• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne eskisi gibi ilgileniyor ne de sahip çıkıyor

Bak canım üniversiteye giderken özgür yaşam hayalleri ile gittiğinde
okumak hep ikinci planda kalır. Bunda o şehrin ve insanların belki
payı vardır ama seçimleri biz yaparız. Başkalarına hatalarını yükleme
öncelikle. Sen seçimlerinde hatalar yapmışsın. Bunu kabul et öncelikle...
Ve insanoğlu hata yapar.

Ailenin haberi olmadan yaşadıklarından kaçarken, yine
onlardan habersiz iş yapmışsın. Ne farkı var diğer hatalarından bunun??
Al işte çok güvendiğin adam bıraktı seni yarı yolda. Sen hala ona
olan aşkından söz ediyorsun... Madem çok düşünüyordu seni, bulunduğun
yerde durumunu düzelte de bilirdi. İmkansız deme sakın, ne insanlar neleri
başarıyor. Hem seni düşünen adam, seni doğuran, doyuran, bugüne
getiren aileni de düşünür. Öncelikle onları düşünür hatta. Sen önceliğini
ona vererek aileni ikinci plana atmışsın, o da zaten umursamamış hiç
aileni. Hadi diyelim ayrılmadınız, herşey istediğiniz gibi gitti, o zaman
ne diyecektin ailene? Siz beni yolladınız okula ben okumadım, imam nikahı
kıydım , başka bir şehre yerleştim ve üniversiteyi kazandım... Sadece üniversiteyi
kazandın diye ailen sana ' Aferin, iyi yaptın .' demezdi canım. O zaman geldiğinde
ailene nasıl açıklama yapmayı düşünüyorsan yine öyle yap. Nasılsa tek farkı
var, o adam hayatında yok.

valla tamda aklımdan gelenlerı yazmıssınız bravo:46::46:

bana bire bu evde kalabilirsin ben giderim sana yardımcıda olurum bi yurdada yerleştiririm ama sen bu durumdayken ben hayatında olamam cok soğdum senden dedi ben hatalarımın farkına vardımbu evde o yokken kalamam o kadar küçük duruma düşemem aileme artık yalan sölemek istemiyorum ama onlarında üzülmesine dayanamıyorum aileme kıyamıyorum zamanında gençlik ateşiyle ne yaptıgımı bilmeden kıydımda onu hala cok sevmemdeki amac ise bana yanlıs yapmı ve benim doğru yolda ilerlemem için elinden geleni yapıyor bu durumda bile bana evini bırakabiliyor onu unutmam hiç kolay bi durum deil ve ben bu psikolojideyken artık ders dahi çalısamıyorum yalanların içinde boğuldum kaldım

Birincisi, o senin esin degil.
İkincisi, bu olaylari yasama esnasinda insanin hic mi aklina ailesi gelmez de vicdani sizlamaz?
Cocuk senden sogudum demis acik acik, hala yapisip kalmissin.
Aslinda yorumlari okurdum ama bir cumlene takilip hemen atladim.
Diyorsun ki, onu sevmemdeki amac dogru yolda ilerlemem icin elinden geleni yapiyor, bana evini birakiyor vs,vs,

Arkadasim, senin hayatini altust eden kim?
Seni kullanip, hevesini alip, senden uzaklasan kim?

Hala aklin basina gelmedi mi senin?
Adam senin bu genc yasinda resmen hayatinin icine etmis, simdi sana evini birakmayi teklif ediyor diye vicdan sahibi, aslan yurekli biri mi oldu?

Sen anlamadiysan ben sana soyleyeyim. Beraber oldugun kisi son derece karaktersiz birisi. Sevdigi kisiye imam nikahi kiyip onun gozunu boyayan ardindan isi bitince senden kurtulmanin yollarini caresizce arayan biri.
Acilen ondan kurtul, okumana bak.
Bunu yap bari, gururunu daha fazla ayaklar altina alma.

Nasil bir aileniz varki sizin hala nerede neler yasadiginizi bilmiyor. Sacma

Eger dogruysa bu yasadiklariniz yaptiklarinizin bedelini oduyorsunuzdur. Siz kabullensenizde bazi olumsuzluklari insanin beyni yada ruhu kabul etmez bir yerde.

Yasiniz genc hayatinizi toparlayin

benim okulumun oldugunu biliyolar ne diyipte gidicem şimdi onların yuzune nasıl bakıcam eşimide o kadar cok seviyorumki ondan ayrılmayada dayanamam o kadar yalnızım ki

buda yeni moda oldu
allahım sen evlatla4rımıza akılver
doğru yoldan saptırma
ya insanın resmi nikahlı eşiyle bir ömür geçireceğinin garantisi yokken
iki bakışmayla
hemen ayılıp bayılıp imam nikahı yapılması ne buya bide eşim yok dek dayanayım
ah ah
böyle ortada kalıncada
ne yapcam ben herşeyimi verdim diye etekleriniz zil çalar
hem üni okuyorsunuz
bu teksizin için geçerli değil
hem imam nikahı yapıyorsunuz
hangi devirdeyiz
bu yaptığınız kendinizi rahatlatmak için
imam nikahımız var
biz cinselliği rahat yaşayalım
diye düşünüyorsunuz
hiç savunmaya geçmeyin
allahtan hamile kalmamışsınız
yine yaradanımın sevgili kuluymuşsunuz

