Ne olacak halimiz?

Diğer konunu ukudum da,hani şirket hattı ve halanın oğluyla yaptığın konuşmalar. İnan ki gülümseyerek okudum. Benim babam da tekrar evlendikten sonra geliri gerçekten çok fazla olan iş yerinde amcam ve iki oğlunu çalıştırdı.ama onlar kendilerini çalışan değil , is yerinin sahibi gibi davranırlardı. Amcam babamın kendine özel gelir gideri not tuttuğu defteri kontrol ederdi.kredi kartı ekstrelerini merak edip gizliden incelerdi.BUnları uydurmuyorum çünkü kendisi anlatmıştı. Sonra neoldu dersen: kendilerine babamın desteğiyle bir şirket kurup , babamı da ortada bıraktılar. Kusura bakma bu konuda o kadar doluyum ki sayfalarca yazabilirim.herkese iyi sabahlar, hayırlı bir gün dilerim

Eger istersen anlatabilirsin, böyle giderse bizim sonumuz da öyle olacak zaten.. :(

Demek aynı acıyı paylasıyoruz, seninde basın sagolsun, Allah dayanma gücü versin daha öldügü ilk gün büyük halam, abim kendine bakamaz, pantolununu toplayamıyo demeye basladı nedeni ise gömleginin bir tarafının pantolunundan hafif cıkmıs olmasıydı, ne alakaysa? sanki annem üzerini basını topluyordu babamın? Teyzemlerin yanında bu eve bir kadın sart bile demisler hatta ben babamla halamın bugün telefonda konusmalarına tanık oldum, ilk etapta dediginiz gibi birsey sandım ama sonra olmadıgını anladım. Babam daha önceleri evlilik hakkında olumlu konusuyordu bir süre sonra ben bir daha evlenmem, kimse onun gibi olamaz, ben bu saatten sonra evlensem ne olur? ne paylasabilirim ki? falan demeye basladı tabii büyük konusmayım, hayatın insana neler gösterecegi belli olmaz ama düsünmüyorum, ben kendime bakarım falan dedi. Biz zaten varız, asla yalnız bırakmayız sizin adınıza cok üzüldüm, hep babama daha cok düskün oldugumu düsünürdüm ama annemin ölümüyle tam tersi oldugunu farkettim meger icten ice anneme bagımlıymısım ben bunu farkettim. İcimde kocaman bir anne sevgisinden öte, askı varmıs..
:50:

Özel olmazsa, kac yasındasınız?
Evli misiniz?
İnan su anda ağlamamak ičin kendimi zor tutuyorum.insanların hayatı bu kadar birbirine benzer mi?Aynı konuşmalar bizim evde de döndü. Babam anneme ,biz dört kızına çok düşkündü ama.......neyse hayat insana hiç ummadığı şeyler yaşatıyor.Annem gideli on yedi sene bitti.
Ben evliyim canım,yirmi İki yaşında bir kızım,on yedi yaşında bir oğlum var. Ne zaman istersen bana yazabilirsin.

Babam ilk evleneceğini açıkladında ben,Baba daha erken değil mi?,diyebildim sadece.Tamam babam daha 45 yaşındaydı(13 yaşında evlenmişler annemle) ama , insan o geçen 32 yıla biraz saygı duymaz mı? övüne övüne bekar kızla evleneceğini söyledi.Benim babam gerçekten melek gibiydi.arkadaşlarım bize imrenirdi.dedim ki,baba bekar kız dört čocuk üstüne,senin kara kaşına kara gözüne gelmez.Senden mal mülk ister,....ben annenize yapmadım olmaz öyle şey.....,baba genç insan çocuk ister, benim evde on dokuz yaşında ve dokuz yaşında iki kardeşim var kaldıramazlar bu durumu,.....ben çocuk istemem........dedi. Yapmam etmem dediği herşeyi fazlasıyla yaptı.bütün mal varlığı karısının üstüne ve iki kızı daha var. Önce bizle bağları kopardı,amcamdan kazïk yiyip , bizim kendisini sadece babamız diye sevdiğimizi, menfaat beklemediğimizi görünce evlatları olduk. Ama kırılan kalp hiç bir zaman eskisi gibi olmuyor.

Bizde ailecek zor zamanlar geçiriyoruz hem maddi hem manevi...
Okadar çok hayal kırıklığı yaşadık ki
Dert buymuş ben daha hiç üzüntü yaşamamışım ki dedim kendi kendime.
Ama şuan yüzümüz gülebiliyor hayata bir şekilde gene devam edebiliyoruz
Her isyan etmek istediğimde bu yaşamın bir sınav olduğunu hatırlayıp
Daha daha büyük acılarla sınanmamak için dua ettim.
Hiç bir mutluluk,üzüntü sonsuz değildir
Şimdi kenetlenmeniz lazım elbet bunlarda atlatılacak canım
İnan 1 hafta 2 saatlik uykuylaydım düşünceler,stres,üzüntü kalbim acıyordu artık
Ama şuan ailecek kenetlendik kavgada ettik ağladık güldükte ama aştık.
Umarım sizin içinde öyle olur...
Allah'ın izniyle buda geçecek canım.

