ne için yaşıyoruz?

Bu dinin zayıf meselesi değil sadece, ama hayatın neresinden bakarsan öyle görürsün. Şimdi milyonlarca çocuk mutlu mesut ailesiyle yaşarken kimse Allah ne kadar merhametli demiyor, ama 1 kötü örneği gösterip nerede bu adalet diye isyan kolay. Kimse kötü olsun istemeyiz zaten, vicdan bu yüzden verilmiş, ama dünya da herkesin farklı imtihanı var. Kötülüklerde kötü zihniyetli insanlardan kaynaklanıyor. Bir de ebedi hayat ile karşılaştırınca bu dünya da 100 yıl zorluklara katlansan bile bunu sonsuza oranlayınca değeri ne olur. İnan inanma herkesin kendi seçimi

Bu arada zengin- fakir, devlet meselesine gelince, memleketimde herkes memur olma hevesinde. At devlete kapağı, miss...Kimse risk almadığı, girişimci olmadığı için ülkemiz özendiğiniz Kanada / Avrupa seviyesinde değil. Herkes ana babasından zengin olmuyor, birilerinin başta bir risk alması lazım , zeka lazım, vizyon lazım....Okuyun Sabancı hayatını.

ben de farklı bir yönden yazayım, şimdi o pratisyen hekimi düşünün, belki yeni mezun. 2 sene farklı dallarda staj görmüş ama mezun olur olmaz atmışlar acile vermişler eline kaşeyi, 200 hasta gelse bir günde hepsine sadece nasılsın dese yorulur adam. kim bilir sizin görmediğiniz diğer odalarda ne aciliyeti olan ve bilgisinin az olduğu durumlar vardı.babanıza şifalar diliyorum ama sadece ateşi olduğu için onu sizin kadar önemsemeyeceklerini bilecek yaşta ve deneyimde olmanız gerekirdi diye düşünüyorum. ülkemizin her şehrinde üniversiteler açıldı hekimler yetiştiriliyor yine de yetmiyor yetmiyor,bu devletin mi suçu? az kaldı neredeyse barajı geçeni doktor yapacaklar ama bir anda olmuyor o da 6 senelik bir emek gerekiyor. babanız yıllarca çalışmış haram lokma yememiş yedirmemiş, Allah bundan daha güzel bir ödül verebilir mi bir aileye? zengin parasını nereye harcadığıyla fakirde durumuna isyan edip etmemesiyle sınanıyor.onun için neyin iyi neyin kötü olduğunu bilemeyiz. dünyaya şöyle baksak bence çok ama çok rahatlayacağız : "en fazla 100 sene yaşayıp sonsuz bir aleme gideceğim bunun için dünyanın anlık dertleri önemli değil ve olmayacak.çünkü hepsi bitecek geçecek ve biz ait olduğumuz yere döneceğiz" . adaletsizlik olabilir fakat bu faniler için geçerlidir unutmayalım.

Yazdıklarında çok haklısın..
Eğer düzgün bir adamsan bu ülkede hiçbir yere gelemiyorsun..
Siyasetçi olmayıp da siyasi davranmayı çok iyi bilen insanlar var çevremizde.
İşte onlar yaşıyorlar bu hayatı.
Heee onlar gibi onursuz yaşamaktansa onurumuzla ölüyoruz biz de..

Torpil de her yerde var.
Maalesef hakkı olan değil torpili olan kapıyor işi.

Valla sadece tek bir örnek veriyorum. İbrahim Tatlıses'in vasıfsız oğlu İdo'nun instagram hesabına bakarsanız dünyanın ne kadar adaletsiz bir yer olduğunu görürsünüz.

yaşamın kendisi bu dünya adil değil adil olsa dünya olmazdı,eşim konumu gereği çalıp çırpsaydı şu an bir lira borcumuz olmazdı,insanlar takdir edermi,insanlar eleştiri yapmayı daha çok sever takdir etmeyi pek sevmez egoları gereği belkide ,gözlerini dünyaya kapatırken vicdanen rahat olamakmı yoksa dünyanın nimetlerini yaşayıp öbür dünyada günahkar olmakmı..

canım nişanlısın evleneceksin umarım çok mutlu olursun..
ilk önce şunu söyleyeyim.evlendiğin zaman çoğu şeyin zannettiğin gibi olmadığını anlayacaksın.sağlık tabi ki çok önemli.ben de eşimle çok severek evlenmiştim ve hiçbi sorunumuz yoktu.daha sonra eşim parasını alamadığı için borçlarını ödeyemedi ve 70 bine yakın borç çıktı.

