• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne nazarmis deymedi gitti!

Ben kendi çocuğuma bile iltifat edemiyorum, nazar değermiş. Artık “Ay sen güzel okursun. Çocuğu okuda bi nazar değmesin o zaman” diyorum. Hiiiçte taviz vermiyorum. Anasıyım onun ben, en çok ben düşünürüm. Onlara ne be.
Aynen onu bile diyolar. Mesela yerim seni cocuukk agza bak agza fln dersem bunu nazara cekiyolar annenin nazari cok degermis diye. Kafalara bak ya.

Cahil canım, cahil.
Sorsan hatta bunların hepsinin yıldızı da düşüktür:KK70:
Kimse bir şey demeden o sürekli "Nazar değer" diyenlerle karşılaştığınızda "Nazar değecek o nasıl bakış aayyyy, nazarın geçecek bakma" deyip cebinden nal kadar nazar boncuğu çıkarıp yüzlerine doğru vampire sarımsak tutar gibi tut. Bi kem küm etsinler -Benim nazarım geçmez- diye, -Sizi özel kılan nedir?- diye sorar eğlenirsiniz.
Kız çok eğlenceli bir şey yaa, bana da deseler ya :KK70:
Bi anneannem derdi seninki değmezse kimseninki değmez dedimdi kadın küstüydü :KK70: :KK70:
Ayy keske küsseler diycemde nerde bunlarda o yüz. :kızgın:

Nereye ama nereye gitsem bu arkadaslarim olsun benim akrabalarim yada esimin akrabalari olsun surekli bi nazar deger yapma lafi duyuyorum.

Cocuk benim cocugum istedigimi yaparim sonucta. Resim falan paylasiyorum koyma sakin nazar ederler, gosterme kimseye nazar ederler.

Kizim yasina gore biraz tombul, bana gore sisko hani nazar edilecek bi durum goremiyorum. Azoncede bi resim paylasmistim esimin halasi ariyo panik bi sekilde merak ettim noldu aman hala fln diyorum sen aramazdin gibisine.

Bi bagiriyo bi bagiriyo..
Ayy o cocugun resmini cabuk sil nazar deycekler zaten hep hasta cocuk dedi. Ben sok tabi. Hayirdir hala hep hastada ben niye bilmiyorum dedim. Oyle hergun hasta olan bi cocukta degil her cocuk gibi soguk alginligi fln gibi seyler tabi oluyo cabuk atlatir.

Nerden buluyo insanlar bu curreti anlamiyorum. Kadinda yasli uzerine gitmedim bosver hala gozu degenin gozu ciksin dedim kapattim.

Insanlarmi cahil benmi aptalim anlamiyorum. Artik her gittigim yerde bu muhabbetin acilmasi canimi cok skiyo.

Nasil anlaticam bu insanlara ben inanmiyorum nazarmis suymus buymus diye?
Nazar olur mu olmaz mı bilmem de çocuk fotoğrafı internette paylaşılmaz onu bilirim.

Nazara inanıyorsan değer.
Çocuk sizin bu insanlara noluyor acep.
İnsanlar evet çok cahil hem de çook.
Hatta gecenlerde benimle ayni yasta esimin kuzeni var 24 yasinda. Resimleri koyuyosun ama ben bakmiyorum nazarim cok cabuk degiyo dedi.
Icimden dedim bunun yaslisi genci yok demekki.

Sakın inanmıyorum demeyin
Kazara çocuğun burnu aksa “ben demiştim nazar” diye söylenmelerini dinlersiniz birde.
Benim basımda XL ı var sürekli örneklerle nazarı anlatan kv bebegım doğduğunda heryerine ekmek sıkıştırmıstı nazardan ekmek korucakmış :işsiz:
Gercektende oyle cocuk grip oluyo, siz gecenlerde dugune gittiniz orda nazar ettiler dedi biriside.
En kotusude esiminde inanmasi oda surekli basimin etini iyi nazar degdiricen bi gun diye.

Değmiyor :nazar:
Benim sıpalar tombik tombik doğdular. Annemle kv şekilden şekile giriyorlar telefonda tanıdıklar arayınca, e şey kilosu yerinde, 3 ün üstünde iyi maaşallah falan, ahaha çocuklar 4ün üstü doğdu halbuki :KK70:

Nazar olur mu olmaz mı bilmem de çocuk fotoğrafı internette paylaşılmaz onu bilirim.
Ya 15 aylik cocuk ben bi sakinca goremiyorum.
Zaten hic bi sosyal hesabimiz yok whatsapp durumuna yada snapa atiyorum bi sure sonra kendiliginden siliniyo. Hani sosyal medyada yakin uzak herkes goruyo tm ama telefonda sadece yakin oldugun insanlar oluyo.

