Ne olacak halimiz?

Hala oglu ve halan meselesi biraz kafami karistirdi. Umarim öyle bir sey yoktur. Kafamda bir cok komplo teorileri olustu.

1. Satilan tarlalar bütün borclari kapatiyorsa ise neden devam edilmiyor ?

2. Tarla halan ve babana mi ait ?

3. Belki halanin tarlada hakki varsa; is yerini halana veya ogluna devretmek zorunda kalmis olabilir mi?

4. Baban neden seni isyerinden uzaklastirmak istiyor ?

Satılan tarlalar bütün borcları kapatmaya yetmez sanırım cünkü babamlar 6 kardes, aralarında paylastırılacak.
İste benim de tıkandıgım nokta; Babamın beni ısrarla isyerinden uzaklastırmak istemesi?
Henüz akıbeti belli olmadıgı halde, neye dayanarak bana baska yerde calısmam icin ısrar ediyor?
Baba, hersey bitti mi?, Kapatıyor muyuz? diyorum, '' Yok yaa, daha öyle birsey yok '' yalnız '' cok borcumuz var '' diyor.
Bir yandan cırpınıyor gibi, bir yandan da ne olursa olsun artık iyi veya kötü beni etkilemez der gibi?
Madem öyle beni neden isyerinde istemiyorsun? Bir ton bahane, onu üzgün görüp üzülürmüsüm, öyle diyor.
Evde anlatınca veya bu iyi olmayan hallerini görünce üzülmüyor muyum sanki?
Üzülsekte, üzülmesekte durum belli, üzülmek bize yarar saglamaz ki, ne yapabiliriz onu düsün meliyiz sonucta, simdi diyeceksiniz belki, bunları babana neden söylemiyorsun? diye, ama söyledim bunları ben ona, dinliyor sadece birsey demiyor..

Satılan tarlalar bütün borcları kapatmaya yetmez sanırım cünkü babamlar 6 kardes, aralarında paylastırılacak.
İste benim de tıkandıgım nokta; Babamın beni ısrarla isyerinden uzaklastırmak istemesi?
Henüz akıbeti belli olmadıgı halde, neye dayanarak bana baska yerde calısmam icin ısrar ediyor?
Baba, hersey bitti mi?, Kapatıyor muyuz? diyorum, '' Yok yaa, daha öyle birsey yok '' yalnız '' cok borcumuz var '' diyor.
Bir yandan cırpınıyor gibi, bir yandan da ne olursa olsun artık iyi veya kötü beni etkilemez der gibi?
Madem öyle beni neden isyerinde istemiyorsun? Bir ton bahane, onu üzgün görüp üzülürmüsüm, öyle diyor.
Evde anlatınca veya bu iyi olmayan hallerini görünce üzülmüyor muyum sanki?
Üzülsekte, üzülmesekte durum belli, üzülmek bize yarar saglamaz ki, ne yapabiliriz onu düsün meliyiz sonucta, simdi diyeceksiniz belki, bunları babana neden söylemiyorsun? diye, ama söyledim bunları ben ona, dinliyor sadece birsey demiyor..

Saniyorum babanizda köseye SIKISMIS durumda . Ne yapacagini bilmiyor bir yanda annenizin vefati bir yanda isyerinde ilgisizlikten biriken borclar. Bu durumu aile saydiginiz akrabalariniz kendi yönünde kullanmak istiyorlar. Saniyorum tarla satilmayacak sadece tarla karsiligi babaniza para ödenecek böylece halaniz isyerinize sahip olacaklar.

6 Kisinin bir araya toplanip bu karari almasi benim fikrimce güc. Bu isin altinda halaniz varmis gibi geldi. Babanizi bu dönemde ikna etmis. babaniz tabiri caizse denize düsüp yilana sarilmis.

Babaniza destek verip. Borclarinizi tarla satilmadan halletmeniz mümkün mü ? örnegin eviniz varsa satin kiraya cikin. Bir dönem idare edersiniz ama borclar ödendikten sonra yine alirsiniz.

Bir diger taraftan da calisanlara bir sistem getirmek . Herkes kafasi esince cani istemeyince cikamasin. Güvendiginiz isini bilen ve uyumlu karakterdeki insanlari isten cikarmayin. Ise yaramayanlari temizleyin. Herkesin ise ihtiyaci var. Korktuklari anda ise dört elle sarilacaklardir.

Diger taraftan 24 yasindasiniz islerin basina siz gecemezmisiniz ? Babaniz bir süre istirahat etsin acisini unutsun ve arada sirada da is yerine ugrasin. Siz ve güvendiginiz kuzeninizde isleri yürütün .

