Ne İçin Yaşıyoruz?

valla hayatın anlamını ben de cok merak ediyorum.

kimi akla hayale gelmeyecek sıkıntıları neden cektiğimizi merak ediyorum.

Din soyut bi kavram. Aa bana bu uymuyor ben bu dine inanmam diye bişey yok.Hak din Islam dir .tabi ki araştırın ama kendi fikirlerinize göre araştırma yapmayın derim bence doğru olanı biliyorsunuz sadece uygulamak için eriniyorsunuz. Islami daha ayrıntılı araştırın derim .Tek huzur veren din Islam dir. Kur an i okuyun amakendinizce lütfen yorumlamayin.. ayrıca lütfen islami yaşayamamis müslüman olanlar değil gerçekten bilgili insanlardan Islami öğrenin... Burada lafım hiç kimseye değil ortaya söylüyorum bazı insanlar var ki sanki kendi çok iyi Islami yaşıyormuş gibi ahkam keser cahil cahil konusur . Böyle sizin gibi düşünen insanlara hemen sert cevap verirler . Oysa bizim de ilerde ne olacağımız meçhul biz kimseyi yargilayamayiz. Kısacası size bu görüşlerinizi acikladığınızda aaa ne biçim düşünüyorsun diye yaklaşan insanlardan Islami ogrenmeyinn gerçekten bilgili insanlara danışın

Son düzenleme:
valla hayatın anlamını ben de cok merak ediyorum.

kimi akla hayale gelmeyecek sıkıntıları neden cektiğimizi merak ediyorum.

son zamanlarda ben de fazlasıyla düşünüyorum
insan düşündükçe daha çok soru geliyo aklına :44::44:
biraz da akışına bırakmak lazım

son zamanlarda ben de fazlasıyla düşünüyorum
insan düşündükçe daha çok soru geliyo aklına :44::44:
biraz da akışına bırakmak lazım

benım çok aklıma takılır ya yani insanlar hiç olmasaydı olmaz mıydı:26: Allah bilir tabi de ne bileyim derine inince de olmuyor.

Son düzenleme:
Valla ben hayallerim için yaşıyorum..
Hayal ettikçe daha bir hevesleniyorum..
Her şey bende de laylaylom gitmiyor fakat ümitsizliğe kapılmak , ölmekten daha beter gibi geliyor bana..

3 günlük dünya , keyfini çıkarmak için cebelleşiyorum elimden geldiğince..
Yine de çok şükür..

Son düzenleme:

benım çok aklıma takılır ya yani insanlar hiç olmasaydı olmaz mıydı:26: ne bileyim derine inince de olmuyor.

ben mesela şeyi düşünüyorum
doğmadan önce varlığımızı biliyorduk ama doğduktan sonra hatırlamıyoruz
mesela belli bi yaşa kadar hatırlıyoruz bi an da kendimizi hayatın içinde buluyoruz
ya hiç doğmamış insanlar şu an bekliyorlar doğmak için
yada öldükten sonra kıyamet kopana kadar ölenler nerede bekliyor ne hissediyorlar
:44::44::44::44::44::44::44::44:

Bu düşünceler bende hep vardı,çoocukluğumdan beri.
Beni de sadece yemek mutlu ederdi hep de söylerim bunalınca
Ama bu düşüncelere pek dalmamak bunları pek ciddiye almamak zorundayız
Birşeylerle meşgul olup yaşamaya devam etmek zorundayız
Hatta bazen hayatı seviyorsun bazı şeyler için hırs yapıyorsun hayal bile kuruyorsun
Sadece hayatın akışına bırak ve birşeylerle meşgul ol
İnancın varsa zaten neden geldiğini de bilyorsundur ibadete yönelmek de çok iyi geliyor

evet bir de mesela ben suan 25 yasındayım ama sanki hep bu yasımdaymısım gibi.nasıl desem bu yasıma nasıl geldiğimi bilmiyorum hatıralarım var evet ama yani dünü suanki canlılıgıyla hatırlayamamak.oysa o günleri de biz yasadık. bu da garip geliyor bana. 50 yasında adama sorsan o da aynını der ..

