- Konu Sahibi brokensmile7
-
O kadar güzel yazmışsınız ki umarım dediğiniz gibi olur...universite sinavina hazirlanan insanlarin tipik psikoljik problemleri ben ne icin yasiyorum neden surekli sinava girmek zorundayim insanlari neden beni ben oldugum icin kabullenmiyor neden birseyleri basarmak zorundayim neden sinavlar var vs. sonucta hepsini yasadim 33 yasindayim ve hayattan acaip zevk aliyorum mukemmel bi kocam var nazar degmesin.guzel bir işim var evet turkiyede boyle ama o sınavi basarisan guzel bir yere gelip kendi ayaklarinin ustunde kalirsan sole bir dusun. istedigin heryere kendi keyfin icin gidebilrsin kimseden izin almak zornda degilsin.haftasonu canın denizmi cekti kıs bile olsa gidersin dogadaki tum guzellikleri gorursun. derin derin havayi icine cekersin.bir ise yaradigini ayatta her inasanin dogma amaci oldugunu ve faydali oldugunu gorursun. snein bir yasama amacin var bunu belki sende bilmiyorsun ama belki bir gun birerde br insanin hayatini degistireceksin
O kadar güzel yazmışsınız ki umarım dediğiniz gibi olur...
Evet sanırım suan sınavlardan bunalmış bir vaziyette oldugum için böyle bir melankolık havaya büründüm. O kadar bunaldım okadar sıkıldımki sanki suana kadar hiç eğlenmemişim hiç mutlu olmamışım gibi hissediyorum çünkü 1 senedir bu sitresin sıkıntının içindeyim ve boğuluyorum artık. Değerli yorumunuz için teşekkür ederım
Sevgilerle
Bir insan " ya ben niye yaşıyorum ki?" , " bana kalsa ölürüm de..." gibi laflar etmeye başladıysa o kişinin psikolojisi bozuktur bana göre. Hani arada bunalırsın da sorgularsın, sonra hayatına devam edersin, eyvallah. Ama kronik olarak böyle düşünen, kendini ve hayatını değersiz hisseden insanın derhal yardım alması gerektiğini düşünüyorum. Bunun ucu ıntihara kadar gider zira.
Merhaba evet haklısınız suan belkide en rahat donemimdeyim ama sorumluluk konusuna gelirsek aksine çok fazla sorumluluğum var ve bunlar sınav sitresiyle birleşince bende böyle bir melankoli havası yarattı 1 senedir böyleyim çünkü eskiden sosyal bir insanken suan asırı asosyal birisi oldum mecburiyetten ve bu durum üzerime yapıştığı gibi berberinde bi takım zorluklarla karşılaştım (saglıksal) mesela kanser riskim oldu vücudumda kistler çıktı karaciğerimde sorunlar çıktı çok fazla kilo almaya başladım ailevi çok büyük sıkıntılarım oldu vs..Haline şükret...
18 yaşındasın..
Henüz sorumluluk almamışsın.
Öğrencisin.
Evlilik vs olası..
Kafana takma herşeyi..
Bazen bulunduğumuz zamanın kıymetini bilmiyoruz.
Şuan yaşamın sade ve sessizse boş vaktin varsa ,bu düşünceler olur..
Ama halbuki en rahat zamanlar,stres de ayrı zor..
Mesela ben yakında rahat bir işi bırakıp yoğun stresli bir işe başlayacağım.
Ozaman anlayacağım hayatın kaç bucak olduğunu..
(pişman oldum ama başladım bir kere)
Bu durum devam ederse psikiyatrise görün.AntidepresaN falan ,fayda sağlarsın.
Inançlarım pek kuvvetli değil yani öbür dünyaya hazırlık vs benim için pek bişey ifade etmiyor, suan ümit bağlandığım şey bir eş huzurlu bir yuva ve iyi bir iş, umarım bunlara sahip olabilirim ve bu durumdan kurtulurumAilendeki sorumluluklar da seni bunaltmış..
Yapabiliyorsan öbür dünyaya hazırlık yapmak olsun bir amacın da.
Yapabilene ne mutlu..
Bir amacın iyi bir eğitim alıp meslek sahibi olmak..
Kamuya atanmak..
Evlenmek .
Çocuk sahibi olmak..
İnsanlara yardım etmek..
Çocuklarını yetiştirmek..
İş çok...
Bak ben boşanma yaşadım,orda koptum.
Yaşım ilerledi belki çocuk sahibi olamayacağım artık..
Yine de kendimi dik tutmaya çalışıyorum.