Son düzenleme:
Tesekkür ederim hersey icin, anlatmak istedigimi cok iyi anlamıssın, bende babamın kendini toplamasını istiyorum hadi biz bir sekilde bu yasa geldik, hayatımızı kurtardık ama daha kardesim cok kücük, onu bekleyen güzel bir gelecek olsun istiyorum, bu yaslarını sıkıntılarla gecirmesin istiyorum, sonra babamı düsünüyorum, bir keresinde '' annenizi, sizi, isyeri icinde yıllarca verdigim emekleri düsünüyorum'' demisti. O emekler icin cabuk pes etmesini istemiyorum, en azından cabalayalım, ugrasalım biz, gerisi Allahın takdiri ama en azından biz elimizden geleni yaptık diyelim, herseyi bırakmak birden pes etmek koyuyor bana, halamlar dogru insan degil, bugüne dek hep köstek oldular bize, annem onlar yüzünden sinir hastası oldu, bu yüzden kendilerini sevmiyorum acıkcası, ama teyzemler, enistemlerle konusabilirim zaten bende babamla konusunca sanki yükü hafifliyor, gözleri parlıyor, kendine geliyor sanki ama kısa sürüyor, yine bırakıyor kendini.

Bana da is bulmasına cok kızdım, hatta dedim bu babamın fikri degil, kesin baskası var isin icinde daha önceki konularımda da belirtmistim, 2 kisi var isyerinde haz etmedigim biri öz halamın oglu digeri onun akrabası, babam bir gün aniden sana baska is bulalım demeye basladı, neden diyorum daha iyi olur diyor, bu arada baya bir arastırdım aynı zaman da amca oglum da isyerimiz de calısıyor, onu Allah var cok severim, gercekten mert bir insandır oturduk konustuk, isyerinde dönen dolaplardan bahsetti biraz, o simdi orda oldugundan görüyor herseyi, ben evdeyim ve herseyden bir haberim. Hatta amcamın oglu kardesimle karsılasmıs, onunla da konusmuslar smuwiLa acele etsin, akıllı olsun isyerine gelsin bir an önce demis.

Herkes isten cıkabiliyor ama bu iki insan gayet rahatlar, dokunulmazlar. İs yoksa gelir gider olmaz, telefon calmaz, siparis gelmez, neden muhasebe elemanın var o zaman diyorum, susuyor. En sonunda '' ay baba, seni anlamıyorum kendi öz kızını baska bir yerde, baskalarını da isyerinde calıstırmaya ne kadar meraklısın '' demistim, yine susmustu. Hep susuyor, hep susuyor. Ne yapmak istedigini anlayamıyorum..

Rica ederim canim benim! Kardesinin daha cok kucuk oldugunu soylemissin ama sen kendinde daha cok kucuksun tatlim!
Ne guzel kardesini dusunuyorsun, ama kendinide unutma sakin!
kafani boyle seyleri surekli dusundurup bitirme! Yoksa sana bir sey olur. Uzulme canim!
Sen ve akrabalariniz bir sekilde destek olup onun toparlamazsina elbet yardimci olursunuz.
ve sende boyle cezur oldugun surece inaniyorumki toparlarsiniz bir sekilde.
Evet, ne kadar destek olursa okadar guclu olursunuz, teyzen, enisden herkezle konus..
Insanin yakinlari sor gunlerinde yaninda olmayacakda, nezaman olacakki?

Ama sen su halanalra dikat et canim, kuzenine fallan..meydani burakma..
bu durumda belki babannin bu zayif noktasindan yararlanmaya calisa bilirler.
guvenmiyorsan ve annende hic sevmediyse bunlari.. elbet vardir bir bildigi..

Cok Guzel demissin! Hatta babana bunu surekli hatirlat! baska bir yerdede calismayacagini net bir sekilde inandir. Baban ise gidince, bende geleyimmi, diye sor.
Belki bir iki kere tersler, sonra bakar sen durmuyorsun.. gel diye bilir.
Zaten Allah korusun bir sey olursa yine kendine is bulursun. Bu durumda babani asla yanliz burakma. O guvendigin amcanin oglunlada arani cok iyi tutmaya calis. Ama herseyini anlatma..

teyzenlerlede sik sik konus canim.. icini dok onlara. Belki sana akil ve ya fikirde verebilirler.

Kuzenim ve onun kuzenin' den neden haz etmedigimden kısa bahsetmem gerekirse, biri bayan olan yani benim halamın oglu' nun kuzeni, bana sürekli benim gibi kimse olamaz, burayı herkes benim sanıyor, sen olmazsan burası kapanır gider, su müsteri beni almak istedi, bu gel dedi vs. sürekli kendini anlatır, benim yaptıgım isleri kimse yapamaz, benim gibisi olmaz demesi, birsey yapmaya kalktıgımda almak istemesi, benden önce atılması veya biri geldiginde beni kücük düsürme cabaları, ben diyorum odam surada olacak, ne gerek var suraya kücük bir masa atarız, sen ne yapıcaksın ki burada? falan demesi yetti yani arkadaslar..

