Ne kadar güzel yazmışsın öyle, bir solukta okudum desem yeridir. Baban umarım sağlığına kavuşur. Çok çok geçmiş olsun.
Ama şu son cümlenden dolayı "dini yönden zayıf, inancı kuvvetli değil" dercesine topa tutabilirler seni,bilgin olsun.
Kimse anlatmak istediğine bakmaz, yaşadıklarını anlamaya çalışmaz, bir tek burdan dem vururlar.
ben söyleyemmii?? babanızın kalbinde kocaman onuru için, o onurun babanıza" ben çocuklarıma haram lokma yedirmedim" cümlesini kurduğunda verdiği haklı gurur için, annenizin senelrce babanızın arkasında ne kadar doğru bir kadın olduğunu görmek için, kardeşinizin sizden birşey isteediğinde sizde yaptıgınızda gözündeki o bambaşka sevgiyi görebilmek için, sevdiğin insanın çok ama çok kalabalık bir ortamda sana bir bakışıyla orda başbaşa hisssedebilmek için, dostlarınız evinizde kocaman bir kahkaha attığında "şişşşt ev sahıbı kızacak" dediğinizde içten içten gülmeye devam ettiğini görmek için,babanız canının canını kucağına aldığında o gözünden akacak bir damla yaşı görmek için... bakın bunlar sadce şu an sıraayabildikerim bunlar insanı mutlu etmezse başka hiçbirşey edemez... hayat bu çok kötü tarafları var adaletsiz olabilir ama ne mutlu size ki hiçbir kulun hakkına girmeyen dev gibi bir babanız var. emin olun özel hastanelerde kapısından doğum yapmak üzere olan kadınların çevrildiği yerlerde kuştüyü yatakta yatsa o adam -çünkü adammmm- rahatsız olurdu....
geçenlerde duaya inancımı yitirmek üzereydim. canım inanılmaz sıkkındı. düğüne 2 ay var ve ikimizde işsiz kaldı şu an o kadar zor bir durumdayızki inanamazsınız. bir akşam nişanlıma patladım bana sakın şanslı olduğumuzu söyleme bunu haketmıyoruz bu kadar inançla duayla biz bunları haketmıyoruz falan diye. (bir önceki gün karşı komşuları ölmüştü buarada severdik kendisini bir tane lise 3 te oğlu bir tane ilkokulda kızı var. )ben bunları saydırınca nişanlım bana şöyle söyledi " düğüününü baban göremeyecek olsaydı?? dünyanın en güzel işinde çalışsan en muhtesem paralarını kazansan, üzerinde binlerce liralık gelinlik olsa, düğününde tarkan canlı müzik yapsa sen orda göbek atabilirmiydin?? şanslıyız dedi bana çok şanslıyız yarim. sağlıklıyız, ailelerimizle hiçbir sorunumuz yok, kocamann bir sevgi taşıyoruz yüreğimizde hemde karşılıklı, doslarımız var bizim için herşeyi yapabilecek varsın işimiz olmasın şu anda.. hiç olmayacak değil sonuçta sadece bir süre için... bu yüzden çok şanlsıyız.. biz şimdi ölen amcanın oğuna dünyaları versek o çocuk kendini hiçbir zaman senin kadar mutlu hissetmeyecek bunu biliyormusun dedi.. işte o zaman kendime geldim.....
bazen insanoğlu çok bunalıyor ama çerçevenin bütününü görmek gerek... yani belki çok soğuk olacak ama babanız o sedyede cansız da yatıyor olabilirdi.. o sidik kokusunu duyabilcek halde olması bile bazen umut vricidir. evet çok pollyannacılık olabilir ama lütfen birazda böylebakalımmD bir nebze rahatlatır belkii...
