ne için yaşıyoruz?

ne için yaşıyoruz?
tabiki Allah'a kulluk etmek için yaşıyoruz..
evet herkesin bu dünya da çektiği acılar bir değil..
o yüzden cennetteki derecesi ve mükafatı da bir değil...

"Allah'a kulluk etmek" ile "bazı insanlara kulluk etmek" karıştırılır olmuş günümüzde..

bu kadar mı yani
bugüne kadar yaşayan insanların hepsi sizin gibi düşünseydi
sanırım hala ateşi bulmaya çalışıyo olurduk

Keşke hala ateşi bulmaya çalışıyor olsaydık da para denen şeyden haberimiz olmasaydı
tüm mesele para zaten şu dünyada

kimseye el avuç açmıyan insan mutlu insandır..
burada hergün çöpleri karıştırmaya gelen insanları görüyorum:26:

mutlu olduğunun farkında olmamak ayrı bir konu sosyologlara danışmak gerekir..Dünyadaki tek gerçek ölümdür..para mutluluk getirse zenginler ölmezdi..

yazdığını okumadım kardeşim.

ancak hiç şaşmaz bir şeylere öfkelendin, kafan karıştı, yıldın...

naçizane fikrim, sana niye yaşadığımızı söyleyeyim;

sınavı lâyıkıyla vermek için yaşıyoruz...
ötesi yok.

teşekkürler iyi dilekleriniz için.
söylediğinizde haklısınız ama bu düzen bugüne kadar bu şekilde işlediği için böyle oldu zaten.
lise mezunları üniversite bitiren insanların yerine yıllardır atanırsa nolur?
bakanların milletvekillerinin akrabalarıyla dolarsa devlet, hadi devleti geçtim bugün özel sektör bile bu halde.
bu olur işte, hak eden insanlar iş bulamazlar ya da onlar da bu düzene alet olurlar, olmak zorunda kalırlar.
ama bu onları "hak etmemiş" yapmaz.
herkes bileğinin hakkıyla bir yerlere gelebilseydi böyle olmazdı.
gerçekten hak edenler hak ettikleri yerlere gelebilseydi şu an zaten çok başka bi ülkede yaşıyo olurduk.
belki inanmazsınız, ama çalıştığım yerde genel müdür yardımcısı olup ayda 40-50 bin para alıp
daha doğru düzgün Türkçe yazı yazamayan, konuşamayan insanlar var.

evet şu an psikolog yada pisikiyatriste gidin size ne diyecek ne diyebilir,bardağa dolu tarafından bakmanızı sadece..

Ne için yaşıyoruz ??
soruyu çok güzel sormuşsun aslında.Bugün bütün gün bunu düşündüm bende sayende...
Soruyu sordun umarım cevabınıda araştırırsın ama senin pek cevap aradığını düşünmüyorum ,Evet sen bunu isyan etmek için sordun ama cevap için hazır değilsin ..yorumlarından anlıyorum bunu..Lütfen bu sorunun peşinden git arkadaşım ve kendi cevabını bulmaya çalış soru güzel.......

bende sırf bu adaletsizlik yüzünden okuduğum bölümü bırakasım geliyor boşyere emek sarfediyormuşum gibi geliyor kpss hazırlanmak gelmiyor içimden çünkü en düşük memurluk da bile torpil sözkonusu artık adamın varsa ne ala ama yok işte insanın ümidi tükeniyor

konu sahibi arkadaş yazdıklarında sonuna kadar haklısnnnnn

insanların eğitimsizliğinden kaynaklanıyor bunlar (öğretimi kastetmiyorum, gelişmek, büyümek, fikir sahibi olabilmek kastettiğim şey)
bu sebeple 90 dakikalık maç yapanların, dijital ortamda sesleri düzeltilenlerin, göğüs popo gösterenlerin prim yaptığı bir ülke burası.
uyduruk aşk dizilerini seyredip "sevgilim ne zaman tektaş alacak acaba?" diye rüyaya dalan genç kızların olduğu bir yer ki bu kızlar yarının anneleri.

yapılacak şey tek gibi görünüyor. çalışma, çaba, gayret gösterip toplumda söz sahibi olmak.
ne konuştuğunu bilen insanlar geriye çekildikçe, ne konuştuğunu bilmeyenlerin ön plana çıkması kaçınılmaz.

dünya adaletsiz arkadaşım ve dürüs insanları daha çok çaba sarf etmesi gerekiyor,hepimiz yaşadık bu sorunları,erkek kardeşim başardı tanıdık olmadan torpil olmadan sadece kendi emekleriyle..o nedenle umudunu kaybetme ..

evet şu an psikolog yada pisikiyatriste gidin size ne diyecek ne diyebilir,bardağa dolu tarafından bakmanızı sadece..