Halamın ogluna gelirsek oda digerinden farksız! Sürekli elestirecek bir yanımı bulmaya calısıyor, bir keresinde müsteriye gittik, ilk defa araba kullanıcaktım ve onun huyunu da bildigimden biraz heyecanlandım, bir hata yaptım ama toparladım müsteriye geldik, bana sen git surda otur dedi, ben hemen gelicek sanıyorum kendisi, müsterilerle muhabette, bense onu dısarda bekliyorum gel seni tanıstırayım bile demedi! Ben oraya neden gittigimi bile anlamadım ki, babamın ısrarıyla gitmistim sonra odadan cıktı bana gel diye isaret yaptı ve isyerine döndük. Sirket hattımdan dolayı bana bagırıp beni ezmeye calısması, ben buna izin vermem gibi seyler söyledi, burda böyle seyler yapamassın falan dedi, susup oturacagımı düsündü, bende cevap verince tartısma daha cok hararetlendi nasıl bagırıyor görseniz, sanki karsısında kücük bir cocuk var, sanki yer degistirmisiz dayısının yanında calısan o degil de, ben' misim gibi..

Ve daha bunun gibi bir cok sey var, bu olanlar bana onların niyetlerinin iyi olmadıgı yönünde bir düsünceye itti bilemiyorum, ama olanlardan baska bir anlam cıkaramıyorum bazen diyorum acaba babamın beni isyerinden uzaklastırmasın da onların da bir payı var mı diye? Tabii ki öylesine bir düsünce günahlarını da almak istemiyorum.

Halanizin oglu ve kuzeni ise yerlesmisler sizi yavas yavas kovuyorlar farkinda degilsiniz. :)) Babanizida en zayif aninda vurmus olabilirler. Benim fikrim bu iki kisi de is yerinden uzaklastirin. Bir sekilde sizde ögrenmeye baslayin. Ilk önce hesaplardan baslayin. Net olarak borc miktarini ögrenip , halaniz disinda baska kisilerden borc isteyin. Borc istemek ayip degil. ayrica banka kredi vs vs arastirin. Bu zamana kadar calisan is yeri bundan sonra da calisir.

Biraz elinizi SIKI tutup elinizden geleni yapin. Babanizi bu konuda motive edin. Babaniz sizi üzmemek icin bazi sorunlari gizliyor olabilir. Acik acik konusmaniz en iyisi olacaktir. Birlikten kuvvet dogar. Evi bir süre unutun , ilk önce is yerinizi halledin sonra evle ilgilenirsiniz.

Kuzenim ve onun kuzenin' den neden haz etmedigimden kısa bahsetmem gerekirse, biri bayan olan yani benim halamın oglu' nun kuzeni, bana sürekli benim gibi kimse olamaz, burayı herkes benim sanıyor, sen olmazsan burası kapanır gider, su müsteri beni almak istedi, bu gel dedi vs. sürekli kendini anlatır, benim yaptıgım isleri kimse yapamaz, benim gibisi olmaz demesi, birsey yapmaya kalktıgımda almak istemesi, benden önce atılması veya biri geldiginde beni kücük düsürme cabaları, ben diyorum odam surada olacak, ne gerek var suraya kücük bir masa atarız, sen ne yapıcaksın ki burada? falan demesi yetti yani arkadaslar..

Halamın ogluna gelirsek oda digerinden farksız! Sürekli elestirecek bir yanımı bulmaya calısıyor, bir keresinde müsteriye gittik, ilk defa araba kullanıcaktım ve onun huyunu da bildigimden biraz heyecanlandım, bir hata yaptım ama toparladım müsteriye geldik, bana sen git surda otur dedi, ben hemen gelicek sanıyorum kendisi, müsterilerle muhabette, bense onu dısarda bekliyorum gel seni tanıstırayım bile demedi! Ben oraya neden gittigimi bile anlamadım ki, babamın ısrarıyla gitmistim sonra odadan cıktı bana gel diye isaret yaptı ve isyerine döndük. Sirket hattımdan dolayı bana bagırıp beni ezmeye calısması, ben buna izin vermem gibi seyler söyledi, burda böyle seyler yapamassın falan dedi, susup oturacagımı düsündü, bende cevap verince tartısma daha cok hararetlendi nasıl bagırıyor görseniz, sanki karsısında kücük bir cocuk var, sanki yer degistirmisiz dayısının yanında calısan o degil de, ben' misim gibi..

Ve daha bunun gibi bir cok sey var, bu olanlar bana onların niyetlerinin iyi olmadıgı yönünde bir düsünceye itti bilemiyorum, ama olanlardan baska bir anlam cıkaramıyorum bazen diyorum acaba babamın beni isyerinden uzaklastırmasın da onların da bir payı var mı diye? Tabii ki öylesine bir düsünce günahlarını da almak istemiyorum.

