Ne İçin Yaşıyoruz?

O kadar güzel yazmışsınız ki umarım dediğiniz gibi olur...
Evet sanırım suan sınavlardan bunalmış bir vaziyette oldugum için böyle bir melankolık havaya büründüm. O kadar bunaldım okadar sıkıldımki sanki suana kadar hiç eğlenmemişim hiç mutlu olmamışım gibi hissediyorum çünkü 1 senedir bu sitresin sıkıntının içindeyim ve boğuluyorum artık. Değerli yorumunuz için teşekkür ederım
Sevgilerle

sevgili kucugum eminimki dedigim gibi olacak babam derdiki bana hayatindaki sadece bir seneyi feda edeceksin mantikli ya da degil hele bu sıralar pek degil ama sonrasini dusun sadecegencliginin belki en guzel yıllari dicem ama ergenlik zamanlarindna pek hoslanmam.aileni duusn onlar snein icin calisiyorlar ve sınava giremeyen ailesi sirf istemiyor diye okumak iteyip okuyamayan binlerce kızımız cocugumuz var.sen sanslilardan birisin.ciddi anlamda sizlere yuklenmemek gerektigi taraftariyim ama durumumuz bu.eger gelecekte mutlu olacagini bileceksen bu bir sneeyi feda etmeye deger bence onundeki 40 belki 50 sene icin

Evet belki de dediğiniz gibi psikolojik bir rahatsızlık olabilir , zaten suanda mevcut bir sosyal fobim var. Daha önce intiharı düşünmüştüm ama inançlı oldugum için vazgeçmiştim suan inançlarım çok zayıf ama şimdide mutlu olmadan ölmek istemiyorum bende mutlu olmak istiyorum. Suan zaten büyük ihtimalle sınav sitresinden böyle konuşuyorum artık okadar bunaldılmki çok umutsuz agresif bi insana dönüştüm 1 senedir bu sitresin içindeyim ve elbette sadece sınav yüzünden degıl yaşadığım bazı sıkıntılarında etkisi var bunda. Yorumunuz için teşekkürler
Sevgilerle..

Merhaba evet haklısınız suan belkide en rahat donemimdeyim ama sorumluluk konusuna gelirsek aksine çok fazla sorumluluğum var ve bunlar sınav sitresiyle birleşince bende böyle bir melankoli havası yarattı 1 senedir böyleyim çünkü eskiden sosyal bir insanken suan asırı asosyal birisi oldum mecburiyetten ve bu durum üzerime yapıştığı gibi berberinde bi takım zorluklarla karşılaştım (saglıksal) mesela kanser riskim oldu vücudumda kistler çıktı karaciğerimde sorunlar çıktı çok fazla kilo almaya başladım ailevi çok büyük sıkıntılarım oldu vs..
Çok uzattım kusura bakmayın
Sevgilerle

Inançlarım pek kuvvetli değil yani öbür dünyaya hazırlık vs benim için pek bişey ifade etmiyor, suan ümit bağlandığım şey bir eş huzurlu bir yuva ve iyi bir iş, umarım bunlara sahip olabilirim ve bu durumdan kurtulurum
Muhakkakki iş sorunları daha zordur ama anladıttıgınız ve anladığım kadarıyla güçlü bir bayansınız ve bence bu çok önemli güçlü olabilmeyi çok isterdim maddi manevi. O güce sahip olduktan sonra inanıyorum ki hayatınız düzelecektir çokta zarifsiniz yorumlarınız için teşekkür ederim umarım hayatınız hayırlısıyla düzene girer..

Çok haklısınız ama mantıklı bulmadığım birşeye deli gibi çalışmak zorunda olmak ciddi anlamda sinirlerimi yıpratıyor. Şöyle ki benim sececeğim bölümün şuanki gireceğim sınavın dersleri veya Konularıyla uzaktan yakından alakası yok ama benim ilk 5binlere girmem gerekiyor bunun icin ... Tabiki tek derdimde bu değil keske sadece bu olsa ailevi sorunlarım,saglık problemlerim ve saglık problemleri olan kardeşlerim var ki bu sene ben bunları çok sık yasar oldum hersey üst üste geldiği içinde çok bunaldım burda içimi dökmek istedim. Evet tüm bunlara rağmen yinede dediğiniz örneklere nazaran daha iyi bir konumdayım inanıyorumki bu sınav illetinden kurtulunca bu melankolik havadan da çıkacağım. Çok teşekkür ediyorum güzel tesellileriniz için

fast food alıp yiyecek paran olduğuna göre
dünyadaki insanların çoğundan iyi durumdasın demektir
kafanı soktuğun evin, sağlam bir bedenin var
ne diyim
insan elindekinin değerini elimdeyken bilmiyor

bazen bende böyle düşünüyorum açıkcası sonradan normale dönüyorum ama bazen hayat böyle sıkıcı geliyor malesef

