Ne olacak bu haller :(

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.970
298
Ben eşimi çok ihmal ediyorum doğum yaptığımdan beri ve bu durundan son zamanlarda aşırı rahatsızım. Aslında hem eşimi hem kendimi ihmal ediyorum,istemeden olan bir durum bebeğimin bitmeyen uyku sorunları yüzünden. Ve bu durum bizim aramızda haliyle bir gerginlik yaratıyor. Bende daha çok çünkü vaktim çok kısıtlı olduğu için gergin olup ona boş yere patlıyorum. Kızım bugün öğle uykusunu uyudu fakat şuan yaklaşık 10 saattir uyumuyor. Dün gece 23:30 da uyuyup sabah 9 da uyandı. Bence onun için az bir uyku süresi çünkü daha 15 aylık. Ama neyse sorun bu değil. Bugün uykusu vardı huzursuz diye erkenden yatırmayı planladım. 21:30 da uyutmaya başladım. E tabi bu süre şu ana kadar uzadı da uzadı. Saat neredeyse 23 oldu benim kızım 3 kez yatağına yatırdığımdan beri uyandı. Bir kez eşim uyutmaya çalıştı bende o sırada çay koydum birlikte içeriz kızım uyuduktan sonra diye heveslendim :) bütğn hevesim kursağımda kaldı tabi ki,kızımı yerine götürürken yine uyandı.
Bazen anne olduğuma pişman oluyorum beni bu halleri hayattan soğutuyor. Şimdi muhtemelen bütün gece uyanacak. Uyusam mı az oturup eşimle keyif mı yapsam,ne yapsam nerelere gitsem acaba :)
Çok gerginim vallahi bıktım.siz de benden bıktınız biliyorum. Ona uyku düzeni kurmak için kendimi parçaladım ama yine olmuyor yine olmuyor. 23 den erken yatmıyor nerede hata yaptığımı anlamıyorum.

Her çocuk farklıdır. Uyku düzeni her çocuğa işlemiyor ne yazık ki.. Benim oğlanlar da uyumayan cinsten. Başım ağrıyor, gözlerim yanıyor, ciğerim darlanıyo uykusuzluktan ama yapıcak bir şey yok, bugünler de geçicek. Bu kadar kasmayıp anın tadını çıkarın..

Ben ne arkadsş ne eş dost görcek gibi değilim, hayatım evimin içinde akıyor, arada hava almaya çıkıyoruz ve ben böyle de mutluyum, insanlardan rahatsız oluyorum ben, zaten yaşım itibatiyle soğudum iyice insan ırkından...

Eşimle de 2 cilveleşsek yeter 2 çocukla bu kadar oluyo yapcak bi şey yok :))

Benimkide simdi uyudu ..bugun öglen uykusunu uyumadi ve sabah 6bucuktan kalkmisti ...benim esim yaptigim cayı kendi içti ve cok yorgunum diye gitti yatti..ben napiyom bulasik toplayip yatmam gerek ama telefona bakiyom uzandim gözlerim gidiyor...
Bende cok gerginim ve hep eşime patlıyorum..cok sukur ki anlayişli bi kocam var ama nereye kadar sabretcek bilmiyom...uyku düzeninolan çocukları nasıl yapiyolar acaba :(
Yorgunluktan uyumak bile istemiyirum cunku birazdan kurban oldugum uyanipp yineee annniiiii memeee diye bağıracak :))))))

Ben sunu ogrendim, illa inatla bir seyi yapmaya calisinca yasadigimiz gerginlik bebeklere yansiyor ve ters tepiyor. Ne kadar sakin oldugumuzu dusunsek de onlar bunu cok iyi anliyor. Mumkun oldugunca sakin, sevecen ve sabirli yaklasmaya calis canim. Esin de ayni tutumu sergilesin. Ilerde yaparsiniz cay keyfinizi. Biz o aylarda dis agrisindan acillere dusmustuk, birak keyif yapmayi.

Valla benimde iki çocuğum var. 6, 5 ve 2,5 yaşında. Aynen dediğiniz gibi büyüttüm. Yalnızdım. Yardım alamadım. Eşim çok çok yoğun çalışır. Uykusuz, banyosuz, pis günlerim. Şükürler olsun geçti artık. Kızım bir kaç aydır rahat biraz daha.

Malesef bir 4 yaşına kadar böyle devam ediyor.
Yalnız değilsiniz hepimiz böyle büyüttük.