Belki kuzenin ama hatini belki artik bildirme zamanin gelmisdir. Yada cok zekice davranip sesiz kalmak bu sure icersinde babani ikna edip orda kendine yer edinmek. Cunku sen bu kurdu uyandirirsan seni bir sekilde uzaklasdiracakdir.

Bence sen cok zeki bir kizsin herseyin farkindasin! Onlar burak elesdirsin bu sana zaman belki kazandirir.

anlasilan iyice oraya yerlesmis ve isyerinizin kendilerinin olduklarina inandirmislar.
aslinda bu yuzden hic bir zaman akraba ile is yapmaman gerekiyor.. cunku sonu boyle oluyor.

Bence kezinlikle onlarin bir parmagi vardir . Babani gercekden anlayamiyorum..
bu durumda orda sana bir gelecek sunacagina kardesinin cocuklarina sunmazsi cok tuaf.

sbaban seni ciddiye almiyorsa canim.. yarin hemen teyzenlere, dayilarina gidip durumu anlat..
Onlar babanin dilinden anlar ve uygun bir sekilde kizarlar. Ve seni oraya aldirmalarini isterler.

ne dersin? teyzen gilin araci olmazsi ise yararmi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim canim benim! Kardesinin daha cok kucuk oldugunu soylemissin ama sen kendinde daha cok kucuksun tatlim!
Ne guzel kardesini dusunuyorsun, ama kendinide unutma sakin!
kafani boyle seyleri surekli dusundurup bitirme! Yoksa sana bir sey olur. Uzulme canim!
Sen ve akrabalariniz bir sekilde destek olup onun toparlamazsina elbet yardimci olursunuz.
ve sende boyle cezur oldugun surece inaniyorumki toparlarsiniz bir sekilde.
Evet, ne kadar destek olursa okadar guclu olursunuz, teyzen, enisden herkezle konus..
Insanin yakinlari sor gunlerinde yaninda olmayacakda, nezaman olacakki?

Ama sen su halanalra dikat et canim, kuzenine fallan..meydani burakma..
bu durumda belki babannin bu zayif noktasindan yararlanmaya calisa bilirler.
guvenmiyorsan ve annende hic sevmediyse bunlari.. elbet vardir bir bildigi..

Cok Guzel demissin! Hatta babana bunu surekli hatirlat! baska bir yerdede calismayacagini net bir sekilde inandir. Baban ise gidince, bende geleyimmi, diye sor.
Belki bir iki kere tersler, sonra bakar sen durmuyorsun.. gel diye bilir.
Zaten Allah korusun bir sey olursa yine kendine is bulursun. Bu durumda babani asla yanliz burakma. O guvendigin amcanin oglunlada arani cok iyi tutmaya calis. Ama herseyini anlatma..

teyzenlerlede sik sik konus canim.. icini dok onlara. Belki sana akil ve ya fikirde verebilirler.

Cok tesekkür ederim beni dinledigin, fikir verdigin icin annem baba tarafımı pek sevmezdi, kesinlikle haklıydı sevmemekte, babama da kesin calısmayacagım diye son sözümü iki gün önce söyledim, sakinligini koruyarak tekrar düsünmemi söyledi. :53:

Bizim isyerine kilit vurulmadıgı sürece ben baska bir yerde calısmam, ha kapatırsın o zaman baska, elbette is ararım ama simdi isyerimiz ayakta iken, hele de baskaları calısıyor iken baska bir yerde calısmam dedim. Ben baska isyerinde, baskaları bizim isyerinde..
:ssz:
Baska bir yerde calısmak isyerimize bir artı saglamaz, bir cözüme kavusturmaz diye düsünüyorum..
Tekrar tesekkürler, konusmak cok iyi geldi..

Halanizin oglu ve kuzeni ise yerlesmisler sizi yavas yavas kovuyorlar farkinda degilsiniz. :)) Babanizida en zayif aninda vurmus olabilirler. Benim fikrim bu iki kisi de is yerinden uzaklastirin. Bir sekilde sizde ögrenmeye baslayin. Ilk önce hesaplardan baslayin. Net olarak borc miktarini ögrenip , halaniz disinda baska kisilerden borc isteyin. Borc istemek ayip degil. ayrica banka kredi vs vs arastirin. Bu zamana kadar calisan is yeri bundan sonra da calisir.

Biraz elinizi SIKI tutup elinizden geleni yapin. Babanizi bu konuda motive edin. Babaniz sizi üzmemek icin bazi sorunlari gizliyor olabilir. Acik acik konusmaniz en iyisi olacaktir. Birlikten kuvvet dogar. Evi bir süre unutun , ilk önce is yerinizi halledin sonra evle ilgilenirsiniz.