Katılıyorum, akraba ile is yapmak herseyden daha zor, iyi birsey olunca isyerini benimsiyorlar kötü birsey olunca elini, etegini ilk ceken akrabaların oluyor.
Hadi diyorum kapatıcam, bosuna getirmeyim buraya baska bir is bulsun bir an önce diye düsünüyor olabilir, ama bir yandan da ne oldu da bir günde degisti düsüncesi diyorum?
Ya gercekten bir gün önce isyerine gidecek olmamdan bahsederken bir gün sonra, bir anda smuwiLayı da bir sirkete yerlestiricez dedi. :53:
Ondan sonra da bu düsünceyle devam etti. Teyzemlerle konusmam gerek, ama akıllı birilerinin babama fikir vermesi ise yarar gibime geliyor.

Merhaba tatlim,

Senin durumunu varya bir tanıdığıma çok benzettim. Babası sürekli Cepden karşılıyordu herseyi ve iflas etti edecekdi.
Bu zaman icerisinde kızı karşılıksız zaman zaman yardım ederdi. İşde bulamamıştı .. Adam gitti aynı senin babanın yaptıgı gibi, kardesinin oğulana küçük bir yer acdi! kendi kızıda sürünüyor.. İnsallah senin baban ne bukadar aptal nede bukadar bencildir.
Hala Cepden harcıyoruz diyorlarmış 2,3 senedir.

Canım benİm teyze demek anne yarisidir! Anne tarafında Zeki biri yoksa.. Ozaman sen bunları Güzelce ne demelerini nasıl davranmalarının gerektiğini öğret..

Babannin O güvendiği daglara bir gün tas yağacak haberi yok.
Sen teyzen gille mutlaka konus tatlım!
Bu arada babana Morel veriyorsun, elinden geleni yapıyorsun ama hiç ise yaramıyordu değilmi?
Tam terzini şimdi yapsanız.. Üzgün, depresyonda, mutsuz' mus gibi davranip belki vişdani sızlar
cocuklarının olduğunu hatırlar..
Bu durumda yanlış anlama canım babanı biraz bencil buluyorum.
Çünkü sizinde canız var. Annenizin durumu yeterince hepinizi perişan etti. Bu durumda sizi düşünmüyor yoksa iyimis gibi görünürdu birde babanisa üzülmeyin diye.

Hayat zor dedikleri sizin asil bu yaşadıklarınız olsa gerek.
İnsallah sana bir yol Gözten olur canım! Dua edecegim sen ve kardesin icin!

Bizde ailecek zor zamanlar geçiriyoruz hem maddi hem manevi...
Okadar çok hayal kırıklığı yaşadık ki
Dert buymuş ben daha hiç üzüntü yaşamamışım ki dedim kendi kendime.
Ama şuan yüzümüz gülebiliyor hayata bir şekilde gene devam edebiliyoruz
Her isyan etmek istediğimde bu yaşamın bir sınav olduğunu hatırlayıp
Daha daha büyük acılarla sınanmamak için dua ettim.
Hiç bir mutluluk,üzüntü sonsuz değildir
Şimdi kenetlenmeniz lazım elbet bunlarda atlatılacak canım
İnan 1 hafta 2 saatlik uykuylaydım düşünceler,stres,üzüntü kalbim acıyordu artık
Ama şuan ailecek kenetlendik kavgada ettik ağladık güldükte ama aştık.
Umarım sizin içinde öyle olur...
Allah'ın izniyle buda geçecek canım.

İnsallah bizde sizin gibi feraha kavusuruz, rahatlarız insallah..

Merhaba tatlim,

Senin durumunu varya bir tanıdığıma çok benzettim. Babası sürekli Cepden karşılıyordu herseyi ve iflas etti edecekdi.
Bu zaman icerisinde kızı karşılıksız zaman zaman yardım ederdi. İşde bulamamıştı .. Adam gitti aynı senin babanın yaptıgı gibi, kardesinin oğulana küçük bir yer acdi! kendi kızıda sürünüyor.. İnsallah senin baban ne bukadar aptal nede bukadar bencildir.
Hala Cepden harcıyoruz diyorlarmış 2,3 senedir.

Canım benİm teyze demek anne yarisidir! Anne tarafında Zeki biri yoksa.. Ozaman sen bunları Güzelce ne demelerini nasıl davranmalarının gerektiğini öğret..