Her çocuk farklıdır. Uyku düzeni her çocuğa işlemiyor ne yazık ki.. Benim oğlanlar da uyumayan cinsten. Başım ağrıyor, gözlerim yanıyor, ciğerim darlanıyo uykusuzluktan ama yapıcak bir şey yok, bugünler de geçicek. Bu kadar kasmayıp anın tadını çıkarın..

Ben ne arkadsş ne eş dost görcek gibi değilim, hayatım evimin içinde akıyor, arada hava almaya çıkıyoruz ve ben böyle de mutluyum, insanlardan rahatsız oluyorum ben, zaten yaşım itibatiyle soğudum iyice insan ırkından...

Eşimle de 2 cilveleşsek yeter 2 çocukla bu kadar oluyo yapcak bi şey yok :))
İnsanlardan bende sıkılıyorum vallahi :) kızımla eşimle mutluyum fakat kızımın uyku sorunları da daraltıyı beni :))))) ayy geçsin vallahi bi deri bi kenik kaldım 😃

İnsanlardan bende sıkılıyorum vallahi :) kızımla eşimle mutluyum fakat kızımın uyku sorunları da daraltıyı beni :))))) ayy geçsin vallahi bi deri bi kenik kaldım 😃
haha benimki de bu ara ayaklandı bende erimeye başladım, uykusuzluktan geceleri acıkıyorum ayol, yiyemiyorum da su içe içe bigün şişip patlıycam yeşil kurbağa gibi :D

Valla benimde iki çocuğum var. 6, 5 ve 2,5 yaşında. Aynen dediğiniz gibi büyüttüm. Yalnızdım. Yardım alamadım. Eşim çok çok yoğun çalışır. Uykusuz, banyosuz, pis günlerim. Şükürler olsun geçti artık. Kızım bir kaç aydır rahat biraz daha.
Malesef bir 4 yaşına kadar böyle devam ediyor.
Yalnız değilsiniz hepimiz böyle büyüttük.
Aynen aç aç geziyorum vallahi :) daha yarım saat önce eşim gelip aldı bende yemek yedim o arada. Sonra bi umut uyudu diye gittim ki yine uyandı 😁 duş deseniz 3 dk sürüyo. Üf çok bunaltıcı bu dönemler.

Benimki de 15 aylık uyku süresi bizim de böyle. Bir süredir daha erken uyuyor en geç 10 civarı ama sabah 5 -6 gibi ayakta tabi. Havalar güzel eşinizle yürüyüşe çıkabilir hem arabasında kızı uyutmuş olursunuz hem siz vakit geçirirsiniz. Biz bu ara öyle yapıyoruz. Yürüyüş sırasında o saga sola bakıp uyuyor biz de sonra çay kahve keyfi yapiyoruz.

ben de uyumayan çocuk nasıl dayanıyor onu anlayamıyorum cidden ve çok enerjik oluyorlar.

15 aylık bebek için 9 buçuk saat uyku çok da felaket sayılmaz.
Şu çocuğu uyutmaya o kadar takiksiniz ki, artık anlamakta güçlük çekiyorum.
Çocuk doğacak ve 12-15-20 saat uyuyacak, siz de stepford kadını gibi dolaşacaksınız mı zannediyordunuz anlamadım ki.
15 aya çocuk uyumaya alışmadıysa siz çocuğunuza alışın.
Çocuğu sürekli bir şeye zorlamak yerine biyoloji saatine saygı gösterin.
15 ay artık dilini anlamadığınız yenidoğan değil ki, çocuğunuzu tanıyorsunuz
Ayrıca yerine yatırmak ne demek? Çocuk neden yerinde uyumuyor? Taşırken uyandığını bile bile neden çocuğa uygun bie düzen kurmadınız?
Tek kişilik montessori yer yatağı, etrafı çevrili olanlardan koyun odasına, ayakta salmıyorsanız sallayın, yanında yatıyorsanız yarın, artık nasıl uyuyorsa, taşımaya gerek kalmadan, çocuğunuzun düzeni olsun.

Diğer bir seçeneğiniz, verin parasını, uyku eğitimi verenler eve gelip veriyor. Kalsın siz de 1 hafta.