Dogru söylüyorsunuz, bir ara burda bu halamın oglu ve kuzeni hakkında konu acmıstım da resmen suclu konumuna ben düsmüstüm, patronluk yapmakla suclanmıstım :)
Onun bana yaptıgıyla degil, benim altta kalmak istemiyor olmam garipsenmisti :)
Aslında ben farkındayım, hatta babam dısında herkes farkında bu durumun ama babama anlatamıyoruz bir türlü, kulaklarını tıkıyor, gözlerini kapıyor. Ben daha önce kendi isyerimizin muhasebesini tutmustum, yani biliyorum yaptıklarını, yapabildigim seyler hepsi, babama da bunu söylüyorum ama bu sefer o kıza taktın sen diyor, '' baba, madem calısıcam neden kendi isyerimizde calısmayım? neden baskasına ücret ödemeye bu kadar gönüllüsün? dedigim bile oldu. Baskasının yanında calısınca sana bir faydam dokunmayacak, ben getiricem ama sen aynı isi yapan birine ücret ödemeye devam ediceksin, madem birseyleri düzeltmeye ugrasıyoruz genis düsünmemiz lazım dedim.

Ve malesef ki, halama kredi cektiricekmis babam, aslında hic gönüllü degilim onun yerine baskalarını bulabilir miyiz? diye düsünmeye baslasam iyi olur..

Cok tesekkür ederim beni dinledigin, fikir verdigin icin annem baba tarafımı pek sevmezdi, kesinlikle haklıydı sevmemekte, babama da kesin calısmayacagım diye son sözümü iki gün önce söyledim, sakinligini koruyarak tekrar düsünmemi söyledi. :53:

Bizim isyerine kilit vurulmadıgı sürece ben baska bir yerde calısmam, ha kapatırsın o zaman baska, elbette is ararım ama simdi isyerimiz ayakta iken, hele de baskaları calısıyor iken baska bir yerde calısmam dedim. Ben baska isyerinde, baskaları bizim isyerinde..
:ssz:
Baska bir yerde calısmak isyerimize bir artı saglamaz, bir cözüme kavusturmaz diye düsünüyorum..
Tekrar tesekkürler, konusmak cok iyi geldi..

cok guzel demissin.. ama baban cok israrci..
bu durum insani cok dusunduruyor..

ve dedigin gibi kendi isiniz varken gidip baskasina calismak cok sacma.

acaba baban kiz oldugun icinmi sana guvenmiyor?
varmi boyle huylari.. yani erkek kiz ayrimi yapmiyor oyle degilmi?

bu arada tatlim ben 2 saat sonra ise kalkip gitmeliyim..
tekrar bir sey yazarsan yarin cevap vermeye calisirim.

hayirli geceler diliyorum ve Allah yardimciniz olsun.

optum

Belki kuzenin ama hatini belki artik bildirme zamanin gelmisdir. Yada cok zekice davranip sesiz kalmak bu sure icersinde babani ikna edip orda kendine yer edinmek. Cunku sen bu kurdu uyandirirsan seni bir sekilde uzaklasdiracakdir.

Bence sen cok zeki bir kizsin herseyin farkindasin! Onlar burak elesdirsin bu sana zaman belki kazandirir.

anlasilan iyice oraya yerlesmis ve isyerinizin kendilerinin olduklarina inandirmislar.
aslinda bu yuzden hic bir zaman akraba ile is yapmaman gerekiyor.. cunku sonu boyle oluyor.

Bence kezinlikle onlarin bir parmagi vardir . Babani gercekden anlayamiyorum..
bu durumda orda sana bir gelecek sunacagina kardesinin cocuklarina sunmazsi cok tuaf.

sbaban seni ciddiye almiyorsa canim.. yarin hemen teyzenlere, dayilarina gidip durumu anlat..
Onlar babanin dilinden anlar ve uygun bir sekilde kizarlar. Ve seni oraya aldirmalarini isterler.

ne dersin? teyzen gilin araci olmazsi ise yararmi?

Katılıyorum, akraba ile is yapmak herseyden daha zor, iyi birsey olunca isyerini benimsiyorlar kötü birsey olunca elini, etegini ilk ceken akrabaların oluyor.
Hadi diyorum kapatıcam, bosuna getirmeyim buraya baska bir is bulsun bir an önce diye düsünüyor olabilir, ama bir yandan da ne oldu da bir günde degisti düsüncesi diyorum?
Ya gercekten bir gün önce isyerine gidecek olmamdan bahsederken bir gün sonra, bir anda smuwiLayı da bir sirkete yerlestiricez dedi. :53:
Ondan sonra da bu düsünceyle devam etti. Teyzemlerle konusmam gerek, ama akıllı birilerinin babama fikir vermesi ise yarar gibime geliyor.

Bu siteye hic bilgisi olmayan , egitimi olmayan insanlarda yorum yapiyor. Cocuklugumdan beri ailem vasitasiyla bir cok bilgi edindim. Bir is yerinin nasil isledigini az cok bilirim. Oradaki catismalara, koltuk kavgalarinada sahit oldum.

