Ne olacak bu haller :(

Ya ben sabah 6 7 ye kadar uyumadığını gördüm 2 ay boyunca 😳 ay ne fenaydı o günler Allah birdaha yaşatmasın 😂
2 inci çocuk mu? O da ne 😂😂😂 asla asla asssssla düşünmüyorum 🤣
Ya bizdeki de uyku sorunluydu hiçbi uykuya bi saat ağlamadandalamazdı ay gerisini anlatmıyım ya😂 yenidoğanlar 20 saate kadar uyur derler, bu on saat uyuyup on saat ağladı ilk 3 ay. Hiç unutmam 4 aylıktı bigün 15 saat uyutmuştum uyku eğitimiyle, inanamamıştım çünkü toplam 11 saat olmadı uyku süresi nerdeyse 2 sene!2 ama 2 yaşından sonra da maşallah bi dönem uyku yumağı oldu 12 saat gece 3 saat gündüz fln uyudugunu biliyorum ama cocugu unutmaya başlamıştık 😂 hepsi geciyooor ama, 1.5 yaşındayken ben de ikinci miii delimi ne derdim, 2 yaş civarı istemeye başladım, 2.5 yaşında şuan ben ikinci diye tutturmuş durumdayım

Her zaman saat 23:00 da yatmıyorsa arada bir sorun değil bence. Benim sen 18 aylık kızım. Defalarca yatırıp geri geldiğini biliyorum.biz uyusun diye ne kadar ısrar edersek tam tersi oluyor. Bizimde aynı şekilde eşimle çok çayımız yarım kaldı akşam vakitleri.
Bence uyku süresine bu kadar takılmayın. Bizimki zamanla saat 9 u geçtiğinde kendi yığılıp uyuyor. Arada bir babası akşam işten geldiğinde de geç yatıyor kızım. Bunu bilerek yaptığını fark ettim. Çünkü o yokken gündüz onunla geçiremediği vakiti, akşam geçirmek istiyor.

Ve ben hiç göstermememe rağmen ısrarla,yatağından geri geldiğinde tekrar yatırmadığımda yanımızda bir süre oturduktan sonra, yani keyfi geldiğinde “hadi kızım al yastığını git yatağında uyu diyorum.” Yastığını alıp gidiyor yatağına, bana da el sallıyor.
Bunu kendi isterse yapıyor. 18 aylık bebek ama herşeyi çok çok iyi anlıyor.
O yüzden bizim ısrarla uyutmak istememiz kesinlikle onlar İstemezse ters tepiyor.

Bebekler stres paratoneridir. O yüzden özellikle özel günlerde huysuzluk yaparlar mesela. Sizde de aynı durum geçerli. Stres yapıyorsunuz muhtemelen ve bu çocuğa yansıyor. Bırakın biraz o patronluk yapsın. Artık çok küçük değil. Anlattıklarınızı anlayabilir. Bol bol konusun onunla. Uykusu gelmeden yatağa yatırırsanız daha çok uykusu kaçar.
Uykusu gelmeden yatağa yatırmıyorum aslında. Şimd de çok şaşırdığım bir olay oldu,yanıma uzandı ve 5 dk içinde uyuya kaldı 😳 bence yorgunluktan ve sişten o kadar uzuyor bu uyumalar. Bugün 8 de uyanmıştı şimdi uyuyor yerine götürdüm hiç kımıldamadı 😂

Ve ben hiç göstermememe rağmen ısrarla,yatağından geri geldiğinde tekrar yatırmadığımda yanımızda bir süre oturduktan sonra, yani keyfi geldiğinde “hadi kızım al yastığını git yatağında uyu diyorum.” Yastığını alıp gidiyor yatağına, bana da el sallıyor.
Bunu kendi isterse yapıyor. 18 aylık bebek ama herşeyi çok çok iyi anlıyor.
O yüzden bizim ısrarla uyutmak istememiz kesinlikle onlar İstemezse ters tepiyor.
Anlamaz mı benim kızım da anlıyor herşeyi :) bunlar herşeyi anlıyorlar bence. Evet geriliyorum haklısınız o konuda. Ama elimde değil gerçekten bitik bir vaziyetteyim son zamanlarda 😬

