Ne işlem yapıyorsunuz ki,neden alıyorsunuz?

_Zebos_

TEK DİL,TEK BAYRAK...
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
15.448
92
206
Diğer
bir bankada hesabım var,her ay düzenli olarak para yatırıyorum
bugün yine gittm 35 tlem yok

hemen sordum,işlem ücreti için kesilmişne işlem yapıyosunuz ki Allah*ın cezaları
temmuzda da kesilmş

her 6 ayda bir kesilecekmiş. ba ba baa :95:
35 tl küçük bi miktar gibi görünebilir,ama her 6 ayda bir sömürmek,hırsızlık değil de nedir

hesap kapatmak için 50 tl istiyolar.kapatmadm tabi

evde gizlice biriktiriyodum bizimkiler bulmasn diye bankaya yatırdm bulsa bizimkiler almazdı hiç olmazsa:26:

şikayetvar.com a yazsam,bi cvp çıkar mı:44:

içimde kalır söylemezsem:113:boğazınızda kalsınn e mii:95:

Bu ücret alınmayacak artık demişlerdi..
Ben faturalarımı otomatik ödeme talimatı verdiğim için benden kesilmiyor ama araştırmak gere
k

ücret almayan bankalar var asya bank almıyodu sanırsam

bide hesabınıza herhangi bi faturayı otamatik ödeme yaparsanız ücret almıyorlar

benimde hesabım vardı tanıdık bi abi vardı bankada kapattım para vermeden

Çok ilginç bu bankalar. kendi taraflarına çekmek için göbekleri çatlar, parayı yatırıncada işte böyle keserler. Uyuzlar

bankalar hesap için alıyorlar malesef bu ücreti şikayet etsenizde bişey çıkmaz.çünkü bunları kabul ederek hesap açıyorsunuz bende zamanında muzdarip oldum bu konudan.artık hesap açacak olursam yıllık ücreti mutlaka soruyorum.bildiğim tek üniversite öğrencilerinden kart ücreti almıyorlar ama hesap ücreti herkesten alınıyor.hesap açmadan önce mutlaka sorunuz

bir nevi hesap kiralamak gibi bişey heralde (???)

benimde basıma böyle bi durum gelmişti, müşteri hizmetlerini arayıp beni bilgilendirmediklerini söyledim ve paranın iade edilmesi gerektigini söyledim. önce itiraz ettiler bende tüketici heyetine şikayet edeceğimi söyledim ve anında param geri iade edildi
fakat sonra mecburiyetten o hesabı kullanmam gerekti, para yattıktan sonraki gün bi miktar cekip kalanı aynı gün aksam cekmeye karar verdim, aksam baktım yine ücret kesilmiş tekrar bi telefonla geri aldım
üstelik acılan hesap burs hesabıydı, bana verilen paraya ortak oldular, yıllık 120 tl civarı bişey yapıyordu
yurtta kalıorum ögrenciyim dedim, otomatik ödeme talimatından bahsettiler
bi daha o bankanın yanından bile geçmiyorum..

Her hesaptan ücret kesiliyor maalesef. Benimde hesaplarım vardı maaşımı aldığım bankalar değiştikçe hesabımı kapattım. Hele eğer bir hesabınızı unutmayaa görün bir sürü faizle birlikte öle bir fevrinizi değiştirirlerki. Bir de kapattklarına da güvenemiyorum. Bazı arkadaşlardan duyuyorum hesabı kapattırdım meğer kapatmamış sonra faizi geldi filan. Banka işi berbat ama mecbur her işimiz ordan. Ayrıca hesap kapatmak için 50 tl ne ben anlamadım. Akbankta hesabım vardı kapattım öyle hiç ücret ödemeden. Bir de 6 aya bir ne ücretiymiş senelik o ücretler. Çok fazla demiş 70 tl ne bu yani trilyonluk hesabın mı var sonuçta. Benim garantide var senelik 40 mıydı neydi.

Kızlar belki alınan tutarlar fazla olabilir bunun için itirazda bulunabilirsiniz tabi ama şöyle düşünün, orası bir ticarethane. Sen hesaba para yatırarak bir nevi orayı kendi kişisel kasan olarak kullanıyorsun. Yoksa git evinde sakla yani. Evde saklamayıp bankaya yatırmayı tercih ediyorsan bu hizmeti ve güvenceyi satın alıyorsun demektir. Eee orası da kar yapma amaçlı bir kurum olduğuna göre elbette ki bu hizmetin de bir karşılığı oluyor. Buna böyle bakmak lazım.
Ama bu kesilen ücretleri ödememek için bankalar çok kolaylık da sağlıyor. Öğrencilerden, emeklilerden, kredisi, otomatik ödemesi vs olanlardan alınmıyor. Baya uzun bir liste. İlla ki bir şekilde bu listeye girersiniz