Halanizin kredi cekmesi sizi bir sekilde ona bagli yapiyor . bu durumda sizde eli kolu bagli birakiyor.onun istediklerini kabul etmek zorunda kalacaksiniz.

Bencede kredi isini farkli yoldan halletmeye bakin. Belki enisteniz teyzeniz. bilmiyorum birileri size yardim edecektir. Ortak calistiginiz is yerleriyle de ödemeyi geciktirmek istediginizi , özel bir durumdan dolayi kötü durumda oldugunuzu söyleyebilirsiniz.

Ayrica siz muhasebeden anliyorsaniz neden baska birisine ücret ödeyesiniz. Bunun saglik sigortasi , maasi , vs. vs bir cok giderleri var. Babaniza kendinizi ispat edin. Hergün sabah ise gidip onunla birlikte dönün. Böylece sizin ciddiyetinizi anliyacaktir.

Sizin baska bir yerde calismaniz , halanizin ve oglunun isine gelmiyor olabilir. Kardesinizin isle ilgilenmemesi , babanizin iyi niyetli olmasi onlarin isine geliyor. Burada sadece siz engel teskil ediyorsunuz. Planlarini istedikleri gibi yüretemiyecekler.

cok guzel demissin.. ama baban cok israrci..
bu durum insani cok dusunduruyor..

ve dedigin gibi kendi isiniz varken gidip baskasina calismak cok sacma.

acaba baban kiz oldugun icinmi sana guvenmiyor?
varmi boyle huylari.. yani erkek kiz ayrimi yapmiyor oyle degilmi?

bu arada tatlim ben 2 saat sonra ise kalkip gitmeliyim..
tekrar bir sey yazarsan yarin cevap vermeye calisirim.

hayirli geceler diliyorum ve Allah yardimciniz olsun.

optum

ooo canım, sen gec bile kalmıssın sana da hayırlı geceler.. :34:
Soruna cevap vereyim;
Ben cocuklugumdan beri isyerine gidip gelmisimdir, 14 yasımdan beride muhasebe sorumlusu bayan izine cıktıgında o yasımda isin basına ben geciyordum, bu sürec bu yasıma kadar devam etti, babam kendimi bildim bileli isletme okuyacak, bizim isyerimizde calısıcak demisti, aynen oldu ticaret lisesi okudum ardından isletme bitirdim, simdi hic bir engelim yok bu sefer de babamın fikirleri degisti birden bire yani asla kız- erkek ayrımı yapmaz..
​Okulların kapanmasını bekliyorum, babam istese de istemese de ben o isyerine gidicem ama tabii ki gönül onun da istekli olmasından yana.

Bu siteye hic bilgisi olmayan , egitimi olmayan insanlarda yorum yapiyor. Cocuklugumdan beri ailem vasitasiyla bir cok bilgi edindim. Bir is yerinin nasil isledigini az cok bilirim. Oradaki catismalara, koltuk kavgalarinada sahit oldum.

Halanizin kredi cekmesi sizi bir sekilde ona bagli yapiyor . bu durumda sizde eli kolu bagli birakiyor.onun istediklerini kabul etmek zorunda kalacaksiniz.

Bencede kredi isini farkli yoldan halletmeye bakin. Belki enisteniz teyzeniz. bilmiyorum birileri size yardim edecektir. Ortak calistiginiz is yerleriyle de ödemeyi geciktirmek istediginizi , özel bir durumdan dolayi kötü durumda oldugunuzu söyleyebilirsiniz.

Ayrica siz muhasebeden anliyorsaniz neden baska birisine ücret ödeyesiniz. Bunun saglik sigortasi , maasi , vs. vs bir cok giderleri var. Babaniza kendinizi ispat edin. Hergün sabah ise gidip onunla birlikte dönün. Böylece sizin ciddiyetinizi anliyacaktir.

Sizin baska bir yerde calismaniz , halanizin ve oglunun isine gelmiyor olabilir. Kardesinizin isle ilgilenmemesi , babanizin iyi niyetli olmasi onlarin isine geliyor. Burada sadece siz engel teskil ediyorsunuz. Planlarini istedikleri gibi yüretemiyecekler.