Gerçekten bir çocuğun uykusuzlugu gözünüzde bu kadar büyüyor ve yaşam kalitenizi bu kadar etkiliyorsa artık cozum zamani.
Bebek dediginiz, atağı, diş çıkarması, hastaligi, surekli yeni bir daha zor durumla karsiniza cikan bir yavru canlı.
Böyle büyüyorlar.
Sağlıkla büyüsün yavrunuz

Sizi çok iyi anlıyorum. Daha beterini yaşadığım için olsa gerek. 1,5 yaşına kadar 20 dk dan fazla kesintisiz uyumayan, geceleri sürekli uyanan bir çocuğum vardı. Büyüdü koca adam oldu şimdi çok şükür. Bu dönemler geçecek inşallah. Yorucu ama, ne yapacaksınız? Biraz sabır. Geceleri çocuğunun 6 saat kesintisiz uyuduğunu söyleyen arkadaşıma öyle imrenirdim ki.Fırsatını buldukça sizde dinlenin. Uykusuzluk, yorgunluk, strese ve vücut direncinin düşmesine sebep oluyor.Çocuk emiyorsa çay ve kahve tüketiminizede dikkat edin.Sağlıkla büyüsün yavrunuz inşallah.

2,5 yasinda oglum dün gece 1 e kadar tepemde zipladi. artik salonda yastigini yorganini koydum bi yandan 2 e kadar evi temizledim. ben ilgilenmeyimce uyumus kalmis. sabah 6 da kalktik ben ise o krese...

Ben eşimi çok ihmal ediyorum doğum yaptığımdan beri ve bu durundan son zamanlarda aşırı rahatsızım. Aslında hem eşimi hem kendimi ihmal ediyorum,istemeden olan bir durum bebeğimin bitmeyen uyku sorunları yüzünden. Ve bu durum bizim aramızda haliyle bir gerginlik yaratıyor. Bende daha çok çünkü vaktim çok kısıtlı olduğu için gergin olup ona boş yere patlıyorum. Kızım bugün öğle uykusunu uyudu fakat şuan yaklaşık 10 saattir uyumuyor. Dün gece 23:30 da uyuyup sabah 9 da uyandı. Bence onun için az bir uyku süresi çünkü daha 15 aylık. Ama neyse sorun bu değil. Bugün uykusu vardı huzursuz diye erkenden yatırmayı planladım. 21:30 da uyutmaya başladım. E tabi bu süre şu ana kadar uzadı da uzadı. Saat neredeyse 23 oldu benim kızım 3 kez yatağına yatırdığımdan beri uyandı. Bir kez eşim uyutmaya çalıştı bende o sırada çay koydum birlikte içeriz kızım uyuduktan sonra diye heveslendim :) bütğn hevesim kursağımda kaldı tabi ki,kızımı yerine götürürken yine uyandı.
Bazen anne olduğuma pişman oluyorum beni bu halleri hayattan soğutuyor. Şimdi muhtemelen bütün gece uyanacak. Uyusam mı az oturup eşimle keyif mı yapsam,ne yapsam nerelere gitsem acaba :)
Çok gerginim vallahi bıktım.siz de benden bıktınız biliyorum. Ona uyku düzeni kurmak için kendimi parçaladım ama yine olmuyor yine olmuyor. 23 den erken yatmıyor nerede hata yaptığımı anlamıyorum.
Altınvuruşu yapacağım ama öncesinde moral vereyim, sonradan geçiyor. Biz de nerdeyse eşimle 20 ay hiç görüşememiştik, hoş şimdi de evdeyse günde 20 dakka ona da şükür ama. Hepsi geçiyor inanın. Diş çıkarıyordur, 2 yaş civarı çoğu uyku sorunu azalıyor, gergin olma sebebiniz uyutmaya çalışırken çöpe attığınızı düşündüğünüz zamanlarınız, bende ilk45 dakka sakin olurdum ama 1.5 saati karanlık odada gecirip de uyutamadıpımda artık sinirler heryanıma basardı. Bazen yarım saat uyurdu ben 3 saat uğraşmış olurdum o uyku için falan... benimki manyaktı çözemedik. Dişleri 14. Ay civarı bitti de uyumayı öğrendi sorun dişmiş. Asla da aprı kesici vermemiştim dişi için. Hepbirlikte cektik, oğlum ben ve memelerim yani 😂😂 asıl konu ise şu , hani vuruş yapacağım. Acaba kızınızın yanında çok tv açıyor musunuz? O tv izliyorsa mesela hop zıp yapması gereken bi saatte diyelim, o enerji içinde kalıyor. Özellikle yemek sonraları çocuklara yüksek motivasyon verip kovalamaca oynamalı, evde koşturmalı veya sokağa çıkıp bunu yapmalı. Bunun yerine tv önünde oturuyosa bu enerji birikir ve gece 11 e kadar uyuyamaz. Acaba bu dokunduğum nokta konusunda haklılık payım olabilir mi?