Babannin O güvendiği daglara bir gün tas yağacak haberi yok.
Sen teyzen gille mutlaka konus tatlım!
Bu arada babana Morel veriyorsun, elinden geleni yapıyorsun ama hiç ise yaramıyordu değilmi?
Tam terzini şimdi yapsanız.. Üzgün, depresyonda, mutsuz' mus gibi davranip belki vişdani sızlar
cocuklarının olduğunu hatırlar..
Bu durumda yanlış anlama canım babanı biraz bencil buluyorum.
Çünkü sizinde canız var. Annenizin durumu yeterince hepinizi perişan etti. Bu durumda sizi düşünmüyor yoksa iyimis gibi görünürdu birde babanisa üzülmeyin diye.

Hayat zor dedikleri sizin asil bu yaşadıklarınız olsa gerek.
İnsallah sana bir yol Gözten olur canım! Dua edecegim sen ve kardesin icin!

Zaten bir sekilde önüne gecmessek gercekten dediginiz gibi olacak, babam baskalarını dinlemekten kendini önemsemiyor, düsüncelerini önemsemiyor. Atölye tipiydik büyüyelim dayı, büyüyelim dayı dedi, dedi babam' da dinledi is sahasını, calısmama alanını genisletti. Sıkıntılar oldu bu sefer de hep iste sercan yüzünden oldu, o söyledi vs. dedi bu seferde, madem öyle dinleme, uyma aklına degil mi?

Simdi de 1' ken, 3 oldular birde usta var basımızda, bunlar 3' ü birlik oldu hatta bir ara babamın sirketi ustamıza satacagı konusuluyormus bu adam' da maddi durumu iyi olan, zevkten calısan bir insan, halamın oglunu cok sever '' halamın oglu olmazsa bizim sirket batarmıs! '' Sasırıyorum, ne bir is baglayabilmistir, nede mal satabilmistir. Sinirli bir yapıya sahip, müsteri dilinden anlamaz cogu müsterimiz sevmez kendisini bunu babamın ve benim yanımda cok dile getirdiler ama tabii birsey degismedi.

Hatta bizim malzemecilerden biriyle ortak olup babamı o firmaya cevirmisler iste sunu, surdan alalım diye, adamla' da ben senden aldırıcam ama sende bana su kadar vericeksin demis, bunu ben babama söylemedim, biliyorum ki inanmayacak, kestirip atıcak ama anneme söylemistim ve annem' de icinde cok tutamadı bir sabah kahvaltısında '' sercan böyle yapıyormus '' diye söylemis, babamın verdigi tepki; duyunca sok olmus, yüzü kıpkırmızı kesilmis ama yine de yok, o yapmaz öyle sey deyip kapatmıs konuyu.

Son düzenleme:

İnsallah bizde sizin gibi feraha kavusuruz, rahatlarız insallah..

Zaten bir sekilde önüne gecmessek gercekten dediginiz gibi olacak, babam baskalarını dinlemekten kendini önemsemiyor, düsüncelerini önemsemiyor. Atölye tipiydik büyüyelim dayı, büyüyelim dayı dedi, dedi babam' da dinledi is sahasını, calısmama alanını genisletti. Sıkıntılar oldu bu sefer de hep iste sercan yüzünden oldu, o söyledi vs. dedi bu seferde, madem öyle dinleme, uyma aklına degil mi?

Simdi de 1' ken, 3 oldular birde usta var basımızda, bunlar 3' ü birlik oldu hatta bir ara babamın sirketi ustamıza satacagı konusuluyormus bu adam' da maddi durumu iyi olan, zevkten calısan bir insan, halamın oglunu cok sever '' halamın oglu olmazsa bizim sirket batarmıs! '' Sasırıyorum, ne bir is baglayabilmistir, nede mal satabilmistir. Sinirli bir yapıya sahip, müsteri dilinden anlamaz cogu müsterimiz sevmez kendisini bunu babamın ve benim yanımda cok dile getirdiler ama tabii birsey degismedi.

Hatta bizim malzemecilerden biriyle ortak olup babamı o firmaya cevirmisler iste sunu, surdan alalım diye, adamla' da ben senden aldırıcam ama sende bana su kadar vericeksin demis, bunu ben babama söylemedim, biliyorum ki inanmayacak, kestirip atıcak ama anneme söylemistim ve annem' de icinde cok tutamadı bir sabah kahvaltısında '' sercan böyle yapıyormus '' diye söylemis, babamın verdigi tepki; duyunca sok olmus, yüzü kıpkırmızı kesilmis ama yine de yok, o yapmaz öyle sey deyip kapatmıs konuyu.

Pek hayirli gorunmuyor bunun sonu..
dun dedigim gibi sartlar ne olursa olsun, ister baban seni terslesin.. sen bir bas belasiymis gibi yinede arkasina takil.. git gel onunla.
Babana hic bu konuda guvenme, o yanindakilar onu anlasilan iyice avucuna almislar
Amcanin oglu, su cok sevdigin vardi ya? iste onada pek guvenme, seni yanlis bilgilendiriyorda olabilir.