Bende bunu düsünüyorum iste aynı isi ben yapabiliyorken neden bir baskasına ücret ödeyelim, ne geregi var? Annem vefat etmeden önce ben isyerine gidiyordum zaten ama poziyonum baskaydı ehliyet almıstım, babamla dıs piyasayla ilgileniyorduk annemin hastalanısı, vefatı derken evde kalmaya basladım, kardesim de okula gidiyor evde tek kalmasın, yadırgamasın dedik okulların kapanmasını bekledik, Allah' tan kapanıyor da. Okullar kapansın, ne olur olsun gidicem zaten babama' da söyledim bunu hatta bana, '' geeeell sana maas yok falan '' dedi. Normalde de bir ücrete baglı degildim zaten, baba senden bu konuda beklentim olamaz sen benim babasın, ben senden bu konuda sen vermek istesen bile ben birsey beklemiyorum, versen de almam zaten demistim. Herseyle ilgilenirim zaten o zaman da temizlik dahil bir cok konuyla ilgileniyordum sonucta kendi isyerimiz bu tür seylerden gocunacak bir insan degilim simdi de aynı sekilde bir cok seyle ilgilenirim gecen gün babam biraz kemerleri sıkıcaz dedi tamam baba, nasıl istersen öyle yaparız. Bundan sonra eve vs. de bir bütce ayarlarız ona göre gideriz demistim.

Hayırlısı artık..

Son düzenleme:

Bende bunu düsünüyorum iste aynı isi ben yapabiliyorken neden bir baskasına ücret ödeyelim, ne geregi var? Annem vefat etmeden önce ben isyerine gidiyordum zaten annemin hastalanısı, vefatı derken evde kalmaya basladım, kardesim de okula gidiyor evde tek kalmasın, yadırgamasın dedik okulların kapanmasını bekledik, Allah' tan kapanıyor da. Okullar kapansın, ne olur olsun gidicem zaten babama' da söyledim bunu hatta bana, '' geeeell sana maas yok falan '' dedi. Normalde de bir ücrete baglı degildim zaten, baba senden bu konuda beklentim olamaz sen benim babasın, ben senden bu konuda sen vermek istesen bile ben birsey beklemiyorum, versen de almam zaten demistim.

Evde kalmayin en azindan kardesiniz okuldayken gidip ve kardesiniz gelmeden önce eve geri gelebilirsiniz. Durumu kardesinizede anlatabilirsin. Eminim 16-17 yasindaki birisi olgunlukla karsilayacaktir.Önce de bu konuda bahsettigim gibi sizin isyerine köklü planlar yapmaniz sart. Borclari bir sekilde hallerdersiniz.
En basinda patrona saygiyi ögrenmeleri lazim , her istediginde ben gitmek istiyorum diyemesinler. Bunu da bir sekilde halledin yoksa calisanlar patron siz de calisan durumuna düsersiniz.

Son düzenleme:
Evde kalmayin en azindan kardesin okuldayken gidip ve kardesiniz gelmeden önce eve geri gelebilirsiniz. Durumu kardesinide anlatabilirsin. Eminim 16-17 yasindaki birisi olgunlukla karsilayacaktir.Önce de bu konuda bahsettigim gibi sizin isyerine köklü planlar yapmaniz sart. Borclari bir sekilde hallerdersiniz.
En basinda patrona saygiyi ögrenmeleri lazim , her istediginde ben gitmek istiyorum diyemesinler. Bunu da bir sekilde halledin yoksa calisanlar patron siz de calisan durumuna düsersiniz.

Evet, haklısınız bir an önce gitmem lazım, ama patrona saygı konusunda ne yapabilirim bilemiyorum, yıllarca bu durum degismedi, gerci babam konusunda böyleler, ben orda herkese belli bir mesafedeyim, kimseyle samimiyet kurmam hatta bir kere isyerine gitmistim babam bana senin ayla ile bir sorunun var? dedi yooo, neden sordun deyince de ne bileyim konusmadın hic, soguk durdun dedi. Ne konusabilirim ki, gereksiz samimiyet kurmak istemiyorum sebebi bu, yoksa birsey yok dedim ki, hic konusmadım degil hal- hatır sordum 3-5 laf ettim yani, hee tamam dedi. Bunu bile soruyor yani, arkadas gibi olmamı bekledi sanırım.

Fazla samimi olunca dediginiz gibi kimse kimseyi ciddiye almıyor, fazla samimiyet kurdugunuz bir insan is konusunu veya karsısındaki kisiyi ne kadar ciddiye alır ki?

Son düzenleme:
Başın sağolsun,Allah sabır versin diyorum ama, aynı acıyı yaşamış bir insan olarak çok zor olduğunu da biliyorum.evin annesi gidince,sanki bütùn düzen de onunla birlikte gidiyor.Baba da serseri mayın gibi dolanıyor. Biz annemin gidişine yas tutarken,babam da kendi derdine düstü.Etrafın da desteğiyle annemin kırkı çikar çikmaz evlendi ve bir yıkım daha yaşadık.Seni üzüp kızdırmak istemem ama, baba tarafına çok dikkat et,babanın aklına böyle şeyler sokup ne koparabiliriz derdine düşmüş olabilirler.sakın bana kızma ,sadece tecrübelerimi paylaştım.Malesef ANNESİ OLMAYANIN BABASI DA OLMUYOR.