Benim oglum 18 aylık su an. 15 aya kadar asla öğlen uykusu yoktu. 20 dk dan fazla surmuyordu. Tabi uyuyamayınca gun boyu huzursuzluk. 15 aylık olunca birden uyumaya basladı öglenleri. Şu an öğle uykusu cok guzel. Ancak gece benimki de geç yatıyor 10 bucuk civarı. Erken yatırmaya calıssam uyumuyor. Bizde öyle duzen kurduk , erken uyutmaya cabalamıyoruz. Gece 1 kez uyanıyor cogunlukla su içmek için. Biraz destekle tekrar uykuya döndürüyorum. Bir problemi varsa 2-3 kez de uyanıyor. Sabah 8 bucuk en gec 9 da ayaktayız. Alışmaya çalışın.

Canim 11 den once uyusa cok iyi okeyde uyumuyosa bukadar ugrasip didinme enerjini sinirlerini yipratma . sahsen benimkide oyleydi hala dha oyle 3 yas dolacak 11 uyku saati napalim bende kendimi ona gore adapte ettim .o uyudujtan sonra her aksam olmasa da esimlede vakit ayiriyorux brbrmze yarim waat 1 saat yada krndi kendme kafa dnliyorum vs. sanada tavsiye ederim

haha benimki de bu ara ayaklandı bende erimeye başladım, uykusuzluktan geceleri acıkıyorum ayol, yiyemiyorum da su içe içe bigün şişip patlıycam yeşil kurbağa gibi :D

Aynen bende öyle 🤣 uyuttuktan sonra birşeyler yiyesim var ama az daha uyuyayım diye gidip yemeye üşeniyorum ve git gide eriyorum 😆

Benim oglum 18 aylık su an. 15 aya kadar asla öğlen uykusu yoktu. 20 dk dan fazla surmuyordu. Tabi uyuyamayınca gun boyu huzursuzluk. 15 aylık olunca birden uyumaya basladı öglenleri. Şu an öğle uykusu cok guzel. Ancak gece benimki de geç yatıyor 10 bucuk civarı. Erken yatırmaya calıssam uyumuyor. Bizde öyle duzen kurduk , erken uyutmaya cabalamıyoruz. Gece 1 kez uyanıyor cogunlukla su içmek için. Biraz destekle tekrar uykuya döndürüyorum. Bir problemi varsa 2-3 kez de uyanıyor. Sabah 8 bucuk en gec 9 da ayaktayız. Alışmaya çalışın.

Evet benim kızım da 13 aylık olduğundan beri öğle uykusunu güzel uyuyor fakat 2 aydır sabahladık. Hatta daha fazla olabilir. Şimdi son 1 haftadır en fazla 4 kez uyanıyor ama gecenin 2 saati uyumuyor. Diş patlamak üzere o yüzden bu şekilde ama akşam uykusuzluktan huzursuzlanıyor ve uyumuyor olması çok yorucu. Tamam kabul ettim böyle ama 2 saat de bu sıcakta odadan çıkamıyorum ha uyudu ha uyuyacak diye 😃 sonra ben niye çıldırıyorum 😂

Canim 11 den once uyusa cok iyi okeyde uyumuyosa bukadar ugrasip didinme enerjini sinirlerini yipratma . sahsen benimkide oyleydi hala dha oyle 3 yas dolacak 11 uyku saati napalim bende kendimi ona gore adapte ettim .o uyudujtan sonra her aksam olmasa da esimlede vakit ayiriyorux brbrmze yarim waat 1 saat yada krndi kendme kafa dnliyorum vs. sanada tavsiye ederim

Ya nasıl uğraşmayayım daha 1 buçuk yaşında bile değil. Zaten gelişimi uykusu yüzünden baya geride. E tabi ki geriliyorum uyumadığı zaman gelişimi yavaşlıyor. Ben 23 den sonra pert oluyorum.bi deri bi kemik kaldım yemek yiyemiyorum habire onunla gezmek zorunda kalıyorum evin içinde huzursuzlanmasın diye. Sinirli oluyor uyumayınca. O hallerinehiç tahammül edemiyorum :(

Back
X