Teyzenle konusdunmu bugun? yada nezaman konusmayi dusunuyorsun?

canim ya.. babanizdan anlasilan pek bir hayir olmayacak size.
Ben seni cok iyi anliyorum..
zoruna cok kotu gidiyor degilmi?

isi anlayan bir kizinin olmazsi ve senden yararlanmamazsi cok tuaf.
Insan kendini haksizliga ugramis gibi hisetdyor..

sen elinden geleni yap, bakdin yaranamiyorsun babana..
ozaman artik kendi gelecegini kurmak icin basinin cagresine bakmalisin.
kardesin icinde endiselenme.. ondan sen degil o dusuncesiz babaniz sorumlu.
ama bakdin gercekden istemiyor baban, ozaman, gider is ararsin yada eyitimini bitirmediysen devam edersin.

Bunlarla ugrasmak seni cok kotu yoracak.

gercekden senin ve kardesin icin oalcaklari cok merak ediyorum.

Zor günler yasıyorum arkadaslar, en büyükleri annemin acısı, arkasından islerimizin kötü gidisi beni cok gücsüzlestirdi. Bir babam var artık basımızda ona da birsey olacak diye öyle korkuyorum ki, tansiyonları hep düsük, sekeri hep yüksek cok stresli, düsünceli oof diyorum sadece, bir cıkıs yolu bulamıyorum. Bizim büro mobilyaları üzerine bir isyerimiz var ve annemin vefatından sonra islerimiz cok durdu, borclar birikti, babam her an hersey olabilir diyor biz sok, o sok ne olacak halimiz bilmiyorum...

Baba, hep beraber calısır düzeltiriz diyorum, dinliyor sadece hic cevap vermiyor. Bana baska bir yerde is bulmus cok ugrastı o isi kabul etmem icin ama ben istemedim, henüz hic birsey bitmis degil dedim, hala isyerimiz calısıyor sonucta kilit vurmadık ki? neden baska bir yerde calısayım? dedim. Muhasebe' den de anlarım, elimden geleni yaparım sonucta ben evladıyım, ücretli calısıcak degilim ki? Ama birsey demiyor babam, niye susuyor, niye sadece dinliyor? Aklından gecenleri bizimle paylasmıyor.. :(

Dün halama gitti, dedem' den kalan arsaları satmak icin anlasmıslar ordan gelen parayla borclarımızın bir kısmı ödenicek, kredi cekicez falan, tamam bir nebze de olsa rahatlar devam ederiz diye düsündüm ta ki, bugün halamla konusmalarını tesadüfen duyana kadar! Temizlik yapıyordum, birden babam cocuklara daha söylemedim, üzülmesinler, bunalım yasamasınlar, ben aslında bu ay kapatıcaktım da, elimiz de is var dedi ve ben sok oldum. İsyerimizi kapatmaktan bahsediyor yani, madem borclar ödenicek, neden kapatıyor ki babam ekmek teknemizi? 1984 yılından beri hizmet veriyoruz, onca emek var orada bu kadar kolay pes edilmemeli diye düsünüyorum?

Düsünüyorum, düsünüyorum bir cıkıs yolu bulamıyorum ama babam pes etmis durumda, annemin vefatı yıktı onu saldı kendini, cok üzülüyorum. Ne olacak halimiz diye düsünmekten kafayı yeme durumuna geldim artık. Destege, fikirlere ihtiyacım var arkadaslar.
:50:

Allah yardımcın olsun arkadaşım bende babamla, annemi kaybettikten sonra 1 yıl maddi zorluklar çektik açtığım konudan bakabilirsin..Babanı işyerini kapatmamakta ikna etmelisin. Sen çalışmıyorsun galiba değilmi?

Son düzenleme:
canım,
baban emekli ise, işi kapatması,
olabildiğince borçlarınızı ödemesi,
senin başka bir işe girip yardımcı olman daha doğru geldi bana.
risk altında olmanın stresi bile onu çok yoracaktır.

annen için çok üzgünüm.
babanın yeniden evlenmesi için edilen lafların seni ne kadar üzdüğünü de anlayabiliyorum.
ama babanın hayata tutunabilmesi için yanında bir hayat arkadaşı olsa iyi olmaz mı.
hemen değil tabiki.
bir gün sen de evleniğinde yalnız kalması yada sana ayakbağı gibi hissetmesi
çok zor olur onun için.

Pek hayirli gorunmuyor bunun sonu..
dun dedigim gibi sartlar ne olursa olsun, ister baban seni terslesin.. sen bir bas belasiymis gibi yinede arkasina takil.. git gel onunla.
Babana hic bu konuda guvenme, o yanindakilar onu anlasilan iyice avucuna almislar
Amcanin oglu, su cok sevdigin vardi ya? iste onada pek guvenme, seni yanlis bilgilendiriyorda olabilir.

