ne olacagiz biz boyle...

Anneciği hasta olduğunu duyarsa çok üzülürmüş, kalbi varmış üzmek istemiyormuş gamsız eşiniz( burdan bakınca gayet gamlı) ama siz hastasınız doktora götürmüyor, ameliyatlı halinizle sizi bırakıp gidiyor gamsız eşiniz( bu taraftan bakınca da gamsız) siz annesini istemiyorsunuz diye trip yapıyor ( burda da gamlı, düşünceli, hayırlı evlat) ama sizi adam yerine koyupta sormuyor bile annesinin geleceğini( bu durumdada sizin tabirinizle gamsız ama duruma bakarsak senin fikrinin önemi yok modunda)yani eşiniz gamsız falan değil işine geldiği gibi davranıyor. Sizce bu evlilik olmus mu? Buradan bakılınca olmamış gibi. Sizi önemsemiyor, değer vermiyor ötesi yok.
ne yalan soyleyim nokta atisi yapmissin...

dogru konusmak gerekirse de icim gelmesini istemiyor (baska zaman evet ama suan degil uygun zamanda degiliz cunku)... ama agzimdan gelmesin diye bir soz azla cikmadi..

tabibuyursun gelsin dedim.

1dk sonra aklima egitim tarihim geldi.

3 sn sonra da haftaya olacak biyopsi geldi.

konu da soyle acildi:

annem gelmek istiyor telefonda agladi cok ozlemis.

bu evlilik olmadi son 1 senedir cok ciddi farkindayim.

hasta diye asiri vicdan yapiyorum uzuluyorum.

belkide testisi alinacak. belkide kısır. belki kanser belki tuberkuloz.

velhasili ciddi bir saglik durumu var ortada.

ben bu evlilige bitirmek icin baslamadim ne buyuk hayallerle basladim ama bok gibi biseye döndü afedersiniz.

mutlumuyum hayir. hep.eksigim. degisecek mi hayir. kendi agziyla soyluyor beni boyle kabul et diye. peki neden surduruyorum... asikmiyim hayir. sadece aliskanlik. acima. merhamet.

birakilmaz bu durumda biri...

iste oyle ne bileyim..

Çok da kafana takma derim ben kv mevzusunu, gelecekse gelsin sen söylemişsin eğitimim var diye, sabah çıkar akşam dönersin eve 9gibi de yorgunum diye odana çekilirsin oh mis.

Bu arada eşin için yaptıklarını tabiki yapacaksın sen onun hayat arkadaşısın, hastaneye ben gittim başını ben bekledim raporlarını ben gittim aldım diye anlatman bile tuhaf olmuş...
Eşin hastalığını ciddiye almayınca sen de işin ciddiyetini farketmemişsin sanırım, kanser yani Allah korusun...

Çok da kafana takma derim ben kv mevzusunu, gelecekse gelsin sen söylemişsin eğitimim varsa diye, sabah çıkar akşam dönersin eve 9gibi de yorgunum diye odana çekilirsin oh mis.

Bu arada eşin için yaptıklarını tabiki yapacaksın sen onun hayat arkadaşısın, hastaneye ben gittim başını ben bekledim raporlarını ben gittim aldım diye anlatman bile tuhaf olmuş...
Eşin hastalığını ciddiye almayınca sen de işin ciddiyetini farketmemişsin sanırım, kanser yani Allah korusun...

evet ben yaptim. ona kalsa doktora bile gitmiyordu o sabah zorla goturdum... kese delinmesine ramak kalmisti...

bunu yaptim ettimi vurgulamak icin degil dikkat ederseniz surecin zorlugu onun hicbiseyi ciddiye almamasi sureci ittire kaktira benim goturmem... bunu izah edebilmek icin yazdim...

dogru konusmak gerekirse de icim gelmesini istemiyor (baska zaman evet ama suan degil uygun zamanda degiliz cunku)... ama agzimdan gelmesin diye bir soz azla cikmadi..

konu da soyle acildi:

ben bu evlilige bitirmek icin baslamadim ne buyuk hayallerle basladim ama bok gibi biseye döndü afedersiniz.

mutlumuyum hayir. hep.eksigim. degisecek mi hayir. kendi agziyla soyluyor beni boyle kabul et diye. peki neden surduruyorum... asikmiyim hayir. sadece aliskanlik. acima. merhamet.

iste oyle ne bileyim..
Lütfen üzülmeyin şu durumda yapacak birseyiniz yok. Duyarlı birisiniz belliki. Su sonuçlar bir çıksın hersey netlessin ona göre kararınızı verirsiniz. Şimdi olmaz anneside gelsin sıkın dişinizi biliyorum zor ama başka sansınız yok. Biraz daha sabredin. Allah yardımcınız olsun çünkü buna gerçekten ihtiyacınız var.

konu da soyle acildi:

iste oyle ne bileyim..
Bana kızdınız yorum yaparken fakat size çok yakından kendi ailemden bir örnek gösterdim. Öz annem babamdan annemde hep böyle der merhametinden bizsiz daha kötü olacağından bırakmadığını hiç. Ama ben onun gibi yapabilir miydim bu kadar sabırlı olabilir miydim bilmiyorum ben size gidin adamı boşayın demiyorum özellikle hastayken bu durumdayken ama bu durumun çözümü yok sonu belli kendiniz de farkındasınız yanlış anlamayın beni sizin iyiliğiniz için söylediklerim mutsuz olarak hayat geçmiyor.çocuğunuz falan var mı ?