Cidden seni o kadar yakindan hissettim ki yanimda olsan arkadasim yaa deyip sarilirdim

bence kadınlar dünyaya eziyet çekmeye gelmiş bende konu sahiinden beter bi psikolojideyim herşey kötü gidiyo hiç mutu değilim ve ölmek istiyorum hayattan zevk almayı bırak küçük br mutluluğum ble yok sanki her gün sıradan ölesine yaşıyorum çok saçma ama her gün aynı şeyi yapmaktan gına geldi ama başka çarem ve yapacak ımknım yok

Evet tespitiniz dogru cok mukemmeliyetciyim ve takintili.
Bende suanki insanlarin karakterlerinden okadar tiksindimki haberleri acmak disari cikip kaynasmak artik cazip gelmiyor
Sanirim cok yanlis bir yuzyilda dogdum..

Her seyi kafana takarsan mutlu olamazsin.

Formul 1: Isteyeceksin ama takmayacaksin.
Formul 2: Calisacaksin ama hirs yapmayacaksin.
Formul 3: Imreneceksin ama kiskanmayacaksin.
Formul 4: Cogu isteyeceksin ama azla yetinmeyi bileceksin.
Formul 5: Vereceksin ama almayacaksin.
Formul 6: Sukretmeyi bileceksin.

uff evet ya bunları düşündükçe insan bi tuhaf oluyo

Bu derin insanların sıkıntısı sanırım :) yüzeysel insanlar için evlenmek ,para,çocuk ,kariyer vs hayat amacı sayılabiliyor..
Ben daha lisedeyken düşünürdüm niye varız hayat amacı ne yani diye..

Tabi dini inancını bilmiyorum çok fazlada bu konuları karıştırmayı doğru bulmuyorum ama bende dünyaya geliş amacımızın allaha kulluk olduğunu düşünenlerdenim..bedeni,çevreyi,insanları,hayvanları,doğayı,nefsimizi kısacası herşeyi korumak ek görevimiz ama bunun tam tersi şeklinde ilerliyoruz..

Şahsen banada dünya çok boş geliyo.yıllarca çalış üni oku yüksek lisans yap deli gibi çabala eeee? Ne için ölüp gidiyosun sonunda..bir bakıyosun ömrün geçmiş gitmiş ideallerle,çoluk çocukla.. Ama öldükten sonra hepsi yalan..

Ben de yaptıklarımla bu dünyada iz bırakanlardan,arkasından yaptıklarıyla konuşulanlardan olmayı istiyorum..ama bunu tam olarak diğer insanların istediği(para,şöhret,birinin karısı olmak vs) şeklimde değil bambaşka bir şekilde istiyorum :2:

Bu dünya geçici öbür dünyaya hazırlanmak için geldik gelmişken de iyi yaşayalım diye uğraşıyoruz herşey sınav bazen attığın adım bile , dertlendim bak 😔

Bende şuan unv sinavina hazirlaniyorum
Bende sizin gibi inancli olmayi okadar isterdimki ama benim inanclarim cok yiprandi inaniyomuyum inanmiyomuyum emin degilim. Emin oldugum tek sey inancliyken daha guclu ve mutlu bir cocuk oldugum

Sadece islam değil bütün inançlar için geçerli.
İnanç insanın ruhuna çok iyi gelir.
bence inanıyorsun sadece vesveselere kendini çok kaptırmışsın,onlara teslim olmadığın ve kalbin onlardan rahatsız olduğu sürece inançlısın bence.
sen rabbime dua et ona sığın kendinden bile ona sığın eminim karşılığını alırsın

biri beynimi okumuş :44:

Aynen bende o durumdayim, cok sıkıcı geliyor hersey.. benim ümit bagladigim tek sey iyi bir es ve huzurlu bir yuva ve tabi mutlu oldugum bi is.. Herkesin hayali bu bende belki bunlara sahip olursam hersey tersine döner belki diye düşünüyorum yani hersey yoluna girer. Siz evli misiniz veya erkek arkadasiniz varmi? Belki sizin çözümunuz de budur...

Suan meşgul olabilecegim tek sey derslerim buyuzden suara yapmaktan hoslandigim hicbiseyi yapamadigim icin agir bunalim icindeyim, sinav bitince eski halime dönmeyi umuyorum insallah gecer bu durumum yoksa bu arabesk dusuncelerle yasanmaz.. keske bi dine inanabilseydim ozaman gelecegimden neden burda oldugumdan emin olup guc alirdim ana be yazikki herhangi bir inancimda yok agnostik sayilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…