bazilarinizin yazdigi yorumlari okudukca hayrete dustum, o yuzden tamamini okumamaya karar verdim.
1- her insan hata yapar. bu insan bilhassa ergenlik caginda bir cocuksa hata yapma olasiligi yukselir. attigi her adimdan ailesini sorumlu tutmaya kalkisirsaniz bu dunyada iyi ebeveyn kalmaz! nasil rahatlikla bu zavalli kadinin anneligini asagilayabiliyorsunuz?? bu cocuk bir yanlis yaapmissa nasil bu yanlisin sorumlusu annesi olabilir? bu yanlisi yapmasa baska yanlis yapacakti. tekrar ediyorum, ergenlik cagindaki butun cocuklar hata yaparlar. o hata su olur, bu olur onemli degil. kalkip da anneyi cocugun attigi her adimdan sorumlu tutmak cok yanlis.
2- cocugu kalkip doktora goturmeyi anlayabiliyorum. eger bunu yapan 20 yasindaki insana dava acilacaksa, elbette bunun yapilmasi gereklidir, delile ihtiyac vardir cunku. yok eger sessiz sedasiz ustu kapatilacaksa konunun doktora gitmek sacma. ama sanirim konuyu acan arkadas sikayetci olacak. yaptigi cok dogru.
3- bir insan hayatini paylastigi kisiyle sorunlarini neden paylasmamalidir? bu ister 2. ister 3. ister 15. koca olsun. bu insanla hayatlar birlestirilmis, iyi gunde kotu gunde birbirlerine destek olmalari gerekir. neden sir olsun aralarinda? ha bu erkek okuz cikar ornekte gordugumuz gibi, kufreder o ayri mesele. bu bosanma sebebidir. ama ben boyle bir sorunu insanin esiyle paylasmasinda bir sakinca gormuyorum. eminim arkadas kocasi olacak adamin kufredecegini bilseydi, cocugu sokaga atmak isteyecegini bilseydi soylemezdi. netice itibariyle insan esiyle herseyi paylasabilmeli, evet bunu da paylasabilmeli. ama esi anlayissiz bir odunsa o zaman o ayri bir mesele, ayrica konusmak gerekir.
konus sahibine tavsiyem, bu adamdan bosanmasi, kizini kullanan cocuga da dava acmasi olacak.