Evet banada çok sık oluyor sonra eski halime donüyorum ama bu sene ünv sınavına hazırlandığım için bi türlü eski halime donemedim fırsatım bile olmadı, kafamı dagatabilecek ortamımda olmadı maalesef.bende hiç değilse içimi dökeyim rahatlarım diye buraya yazdım..

Ne için yaşadığımız apaçık ortada...ama asıl soru yaşayabiliyor muyuz ? hayır... yasayamayinca da insanlar böyle boşlukta buluyor kendini. Sadece sizi söylemiyorum genel olarak böyle herkes.ben de tam olarak yaşayamıyorum tabi ki ama bomboş olduğumu da düşünmüyorum
dini konular yasak olduğu için bahsedemiyorum
Boşluktasiniz.yazdıklarınızdan böyle anladım

fast food alıp yiyecek paran olduğuna göre
dünyadaki insanların çoğundan iyi durumdasın demektir
kafanı soktuğun evin, sağlam bir bedenin var
ne diyim
insan elindekinin değerini elimdeyken bilmiyor
Fast Fooda alabilecek lüksümün olması evet maddi anlamda bir çok insandan iyi oldugumu gösteriyor. Zaten farkındaysanız bende maddi bir sıkıntımdan dert yanmadım. Ben manevi anlamda bir sıkıntı çekiyorum,boşluk hissediyorum.
Belirttiğiniz elimde olan şeyin "paranın" degerini gerektiği ölçüde biliyorum çok şükür

ben eğer işin içinden çıkamıcak duruma gelirsem ki bikaç defa geldim. deniz havası almak iyi geldi bir de namaz kılmıştım biraz normale dönmüştüm canım. şu sıralar olmuyor öyle şeyler çok şükür. çünkü çok can sıkıcı bir durum

manevi anlamda çektiğin sıkıntı da aynı şeyden kaynaklı zaten
elindekinin değerini bilmemekten
o hissettiğin boşluk dediğin şey senin tatminsizliğin

Dini inançlarım kuvvetli değil yani biraz agnostik kalıyorum diyebilirim, belkide bu yüzden boşluk hissediyorum ,çünkü inançlıyken çok mutlu bir çocuktum sıkıntılarımda bile bu sıkıntıları bana beni sevdiği için veriyor derdim hani derler ya Allah sevdiği kulunu sınarmıs diye... Keske yeniden öyle inançlı olabilseydim ama artık mantığımın şiddetle reddetmesi dolayısıyla kalben inanamadıgım için cabalarım sonuçsuz kalıyor
Sevgilerle

manevi anlamda çektiğin sıkıntı da aynı şeyden kaynaklı zaten
elindekinin değerini bilmemekten
o hissettiğin boşluk dediğin şey senin tatminsizliğin

Belkide öyledir şuan bana alakasız gelsede. Benimde şuanki imkanımla ulaşamadığım ama ulaşmayı çok istediğim seyler var maddi acıdan ama onlar olmasada olur onlarsız da yaşayabilirim benim olmassa olmazlarım manevi anlamda beni tatmin edecek seyler suan onu bir ese bağlıyorum ,şimdiye kadar hiç bir flörtüm dahi olmadıgı için ona umut bağladım bende. Ailemden pek sevgi görmedim kımseyede gösteremedim belkide ihtihacım olan şey budur birinin sevgisi .. Hayal kırıklığına uğramamayı umuyorum

