Ne İçin Yaşıyoruz?

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Hayatta hicbisey bana zevk vermiyor hicbisey cazip gelmiyor, arkadaşlarımla vakit gecirmek disari cikmak gezmek istemiyorum hep evde olmak istiyorum ama evdende sıkılıyorum. Sadece abur cubur fast food yerken mutluyum. Ama cok kilo aldigim için ve saglik problemlerim cikmaya başladigi icin onlarida azaltmaya basladim en azindan 2 gündür herzamankinden az yiyorum..
Peki ne icin ? Niye saglikli olmam lazimki yada ince, guzel...?
Amacimiz hergun saatlerce calisip iyi bir universite kazanmak yada is hayatımızda iyi yerlere gelmek mi? Yada evlenip coluk cocuk sahibi olup neslini devam ettirmek mi?
Hicbiri bana cazip gelmiyor, ama ölmekte çözüm değil. Biz insanlar ne zavalli yaratiklariz...
Bu benim düşüncem, iyi aksamlar..

Bence insanlar olarak zavalli degiliz de hepimizin hayattan beklentileri ve bizleri mutlu eden seyler farkli..

Mesela ben dagilmis bir aile de buyudum ve sizin burun kivirdiginiz aile olmak, evlenmek,coluk cocuga karismak benim icin cok kutsaldi..hatta bunlara sahip olamam heralde diye dusunurdum..ama Allah bana iyi bi es ,saglikli cocuklar, duzenli bi is layik gordu..kiymetini bilmeye calisiyorum ve evet onlar icin yasiyorum..

Siz bana cazip gelmiyor demissiniz ama bence iyi bir egitimi isi ya da bir yuva kendimize hedeflemezsek o zaman hayat bos gelmeye baslar

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes farkli seyler icin yasar, hayatta neyin onemli oldugu kisiden kisiye gore degisir.

Benim icin hayattaki en onemli sey ask ve romantizm mesela. Onlar varsa dunyanin en mutlusu benim, yoksa dunya gozume kapkara gorunur.

Kizkardesim parayi sever, isyerinde de hirslidir, isinde en iyi olmayi hedefler. Ikimiz farkli insanlariz.

Seni ne mutlu ediyorsa onun pesinde kosacaksin sekerim, hayat bir varis yeri degil, maceranin ve yolculugun kendisi bence.

Neredeyse beni anlatmışsın eski beni. Yaşarken ölme.
İhtiyacın olan sadece sevmek veya sevilmek. Hayatının rütin olmasından bıkmışsın.
Yaşamak çok güzel. En azından kuşlar uçuyor. Çocuklar yaşıyor.
Gülmek için o kadar çok şey var ki. Dışarı çık ve gül.

Benim icinde romantizm önemli... ben ailemden pek sevgi gormedigim kendimde kimseye gosteremedigim icin hep sevecegim beni sevecek bi hayat arkadasinin hayalini kurdum benim icinde hayatimi renklendirecek sey buydu suan 18 yasindayim daha cook zamanim var boyle birini bulmak icin belki ama ya bulamazsam.. ya hayal ettigim gibi olmazsa hicbisey... hayal kirikligi yasamaktansa hic beklenti içinde olmamak en iyisi gibi... ama yinede yasamamizin amacinin farkli biseyler olmasi gerektiğini düşünüyorum...
Tesekkur ederim cevabiniz icin

Allahin rizasini kazanmak icin dunyaya geldigimizi savunuyorum ben yoksa neden yasayalim, dunya cok ta guzel bir yer degil isin sonunda Allah rizasi olmasa kendimi camdan atardim. Intihar ederdim. Suan da universite sinavina hazirlaniyorum ve cok stresli bunlari neden cekiyim, dunyada her turlu pislik var ve hicbir sey garanti degil, sonucta herkes bir gun olecek, mantikli bir yasam amaci bulmazsak bosuna yasamis gibi bir sey olacagiz, olunce her seyimiz gidecek sonucta

Mukemmelliyetci bir yapin varsa her seye takarsin. Biraz bosvereceksin, sonrada hayatinin anlamini kendin bulacaksin.

