni çok severler kızları gibi davranırlar hiçkimse ile bir problemim yok kesinlikle. ama benim nişanlımın da imkanı olsaydı o da alırdı ailesine ev elbette. Bu arada kaynımın evi arabası var. Bizim hiçbirşeyimiz yok. Herşeyi kendi imkanlarımızla borçla harçla yapıyoruz.

Sizin görüşleriniz nedir acaba?
Benim alyansımdan başka birşeyim yok. Umrumda da değil... Bilmem anlatabildim mi?

Siz de kaynananiza 100000 lik ev alin size de 25000 taksinlar. Diger gelinde benim kocam o kadar ev almis nisanliniz icin hivbirsey yapmamis niye onlara taki yapiyorlar diye getirmez mi acaba aklina.

Ya hiç bir şey takmasaydılar o zaman ne yapacaktınız. Burda bir sürü konu okuyoruz düğünde damat tarafı takı takmıyor diye. Oğullara onlara ev almış onlarda altta kalmamak için 25binlik takı takmış. Sizi herhalde etrafınızdakiler dolduruşa getiriyor , para da pulda gözüm yok diyorsunuz etrafındakilerin gazına gelmeyin.

Valla etrafımda hiçkimsenin haberi yok böyle bir olaydan. nişanlıma bile niye ona oakdar bana bukadar diye sormadım. ben sadece emin olamadım bu yapılan doğrumu diye. içimi rahatlatmak içinde buraya yazdım. yani kimse doldurmanı benim bilinç altımla ilgili heralde :)

Kimseyi kıskanmıyorum. sadece aynı eve gelen gelinleriz ve aradaki bu farkı bildiğim için onu sorguluyorum.
o takılan para geline değil bir kere bunu netleştirelim. oğluna geri ödeme yapmışlar. bu kadar.
kıyas etmen manasız. adam ev almış. onlarda karşılık olarak altın takmış. bu kadar basit.
nişanlına da bunu sakın sorma. cok ayıp.

O zaman yarın öbürgun nisanlinizin ailesine bişe olduğunda o evden hak talep etmeyin.

Evlenirken masraf ettirmemistir ailesini.ustelik ev almış. Herkesin yolu kazancı farklı.ev almamış bile olsa kayniniz o herkesin kısmeti nasibi farklı olur. Ailenin o zaman yapacak gücü vardır şimdi yoktur. Olabilir.

anlatamadım mı anlamadım :) Kaynım nişanlımın ailesine ev almış bundan dolayı ona 25000 tl lik takı taktı kaynanamlar. ama bana 6000 tl lik takıyorlar. bu fark normal mi onu sorguluyorum sadece. yoksa para göz değilim herşeyi yapıyoruz zaten kendimiz.
Normal tabi. Ben de hep adaletten yanayımdır. Kaynınız eşinizin ailesine çok büyük bir jest yapmış. 25 000lik takı az bile kalır.

Merhaba arkadaşalr burayı hep takip ederdim ama konu açmak hiç nasip olmamıştı :) İçinden çıkamadığım bir konu hakkında görüşünüzü rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler..

Ben nişanlıyım 3 ay sonra düğünüm olacak. Sorunum düğün takıları ile ilgili ama hemen üstüme yürümeyin :) ben haksızlığa gelemeyen bir insan olduğum için beni rahatsız eden bir konu var o da nişanlımın ailesinin kaynım bekarken sırf onlara ev aldığı için , düğününde 25.000 TL lik takı taktılar. Durumları mükemmel değil ama çok kötü de değil. Şimdi bana takıcakalrı takı yaklaşık 6.000 TL civarında.Yani sırf ev aldığı için bu kadar fark olması normal mi sizce? Beni çok severler kızları gibi davranırlar hiçkimse ile bir problemim yok kesinlikle. ama benim nişanlımın da imkanı olsaydı o da alırdı ailesine ev elbette. Bu arada kaynımın evi arabası var. Bizim hiçbirşeyimiz yok. Herşeyi kendi imkanlarımızla borçla harçla yapıyoruz.

Sizin görüşleriniz nedir acaba?

neden dusunuyorsun anlamadim diyelim ki sana az altin takacaklar kv ve kp in yakasina yapisip daha fazlasini mi isteyeceksin. Bu hesaplar pesinde kosarsan isi kotu canim senin.

Pardon da niye utanıyorsunuz. Okadar da utanılacak bir şey düşündüğümü düşünmüyorum.
İnsanız aklımıza gelebilir böyle şeyler. Ama daha önceki mesajımda da dediğim gibi ev almak çok büyük bir şey. Hem takı hediyedir. Böyle şeyleri düşünüp kendinizi üzmeyin. Eltinizle de hiçbir kıyasa girmeyin. Unutmayın siz ayrı aileler kurdunuz. Mutluluklar dilerim bu arada.

anlatamadım mı anlamadım :) Kaynım nişanlımın ailesine ev almış bundan dolayı ona 25000 tl lik takı taktı kaynanamlar. ama bana 6000 tl lik takıyorlar. bu fark normal mi onu sorguluyorum sadece. yoksa para göz değilim herşeyi yapıyoruz zaten kendimiz.
tabikii normal.

Back
X