şimdi 70 bin borcun olunca ve ödeyemeyince olay sadece borç olmaktan çıkıyor ve çok ciddi psikolojik sorunlar haline de dönebiliyor.bu yüzden eşim bunalıma girdi ve başka bi adam oldu.

eğer evinde huzurla oturamıyosan,ısınamıyosan ya da haciz mi geldi gelecek diye yaşamaya başlıyorsan üzgünüm ama bi süre sonra sevgiden eser kalmıyor..kavgalar başlıyor..kafanda ödenmesi gereken onca borç varken o bahsettiğin şen kahkahaları atamıyosun..ayın sonunu getiremediğin zaman bahsettiğin gibi mutlu mesut bi şekilde etrafta gezemiyosun.bunları evlenince daha iyi anlicaksın, umarım zorluk yaşamazsın o ayrı mesele.

kısaca, hayatta avuntularımız olsa da temelde bazı şeyler yoksa, olmuyor.

neyin iyi neyin kötü olduğunu tabi ki bilebiliriz neden bilemeyelim.
neden olaya böyle baktığınızı anlamadım?bi arkadaş daha aynı şeyi yazmış, zenginsen ve yardım da yapıyosan iyi bi insansın yani öyle mi?hepsi bu mu?
açlıktan ölmek üzere olup fakirlikle sınanan bi çocuk ekmek çaldığı için suçlu oluyor, ve testten geçememiş oluyor yani öyle mi?!
çalmasa ölecek ama!o nasıl olacak?
size uzak gelebilir ama afrikada bu olayın yüzlerce örneği var.
bırakın allah aşkına hayat bu kadar basit değil.
dünyadaki en büyük sorun ve en adaletsiz durum dengesiz gelir dağılımıdır.
dünyanın ilk 3 zengininin parası tüm dünyadaki açlığı çözecek kadar çok.
ama kimin umrunda?!fakir olan sınanıyor, sınandığı için kaderine razı olup testten geçmeye çalışmalı.
bu görüş fakir halkları uyutmak ve kaderlerine razı olmaları için antik çağdan beri ortaya atılmış bi masaldır.

ayrıca da hayata bi kere geliyoruz.
bu tür hırsızlar yalancılar dolandırıcılar tecavüzcüler ve diğer kötü kim varsa benim bütün hayatımı mahvettikten sonra
diğer tarafta onların cehennemde cayır cayır yanacak olması içimi rahatlatmıyor açıkçası
bana ne faydası var bunun

zenginler halk üzerinden zengin olurlar.senin çalıştığın yerde patronun zenginse senin emeğini ucuza satın alıp asıl parayı kendi cebine attığı için zengindir.kapitalizm denen bişey var.bu zengine kızmak değil neden kızıyım.
kötülük meselesine gelince, çok parası olup adil, düzgün ve iyi kimseyi tanımadım bugüne kadar.
tanıdığım ne kadar zengin varsa abartmıyorum hepsinin ya ailesinden biri siyasetçiydi ya da bi hırsızlık bi yolsuzluk yapmıştı.
sen tanıdıysan ne mutlu sana.ayrıca da zenginler de sınanıyordur tabi.
ama bir insanın cebinde beş kuruş parası yokken kanser olduğunu, bir de zenginken kanser olduğunu düşün.bi kıyasla.
hangisinin daha çok şansı var dersin?

Adelet var diyorlar kitap allah diyorlar.bu devirde insanlarin dinide allahida para olmus canim.kuranda bagira bagira adelet var derler ya.al iste adeler suriyede kucucuk bebeklerin ne sucu var..mesela....ben de hersryw inancimi kaybettim senim gibi..dunyada para sitemini bi arastir derim ozaman anlatsin ne olaylar donuyor.dinler kimler icin var..bizi neden sukret diye susturuyorlar..baskasi kanli paralari yesin bende sukredeyim.iyi yasamak iyi olsrak nitelendirilmek toplumlarin gozunde bir numara olmak icin kotu olmamiz lagzim.ama bize dini sryleri sunup allahtan korkun denip herseyi alttan goturuyorlar.valla hoc kimseden de korkum yok.iyi biriysem allahtan korkmam gerekmiyor allahi sevdigim cinde iyi olmam gerekmez.insan oldugum icin vicdanim oldugu icin.allahi srviyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu dediklerinizin doğru olması için herkesin sadece "iyi" ya da sadece "kötü" olması gerekir..
siz hiç kötülük yapmadınız mı?tabi ki yaptınız, kimse kusursuz değil, o zaman siz de kötü zihniyetlisiniz.
ayrıca da devlette girişimciliği destekleyen birileri var mı acaba bi araştırın.

