• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kadar nişanlı kaldınız??

5 ay nişanlı kaldım ben. İlk plan yapılırken niyetimiz 3 aydı ama tam herşeyi planlamışken o tarihten vazgeçmek zorunda kaldık, planımız 2 ay şaşmış oldu sadece.
Nişanlı olmak evliliğe hazırlanma süreci demek zaten. 2 yıl boyunca hazırlanmak bana gereksiz geliyor.

Nişan komple gereksiz oldu aslında artık. Şimdi çoğu kişi formaliteden yapıyor. İlerde direkt nikah bile olabilir. Yabancılar evlenme teklifi edip kabul edilince nişanlandık diyorlar mesela. Evlilik hazırlıkları bitene kadar geçen süre aslında. Bizde adet ayağına işler karışıyor.:KK45:
Nişan mı formalite?
Millet davetiye bastırıp yemek veriyor ya.
Ama adı nişan, düğün değil.
Davetiye bastırıp herkesi çağırdıktan sonra memuru da çağırıveririm.

5 ay.
bence nişanlılık stresli bir dönem, eğer ki çift birbirini iyi tanıyorsa çok uzatmaya gerek yok.
ama elbette görücü usulü tarzı bir durum varsa en az bir yıl nişanlılık gerekiyor her halini görmek bilmek şart.

2 ay nişanlı kaldım , uzatmak mantıklı gelmiyor nişanlılık dönemi stres oluyor çünkü düğün hazırlıkları , ev , eşya...
6 ayı geçmemeli bana göre.

Nişan mı formalite?
Millet davetiye bastırıp yemek veriyor ya.
Ama adı nişan, düğün değil.
Davetiye bastırıp herkesi çağırdıktan sonra memuru da çağırıveririm.
Bizde yok öyle valla bizde söz bile yok. İsteme sonrası evde yüzükler takılıyor oldu bitti, artık nişanlısın. Mis gibi. Ben de öyle yapacağım inşallah. Formalite dememin sebebi şu 3 5 senedir sevgili oluyorlar artık zaten, eskisi gibi değil ki nişanlayalım da görüşüp tanışsınlar durumu yok. Adı nişan işte.

Bizde yok öyle valla bizde söz bile yok. İsteme sonrası evde yüzükler takılıyor oldu bitti, artık nişanlısın. Mis gibi. Ben de öyle yapacağım inşallah. Formalite dememin sebebi şu 3 5 senedir sevgili oluyorlar artık zaten, eskisi gibi değil ki nişanlayalım da görüşüp tanışsınlar durumu yok. Adı nişan işte.
Gerçekten mis gibi.
Evde nişan adı altında 50 kişi ağırlamak zorunda kalışımızı hiç unutamayacağım :işsiz:
Neyse ki kına yapmayarak aldım intikamımı.

1 yil 1 ay. Hayatimin en kotu en stresli donemiydi. Mumkunse kisa tutun .

Nişana karşıyım,direkt evlendik.
O dönemde abuk geleneklere ,öfkesi ve kibiri kabaran ailelere katlanamazdım.
Şimdi olsa şimdi de katlanmam.

Yaklaşık sekiz ay nişanlı kaldım. İdeal bir süre diye düşünüyorum. Arkasından hemen evlilik planları yapılamayacaksa sevgili olarak kalmak daha iyi. Nişanlılık sevgililiğe göre daha zorlu bir süreç. Aileler falan da giriyor işin içine. Evlilik hazırlığı düğün stresi falan sıkıcı olabiliyor

7 ay nişanlı kaldım bence nişanlılık süresi zorunlu sebepler yoksa çok uzun tutulmamali ideal süreler bence 6-9 ay hemen evlenilmeyecekse sevgili olarak kalınmalı çünkü nisanlilikta aileler de devreye giriyor

Biz 2008 martta sevgili olduk 2016 Aralık'ta nişanlandık 2017 Temmuz'da evlendik bence nişanlılık 6 ay yetti bize :dondurma:

5 ay. Bence çok uzatmamak gerek seytan vesvese verıyor. ;) araya laf söz girebilir mide bulanabılır bence uzatmamak gerek çok fazla

Back
X