Ayrica;

paraya deger verdigimiz icin
hayvanlari korumadigimiz icin
kendimizden gucsuz olani ezdigimiz icin (genelde hayvanlar ,cocuklar ,kadinlar)
ailemizden birine siddet uyguladigimiz icin
cocuklarimiza birakacagimiz dunyaya iyi bakmadigimiz icin

gercekten zavalliyiz.

Son düzenleme:
Ah genclik ah...
Hayatta hicbir sorumlulugu olmayan genclik...
Insanlar sadece gezip tozmak,arkadaslarla bos bos lak lak yapmak,kusana kadar yemek icin yaratilmamistir.
Hedefleri,hayalleri olmali ki hayattan zevk alabilmeli.kendine,etrafina bakip yasamin ne kadar guzel oldugunu anlamali insan.
Ben ne icin mi yasiyorum.Allah imin bana kusursuz olarak verdigi bedeni korumak icin.O nun izniyle dunyaya getirdigim kizimi ve oglumu iyi insanlar olarak yetistirebilmek icin.esimle olene
kadar ask yasayabilmek icin,dunya nimetlerinden doyasiya faydalanmak icin,cevreme faydali bir birey olmak icin ve tum bunlara sukretmek icin.
Genc ve akli bir karis havadaki arkadaslar,aha kocakarinin biri cikti gene nasihat veriyor diyor,duyabiliyorum.

universite sinavina hazirlanan insanlarin tipik psikoljik problemleri ben ne icin yasiyorum neden surekli sinava girmek zorundayim insanlari neden beni ben oldugum icin kabullenmiyor neden birseyleri basarmak zorundayim neden sinavlar var vs. sonucta hepsini yasadim 33 yasindayim ve hayattan acaip zevk aliyorum mukemmel bi kocam var nazar degmesin.guzel bir işim var evet turkiyede boyle ama o sınavi basarisan guzel bir yere gelip kendi ayaklarinin ustunde kalirsan sole bir dusun. istedigin heryere kendi keyfin icin gidebilrsin kimseden izin almak zornda degilsin.haftasonu canın denizmi cekti kıs bile olsa gidersin dogadaki tum guzellikleri gorursun. derin derin havayi icine cekersin.bir ise yaradigini ayatta her inasanin dogma amaci oldugunu ve faydali oldugunu gorursun. snein bir yasama amacin var bunu belki sende bilmiyorsun ama belki bir gun birerde br insanin hayatini degistireceksin

Aslinda hayat o kadar igrencki , ben disari ciktigimda bencil cazgir(afedersiniz) insanlar goruyorum, herkesin surati bes karis kavga edip sitres atmaya calisan tipler..
Televizyonu aciyorum cinayetler, tecavüzler, savaşlar...
Arkadaslarima bakıyorum sevemiyorum hicbirini, samimi gelmiyorlar belki benim sansima boyle..
Bende hayatimi renklendirecek tek seyin bir 'sevgili' olduğunu düşünüyorum eger tanri bana bi hediye verecekse bigun iyi secilmis bir hayat arkadasindan baska hicbisey beni mutlu edemez.. simdiye kadar gormedigim gosteremedigim butun sevgi gosterilerini, sahnelerini onda denemek istiyorum ama kendimi bu hayale fazla kaptırmak istemiyorum..
Eski ben demissiniz umarım suan bu ruh halinden cikmissinizdir ve bende hayirlisiyla cikarim...

Bir insan " ya ben niye yaşıyorum ki?" , " bana kalsa ölürüm de..." gibi laflar etmeye başladıysa o kişinin psikolojisi bozuktur bana göre. Hani arada bunalırsın da sorgularsın, sonra hayatına devam edersin, eyvallah. Ama kronik olarak böyle düşünen, kendini ve hayatını değersiz hisseden insanın derhal yardım alması gerektiğini düşünüyorum. Bunun ucu ıntihara kadar gider zira.

Haline şükret...
18 yaşındasın..
Henüz sorumluluk almamışsın.
Öğrencisin.
Evlilik vs olası..
Kafana takma herşeyi..
Bazen bulunduğumuz zamanın kıymetini bilmiyoruz.
Şuan yaşamın sade ve sessizse boş vaktin varsa ,bu düşünceler olur..
Ama halbuki en rahat zamanlar,stres de ayrı zor..