eski diyanet müftülerinden şimdi ismini unuttum
şöyle bir söz söyledi
kimse allahı kandıramaz imam nikahı hem alenen herkes tarafından bilinecek
konu komşu akraba
hemde resmi nikahla
tescilolacak
evliliğiniz
yoksa bu düpediz kandırmadır ama kendinizi kandırırsınız
allah katında yanlız imam nikahıyla evli sayılmıyorsunuz
gizli nikah geçerrsizdir dedi
uyanın gençler
uyanın hergüzel söze kanıp nikahta yapmayın
hep acı çeken siz oluyosunuz
allah akılvermiş birazda kullanmaya çalışın

Allah yardımcın olsun..
Okulun pisliklerinden kurtulup ailenin yanına gitmen gerekirdi
Ailene anlatabilirdin burda çok kötü bi ortam var ve ben çok etkileniyorum yanınıza gelmek istiyorum diyebilirdin.
senin anlatmadığın başka şeyler de olabilirmi?
Ailenin yanına neden gitmedin mesela?
Bunun sonrasında Allah tan yardım dilemelisin..

şu üniv.leri pislik yerlermiş gibi gösterilmesine çok sinir oluyorum... bende dışarda okudum.. kardeşimde... kuzenlerimde... arkadaşlarımda... hiç pislik bir ortam görmedim hayatım boyunca uy... madde de görmedim... en büyük eğlencemiz okey oynamaktı o kadar... ayinesi iştir kişinin....

bence de ailene sıgınmalısın.. herseyi doğrusuyla anlatmalısın.. sizden baska kimse myok hatalar yaptım dersen 1-2 kızarlar belki ama ne atarlar ne satarlar ailen o senin.. cahildim anne affet dersin ben böyle böyle yaptım ama cok pişmanım keske size danıssaydım dersin.. ama anlattıklarınla gitmez bu zaten.. adam 1-2 trip atmanla ayrılalım diyorssa ilerde cocugun falan oldugunda da aynısını yapar iyice kötü olur.. üstelik de ailenin haberi yok .. nereye kadar gidecek böyle..

işte bu tür olaylar yaşanmasın diye kadınların eşlerine karşı hakları olsun diye resmi nikah diye birşey var
dini nikahta önemli ama önce resmi nikahınız olsaydı eşim dediğiniz hayatını onun uğrunda maffetmeye kalktığınız adam sizi bu kadar basit sebeplerden başından atamazdı
ayrıca dini nikahında kuralları vardır ailenin rızası olmadan gizlice yapılan dini nikahında Allah katında ne kadar değeride var oda ayrı konu
artık kendinize gelmenizin zamanı üzgünüm ama bu adam sizi kandırmış en kolay yolu seçip sizle dini nikah yapmış sizde hatanızı bu şekilde kendinizce bir nebze azaltarak beraber olmaya başlamışsınız ve bunu dini nikah yaparak kendinizce resmileştirmişsiniz
eğer ailenizin izini olsaydı resmi ve dini nikahnızıda yapsaydınız bu adam sizi böyle ortada bırakamazdı mesela ben kendimden örnek vereyim benim zamanında damarlarım patladı eşim bana baktı şimdi o ameliyat oldu aylarca yattı ben baktım zor günümüzde beraberiz belki resmi nikahımız olmasaydı oda beni zor günümde bırakacaktı bilinmez erkek sonuçta
bunları yazarken amacım sizi daha çok üzmek değildi aksine sizin durumunuza üzüldüğüm için yazdım
artık olan olmuş bence yapmanız gereken adamın evinden ayrılıp yurda yerleşip derslerinize çalışmak
eğer kendinizi ders çalışamıycak gibi hissediyorsanız o zaman ailenizin yanına döneceksiniz ve onlara o bölümde okumak istemiyorum tekrardan sınava hazırlanmak istiyorum diyip kendinizi toparladıktan sonra derslerinize yüklenip tekrardan üniversiteye girmek
bide asla ve asla ailenize anlatmayın çünkü anne ve babanızın kalbinde onaramayacağınız yaralar açarsınız
o adamın yüzünden hem kendinizi hemde ailenizi üzmeyin kimseye anlatmayın kapatın üstünü yolunuza devam edin Allah yardımcınız olsun

ailene döndüğünde okuldan atıldım demene bile gerek yok, okuldan atılma yok artık çünkü, harcını ödediğin sürece öğrencilik hakların geçerli oluyo. ben biraz ara vermek istiyorum, çok yıprandım diyip bi kaç ay aile ocağının huzurunda kendine gelir sonra okul hayatına bir yön verirsin.

Back
X