ne için yaşıyoruz?
tabiki Allah'a kulluk etmek için yaşıyoruz..
evet herkesin bu dünya da çektiği acılar bir değil..
o yüzden cennetteki derecesi ve mükafatı da bir değil...
bu kadar mı yani
bugüne kadar yaşayan insanların hepsi sizin gibi düşünseydi
sanırım hala ateşi bulmaya çalışıyo olurduk
bu kadar mı yani
bugüne kadar yaşayan insanların hepsi sizin gibi düşünseydi
sanırım hala ateşi bulmaya çalışıyo olurduk
"Allah'a kulluk etmek" ile "bazı insanlara kulluk etmek" karıştırılır olmuş günümüzde..
teşekkür ederim.
ben imtihan olayına inanmıyorum.
inanmam için dünyadaki herkesin eşit ölçüde acıya maruz kalması gerekirdi.
tabi ki hayatta kötü şeyleri hepimiz yaşıyoruz.
hem sağlıksız hem beş kuruş parası olmayan hem de evlatlarıyla sınananlar yok mu?var..
tam tersine sağlıklı olan durumu iyi olan ve iyi evlatları olan insanlar da var..
dünyada 7 milyar insan yaşıyor herkesin aynı şartlara sahip olması, aynı derecede acı çekmesi mümkün değil..
bu yüzden bence böyle bi imtihan yok..
her neyse din konuşmak istemiyorum sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum.
yorum için teşekkürler..[/QU
imtihan olayına inanıp inanmamak size kalmış birşey
birşey diyemem ama emin olun inandığınız takdirde bu ümitsizlikte ortadan kalkacaktır
birde her zengin veya kötü insan mutlu diye birşey yok
iç dünyalarına bakmak lazım bence
zengin olupta kötü insan olacak isem kesinlikle istemem
ölürken insanların ardından zengin mi farkir mi diye sormazlar
iyi mi bilirdiniz diye sorarlar
ve ardımdan eğer iyi bilirdik dedirtebilisek ne mutlu bize
işte 70 alanın atanırken 90 alanın atanamamasının adı "torpil"
kpss'de sknadllar yaratılarak kişilere soru dağıtılması "torpil"
hak edenin hak ettiği yerde çalışmasının önüne geçen şey "torpil"
bu bileğinin hakkıyla bir yerlere gelmeye çalışan insanın önündeki en büyük engel ve evet adaletsizlik.
ben size şikayetlerinizin haklı olduğunu ama o çarkın içine girmiş ve bundan faydalanmış birinin adalet demesinin ironik olduğunu söylüyorum.
ortalamalarınız, diplomalarınız beni asla alakadar etmiyor. ben sizin paylaştığınız bir cümleden yola çıkarak bu yorumu yaptım. "torpille atandım" dediğiniz an olayın rengi şekli değişir.
ha benim o misali vermemin sebebi, konu, olay, durum ne olursa olsun hep şikayet halinde oluşunuz, genel bir memnuniyetsizlik halinin sizi getirdiği nokta. çevreden önce kendimizi düzelmemiz gerektiğini düşünüyorum.
zenginlerin açları doyurmadığından şikayet etmeden önce gücümüz yettiğince aç doyurabilmeliyiz mesela. anlatmak istediğim buydu.
ancak yaptığımız şey "bir sürü aç insan var niye kimse doyurmuyor bunları" diye sadece şikayet etmekse bir yere varamayacağı çok açık.
(ah bu arada iki mesajda da mesajı gönderdikten sonra yazmayı unuttuğumu fark ediyorum. babanıza acil şifalar dilerim)
evet şu an psikolog yada pisikiyatriste gidin size ne diyecek ne diyebilir,bardağa dolu tarafından bakmanızı sadece..yazdığını okumadım kardeşim.
ancak hiç şaşmaz bir şeylere öfkelendin, kafan karıştı, yıldın...
naçizane fikrim, sana niye yaşadığımızı söyleyeyim;
sınavı lâyıkıyla vermek için yaşıyoruz...
ötesi yok.
teşekkürler iyi dilekleriniz için.
söylediğinizde haklısınız ama bu düzen bugüne kadar bu şekilde işlediği için böyle oldu zaten.
lise mezunları üniversite bitiren insanların yerine yıllardır atanırsa nolur?
bakanların milletvekillerinin akrabalarıyla dolarsa devlet, hadi devleti geçtim bugün özel sektör bile bu halde.
bu olur işte, hak eden insanlar iş bulamazlar ya da onlar da bu düzene alet olurlar, olmak zorunda kalırlar.
ama bu onları "hak etmemiş" yapmaz.
herkes bileğinin hakkıyla bir yerlere gelebilseydi böyle olmazdı.
gerçekten hak edenler hak ettikleri yerlere gelebilseydi şu an zaten çok başka bi ülkede yaşıyo olurduk.
belki inanmazsınız, ama çalıştığım yerde genel müdür yardımcısı olup ayda 40-50 bin para alıp
daha doğru düzgün Türkçe yazı yazamayan, konuşamayan insanlar var.
bende sırf bu adaletsizlik yüzünden okuduğum bölümü bırakasım geliyor boşyere emek sarfediyormuşum gibi geliyor kpss hazırlanmak gelmiyor içimden çünkü en düşük memurluk da bile torpil sözkonusu artık adamın varsa ne ala ama yok işte insanın ümidi tükeniyor
konu sahibi arkadaş yazdıklarında sonuna kadar haklısnnnnn
evet şu an psikolog yada pisikiyatriste gidin size ne diyecek ne diyebilir,bardağa dolu tarafından bakmanızı sadece..
dünya adaletsiz arkadaşım ve dürüs insanları daha çok çaba sarf etmesi gerekiyor,hepimiz yaşadık bu sorunları,erkek kardeşim başardı tanıdık olmadan torpil olmadan sadece kendi emekleriyle..o nedenle umudunu kaybetme ..
bende sırf bu adaletsizlik yüzünden okuduğum bölümü bırakasım geliyor boşyere emek sarfediyormuşum gibi geliyor kpss hazırlanmak gelmiyor içimden çünkü en düşük memurluk da bile torpil sözkonusu artık adamın varsa ne ala ama yok işte insanın ümidi tükeniyor
konu sahibi arkadaş yazdıklarında sonuna kadar haklısnnnnn
umutsuzluğa kapılmayın.. Torpilsiz de atanan birçok kişi var... Kusura bakmayın ama o sadece tembelliğin bir bahanesi... 90 al bakalım atanıyormusun atanamıyormusun...
Konu sahibi arkadaşım. şükretmek herşeyi kabul edip bir köşeye çekilip kabul etmek değil ki... Tabiki çabalamada gerekiyor... Torpilsizde bir yerlere gelinebiliyor...
Babanızada geçmiş olsun diyorum. Pis bir sedye getirmeleri seçiminiz değildi ama kabul etmeniz sizin seçiminizdi. Başka sedye isteseydiniz ya... Neden sustunuz...
: )
keşke her şey senin koyduğun hüküm kadar basit olabilseydi kardeşim, keşke her şey bardağın dolu tarafı diyebilecek oranda sığ, basit ve boş olsaydı
inan ben de çok isterdim : ))
dediğimi anlayamadığın için suçlamıyorum seni, insan fıtratında senin gibi dik ve keskin olabilme telaşları var ne yazık ki.
ha psikiyatr ve psikolog durumuna gelince..
aldıkları eğitim ve gelişim neticesinde bardağın dolu tarafı deme talihsizliğinde bulunmazlar sanırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?