Ya bizdeki de uyku sorunluydu hiçbi uykuya bi saat ağlamadandalamazdı ay gerisini anlatmıyım ya😂 yenidoğanlar 20 saate kadar uyur derler, bu on saat uyuyup on saat ağladı ilk 3 ay. Hiç unutmam 4 aylıktı bigün 15 saat uyutmuştum uyku eğitimiyle, inanamamıştım çünkü toplam 11 saat olmadı uyku süresi nerdeyse 2 sene!2 ama 2 yaşından sonra da maşallah bi dönem uyku yumağı oldu 12 saat gece 3 saat gündüz fln uyudugunu biliyorum ama cocugu unutmaya başlamıştık 😂 hepsi geciyooor ama, 1.5 yaşındayken ben de ikinci miii delimi ne derdim, 2 yaş civarı istemeye başladım, 2.5 yaşında şuan ben ikinci diye tutturmuş durumdayım
Hahaha hep böyle oluyor zaten :) büyüdüklerinde bebek aşkı kabarıyo bizde 😂 bende böyle olurum muhtemelen ama şuan gerçekten uykuları düzelmeden ı ıh :)))
Biraz önce yanıma uzanıp kendiliğinden uyudu :) daha uyku saati gelmedi çok şaşkınım.

Anlamaz mı benim kızım da anlıyor herşeyi :) bunlar herşeyi anlıyorlar bence. Evet geriliyorum haklısınız o konuda. Ama elimde değil gerçekten bitik bir vaziyetteyim son zamanlarda 😬
Bi de yattığı oda çok karanlık gece. Güneş geçirmeyen perde aldık biz. Bu store olanlardan. Sabah kaçta uyanıyor sizin ki? O perdeyi indiremeyince 6 buçukta uyanıyor bizimki. İndirince 9 u buluyor.

Masallah ozaman benim bebegime.diyim.dogdugundan beri disiplinlinolarak aynı saatte getirdim ve hep banyo mesaj yaparim.akşam 8de uyuyor.sabah 7de kalkıyor.benim lokumum.ilk cocugun ve hiç zorlaadim.kimsedende destek almadım.Esimde mesleği dolayısıyla sürekli görevlerde iyiki tek buyutmusum.lokumumu.çünkü asla bu düzeni kuramazdim.bebegim.5 aylik.bu arada.SubhanAllah...

Bi de yattığı oda çok karanlık gece. Güneş geçirmeyen perde aldık biz. Bu store olanlardan. Sabah kaçta uyanıyor sizin ki? O perdeyi indiremeyince 6 buçukta uyanıyor bizimki. İndirince 9 u buluyor.
Bende aldım 8 aylıktı aldığımda :)
Uykuları uzar diye. Diş döneminde bir işime yaramadı ama bir sıkıntısı yoksa 8:30 9 gibi uyanıyor

Bende aldım 8 aylıktı aldığımda :)
Uykuları uzar diye. Diş döneminde bir işime yaramadı ama bir sıkıntısı yoksa 8:30 9 gibi uyanıyor
Normal aslında bu saatlerde kalkıyor bizimki de.
Benimki de aşırı hareketli hiç yerinde durmaz. Ben çıldırıyorum bazen. 2 dakikada 20 ayrı iş çıkarır bana. Bi de 29 haftalık hamileyim. Siz düşünün...

Bana uyuduğu süre normal gibi geldi. Benim oğlum da 13-14 aylıktan beri tek uyku uyuyor gündüz. Gece de 9da uyumuşsa 6da kalkıyor, 10da uyumuşsa 7de. Yani gece uykusu çok uzun değil. Gündüz uykusu ise değişiyor, bazen çok bazen az. Nasıl uyutuyordunuz bu arada? Ben yatağına yatırıyorum, kendisi 1 saat sonra falan uyuyor. O ara elimi tutuyor, bana sevimlikler yapıyor vs.

Uykusu gelmeden yatağa yatırmıyorum aslında. Şimd de çok şaşırdığım bir olay oldu,yanıma uzandı ve 5 dk içinde uyuya kaldı 😳 bence yorgunluktan ve sişten o kadar uzuyor bu uyumalar. Bugün 8 de uyanmıştı şimdi uyuyor yerine götürdüm hiç kımıldamadı 😂
O da olabilir. Çok uykusuz kalınca uykuya dalmakta zorlanabilir. Boşuna dememisler uyku uykunun mayasıdır diye. Mümkün olduğu kadar rutininiz olsun. Uyumadan once hep ayni isleri yapin. Diş fırçalayın, kitap okuyun vs. Eninde sonunda düzene girecek merak etmeyin ☺

O da olabilir. Çok uykusuz kalınca uykuya dalmakta zorlanabilir. Boşuna dememisler uyku uykunun mayasıdır diye. Mümkün olduğu kadar rutininiz olsun. Uyumadan once hep ayni isleri yapin. Diş fırçalayın, kitap okuyun vs. Eninde sonunda düzene girecek merak etmeyin ☺
Hep yapıyorum rutin doğduğundan beri :) inşallah düzelir şindi ikinci uykusunu uyuyor ilk defa :) bu zamana kadar hiç 2 uyku yapmadı 😅 demek ki dişlerden böyleymiş

Back
X