Teyzenle konusdunmu bugun? yada nezaman konusmayi dusunuyorsun?

canim ya.. babanizdan anlasilan pek bir hayir olmayacak size.
Ben seni cok iyi anliyorum..
zoruna cok kotu gidiyor degilmi?

isi anlayan bir kizinin olmazsi ve senden yararlanmamazsi cok tuaf.
Insan kendini haksizliga ugramis gibi hisetdyor..

sen elinden geleni yap, bakdin yaranamiyorsun babana..
ozaman artik kendi gelecegini kurmak icin basinin cagresine bakmalisin.
kardesin icinde endiselenme.. ondan sen degil o dusuncesiz babaniz sorumlu.
ama bakdin gercekden istemiyor baban, ozaman, gider is ararsin yada eyitimini bitirmediysen devam edersin.

Bunlarla ugrasmak seni cok kotu yoracak.

gercekden senin ve kardesin icin oalcaklari cok merak ediyorum.

Bugün babamı aldım hadi teyzemlere oturmaya gidelim dedim gittik, önce annem' den konustuk uzun uzun, sonra ben lafı bir sekilde ise getirdim borctu, krizdi derken de kendime getirdim. Ben kendimi hep isyerimiz icin hazırladım yıllardır, meslek lisesi okuyacaksın dedin okudum, isletme dedin onu' da okudum dedim, simdi baska bir yerde calısmak bana garip geliyor dedim, hele de bizim isyerimiz de baskaların yer varken bana olmaması garip geliyor dedim.

İste muhasebe sorumlusu bayan herseyi biliyormus, müsterileri tanıyormus, ögrenmis herseyi, ben onu yerine gecersem bocalarmısım, tıkanırmısım vs. bende o kadın anasının karnından bilerek dogmadı ya? o nasıl ögrendiyse bende ögrenirim, beni de tanırlar dedim ama yok, babam hala aynı seylerden bahsediyor ve bir ara sesini yükseltti, ben seni alır onu cıkarırım ama bi tıkanırsan, isi karıstırırsan vs. gibi birseyler dedi. Benim onu görüp üzülmemi istemiyormus, böyle görmüyor muyuz, üzülmüyor muyuz baba? dedim bir cevap veremedi. Bir yerlerden baslamak icin gec bile kaldım ben, hem is hayatı her zaman risklidir, kendimizi toparlasak bile yine aynı seyi bir gün yasamayacagımız ne malum? o zaman da git kızım sen görme, üzülme toparladıgım da yine cagırırım ben seni mi diyeceksin dedim? yine susuyor veya aynı seyleri tekrarlıyor.

Orası bizimmmis, siz benim canımsınız falan dedi, tecrübe olurmus hem bana falan, calısacagım yer genel muhasebe, bizim isyerinin muhasebesini kendimiz tutmuyoruz sadece ön muhasebe tutuluyor orda yaptıklarımın, tecrübelerimin bize bir yararı olmaz ki? Ve en önemlisi ben birseyi sevdigim zaman kolay kolay vazgecemem, bırakamam bundan 6 yıl önce kendi muhasebemizin yapıldıgı yerde stajımı yapmıstım cok kabalık, kaliteli bir yerdi bastan alısamadım, tek stajyer olarak calısıyordum acayip agır gelmisti ama sonra stajyer sayısı artınca, yüküm hafifleyip isi ögrenmeye baslayınca benden mutlusu yoktu, isime resmen asıktım herkes saatin de paydos ederken ben 17 yasında deli gibi calısıyordum hatta babam o isi bu kadar sahiplenmemi, sevmemi kıskanmıstı bile, annemle konusmalarını duymustum oradan kendi istegimle ama elimde olmayan sebeplerden dolayı aglayarak isten ayrılmıstım, aylarca kendime gelemedim yani uzun lafın kısası; bir ortamı sevdigim zaman, isimi severek yaptıgım zaman kolay kolay kopamam ben, simdi giricem bir yere tam istedigim gibi olursa alısırsam, ısınırsam ki, muhasebe islerini de cok seviyorum kolay kolay kopamayacagım, tam da bundan kardesime bahsederken babam dinlemis pat diye girdi lafa, ne diyorsun falan diye? hiic dedim, duydum ben ise girersen cıkmazmıssın dedi, evet ben bir ortama alısınca cok büyük bir sebep olmadan cıkamam dedim, bu sefer de ben '' gel '' deyince geleceksin dedi!

Onu bilemem artık dedim bende, gelmezsen gelme kızım, ne yapayım yani? dedi bu sefer, kız diye söylemiyorum baba, ben bu yüzden baska bir yerde calısmak istemedim, ama sen istiyorsun diye kendime baska is aradıgımı söyledim, zaten su saatten sonra isyerine gel bile dese yapabilir miyim? bilmiyorum..

