Ne kötü insanmışım arkadaş

Melegimiz89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
267
160
103
36
Annemle ve kardeşlerimle görüşmüyorum. Bu hayatta kendi kanımdan sadece babam ve bir de dünyalar tatlısı oğlum var.

Eşimle yaklaşık üç yıldır evliyiz. Oğlumuz 4 aylık. Evliliğimde şükür sorun yok. Eşim de iyi bir insandır. Annemle aslında arkadaş gibiydik. Sadece istediği olmayınca ve dediği yapılmayınca hayatı bana zindan ediyordu. Herşeyi yazmam uzun sürer. Örneğin 26 yaşımda beni uykumun arasında gelip tokatlamış bir insan. Bana zarar verdiği için görüşmemeye karar verdim ve 2 yıldır görüşmüyorum artık.

Zor bir hamilelik geçirip erken doğum yaptım. Bebeğim hastanede kaldığı dönem psikolojim alt üst oldu. Ilk günler eşimin ailesi yanımızdaydı sonra birden yanlız kaldık. Eşim bu durumdan rahatsız olduğunu belirtince duymadığım söz kalmadı.
Iyi dediğim eşimin annesi, babası ve ablası meğerse yıllardır beni annem gibi görmüşler ve eşimi onlardan uzaklaştırmak istediğimi düşünmüşler. Bunları söylemek içinde lohusalık dönemini beklemişler galiba. Eşimi doldurup üstlerine yollamışım. Başka sebepler sorduğumda ise migren tuttuğunda 2 veya 3 kez eşim yanlız gitmiş annesi gile. Buda onları istemedigim anlamına geliyormuş. Kapımın önünde araba varken kayinvalidemi doktora götürmemişim. O gün dışında götürdüğüm günler tabiki sayılmıyor. Eşimin ablasına son zamanlar hiç uğramamışız. Inanın doğumundan 3 hafta önce. 3 kez aradık gelmek istiyoruz diye kendisi müsait değildi. Ve buna benzeyen bi kac şey daha var.

Bir de yüzüme taktılar. Ne kadar sohbet etsemde gülmeye çalışsamda ufak bi durgunlukta öyle boş boş bakarken etrafa yüzüm düşmüş suratın asık oluyor. Bıktım inanın sürekli gulememki her insan gibi bende.. ha bu yüz ifademde anneme benziyormuş 😁

Kendimi savununca haklı oldum özürler dilendi ama gelin görünki ben unutamıyorum hala kabullenemiyorum olanları bitenleri. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Her dedikleri iyi de olsa batıyor. Çok çabalıyorlar benim için ama ben yapamıyorum. Eşim arkamda ve bunu hala söylüyor. Takma sen istediğini ve içinden geleni yap diyor ama yinede benim kafamda sürekli dönüyor bunlar. Çok çabaladım inanin beni sevsinler diye en ufak saygısızlık etmedim ve bunu onlarda biliyorlar. O yüzden daha çok dokunuyor. Geçer mi bu durum 4 ay oldu hala çok kızgınım :KK43:

Son düzenleme:
Annemle ve kardeşlerimle görüşmüyorum. Bu hayatta kendi kanımdan sadece babam ve bir de dünyalar tatlısı oğlum var.

Eşimle yaklaşık üç yıldır evliyiz. Oğlumuz 4 aylık. Evliliğimde şükür sorun yok. Eşim de iyi bir insandır. Annemle aslında arkadaş gibiydik. Sadece istediği olmayınca ve dediği yapılmayınca hayatı bana zindan ediyordu. Herşeyi yazmam uzun sürer. Örneğin 26 yaşımda beni uykumun arasında gelip tokatlamış bir insan. Bana zarar verdiği için görüşmemeye karar verdim ve 2 yıldır görüşmüyorum artık.