Bu ücret alınmayacak artık demişlerdi..
Ben faturalarımı otomatik ödeme talimatı verdiğim için benden kesilmiyor ama araştırmak gere
k
demişlerdi evet...
ama almışlar ve işin garibi hesap özetinde yazmıyor
öğrencilik yıllarımda avon sattığım için ona otomotik ödemem vardı,ama hiç kesmemişlerdi

benim ki iş bankası canım
acaba hesapta adece 5 tl bırakıp tüm paramı çeksem mi:44:

Çok ilginç bu bankalar. kendi taraflarına çekmek için göbekleri çatlar, parayı yatırıncada işte böyle keserler. Uyuzlar

sadece uyuz olsalar iyi:95:
sanki parayı tarladan topluyorum

hesabı açtığımda öğrenciydm
valla içime oturdu

bir nevi hesap kiralamak gibi bişey heralde (???)
evet,doğru teşhis

müşteri hzmetlerini arasam bi dünya kontör
mail atacağımtüm çatlak gazetecilere hemde

dedm zaten 2 tık tıık yapıyosunuz ne üceti,ne 50tlsi:95:
trilyonluk hesabım nerde
kasımda 500 küsür çektm hesaptan otomotik ödememde var avona:44:

yani orası öyle...
bi deprem olsa gider paracıklarım evdeyse.ama hizmet ücretide çok fazla
girmeye çalışcam listeye

bende yaşıyorum bunu ve 6ayda bir dedikleri halde 3-4 ayda bir kafalarına göre kesiyorlar.
öğrenciyseniz eğer öğrenci belgenizi götürüyorsunuz ve parayı iade ediyorlar. öğrenci değilseniz de paralara güle güle diyorsunuz

anladm canım
paracıklarım by by

Son düzenleme:
öğrenci belgesiyle falan gidip açtırılırsa kesmiyorlar diye biliyorum
onun haricinde çoğu banka kesiyor.
benim abimde uyuz olmuştu hesabına para yatırmadı bir süre
sonra bi işi düştü yatırmak zorunda kaldı
yatırdığı parayı olduğu gibi çektiler
yani belki 7-8 ay kullanmadığı hesaptan
işletim ücreti kestiler
kullansalar da kesselerdi bari içine oturmasaydı
hesabı kullan kullanma para yatırdığın an kesiyorlar

Hesap işletim ücretine itiraz edebilmeniz için gerekli olan itiraz dilekçesi Tüketici Dernekleri Federasyonu’nun web sitesinde mevcut.
Dilekçeyi doldurup tahsil edilen ücretlerin dekontları ile birlikte bağlı bulunduğunuz ilin Hakem Heyeti’ne bizzat veya posta yolu ile hesap işletim ücreti itirazında bulunabilirsiniz.

Son düzenleme:

evet orası bir ticarethane ve biz onların hizmetinden yararlanıyoruz bu doğru.
ama şöyle de bir durum var onlar bizim mevduatlarımızın bir kısmını karşılık olarak ayırdıktan sonra kalanını kredilerde kullanıyorlar ve bu kredilerden de faiz kazanıyorlar.yani onlarda bizim paramızı kullanmış ve karşılığında para kazanmış oluyorlar.niye daha fazla kazandıralım ki onlara zaten hizmetlerinin karşılığını bizim ruhumuz bile duymadan alıyorlar.
artık hesap ücretlerininde alınmayacağı söylenmişti.yine de alınıyorsa gidip tüketici hakları derneğine bir şikayet dilekçesi yazın ve bankayada bütün hesap ve kredi kartlarınızı kapatmak istediğinizi söyleyin bakın nasıl geri geliyor paranız.

normal vadelihesapsa her ay otomatik işlem yapıyorlar o yüzden para kesmiş olabilirler. yalnız eşim kredi kartından 40 tl kesmişlerdi aradık dedik tmm kapatın kartı kullanmıyoruz istemiyoruz sonra 40tlmizi iade etmişlerdi. biz paramızı normal hesapta tutuyoruz hiç işlem ücreti ödemiyoruz.

canım konuna yorum yazcaktım ama iyiki konunu okumuşum bende hesap açtırcam paramı orda biriktiririm hem

benimde başıma geldi 6 ayda bir 35 tl kesilmiş farkettgim anda soluğu bankada aldım geri istedim ve 70 tl paramı geri aldım.. ayrıca dipnot hesabınızı öğrenci hesabı açtırsanız bile mezun oldugunuz yıldan itibaren yııllı işlem ücreti ödemeye başlıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…