Bence böyle düşünmeniz bile inandığınız gösterir.Evet Allah yalnızca sevdiği kullari sinarmis .Bunun örneklerini Peygamberlerden gayet açık anlıyoruz zaten.
Ayrıca hayatı ümit dolu yasamak ve başımıza her ne gelirse gelsin khayırlısı buymuş demek ki deyip kafa yormamaya çalışmak,Allah a dua etmek O nun la konuşmak sıkıntılarını Allah a anlatmak, her gün Allah a şükür etmek Allah a şükür ya şöyle olaydı ya böyle olsaydı iyi ki böyle olmuş Rabbim her şeyin en iyisini sen bilirsin demek inanın öyle iyi geliyor ki ...
Ben de sıkıntılı bi süreçten geçiyorum kendimce ama beni dualar ayakta tutuyor
Bu dünyanın geçici olduğu apaçık ortada o yüzden evet kafamızı takiyoruz bi çok şeyi ama çok fazla of niye böyle niye şöyle oldu diyerek kafamızı cokfazla yormamiz gerek
Böyle şeyler zorla olmaz zaten ama yaşamıs görmusşünüz iyi de geliyor diyorsunuz ancak ibadet sadece sıkıntılarımız gitsin diye değil Allah a şükür etmek içindir ki sukretmek zaten harika hissettiriyor kendini.günlük sık sık Allah im sana şükürler olsun ki bana bunu bunu nasip ettin deyin iyi gelecektir

Son düzenleme:

canım benim
bak ben 33 yaşındayım
bu flört işlerini gözünde çok büyütmene gerek yok
o da senin gibi bir insan neticede
bir erkek senin üzüntünü geçiremez geçirse de bu geçici olur
kaldı ki yeni üzüntülere de sebebiyet verebilir
sen kendi kendine çare olacaksın
çok güçlü ayakları yere sağlam basan ne istediğnin bilen bir kadın olacaksın
o zaman gelsin erkekler
herşeyinle gelişmini tamamlamış bir bayan olacaksın ki erkekler seni hayal kırıklığına uğratamasın
hem daha çok küçüksün gerçekten
çok zamanın var takma bu flört işlerini
zamanı gelince otomatikmen oluyor zaten

Dini inançlarım kuvvetli değil agnostik sayılırım ama küçükken çok inançlı ve mutlu bi çocuktum basıma gelen sıkıntıları o'nun beni sevdiği için bana yaşattığını,beni sınadıgın düşünerek güç alırdım ama suan inançlarımı kaybettim yada ucundayım çok araftayım ama yeniden o halime dönmeyi çok isterdim çünkü bi insanı hayata bağlayan en önemli şey inançlar bence, deniz kenarı benide çok rahatlatır eskiden denize çok yakın biryerde oturuyorduk çok iyi geliyordu ama şuanki evimiz çok uzak olduğu için denize ,çok meşakkatli oluyor benim için...
Teşekkür ederdim güzel tavsiyeleriniz için ,çok naziksiniz

Evet gercekten çok büyütüyorum gözümde. Sanki suan bir sevgilim olsa size çok aptalca gelecek ama cogu derdim düzelecek gibi yani hiç degilse yanımda bir destekçim olacak ,böyle düşünüyorum çünkü ciddi manevi açlık cekıyorum ilgi,sevgi bekliyorum..
Dediğiniz gibi bir bayan olmayı okadar çok istiyorum ki hedeflerimde var aslında hatta başarılı sayılırım ama bu dönem sınavdı ailevi sorunlardı saglık sorunlarıyla hersey okadar üst üste geldiki kendimi bunları düşünürken buldum çok bunaldım cunku, çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için..

Insanlar donem donem hayattan bezmia hissedebilirler. Monotonluktan sIkilabilirler. Inan bana gecicidir bu durumun bazen bana da olur her seyi birakip gitmek isterim yorulurum cunku ama sonra bi an gelir sukretmeye baslarim. Soruna cevap su an meslegim icin yasiyorum hayatimdaki en tatmin edici sey o benim icin

Belki bu manevi boşluğum bundan diye düşünüyorum islama ben kalpten inanamadım, küçükken hristiyanda olsaydım ben yine böyle(beni sevdiği için sınıyor diye) düşünecektim çünkü benim içimdeki yaratıcıya olan aşktı. Bende bütün dinleri araştırmaya karar verdim imkanı daha kolay olduğu için ve ailem öyle olduğu için önce islamı araştırdım ama dediğim gibi kalben inanamadım tatmin olamadım,daha sonra hristiyanlığı ve yahudiliği ama onlarda olmadı suan ara verdim buna ama sınavlarım biter bitmez kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum ve islamı tarafsız tekrar arastırıcam. Çok uzattım kusura bakmayın lütfen. Umarım yakında o boşluğu kapatabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…