aynen öyle çok güzel anlatmışsın.
zaten dinlerin ilk çıktığı döneme bakarsak -ki bu roma devleti dönemine denk gelir-
bu dönemin, ilk devletlerin oluşmaya başladığı,ilk maddi kaynak için savaşların yapıldığı zamanlar olduğunu görürüz.

Ne alaka anlayadım, bahsettiğiniz tecavüzcüyle beni bir kefeye koydunuz.

Neyse amacım sizinle polemik değil, nasıl işinize geliyorsa öyle bakın hayata. Sadece burada herkese açık paylaşımda bulunmuşsunuz bende kendi fikrimi söyledim.

Evet Kosgeb destekleri var, devletten destek alıp iş kuran insanlar var. Ya da kendi küçük adımlarıyla...Köyden arsasını satıp iş adamı olan bir çok girişimci var memleketimde.

O çok gelişmiş hayran olduğunuz ülkeler zaten dünyanın kalanı sömürdükleri için oyuna 3-0 önde başlıyorlar, daha fazla destek verilmesi de normal.

Kimileri dogru insan olur sidikli sedyeye layik gorulur,kimi haramzade olur kustuyu yatakta ozel hastanelere....amma velakin zamani geldiginde ayni azrail canlari alir.iste o zaman sabreden dogrulara altindan serbet irmaklari akan inci koskler,haramzadelere de icinden cikamayacklari sonsuz bir azab vardir.
Bu dunyanin ozeti budur.kac yasimiza geldik bak sairin demesi gibi yolun yarisi gitti.birsey anladik mi.yok.
Biz bu dunyaya ait degiliz ki zaten.Allah bizi korusun kalplerimizi kotuluklerden vesveseden korusun.
Disarda orda burda gorurum zenginlikleri.Allahim bu insanlar bu kadar parayi napiyor da kazaniyor diye.hic kimsenin hakkina girmeden mumkun degil aslaa.ve dua ediyorum.Allahim bana hesap veremeyecegim zenginligi verme diye.
Rabbimden cok az dilegim var benim.aileme saglik,torunlarimi gorebilecek bir omur,ve esimle balkonunda keyif yapabilecegim ferah bir ev.yetti gitti.
Allah babana size saglik selamet versin.

aynı düşünceler içindeyim..

eşinizi zor durumda yalnız bırakmayın nacizhane fikrim..her evlilik sınavdan geçer..

Inanin okurken bogazim dugumlendi.revamidir bu.iyilik yap denize at.kotuluk kazaniyor artik.calmadan namusuyla yiyip icene enayi diyorlar.bu dunyada kazanamasakta en azindan vicdanimiz rahat

hayır "kötülüğü kötü zihniyetler yapar" dediniz ben de öyle olmadığını söyledim.
kötülük insanların çıkarlarına giden yolda bi adım , insanlar sadece iyi ya da kötü olamazlar, bunu belirtmek istedim.

Son düzenleme:
konunuzu okudum, neden bilmiyorum bende yazma geregi duydum.
Babaniza Allah acil sifa versin...Rabbim kimseyi Annesiz Babasiz birakmasin insallah...

özetle bende bir iki sey anlatmak istiyorum.

Yurtdisinda dogdum burada büyüdüm,ailemle yasiyorum.
Annemle Babamin su an 250.000€ borcu var.. Su an diyorum, cünkü bu borc 1998 yilinda ödenmeye basladi yani cok daha fazlaydi o zamanlar....