ben de farklı bir yönden yazayım, şimdi o pratisyen hekimi düşünün, belki yeni mezun. 2 sene farklı dallarda staj görmüş ama mezun olur olmaz atmışlar acile vermişler eline kaşeyi, 200 hasta gelse bir günde hepsine sadece nasılsın dese yorulur adam. kim bilir sizin görmediğiniz diğer odalarda ne aciliyeti olan ve bilgisinin az olduğu durumlar vardı.babanıza şifalar diliyorum ama sadece ateşi olduğu için onu sizin kadar önemsemeyeceklerini bilecek yaşta ve deneyimde olmanız gerekirdi diye düşünüyorum. ülkemizin her şehrinde üniversiteler açıldı hekimler yetiştiriliyor yine de yetmiyor yetmiyor,bu devletin mi suçu? az kaldı neredeyse barajı geçeni doktor yapacaklar ama bir anda olmuyor o da 6 senelik bir emek gerekiyor. babanız yıllarca çalışmış haram lokma yememiş yedirmemiş, Allah bundan daha güzel bir ödül verebilir mi bir aileye? zengin parasını nereye harcadığıyla fakirde durumuna isyan edip etmemesiyle sınanıyor.onun için neyin iyi neyin kötü olduğunu bilemeyiz. dünyaya şöyle baksak bence çok ama çok rahatlayacağız : "en fazla 100 sene yaşayıp sonsuz bir aleme gideceğim bunun için dünyanın anlık dertleri önemli değil ve olmayacak.çünkü hepsi bitecek geçecek ve biz ait olduğumuz yere döneceğiz" . adaletsizlik olabilir fakat bu faniler için geçerlidir unutmayalım.
Birsuru konudan bahsedilmis, hangisine yorum yapayim, nasil toparlayayim sasirdim. Ama bazilari hakkinda yorum yapacagim.
Oncelikle zengin ve fakir kavrami her zaman vardi, her zaman da olacak. Bunun adaletsizlik oldugunu dusunmuyorum. Bize hic unutmam, din ogretmenimiz soyle bir laf etmisti. Zengin bir insan gelse parasini dagitsa, istedigine 5 kurus verse, istedigine 1 milyon, istedigine hic vermese, ona aadletsiz diyebilir misiniz? Diyemezsiniz, cunku para onun, istedigine istedigi kadar verir. Allah'tan gelene de bu sekilde bakmalisiniz demisti. O size bunu reva gorduyse adaletsizlik degildir demisti. Diger yonden, oluyor yani kimine babadan kaliyor, kimi cok parali islerde calisiyor da zengin oluyor. Bundan dolayi o zengine kizip adaletsizlik demek bana gore kendini kandirmaktan baska birsey degil. Cunku tekrar soyliyim, bunun adaletsizlik olmadigini dusunuyorum.
Kotu mu olalim demissin. Burdan hayati guzel olanlarin, zengin insanlarin kotu oldugu anlami mi cikiyor? Sapla samani birbirine karistirmissin. Bir olaya karsi hincini nereden cikaracagini sasirmissin gordugum. Iyiligin bes para etmedigi yok, o senin bakis acin. Kotuluk de sandigin kadar matah birsey degil, kotu olanin hayati mukemmel gitmiyor.
Zenginlerin sinanmadigini nerden biliyorsun? Hersey senin gordugun gibi degil. O bahsettigin cennet gibi evlerin icinde kimbilir neler var. Zengin-fakir kavramlarina fazla takilmissin, bu kadar dusunme bence bunlari.
Son olarak, devlet hastaneleri konusunda sana hak verdim. Ama bu ezelden beri boyle malesef. Ben Allah kimseyi o devlet hastanelerine dusurmesin derim. Gercekten durum icler acisi. O hijyensizlik vs, hastaneye giden daha cok hasta olur oralarda. Malesef, Turkiye insana deger vermek konusunda o kadar yol alamadi. Ben sahsen hala umutluyum, ne diyeyim.
Sukur konusunda da katiliyorum. "Benden kotusu, benden beteri" diye diye gitgide dibe batiyoruz zaten.