: )

keşke her şey senin koyduğun hüküm kadar basit olabilseydi kardeşim, keşke her şey bardağın dolu tarafı diyebilecek oranda sığ, basit ve boş olsaydı
inan ben de çok isterdim : ))

dediğimi anlayamadığın için suçlamıyorum seni, insan fıtratında senin gibi dik ve keskin olabilme telaşları var ne yazık ki.
ha psikiyatr ve psikolog durumuna gelince..
aldıkları eğitim ve gelişim neticesinde bardağın dolu tarafı deme talihsizliğinde bulunmazlar sanırım..

kardeşin adına çok sevindim şanslıymış torpil engeline takılmamış sanırım çok çaba sarfetmemiz gerekiyorrrr

Bu sitede bunları yazmak bir dolu eksi rep almak için sebep bence pıtırtay.

Çok güzel yazmışsın bayıldım. Devlet hastaneleri galiba insanı bu düşüncelere sevk eden nadide mekan. annem trafik kazası geçirdiğinde 3 gün boyunca kırıklarıyla acil sedyesinde acılar içinde bırakıldığında, gitmek istediğimizde ise ameliyat hakkımızı kaybedeceğimiz söylendiğinde nasıl tiksinmiştim bütün dünyadan her şeyden. aylarca bu modda gezdim. Okudum ettim iş sahibi olmaya çalışıyorum ama ben trafik kazası geçirince bana resmen işkence ediceklerse amaç ne.

İmtihanmış falan ben de hiç inanmıyorum. Benim inandığım tek bir şey var bu dünyada kendi vicdanım. Yaptığım her iyiliğin kötülüğün karşılığını bu vicdan bana bu dünyada gösteriyor biliyorum, yaşadım.

Dinler, tarih boyunca fakir ve hastalıklı insanların isyan etmesini önledi. Tüm dinlerde var olan yardımlaşma olgusu ise fakirlerin sadece karnını doyurdu ve zengine minnet etmesine sebep oldu!!! Hangi din zengine sen kanrını doyuracak kadar paranı ayır, gerisini fakirlere ver diyor ki zaten?

Kapitalizmin temellerinin ne zaman atıldığı da ortada. Bugünün zenginleri de orta da.

Pıtrtay umarım hepimiz baban gibi 40 yıl sonra da elimi harama sürmedim diyebiliriz gururla. Gerisi teferruat.

umutsuzluğa kapılmayın.. torpilsiz de atanan birçok kişi var... kusura bakmayın ama o sadece tembelliğin bir bahanesi... 90 al bakalım atanıyormusun atanamıyormusun...

konu sahibi arkadaşım. şükretmek herşeyi kabul edip bir köşeye çekilip kabul etmek değil ki... tabiki çabalamada gerekiyor... torpilsizde bir yerlere gelinebiliyor...

babanızada geçmiş olsun diyorum. pis bir sedye getirmeleri seçiminiz değildi ama kabul etmeniz sizin seçiminizdi. başka sedye isteseydiniz ya... neden sustunuz...

90 la değilde 87 diyle biryere yerleşemedimm mülakattada soruların hepsine eksiksiz cvp verdim kendimi ifade etme biçmimde gayet güzeldir elim yüzümde düzgündür ozamn neden puan sıralamsında kpssden 75alanlar seçildi ben mülaktta elendim tembel olduğum içinmi

ben hiç senin hissettiklerini hissetmedimmi sanıyorsun doğumumu devlet hastanesinde yaptım be insanlara nasıl muamele yapıldığını çok iyi biliyorum..yada bir devlet kurumuna işimiz düştüğünde,içindee bulunduğum sıkıntılı düşüncelerden nasıl silkelendim evet beterin beteri var maalesef ama bu böyle aksi sadece depresyon..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…