Ne bileyim, çok kendini haklı görerek anlatmışsın bir de diğer tarafı dinlemek lazımdı
Adam ayrıca rahatsızsa annesinin hemen gelmesini de isteyebilir. Benim çocuğum hasta olacak da ben kalp hastasıyım diye sonra gidicem vallahi hayatta duramam. Sen bence hiç yokuşa sürme he de geç gelen gelsin kendi hayatınla d bir şekilde senkronize edersin kv ni

Valla iyi yüreklisiniz. Ameliyat olmuşsunuz sizi bırakıp gitmiş. Tınlamamış.

O hasta olunca da bayaaa evham yapmışsınız. Bir bebek gibi üstüne düşüyorsunuz.

Valla ben ameliyat olucam beni tek başıma sap gibi hastane köşelerinde bırakacak kocam valla yüzüne bakmam. Ne verirse onu alır. Ben öyle histerikli biri değilim. Kocam kocam diye de gezinmem. O benim hastalığımı önemsemezse ben hiç önemsemem.

Kv de ye gelince bırak duysunlar. Bütün dertleri kendine bırakma. Varsın duysun. Biraz da anne olarak o ilgilensin.

Psikolojin herşeye yetmez ki...

cocugum yok...

evet haklısınız teşekkürler arkadaşlar

5 gundur evdeyim. bugun disari cikmayi deneyeceğim. biraz hava alirim

Bırak gelsin kV ögrenirsede öğrensin oğlu söylesin, sonra gelin sakladı olur is senin başına patlar, madem esin seni düşünmüyor bırak onlarda kendi acılarına ortak olsunlar. Sen programında degisiklik yapma kV sana , senin gün akışına ayak uydursun, evde sana yardimci olsun

Offf haklisin
Ama ne diyeyim kv ile ilgili bilemedim belli ki esin anlamayacak senin soylediklerini
Cok gecmis olsun insallah saglikla ilgili hayirli haberler alirsiniz

Ne bileyim, çok kendini haklı görerek anlatmışsın bir de diğer tarafı dinlemek lazımdı
Adam ayrıca rahatsızsa annesinin hemen gelmesini de isteyebilir. Benim çocuğum hasta olacak da ben kalp hastasıyım diye sonra gidicem vallahi hayatta duramam. Sen bence hiç yokuşa sürme he de geç gelen gelsin kendi hayatınla d bir şekilde senkronize edersin kv ni
an
aiesinin haberi yok soylemeyecek de...

annesi ozlediginden gelmek istiyor.

yorum icin teşekkürler

Bırak gelsin kV ögrenirsede öğrensin oğlu söylesin, sonra gelin sakladı olur is senin başına patlar, madem esin seni düşünmüyor bırak onlarda kendi acılarına ortak olsunlar. Sen programında degisiklik yapma kV sana , senin gün akışına ayak uydursun, evde sana yardimci olsun

evde bana yardimci olmak?

ilk geldigi sene sabah ezaniyla kalkar tvyi acar oylece oturur kalkip kahvalti hazırlamamı beklerdi. aceleyle olmasına ragmen cok guzel bir sofra kurar ordan kostur kostur kpss kursuna giderdim...

tum yemekleri hazirlayip mikrodalgada yada ocakta nasil isitabilecegini anlatmistim. hersey dopdolu ve hazirdi...

biraz ayagina hizmetbiri kendisi.

aksam da esim geldiginde ona aglar sızlanir ve gun boyu evde ne kdr caninin sıkıldığını anlatirdi.

icimden "gelirken keske bana sorsaydin sinav sonrasina planlayabilirdik" diye geçirirdim.

bunyemde yaratılan bu baskidan oturu sinavim kotu gecmisti...

ben panik atak hastasiyim. kaygi bozuklugum var. su donem izindeyim ve izinde de dusundugum sey eşimin hastaligi. oysa kendimi dusunup kendi tedavimi planlamam lazim...

cabuk stres olan biriyim... simdi tekrar kayinvalide gelisiyle ayni seyleri yasayacak olmam beni feci geriyor..

esimin sonuclar da belli degil onun gerginligi de ayri. belki yeniden ameliyat olcak..