Konustum iste arkadaslar, zorla güzellik olmuyor en azından cabaladım, icimde sunu da yapsaydım, bunu da deseydim diye keskeler olmayacak. Hayırlısı buymus demek ki. Babam insallah kendini düze cıkarır Allahın izniyle, ama bu saatten sonra isyerimize ben sadece seyirci kalacagım artık elimden birsey gelmez. İki yeni is varmıs suan, alma asamasındaymıs ins. alır, toparlar kendini. Ne diyelim herkes icin hayırlısı artık..
:34:

Son düzenleme:
canım,
baban emekli ise, işi kapatması,
olabildiğince borçlarınızı ödemesi,
senin başka bir işe girip yardımcı olman daha doğru geldi bana.
risk altında olmanın stresi bile onu çok yoracaktır.

annen için çok üzgünüm.
babanın yeniden evlenmesi için edilen lafların seni ne kadar üzdüğünü de anlayabiliyorum.
ama babanın hayata tutunabilmesi için yanında bir hayat arkadaşı olsa iyi olmaz mı.
hemen değil tabiki.
bir gün sen de evleniğinde yalnız kalması yada sana ayakbağı gibi hissetmesi
çok zor olur onun için.

Canım dün bende kapatacagını düsünüyordum ama bugün henüz bunu düsünmedigini ögrendim, yani hala cabalıyor, ugrasıyor düzeltmek icin, evlilik meselesine gelince, babam zaten tekrar evlenmezmis, bunu kendisi söyledi yapamam, kimsenin annem gibi olamayacagını, onun yerini tutmayacagını söyledi. İlerde eger böyle bir düsüncesi olursa o zaman tekrar düsünürüz bu konuyu, ne diyeyim elbette üzülür, bir garip olurum ama kendisinin bilecegi birsey bu, o istedikten sonra da birsey yapamam istemesem bile.

Canım dün bende kapatacagını düsünüyordum ama bugün henüz bunu düsünmedigini ögrendim, yani hala cabalıyor, ugrasıyor düzeltmek icin, evlilik meselesine gelince, babam zaten tekrar evlenmezmis, bunu kendisi söyledi yapamam, kimsenin annem gibi olamayacagını, onun yerini tutmayacagını söyledi. İlerde eger böyle bir düsüncesi olursa o zaman tekrar düsünürüz bu konuyu, ne diyeyim elbette üzülür, bir garip olurum ama kendisinin bilecegi birsey bu, o istedikten sonra da birsey yapamam istemesem bile.

Bak uzulmrk icin acele etmissin baban hala pes etmis degil senin adina sevindim:16:

Allah yardımcın olsun arkadaşım bende babamla, annemi kaybettikten sonra 1 yıl maddi zorluklar çektik açtığım konudan bakabilirsin..Babanı işyerini kapatmamakta ikna etmelisin. Sen çalışmıyorsun galiba değilmi?

Annem vefat etmeden önce kendi isyerimizde calısıyordum, suan evet calısmıyorum babam baska bir yerde calısmam konusunda ısrar ediyordu, bense kabul etmiyordum simdi ise kabul etmis durumdayım baktım gördüm, olmuyor yapabilecegim herseyi yaptım, artık kendi gelecegimi düsünmek zorundayım..

Bak uzulmrk icin acele etmissin baban hala pes etmis degil senin adina sevindim:16:

Evet canım pes etmedi ama beni baska bir isyerinde calısmam icin zoraki de olsa ikna etti, kendime is bakıyorum suan, konustum-anlattım olmadı hep beni elestirdi, bunu yapamazsan, sunu yapamazsan, o yapıyor vs. Enistem alttan alttan beni destekliyor ama babam bildigini okumaya devam ediyor, kendi isyerlerinde dönen dolapları anlatıyor, kimseye güvenilmez falan diyor, babam yok bizim isyerinde olmaz öyle sey deyip kestirip atıyor. En sonunda dedim smuwiLa koyver gitsin, olacak gibi degil cünkü, babamın beni yanına almasını beklersem yas kimbilir kac olur? Bende hayatımı kurmalıyım, bir yerlerden baslamam lazım tamam baba, kendime is bakıcam, baska bir yerde calısıcam dedim ve konu kapandı.. Hayırlısı artık.

Son düzenleme:

Evet canım pes etmedi ama beni baska bir isyerinde calısmam icin zoraki de olsa ikna etti, kendime is bakıyorum suan konustum, anlattım olmadı hep beni elestirdi, bunu yapamazsan, sunu yapamazsan, o yapıyor vs. Dedim smuwiLa koyver gitsin, olacak gibi degil cünkü, babamın beni yanına almasını beklersem yas kimbilir kac olur? Bende hayatımı kurmalıyım, bir yerlerden baslamam lazım.. Hayırlısı artık.

Aslinda baban senin icin dogru olani yapiyor her zaman kendi isinde calisacaksin die bi kesinlik yok bi yerden baskasinin yaninda calismaya baslaman sana daha cok tecrube kazandirir arti ordan gelcek parada sizin icin ek gelir dukkanda saten isler yolunda degil orda vakit kaybedecegine en azindan yardimci olmus olursun umarin gonlune gore bi is bilursun diger kardeslerin ne durumda calisiyor yada okuyorlar mi ?