Zor bir hamilelik geçirip erken doğum yaptım. Bebeğim hastanede kaldığı dönem psikolojim alt üst oldu. Ilk günler eşimin ailesi yanımızdaydı sonra birden yanlız kaldık. Eşim bu durumdan rahatsız olduğunu belirtince duymadığım söz kalmadı.
Iyi dediğim eşimin annesi, babası ve ablası meğerse yıllardır beni annem gibi görmüşler ve eşimi onlardan uzaklaştırmak istediğimi düşünmüşler. Bunları söylemek içinde lohusalık dönemini beklemişler galiba. Eşimi doldurup üstlerine yollamışım. Başka sebepler sorduğumda ise migren tuttuğunda 2 veya 3 kez eşim yanlız gitmiş annesi gile. Buda onları istemedigim anlamına geliyormuş. Kapımın önünde araba varken kayinvalidemi doktora götürmemişim. O gün dışında götürdüğüm günler tabiki sayılmıyor. Eşimin ablasına son zamanlar hiç uğramamışız. Inanın doğumundan 3 hafta önce. 3 kez aradık gelmek istiyoruz diye kendisi müsait değildi. Ve buna benzeyen bi kac şey daha var.

Kendimi savununca haklı oldum özürler dilendi ama gelin görünki ben unutamıyorum hala kabullenemiyorum olanları bitenleri. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Her dedikleri iyi de olsa batıyor. Çok çabalıyorlar benim için ama ben yapamıyorum. Eşim arkamda ve bunu hala söylüyor. Takma sen istediğini ve içinden geleni yap diyor ama yinede benim kafamda sürekli dönüyor bunlar. Çok çabaladım inanin beni sevsinler diye en ufak saygısızlık etmedim ve bunu onlarda biliyorlar. O yüzden daha çok dokunuyor. Geçer mi bu durum 4 ay oldu hala çok kızgınım :KK43:
bazi zamanlar var ki yapilanlar unutalamiyor istense de.. dugun gibi dogum gibi cenaze gibi.. normal zamanda yapilsa kaldirabileceginiz hareketler o donemlerde cekemez oluyorsunuz. bazi kulturlerde boyle seyler hos karsilanmaz annenizle kardesleriizle gorusmemeniz.. kv ve gorumceler bunu mesele ediyor olabilir kabahati sizde buluyo o zaten oyle boyle diyo olabilir.. onemli olan esinizle durumunuz onlar disarida kaliyor.. kendi akil sagliginiz ve yuvanizdaki huzur icin atlatmaya cabalayin. unutmasanizda takmamaya calisin.

Ne demişler keskin sirke küpüne zarar..
Yani kızgın olsan kime ne faydası olacak sadece senin psikolojini ruh halini etkileyecek.
Gerek var mı? Özür de dilemisler ne güzel sizi seven yanınızda duran bir eşiniz var o kadar sanslisiniz ki.
Affedin ve bunu kendiniz için yapın bu yükü uzerinizden atin bu sizin kendi içinizde çözmeniz gereken bir şey

İnsanlara hata yapma hakkı bıtakmanıx lazım.
Sizi dinledikten sonra yanlışlarını görebilmişler bu bir erdemdir özür dilemek gibi.

Unutmayın ki sizde hata yapıyorsunuz sizde elinizde olmadan insan kırıyorsunuz
Önemli olan hata da ısrarsı olmamak.

Nefret kadar insanı yoran bir duygu yok. Mutlu olmak için herkesi olduğu gibi kabullenmek lazım. Kabullenemiyorsanız da görüşmeyin bitsin. Takmayın bu kadar. Bütün ilgiyi sevgiyi evladınıza verin.

Bir de yüzüme taktılar. Ne kadar sohbet etsemde gülmeye çalışsamda ufak bi durgunlukta öyle boş boş bakarken etrafa yüzüm düşmüş suratın asık oluyor. Bıktım inanın sürekli gulememki her insan gibi bende.. ha bu yüz ifademde anneme benziyormuş 😁

Bu tarz incik cıncık herseyinize kulp bulup sonrada özür mü dilediler..bence en önemlisi bu bu cahiliyet genelde gecmez cünkü..unutun hayat böyle gecmez ..ama mesafenizi koruyun..muhabbet edin ama muhabbette sizi ezmeye gidemesin konu..gecmis olsun..ama yineden ucuz atlatmissiniz diyorum

çok haklısın unutmazsın ne yaparsan unutmayacaksın ,
ben 14 sen oldu halaa unutmuyorum , bana kötü davranan beni üzen beni yoranları ALLAH a havale ediyorum ,

allaha havale et yoluna bak canım , ve asla kendini ezdirme

Bosver takma hayatinin tadini cikar o gibi insanlar icin zindan etme kendine gülüp gec sana nasil davranirlarsa öyle davran dobra ol yüzlerine söyle duruma bakilirsa bunu gerektiriyor ..