Bu dinin zayıf meselesi değil sadece, ama hayatın neresinden bakarsan öyle görürsün. Şimdi milyonlarca çocuk mutlu mesut ailesiyle yaşarken kimse Allah ne kadar merhametli demiyor, ama 1 kötü örneği gösterip nerede bu adalet diye isyan kolay. Kimse kötü olsun istemeyiz zaten, vicdan bu yüzden verilmiş, ama dünya da herkesin farklı imtihanı var. Kötülüklerde kötü zihniyetli insanlardan kaynaklanıyor. Bir de ebedi hayat ile karşılaştırınca bu dünya da 100 yıl zorluklara katlansan bile bunu sonsuza oranlayınca değeri ne olur. İnan inanma herkesin kendi seçimi
Bu arada zengin- fakir, devlet meselesine gelince, memleketimde herkes memur olma hevesinde. At devlete kapağı, miss...Kimse risk almadığı, girişimci olmadığı için ülkemiz özendiğiniz Kanada / Avrupa seviyesinde değil. Herkes ana babasından zengin olmuyor, birilerinin başta bir risk alması lazım , zeka lazım, vizyon lazım....Okuyun Sabancı hayatını.
Adelet var diyorlar kitap allah diyorlar.bu devirde insanlarin dinide allahida para olmus canim.kuranda bagira bagira adelet var derler ya.al iste adeler suriyede kucucuk bebeklerin ne sucu var..mesela....ben de hersryw inancimi kaybettim senim gibi..dunyada para sitemini bi arastir derim ozaman anlatsin ne olaylar donuyor.dinler kimler icin var..bizi neden sukret diye susturuyorlar..baskasi kanli paralari yesin bende sukredeyim.iyi yasamak iyi olsrak nitelendirilmek toplumlarin gozunde bir numara olmak icin kotu olmamiz lagzim.ama bize dini sryleri sunup allahtan korkun denip herseyi alttan goturuyorlar.valla hoc kimseden de korkum yok.iyi biriysem allahtan korkmam gerekmiyor allahi sevdigim cinde iyi olmam gerekmez.insan oldugum icin vicdanim oldugu icin.allahi srviyorum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bu dediklerinizin doğru olması için herkesin sadece "iyi" ya da sadece "kötü" olması gerekir..
siz hiç kötülük yapmadınız mı?tabi ki yaptınız, kimse kusursuz değil, o zaman siz de kötü zihniyetlisiniz.
ayrıca da devlette girişimciliği destekleyen birileri var mı acaba bi araştırın.
Kimileri dogru insan olur sidikli sedyeye layik gorulur,kimi haramzade olur kustuyu yatakta ozel hastanelere....amma velakin zamani geldiginde ayni azrail canlari alir.iste o zaman sabreden dogrulara altindan serbet irmaklari akan inci koskler,haramzadelere de icinden cikamayacklari sonsuz bir azab vardir.
Bu dunyanin ozeti budur.kac yasimiza geldik bak sairin demesi gibi yolun yarisi gitti.birsey anladik mi.yok.
Biz bu dunyaya ait degiliz ki zaten.Allah bizi korusun kalplerimizi kotuluklerden vesveseden korusun.
Disarda orda burda gorurum zenginlikleri.Allahim bu insanlar bu kadar parayi napiyor da kazaniyor diye.hic kimsenin hakkina girmeden mumkun degil aslaa.ve dua ediyorum.Allahim bana hesap veremeyecegim zenginligi verme diye.
Rabbimden cok az dilegim var benim.aileme saglik,torunlarimi gorebilecek bir omur,ve esimle balkonunda keyif yapabilecegim ferah bir ev.yetti gitti.
Allah babana size saglik selamet versin.
Ne alaka anlayadım, bahsettiğiniz tecavüzcüyle beni bir kefeye koydunuz.
Neyse amacım sizinle polemik değil, nasıl işinize geliyorsa öyle bakın hayata. Sadece burada herkese açık paylaşımda bulunmuşsunuz bende kendi fikrimi söyledim.
Evet Kosgeb destekleri var, devletten destek alıp iş kuran insanlar var. Ya da kendi küçük adımlarıyla...Köyden arsasını satıp iş adamı olan bir çok girişimci var memleketimde.
O çok gelişmiş hayran olduğunuz ülkeler zaten dünyanın kalanı sömürdükleri için oyuna 3-0 önde başlıyorlar, daha fazla destek verilmesi de normal.
eşinizi zor durumda yalnız bırakmayın nacizhane fikrim..her evlilik sınavdan geçer..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?