Aslinda baban senin icin dogru olani yapiyor her zaman kendi isinde calisacaksin die bi kesinlik yok bi yerden baskasinin yaninda calismaya baslaman sana daha cok tecrube kazandirir arti ordan gelcek parada sizin icin ek gelir dukkanda saten isler yolunda degil orda vakit kaybedecegine en azindan yardimci olmus olursun umarin gonlune gore bi is bilursun diger kardeslerin ne durumda calisiyor yada okuyorlar mi ?

İste bende onunla birlikte omuz omuza cabalamak istedim, ben bir taraftan gelir getirirken o baska bir taraftan vermesin dedim, ama demek ki yanlıs demisim, yanlıs düsünmüsüm kücük kardesim lise ögrencisi, kız kardesim sigorta isiyle ugrasıyor bölümü o cünkü, aslında en güzelini o yaptı cocuklugundan beri, ben isyerinde calısmam o is benlik degil dedi, babam bir gün bile götüremedi isyerine, simdi de meslegini yapıyor, en güzelini yaptı. Ben babamı dinledim de ne oldu? sonucu kardesimden farklı olmadı ki.

Son düzenleme:
Bugün babamı aldım hadi teyzemlere oturmaya gidelim dedim gittik, önce annem' den konustuk uzun uzun, sonra ben lafı bir sekilde ise getirdim borctu, krizdi derken de kendime getirdim. Ben kendimi hep isyerimiz icin hazırladım yıllardır, meslek lisesi okuyacaksın dedin okudum, isletme dedin onu' da okudum dedim, simdi baska bir yerde calısmak bana garip geliyor dedim, hele de bizim isyerimiz de baskaların yer varken bana olmaması garip geliyor dedim.

İste muhasebe sorumlusu bayan herseyi biliyormus, müsterileri tanıyormus, ögrenmis herseyi, ben onu yerine gecersem bocalarmısım, tıkanırmısım vs. bende o kadın anasının karnından bilerek dogmadı ya? o nasıl ögrendiyse bende ögrenirim, beni de tanırlar dedim ama yok, babam hala aynı seylerden bahsediyor ve bir ara sesini yükseltti, ben seni alır onu cıkarırım ama bi tıkanırsan, isi karıstırırsan vs. gibi birseyler dedi. Benim onu görüp üzülmemi istemiyormus, böyle görmüyor muyuz, üzülmüyor muyuz baba? dedim bir cevap veremedi. Bir yerlerden baslamak icin gec bile kaldım ben, hem is hayatı her zaman risklidir, kendimizi toparlasak bile yine aynı seyi bir gün yasamayacagımız ne malum? o zaman da git kızım sen görme, üzülme toparladıgım da yine cagırırım ben seni mi diyeceksin dedim? yine susuyor veya aynı seyleri tekrarlıyor.

Orası bizimmmis, siz benim canımsınız falan dedi, tecrübe olurmus hem bana falan, calısacagım yer genel muhasebe, bizim isyerinin muhasebesini kendimiz tutmuyoruz sadece ön muhasebe tutuluyor orda yaptıklarımın, tecrübelerimin bize bir yararı olmaz ki? Ve en önemlisi ben birseyi sevdigim zaman kolay kolay vazgecemem, bırakamam bundan 6 yıl önce kendi muhasebemizin yapıldıgı yerde stajımı yapmıstım cok kabalık, kaliteli bir yerdi bastan alısamadım, tek stajyer olarak calısıyordum acayip agır gelmisti ama sonra stajyer sayısı artınca, yüküm hafifleyip isi ögrenmeye baslayınca benden mutlusu yoktu, isime resmen asıktım herkes saatin de paydos ederken ben 17 yasında deli gibi calısıyordum hatta babam o isi bu kadar sahiplenmemi, sevmemi kıskanmıstı bile, annemle konusmalarını duymustum oradan kendi istegimle ama elimde olmayan sebeplerden dolayı aglayarak isten ayrılmıstım, aylarca kendime gelemedim yani uzun lafın kısası; bir ortamı sevdigim zaman, isimi severek yaptıgım zaman kolay kolay kopamam ben, simdi giricem bir yere tam istedigim gibi olursa alısırsam, ısınırsam ki, muhasebe islerini de cok seviyorum kolay kolay kopamayacagım, tam da bundan kardesime bahsederken babam dinlemis pat diye girdi lafa, ne diyorsun falan diye? hiic dedim, duydum ben ise girersen cıkmazmıssın dedi, evet ben bir ortama alısınca cok büyük bir sebep olmadan cıkamam dedim, bu sefer de ben '' gel '' deyince geleceksin dedi!

Onu bilemem artık dedim bende, gelmezsen gelme kızım, ne yapayım yani? dedi bu sefer, kız diye söylemiyorum baba, ben bu yüzden baska bir yerde calısmak istemedim, ama sen istiyorsun diye kendime baska is aradıgımı söyledim, zaten su saatten sonra isyerine gel bile dese yapabilir miyim? bilmiyorum..