İş sorunları olduğu zaman daha zor oluyor benim için de..
sevgili kucugum eminimki dedigim gibi olacak babam derdiki bana hayatindaki sadece bir seneyi feda edeceksin mantikli ya da degil hele bu sıralar pek degil ama sonrasini dusun sadecegencliginin belki en guzel yıllari dicem ama ergenlik zamanlarindna pek hoslanmam.aileni duusn onlar snein icin calisiyorlar ve sınava giremeyen ailesi sirf istemiyor diye okumak iteyip okuyamayan binlerce kızımız cocugumuz var.sen sanslilardan birisin.ciddi anlamda sizlere yuklenmemek gerektigi taraftariyim ama durumumuz bu.eger gelecekte mutlu olacagini bileceksen bu bir sneeyi feda etmeye deger bence onundeki 40 belki 50 sene icin
bazen bende böyle düşünüyorum açıkcası sonradan normale dönüyorum ama bazen hayat böyle sıkıcı geliyor malesef
Ne için yaşadığımız apaçık ortada...ama asıl soru yaşayabiliyor muyuz ? hayır... yasayamayinca da insanlar böyle boşlukta buluyor kendini. Sadece sizi söylemiyorum genel olarak böyle herkes.ben de tam olarak yaşayamıyorum tabi ki ama bomboş olduğumu da düşünmüyorumHayatta hicbisey bana zevk vermiyor hicbisey cazip gelmiyor, arkadaşlarımla vakit gecirmek disari cikmak gezmek istemiyorum hep evde olmak istiyorum ama evdende sıkılıyorum. Sadece abur cubur fast food yerken mutluyum. Ama cok kilo aldigim için ve saglik problemlerim cikmaya başladigi icin onlarida azaltmaya basladim en azindan 2 gündür herzamankinden az yiyorum..
Peki ne icin ? Niye saglikli olmam lazimki yada ince, guzel...?
Amacimiz hergun saatlerce calisip iyi bir universite kazanmak yada is hayatımızda iyi yerlere gelmek mi? Yada evlenip coluk cocuk sahibi olup neslini devam ettirmek mi?
Hicbiri bana cazip gelmiyor, ama ölmekte çözüm değil. Biz insanlar ne zavalli yaratiklariz...
Bu benim düşüncem, iyi aksamlar..
Fast Fooda alabilecek lüksümün olması evet maddi anlamda bir çok insandan iyi oldugumu gösteriyor. Zaten farkındaysanız bende maddi bir sıkıntımdan dert yanmadım. Ben manevi anlamda bir sıkıntı çekiyorum,boşluk hissediyorum.fast food alıp yiyecek paran olduğuna göre
dünyadaki insanların çoğundan iyi durumdasın demektir
kafanı soktuğun evin, sağlam bir bedenin var
ne diyim
insan elindekinin değerini elimdeyken bilmiyor
Evet banada çok sık oluyor sonra eski halime donüyorum ama bu sene ünv sınavına hazırlandığım için bi türlü eski halime donemedim fırsatım bile olmadı, kafamı dagatabilecek ortamımda olmadı maalesef.bende hiç değilse içimi dökeyim rahatlarım diye buraya yazdım..
Fast Fooda alabilecek lüksümün olması evet maddi anlamda bir çok insandan iyi oldugumu gösteriyor. Zaten farkındaysanız bende maddi bir sıkıntımdan dert yanmadım. Ben manevi anlamda bir sıkıntı çekiyorum,boşluk hissediyorum.