Evet, haklısınız bir an önce gitmem lazım, ama patrona saygı konusunda ne yapabilirim bilemiyorum, yıllarca bu durum degismedi, gerci babam konusunda böyleler, ben orda herkese belli bir mesafedeyim, kimseyle samimiyet kurmam hatta bir kere isyerine gitmistim babam bana senin ayla ile bir sorunun var? dedi yooo, neden sordun deyince de ne bileyim konusmadın hic, soguk durdun dedi. Ne konusabilirim ki, gereksiz samimiyet kurmak istemiyorum sebebi bu, yoksa birsey yok dedim hee tamam dedi. Bunu bile soruyor yani, arkadas gibi olmamı bekledi sanırım.

Fazla samimi olunca dediginiz gibi kimse kimseyi ciddiye almıyor, fazla samimiyet kurdugunuz bir insan is konusunu veya karsısındaki kisiyi ne kadar ciddiye alır ki?

Bizim isyerimizde degil ama bir ahbabimizin ayni sekilde sorunlari vardi. gazeteye yeni calisan aramak icin ilan verdi. Gelen gidenlerin haddi hesabi yokmus. Calisanlarda tirsip saygi göstermeye baslamislar :)) Belki sizde de ise yarar ...

Son düzenleme:
Diğer konunu ukudum da,hani şirket hattı ve halanın oğluyla yaptığın konuşmalar. İnan ki gülümseyerek okudum. Benim babam da tekrar evlendikten sonra geliri gerçekten çok fazla olan iş yerinde amcam ve iki oğlunu çalıştırdı.ama onlar kendilerini çalışan değil , is yerinin sahibi gibi davranırlardı. Amcam babamın kendine özel gelir gideri not tuttuğu defteri kontrol ederdi.kredi kartı ekstrelerini merak edip gizliden incelerdi.BUnları uydurmuyorum çünkü kendisi anlatmıştı. Sonra neoldu dersen: kendilerine babamın desteğiyle bir şirket kurup , babamı da ortada bıraktılar. Kusura bakma bu konuda o kadar doluyum ki sayfalarca yazabilirim.herkese iyi sabahlar, hayırlı bir gün dilerim

Başın sağolsun,Allah sabır versin diyorum ama, aynı acıyı yaşamış bir insan olarak çok zor olduğunu da biliyorum.evin annesi gidince,sanki bütùn düzen de onunla birlikte gidiyor.Baba da serseri mayın gibi dolanıyor. Biz annemin gidişine yas tutarken,babam da kendi derdine düstü.Etrafın da desteğiyle annemin kırkı çikar çikmaz evlendi ve bir yıkım daha yaşadık.Seni üzüp kızdırmak istemem ama, baba tarafına çok dikkat et,babanın aklına böyle şeyler sokup ne koparabiliriz derdine düşmüş olabilirler.sakın bana kızma ,sadece tecrübelerimi paylaştım.Malesef ANNESİ OLMAYANIN BABASI DA OLMUYOR.

Demek aynı acıyı paylasıyoruz, seninde basın sagolsun, Allah dayanma gücü versin daha öldügü ilk gün büyük halam, abim kendine bakamaz, pantolununu toplayamıyo demeye basladı nedeni ise gömleginin bir tarafının pantolunundan hafif cıkmıs olmasıydı, ne alakaysa? sanki annem üzerini basını topluyordu babamın? Teyzemlerin yanında bu eve bir kadın sart bile demisler hatta ben babamla halamın bugün telefonda konusmalarına tanık oldum, ilk etapta dediginiz gibi birsey sandım ama sonra olmadıgını anladım. Babam daha önceleri evlilik hakkında olumlu konusuyordu bir süre sonra ben bir daha evlenmem, kimse onun gibi olamaz, ben bu saatten sonra evlensem ne olur? ne paylasabilirim ki? falan demeye basladı tabii büyük konusmayım, hayatın insana neler gösterecegi belli olmaz ama düsünmüyorum, ben kendime bakarım falan dedi. Biz zaten varız, asla yalnız bırakmayız sizin adınıza cok üzüldüm, hep babama daha cok düskün oldugumu düsünürdüm ama annemin ölümüyle tam tersi oldugunu farkettim meger icten ice anneme bagımlıymısım ben bunu farkettim. İcimde kocaman bir anne sevgisinden öte, askı varmıs..
:50:

Özel olmazsa, kac yasındasınız?
Evli misiniz?

Bizim isyerimizde degil ama bir ahbabimizin ayni sekilde sorunlari vardi. gazeteye yeni calisan aramak icin ilan verdi. Gelen gidenlerin haddi hesabi yokmus. Calisanlarda tirsip saygi göstermeye baslamislar :)) Belki sizde de ise yarar ...

Bizde 1 kisi ancak bir ayda geliyor, ilan verdigimize pisman oluyoruz o derece :)

Back
X