Disardan bakinca evimiz kösk gibi, her gelen hayran kaliyor. Gelin görün evin icinde neler oluyor, nasil yasaniyor.
Evde 6 kisiyiz. 5imiz calisiyoruz.8-18´é kadar en kücük kardesim haric evde kimse yok, calisiyoruz. Geliyoruz eve yemek yiyoruzz 1saat dinlenmiyoruz belki. Tekrar diger islerimize gidiyoruz. Hepimizin evde olmasi saat 22.00-23.00 buluyor. Ve bu haftanin 6 günü böyle...
Yanlis anlamayin anlatmak istedigim sadece su: Bizim burada herkes arkamizdan konusmayi gectim,yüzümüzede söylüyor keske sizin gibi olabilsek, tabi eviniz, paraniz var konusuyorsunuz falan filan. Maalesef öyle disardan görüldügü gibi degil hicbirsey..
Cabaliyoruz cabaliyoruz, maalesef bizimde istedigimiz olmuyor. Borclari bitirmeye calistikca birseyler cikiyor yine borc yine borc....

Türkiyede yasama konusu hakkinda yorum yapamayacagim maalesef, oranin sartlarini bilmiyorum...

Allah size saglik, mutluluk ve huzur versin.Yazinizdan anlayabildigim kadariyla, cok güclü bir bayana benziyorsunuz.
Isteyince herseyin üstesinden gelirsiniz Allahin izni ile...

oncelikle babana cok gecmis olsun...
ve eski eşine de.

yazdıklarına birebir katılıyorum,
özellikle babanla ilgili verdigin ornekler... onca yıl çalış dogru düzgün araba alacak para ikramiye dahi alama, emekli maaşları zaaten ortada.
ve eger onurunla namusunla durmak istiyorsan da sürülmelerden sürülme begen kendine...
cunku o zaman başkalarının cıkarlarını sabote etmis oluyorsun.
var mı bir üstünü rahatlıkla şikayet edebilen? hayatını idame ettirebilmene dahi ucu ucuna yeten paradan olma korkusuyla kılını kıpırdatamıyor insanlar...
oysa unlu bir sozdeki gibi, zincirlerimizden kaybedecek başka neyimiz var ki?

fırsat eşitligi diyorlar ama lotolar piyangolar da dahil olmak uzere umut tacirliginiden baksa bir sey degil...
oncelikle baslangıc noktası bile eşit degil cocukların... o zaman da diyorlar ki calıs senin de olur... ben hic gormedim yıllarca calısıp hatta gece yarılarına kadar sabahlayıp da rahat bir hayata kavusanını, cogu kisi cenaze masrafları icin bile kara kara düşünüyor... bu mu adalet?

tamam ilahi dini inanca gore bu bir sınav diyelim, oyleyse devletler neden var? hak hukuk diyince illa adam öldürme gasp mı gelmeli akla?
hatta kardesini ananı babanı çolugunu cocugunu öldüren biri var ise etrafımızda ne de olsa cehennemde yanacak diyip salıverilmesini kabul eder miyiz?
nasıl ki adalet istiyorsak o zaman, açlıga yoksulluga terkedilmek de oyle.
buyuk bir cogunlugun calısıp hicbir seyi olmazken kucuk bir kesimin digerlerinin emegi uzerinden oturdugu deri koltuklarda para kazanmasını gectim, bankaları kasaları bosaltmak da mı allahın takdiri demeliyiz?

benim icin siyasi gorus farketmiyor, dun de olan yanlıslar var bugun de... herkes adil yargılansın, yargılanabilsin, birileri yaptıklarının hesabını versin, halk tabiri ile tüyü bitmemis yetimin hakkını yiyenin hesabı sorulabilsin...

sırf daha iyi yaşam standartlarına sahip olabilmek icin soyguna ortak olmak, rüşvet yemek mi lazım?
ya da aynı masada calıstıgın iş arkadasının üstüne basa basa yukselmeye calısmak mı gerek?
nerde paylasım?
oysa annemizden babamızdan anadolu kulturu ile yetismedik mi? bir parca ekmek varsa bunu paylasmayı ogrenmedik mi?
mutluluk diyorsun ya... burda işte. cok klise olacak ama paylastıkca cogalıyor mutluluk da.
fakat adeletsiz dönüp duran dunya devam ederken amaan bosver umrumda degil diyip devam edemiyoruz hayata. buna calışsak da en ufak bir hastalıkta parasızlıkta yine aynı noktaya geliyoruz iste, gormeyelim duymayalım desek bile yasamayalım deme şansımız yok ki... ama birileri bize yaşamayın o zaman dercesine davranabiliyor...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…