Belirttiğiniz elimde olan şeyin "paranın" degerini gerektiği ölçüde biliyorum çok şükür
Ne için yaşadığımız apaçık ortada...ama asıl soru yaşayabiliyor muyuz ? hayır... yasayamayinca da insanlar böyle boşlukta buluyor kendini. Sadece sizi söylemiyorum genel olarak böyle herkes.ben de tam olarak yaşayamıyorum tabi ki ama bomboş olduğumu da düşünmüyorum
dini konular yasak olduğu için bahsedemiyorum
Boşluktasiniz.yazdıklarınızdan böyle anladım
manevi anlamda çektiğin sıkıntı da aynı şeyden kaynaklı zaten
elindekinin değerini bilmemekten
o hissettiğin boşluk dediğin şey senin tatminsizliğin
Bence böyle düşünmeniz bile inandığınız gösterir.Evet Allah yalnızca sevdiği kullari sinarmis .Bunun örneklerini Peygamberlerden gayet açık anlıyoruz zaten.Dini inançlarım kuvvetli değil yani biraz agnostik kalıyorum diyebilirim, belkide bu yüzden boşluk hissediyorum ,çünkü inançlıyken çok mutlu bir çocuktum sıkıntılarımda bile bu sıkıntıları bana beni sevdiği için veriyor derdim hani derler ya Allah sevdiği kulunu sınarmıs diye... Keske yeniden öyle inançlı olabilseydim ama artık mantığımın şiddetle reddetmesi dolayısıyla kalben inanamadıgım için cabalarım sonuçsuz kalıyor
Sevgilerle
Belkide öyledir şuan bana alakasız gelsede. Benimde şuanki imkanımla ulaşamadığım ama ulaşmayı çok istediğim seyler var maddi acıdan ama onlar olmasada olur onlarsız da yaşayabilirim benim olmassa olmazlarım manevi anlamda beni tatmin edecek seyler suan onu bir ese bağlıyorum ,şimdiye kadar hiç bir flörtüm dahi olmadıgı için ona umut bağladım bende. Ailemden pek sevgi görmedim kımseyede gösteremedim belkide ihtihacım olan şey budur birinin sevgisi .. Hayal kırıklığına uğramamayı umuyorum
ben eğer işin içinden çıkamıcak duruma gelirsem ki bikaç defa geldim. deniz havası almak iyi geldi bir de namaz kılmıştım biraz normale dönmüştüm canım. şu sıralar olmuyor öyle şeyler çok şükür. çünkü çok can sıkıcı bir durum
Evet gercekten çok büyütüyorum gözümde. Sanki suan bir sevgilim olsa size çok aptalca gelecek ama cogu derdim düzelecek gibi yani hiç degilse yanımda bir destekçim olacak ,böyle düşünüyorum çünkü ciddi manevi açlık cekıyorum ilgi,sevgi bekliyorum..canım benim
bak ben 33 yaşındayım
bu flört işlerini gözünde çok büyütmene gerek yok
o da senin gibi bir insan neticede
bir erkek senin üzüntünü geçiremez geçirse de bu geçici olur
kaldı ki yeni üzüntülere de sebebiyet verebilir
sen kendi kendine çare olacaksın
çok güçlü ayakları yere sağlam basan ne istediğnin bilen bir kadın olacaksın
o zaman gelsin erkekler
herşeyinle gelişmini tamamlamış bir bayan olacaksın ki erkekler seni hayal kırıklığına uğratamasın
hem daha çok küçüksün gerçekten
çok zamanın var takma bu flört işlerini
zamanı gelince otomatikmen oluyor zaten
Belki bu manevi boşluğum bundan diye düşünüyorum islama ben kalpten inanamadım, küçükken hristiyanda olsaydım ben yine böyle(beni sevdiği için sınıyor diye) düşünecektim çünkü benim içimdeki yaratıcıya olan aşktı. Bende bütün dinleri araştırmaya karar verdim imkanı daha kolay olduğu için ve ailem öyle olduğu için önce islamı araştırdım ama dediğim gibi kalben inanamadım tatmin olamadım,daha sonra hristiyanlığı ve yahudiliği ama onlarda olmadı suan ara verdim buna ama sınavlarım biter bitmez kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum ve islamı tarafsız tekrar arastırıcam. Çok uzattım kusura bakmayın lütfen. Umarım yakında o boşluğu kapatabilirim...Bence böyle düşünmeniz bile inandığınız gösterir.Evet Allah yalnızca sevdiği kullari sinarmis .Bunun örneklerini Peygamberlerden gayet açık anlıyoruz zaten.
Ayrıca hayatı ümit dolu yasamak ve başımıza her ne gelirse gelsin khayırlısı buymuş demek ki deyip kafa yormamaya çalışmak,Allah a dua etmek O nun la konuşmak sıkıntılarını Allah a anlatmak, her gün Allah a şükür etmek Allah a şükür ya şöyle olaydı ya böyle olsaydı iyi ki böyle olmuş Rabbim her şeyin en iyisini sen bilirsin demek inanın öyle iyi geliyor ki ...
Ben de sıkıntılı bi süreçten geçiyorum kendimce ama beni dualar ayakta tutuyor
Bu dünyanın geçici olduğu apaçık ortada o yüzden evet kafamızı takiyoruz bi çok şeyi ama çok fazla of niye böyle niye şöyle oldu diyerek kafamızı cokfazla yormamiz gerek
Böyle şeyler zorla olmaz zaten ama yaşamıs görmusşünüz iyi de geliyor diyorsunuz ancak ibadet sadece sıkıntılarımız gitsin diye değil Allah a şükür etmek içindir ki sukretmek zaten harika hissettiriyor kendini.günlü sık sık Allah im sana şükürler olsun ki bana bunu bunu nasip ettin deyip iyi gelecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?