beni dusunen kimse yok...

ne bileyim. bunlari hakettigimi düşünmüyorum.

haklisiniz hepiniz.

ben yine hem esimi hem annesini dusunerek tedavi netlessin istersen ona gore tarih belirleyin dedim. yani diyecegimi dedim. bundan sonrasi ustelemek olur... ben agzimla kus da tutsam bana sorulmayacak zaten buraya gelinirken.

en guzeli karismamak... evde senelik temizlik lazim tul perdeleri enson subatta yikamistim. biraz da ona dertlendim. ne pisirecegim vs ( hastalik somrasi mutfaktan sogudum eskisi gibi biseyler pisiremiyorum) neden dertleniyosam... aklima ne ederse yaparim sebze mebze biseyler. artik oldugu kadar.

Tamam işte bak herseyin farkindasin. Gelsin oğluyla o ilgilensin, sende biraz kendine bak. Sabah kalkınca giyin cikarken Anne benim dışarda işlerim var kahvaltiyi sen hatırlarsın de çık git emrivaki yap biraz, çamaşırları at makinaya anne çamaşır 1 saate biter benim eşimin doktoruna gitmem gerek sen as de çek kapıyı cik, sık sık oğlu için kosturdugunu koşturman gerektiğini söyle iyiki geldin ben yorulmustum bana yardımcı ol oğlun Gamsız beraber iyileştirelim gibi sihirli sözler sözle. (Seni anlıyorum benim kV de hizmeti çok sever oturduğu yerden kalkmasa çayı bitince kızım cyimi tazele demez caykasigini bardağa atarki ses çıksın alayım diye bende oralı olmam beklerim biraz sonra fark etmemiş gibi anne seslensene çayın bittigini derim).
Arkadaşım aglamayana meme yok , sen alttan aldıkca sen sustukca seni daha çok yipratirlar, biraz sesini cikar, ne istediğini söyle, kimsenin senin düşüncelerini okumasını bekleme, İstemesini bil, yada böyle devam et, senden başka kimseden sana fayda yok, sen kendini kıymetli hissetmesini kimse sana kıymet vermez

Bence hiç karışma, ve en azından kendin için sende biraz rahata bağla. Bazı insan nankör oluyo işte, bu insana acı veriyo ama bırak ya kabullen. Ne istiyolarsa yapsınlar anasımı gelcek ne olucaksa. Senin canına yazık sen kendini düşün

Evet eşinin durumu ciddi gerçekten kim olsa hayat arkadaşı için senin gibi endişelenirdi.

Ama o sana kılını kıpırdatmamış, merhamet göstermemiş...

Bu durumda içten üzülsem de kendimi senin kadar paralamazdım. Hele ki kayınvalideyi hiç düşünmezdim, ögrenecek falan diye... Öğrenirse öğrensin...

Kendi eğitim ve sağlığına odaklan bence. Odana çekil, dersini çalış...

doktor buna kanser suphen yarin sabah ac gel aniden ameliyata alip testisini alabiliriz diyor benim esim pazartesi baslayacagi isi dusunuyordu..

o ise basladi... 17 saat disarda. 7 saat evde... eve gelir gelmez yarim saat ya duruyor ya durmuyor uyuyor.

bense uzuluyorum yeni ameliyat oldu yoruluyor cok vs vs...

gun icinde 1 kere bile aramaz. yemek yiyosun dimi diyorum ertelemiyorsun.. wcye de gidiyorsun ama beni neden aramıyorsun? merak etmiyorsun.. bu basit kapris degil ha yanlis anlamayin...

sozde bana cok guveniyormus. il disina giderim aramaz. yurtdisina giderim aramaz... degisik ya cok degisik...

sabah yine aradim. mesgule atti. yarim saat sonra aradi ama yanlışlıkla aramis herhalde. bayagi kahkaha atiyorlar is arkadasiyla. arkadasi da bayan.. tamam ona hep abla diyor yeni isi de o buldu bunlarin ekibe zaten. ama ne bileyim cok sinirime dokundu...

adamin ben uumurunda miyim? hayir degilim...

yani gerçekten aklima bazen cok ters seyler geliyor.

esime teshisi koyan doktor vicdan merhamet sahibi cikti. ona ameliyat sonrasi sorularim oluyordu dikislerin bakimiyla vs.. bana cok kaygılisiniz yardimci olabilirim isterseniz dedi. adam genel cerrah psikiyatrist degil ama ucret almadan benden beni 1 saate yakin dinledi hatta yine gidecektim de tatil girdi araya.

bana acik acik senin bu mide bagirsak sorunlarin panik atagin sebebi esin dedi... hakli.. hep gözardı ediyorsun sorunun ustune hic egilmiyorsun dedi. asik da değilsin anlattigin iliski seklinde ben asik birini goremiyorum dedi. dedi de dedi.. patpat pat saydı herseyi...