Değmiyor :nazar:
Benim sıpalar tombik tombik doğdular. Annemle kv şekilden şekile giriyorlar telefonda tanıdıklar arayınca, e şey kilosu yerinde, 3 ün üstünde iyi maaşallah falan, ahaha çocuklar 4ün üstü doğdu halbuki :KK70:
Bende diyorum neyine degcekler obezliginemi diye. 15 aylin 13 kilo simdi normalin uzerinde ama oyle ahim sahim nazarlik bi durum yok. Mesela ben tombul bi cocuk gorunce agzimi acip kilosu ne kadar acaba diye dusunmuyorum ay ne tatli der gecerim.

Bak birşey daha geldi aklıma :KK70:
Bebeğim doğduğunda görmeye geldi iki arkadasım o gecede biraz huysuzlandı kızım. Kayınvalide diyor ki bundan sonra görmeye gelenler yatak odasında görüp çıksınlarmıs salona götürme çocuğu hep nazar olmuş
Yatakodası takımı korucak kızımı nazardan diyemıyorsun işte :deli:
Ayy oda iyiymis valla. Bazen diyorum boyle fikirler uretmek beyinlerini yormuyomu hic diye.:deli:

Bu inanış aslında şeyden geliyor bence. Habi çocuğu alıp kalabalık ortama gidersin, çocuj da 3-5 gün sonra hasta olur ya, heh nazar değdi işte:) hastalık bulaşmış, kuluçka süresi bitmiş işte :))
Her batıl inancın bir mantığı vardır :bicak: ama tabi sosyal medya çıktı mertlik bozuldu :KK70:

Aynen onu bile diyolar. Mesela yerim seni cocuukk agza bak agza fln dersem bunu nazara cekiyolar annenin nazari cok degermis diye. Kafalara bak ya.
Dünyanın en salakça cümlesi “Annenin nazarı değer” Doğurduğum, canımdan can verdiğim şeye neden nazarım değsin ya.

Dünyanın en salakça cümlesi “Annenin nazarı değer” Doğurduğum, canımdan can verdiğim şeye neden nazarım değsin ya.
Aynen, bende diyorum e ben bu cocuga bakmayim sevmeyim opmeyim. Herseyi nazara cekiceklerse boyle.

Ben nazara inanırım. Hatta "en çok annenin nazarı değer" lafına da inanırım. Ki oğlum beni bu konuda tasdikliyor.
Bu beni cahil biri yapmaz. Kendime göre inanışlarım olduğu anlamına gelir.

Ama kalkıp da milletin bebesine karışmam. Beni ilgilendirmez. İsteyen paylaşır banane.
Allah esirgesin kötü gözden korusun hepsini..

Hatta bir anımı anlatayım. Size saçma gelebilir ama bana göre bir örnek.
Oğlumun çok şirin bulduğum bir fotosunu whatsapp profil fotoğrafı yapmıştım. Üstünden bir kaç ay geçti. Bir gün eşimin yengesi "Allah nazardan korusun güzel gözlüm" falan yazdı. Hayırdır dedim içimden. Sonra aklıma geldi dedim fotoğrafı gördü. Gülücük attım öyle yazıştık biraz. Eve gidiyordum o ara.
Eve geldim kv ile konuşuyorduk ki oğlum bulaşık makinesi telinin üstüne kapaklandı. Gözü çıkıyordu az daha Allah korudu.
İlk başta kendime kızdım dikkat etmedim diye ama sonra aklıma geldi kv ye söyledim. "Kaldır kızım kimsenin içini bilemezsin" dedi..
Bu bana sadece bir örnek. Size göre olacağı vardır olmuştur.
Tabi ki her başımıza gelen nazardan da değil..

Size katılıyorum
Nazar olayına bende inanmam ama sosyal medya da çocukların paylaşım alanı değil bana kalırsa
Sosyal medya degil aslinda hic bi hesabimiz yok sadece whatsappda fln, sadece numaram olan kisiler gorebiliyo.

Beyonce'nin çocuğuna neden nazar değmiyor?! :işsiz:

Cidden ya hahhaha bir tek bizim çocuklara nazar değiyor. Her gün göz önünde olan ünlü çocuklarının başının beladan kurtulmaması lazımdı o zaman.

Hızımı alamıyorum :KK70:
Birde huysuzlanan çocuğa nazar duaları okuyup esneyip gözlerinden yaşlar akıtıp nazarın ona geçtiğini ima edenler var ki tam komedi :KK14:
Aaay gül gül oldum ya ben de dua okuduktan sonra geğiren bile gördüm ya aaay suna nasıl nazar oldum ya içimden geldi diyerek bide :halay: böyle saçma şeylere deyilde ben gerçekten nazara inanmaya başladım ama

Back
X