Konustum iste arkadaslar, zorla güzellik olmuyor en azından cabaladım, icimde sunu da yapsaydım, bunu da deseydim diye keskeler olmayacak. Hayırlısı buymus demek ki. Babam insallah kendini düze cıkarır Allahın izniyle, ama bu saatten sonra isyerimize ben sadece seyirci kalacagım artık elimden birsey gelmez. İki yeni is varmıs suan, alma asamasındaymıs ins. alır, toparlar kendini. Ne diyelim herkes icin hayırlısı artık..

Kutlarim hakini cok dogru bir yerde ve dogru cumlelerle aramissin!
Evet pekde sasirtici bir yanit almamissin…….ama kezinlikle tekrar kendinii basarili bir sekilde koruya bilmisssin. Sen demezseydin ben diyecekdim, onlar annelerinin karnindami ogrenmis diye.
Sen gercekden cok akli basinda birisisin, nasil olurda baban bu kadar kendini bilmis bir cocugunu elinden kaciriyor anlamadim. Parlak bir gelecegin var senin. Zadece kendini gelisdirmene engel oluyorlar ne yazikki.

Belki babanin aklinda dusunemedigimiz bir sey vardir.. ne dersin?
Belki senin beklemedigin bir zamanda sana o tum kapilari acacakdir. Belki yarin, bir hafta sonra sana gel diyecekdir. Bilemeyiz.
yada gercekden artik dinlenmek istiyordur ve bui si yavas, yavas burakacakdir.
Sen elinden geleni yaptin hayatim!bundan sonra kendi geleceginle pilanlar yap.
ne yazikki bazen ailelerimiz dogru sandiklari kararlarla bizleri farketmeden kira biliyorlar.

Ve suan kendini nasil hisettigini cok iyi anliyorum! Babanin yapdigini unutmayacaksin eminim ama affedeceksin. Sonucda o senin biricik babacigin. Yinede herzaman bir birinize kanat acin.

Herseyin hayirli olmazsi dilegiyle!

İste bende onunla birlikte omuz omuza cabalamak istedim, ben bir taraftan gelir getirirken o baska bir taraftan vermesin dedim, ama demek ki yanlıs demisim, yanlıs düsünmüsüm kücük kardesim lise ögrencisi, kız kardesim sigorta isiyle ugrasıyor bölümü o cünkü, aslında en güzelini o yaptı cocuklugundan beri, ben isyerinde calısmam o is benlik degil dedi, babam bir gün bile götüremedi isyerine, simdi de meslegini yapıyor, en güzelini yaptı. Ben babamı dinledim de ne oldu? sonucu kardesimden farklı olmadı ki.

Keske bastan farkli bi ise girseydin ama hayirlisi buymus uzme kendini belkide senin icin boylesi daha hayirlidir.:34:

tweety_yteewt'de cok guzel demis. hersey olabilir ama madem boyle olacaksaydi, keske kendi yolundan goturmeseymis seni. Neyse Allahin bir bildigi vardir elbet, belki sen babanin yaninda degil asil baska bir yerde parlayacaksindir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutlarim hakini cok dogru bir yerde ve dogru cumlelerle aramissin!
Evet pekde sasirtici bir yanit almamissin…….ama kezinlikle tekrar kendinii basarili bir sekilde koruya bilmisssin. Sen demezseydin ben diyecekdim, onlar annelerinin karnindami ogrenmis diye.
Sen gercekden cok akli basinda birisisin, nasil olurda baban bu kadar kendini bilmis bir cocugunu elinden kaciriyor anlamadim. Parlak bir gelecegin var senin. Zadece kendini gelisdirmene engel oluyorlar ne yazikki.

Belki babanin aklinda dusunemedigimiz bir sey vardir.. ne dersin?
Belki senin beklemedigin bir zamanda sana o tum kapilari acacakdir. Belki yarin, bir hafta sonra sana gel diyecekdir. Bilemeyiz.
yada gercekden artik dinlenmek istiyordur ve bui si yavas, yavas burakacakdir.
Sen elinden geleni yaptin hayatim!bundan sonra kendi geleceginle pilanlar yap.
ne yazikki bazen ailelerimiz dogru sandiklari kararlarla bizleri farketmeden kira biliyorlar.

Ve suan kendini nasil hisettigini cok iyi anliyorum! Babanin yapdigini unutmayacaksin eminim ama affedeceksin. Sonucda o senin biricik babacigin. Yinede herzaman bir birinize kanat acin.

Herseyin hayirli olmazsi dilegiyle!

Yeni isler varmıs, büyük ihtimalle alınacakmıs Allahın izniyle alır insallah, ama artık bana orada yer yok, bende insanım kendimi babamın isi de olsa bir yere kadar baskı kurabilirim, insallah dedigin gibi olur ama onada razı gelmez babam, o isteyince calıstıgım yerden cıkıp gelicekmisim! dedi. İnsan bunu düsünerek bir yere adapte nasıl olursa artık?

Back
X