ben neden hala surduruyorum bu evliligi umrunda olmadığım bir adam için.

acima merhamet vicdan nedir yani...

valla bu kadar uzulmeyın demekten başka çarem yok
çünkü yarın birgün hasta olduğuuzda sizin eşiniz sizin kadar iyi bakmayacak
bu iki arti iki dört yani

bırakın o kv nın hassaslıgı bence ılgılenmeyın bu ınsanlar hıcbır seyı haketmıyor bence
yerı gelınce sızde yorgunum demeyı bılın

bu gıdısle hepsı at gıbı olacak siz kanser olursunuz demedı demeyın

doktor buna kanser suphen yarin sabah ac gel aniden ameliyata alip testisini alabiliriz diyor benim esim pazartesi baslayacagi isi dusunuyordu..

o ise basladi... 17 saat disarda. 7 saat evde... eve gelir gelmez yarim saat ya duruyor ya durmuyor uyuyor.

bense uzuluyorum yeni ameliyat oldu yoruluyor cok vs vs...

gun icinde 1 kere bile aramaz. yemek yiyosun dimi diyorum ertelemiyorsun.. wcye de gidiyorsun ama beni neden aramıyorsun? merak etmiyorsun.. bu basit kapris degil ha yanlis anlamayin...

sozde bana cok guveniyormus. il disina giderim aramaz. yurtdisina giderim aramaz... degisik ya cok degisik...

sabah yine aradim. mesgule atti. yarim saat sonra aradi ama yanlışlıkla aramis herhalde. bayagi kahkaha atiyorlar is arkadasiyla. arkadasi da bayan.. tamam ona hep abla diyor yeni isi de o buldu bunlarin ekibe zaten. ama ne bileyim cok sinirime dokundu...

adamin ben uumurunda miyim? hayir degilim...

yani gerçekten aklima bazen cok ters seyler geliyor.

esime teshisi koyan doktor vicdan merhamet sahibi cikti. ona ameliyat sonrasi sorularim oluyordu dikislerin bakimiyla vs.. bana cok kaygılisiniz yardimci olabilirim isterseniz dedi. adam genel cerrah psikiyatrist degil ama ucret almadan benden beni 1 saate yakin dinledi hatta yine gidecektim de tatil girdi araya.

bana acik acik senin bu mide bagirsak sorunlarin panik atagin sebebi esin dedi... hakli.. hep gözardı ediyorsun sorunun ustune hic egilmiyorsun dedi. asik da değilsin anlattigin iliski seklinde ben asik birini goremiyorum dedi. dedi de dedi.. patpat pat saydı herseyi...

ben neden hala surduruyorum bu evliligi umrunda olmadığım bir adam için.

acima merhamet vicdan nedir yani...

eskiden sizin gibi olan biri olarak takdir gorme isteği
ama sizin eşiniz sizi asla taktir etmez
yapısı bu
anca kendisini sallamayan kişilerin peşinde kuyruk olur

zaten o telefonunuzu açmama hikayesi çok acı gerçekten yani bence artık kendinizi geri çekin
aramayın sormayın
içinize soğuma girmeliydi benim girdi buradan bile

eskiden sizin gibi olan biri olarak takdir gorme isteği
ama sizin eşiniz sizi asla taktir etmez
yapısı bu
anca kendisini sallamayan kişilerin peşinde kuyruk olur

zaten o telefonunuzu açmama hikayesi çok acı gerçekten yani bence artık kendinizi geri çekin
aramayın sormayın
içinize soğuma girmeliydi benim girdi buradan bile
mesaj atmis neden telefonu acmiyosun diye

ben de isine bak... diye cevap verdim.

1 saat sonra da gulusmeni duydum imasi vermek icin

"kkakakaa kikikiki hahahaa hihihih" yazdim.

cok cocukca belki ama vallahi sinirden ankstiyetem migrenim ne varsa tuttu ve midem cok feci bulaniyor suan...

dun gece de yine eve gelir gelmez aradı deniz ablasi.. telefonu kiritarak aciyor... bana en son ne zaman oyle acti telefonu bilmiyorum... bir efendimm diyisi varki goresiniz..

sonra yuzum dustu.. aradan vakit gecti. neydi dedim seni arayanin adi.. recep dedi.. recep dönmüş galiba dedim.. kadina dönmüş? deniz miydi deryaymiydi neydi arayanin adi..

ne o kiskaniyormusun dedi.. yoo ne kiskanacagim dedim

inan kiskanmiyorum. ortada bisey yok biliyorum cunku. bakmaz yani deniz hanim buna.

sadece sinirime dokunuyor...

basıp gidecegim aslinda ama ah su panik... ah su ataklar... beni o kdr zorluyorki.. zorlamasa basip gideceğim.

Back
X