Mesela ben yakında rahat bir işi bırakıp yoğun stresli bir işe başlayacağım.
Ozaman anlayacağım hayatın kaç bucak olduğunu..
(pişman oldum ama başladım bir kere)

Bu durum devam ederse psikiyatrise görün.AntidepresaN falan ,fayda sağlarsın.

Son düzenleme:

bazen bende böyle düşünüyorum açıkcası sonradan normale dönüyorum ama bazen hayat böyle sıkıcı geliyor malesef

Bende şuan unv sinavina hazirlaniyorum
Bende sizin gibi inancli olmayi okadar isterdimki ama benim inanclarim cok yiprandi inaniyomuyum inanmiyomuyum emin degilim. Emin oldugum tek sey inancliyken daha guclu ve mutlu bir cocuk oldugum

Evet tespitiniz dogru cok mukemmeliyetciyim ve takintili.
Bende suanki insanlarin karakterlerinden okadar tiksindimki haberleri acmak disari cikip kaynasmak artik cazip gelmiyor
Sanirim cok yanlis bir yuzyilda dogdum..

Bende şuan unv sinavina hazirlaniyorum
Bende sizin gibi inancli olmayi okadar isterdimki ama benim inanclarim cok yiprandi inaniyomuyum inanmiyomuyum emin degilim. Emin oldugum tek sey inancliyken daha guclu ve mutlu bir cocuk oldugum

Bana da oldu oyle bir donem ama ben atlattim suan daha cok inaniyorum ve bana iyi geliyor kuvvet veriyor, hayata bosuna gelmedigimin farkindaligini sagliyor, insanlara iyilik yapmami sagliyor hani anlatamam benim de kendi icimde cok buyuk savaslarim oldu ama arkadas ortamimin bunda cok onemli bir rolu var, bosuna yasamadigimi biliyorum

Beklentini büyük tutma,hayal kırıklığın olmasın ..
Sorunlu bir ilişki yaşamak ,terkedilmek falan da var.

Kötü olayları düşünme fazla..

Son düzenleme:
Iste sizde genclerden sikayet ediyorsunuz bende butun insanlardan ediyorum suanki "teknoloji" caginin yaşantısini insanlarini sevmiyorum yada suan sinav sitresinden kisa sureli bir melankoli havasindan soyluyorum bunlari
Ben bahsettiginiz yakindiginiz gencler gibi yetişmedim uzerimdeki sorumluluklarinda haddi hesabi yok rahat buyumedim. Suan savaştigim hastaliklar, sinir hastasi annem, kalp hastasi kardesim, eve gelmemek icin bahaneler arayan babam var çok sukur maddi bir sorunum olmadi suana kadar ama keske bunlar olacagina o olsaydi..
Dini inanclarim kuvvetli değil buyuzden amacsiz goruyorum yasamayi yani benim icin ibadet etmek obur dunyaya hazirlik yapmak degil hayatin amaci, ama ne .. onuda ben icimdeki savasin sonucunda bulacagim umarim
Sevgilerle

Ben aile olmaya burun kıvırmıyorum çok yanlış anlamışsınız ayda ben anlatamamısım. Aksine bende suan çok sorunlu bir aileye sahip oldugum için bir hayat arkadaşı ve ondan olacak çocuk benim en büyük hayalimdir. Ama bana yine de bişeyler eksik geliyor onu belirtmeye çalışmıştım
Sevgilerle

Ailendeki sorumluluklar da seni bunaltmış..

Yapabiliyorsan öbür dünyaya hazırlık yapmak olsun bir amacın da.
Yapabilene ne mutlu..
Bir amacın iyi bir eğitim alıp meslek sahibi olmak..
Kamuya atanmak..
Evlenmek .
Çocuk sahibi olmak..
İnsanlara yardım etmek..
Çocuklarını yetiştirmek..
İş çok...

Bak ben boşanma yaşadım,orda koptum.
Yaşım ilerledi belki çocuk sahibi olamayacağım artık..
Yine de kendimi dik tutmaya çalışıyorum.
İş sorunları olduğu zaman daha zor oluyor benim için de..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…