Bende kendime öyle diyorumda bazen düşüncelerime yeniliyorum. Önce susuyordum kırmak istemiyordum. Şimdi lafımı esirgemiyorum. Gözlerinden şaşkın olduklarını anlıyorum

bazi zamanlar var ki yapilanlar unutalamiyor istense de.. dugun gibi dogum gibi cenaze gibi.. normal zamanda yapilsa kaldirabileceginiz hareketler o donemlerde cekemez oluyorsunuz. bazi kulturlerde boyle seyler hos karsilanmaz annenizle kardesleriizle gorusmemeniz.. kv ve gorumceler bunu mesele ediyor olabilir kabahati sizde buluyo o zaten oyle boyle diyo olabilir.. onemli olan esinizle durumunuz onlar disarida kaliyor.. kendi akil sagliginiz ve yuvanizdaki huzur icin atlatmaya cabalayin. unutmasanizda takmamaya calisin.

Annemle bazı olaylara şahit oldukları için aslında görüşmemekte haklı görüyorlar. Dediginiz gibi de düşünebilirler haklısınız. Annem babamın ailesini hiç bir zaman istemedi benimde öyle olduğunu en ufak şeyde düşünmüşler. Çok ağırıma gidiyor. Inanın tatile giderler eşime özledim derdim. Hadi kalk gidelim annenlere derdim kendi oğulları gitmezdi yorgunum derdi çoğu zaman. Sonrada bunları duymak bilmek çok acıttı beni. Artık ne gidelim diyorum ne gelin diyorum.

Bir süre görüşmeyin geçiyor .Tecrübeyle sabit .
Artık istemediğiniz hiçbirşeye katlanmıyorsunuz bu kalıyor eşantiyon 😂

Zamana bırakın ve kendi hayatınıza odaklanın. Eşiniz de size destekmiş hem ne güzel. Bazen idare etmeyi bilmek, politik olmak gerekir. Eşinizin ailesi sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.

Annemle bazı olaylara şahit oldukları için aslında görüşmemekte haklı görüyorlar. Dediginiz gibi de düşünebilirler haklısınız. Annem babamın ailesini hiç bir zaman istemedi benimde öyle olduğunu en ufak şeyde düşünmüşler. Çok ağırıma gidiyor. Inanın tatile giderler eşime özledim derdim. Hadi kalk gidelim annenlere derdim kendi oğulları gitmezdi yorgunum derdi çoğu zaman. Sonrada bunları duymak bilmek çok acıttı beni. Artık ne gidelim diyorum ne gelin diyorum.
hepimiz yasadik bunlari. aramaz ara dersin. oglundan bilir kv aradigini oglum ariyor der gelin aratti demez.. hediye goturursun alip oglum aldi oglum aldi der.. onyargi ve kotu kalp.. ne yaparsan yap gelinsin diskapinin mandalisin.

Biz Türk kadınlarının hali nedir ya bütün erkekler ana kuzusu. bir arkadaşım evlenmeye 1 ay kala bütün erkekler ana kuzusu olur , öncesinde sorun olmaz derdi. erkeklerin ana düşkünlüğü kaynananaların gelini bir türlü sindirememesi, görümce ,elti derdimiz nedir ya biz de insanız.yaklaşık 1 aydır foruma üye oldum gelin kaynanana aile çekişmeleri hepsini yaşamış biriyim. bazen bir konu açacak olsam hepiniz yerime yazmışsınız zaten

Güzelim eşin arkandaysa boşver. Sen ona sarıl gerisi boş. İnsanları mutlu etmeye çalışma, çünkü asla tatmin edemezsin. Annen bile olsa sana zarar veriyorsa hayatından çıkaraksın..

En iyisini yapmışsın. Bırak artık insanlara kendini sevdirmeye çalışmayı. Seven sever, sevmeyene de eyvallah de geç.

Bak ne demişler ''Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin'' ...

Sizi sevmek zorunda değiller. Siz de onları affetmek zorunda değilsiniz. Her zaman derim mesafe candır ☺️

Back
X