Ne olacak şimdi ?

Limonmiski

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2021
229
163
18
29
Merhaba arkadaşlar.. biz devlette tüp bebek deniyordur 2 kez denedik olmadı.. artık özele gitmemi söyledi doktor laboratuvar farkı olabilir dediği için.. doktor araştırıyorken bahceciye karar vericem gibiydi ama şuan bu ülkenin durumu Euro dolar in fırlamasi beni çok kaygilandiriyor.. biliyorsunuz tüp bebek te hersey dolarda ... Ülkem adına çok çok üzülüyorum ve napicagimi bilmiyorum çok zordayım kendimi çıkmazda hissediyorum....

Şuan ülkede morali bozuk olmayan, şu döviz kurlarından dolayı depresyona girmeyen ancak %1lik kesimdeki döviz zenginleri felandır heralde. İçinde bulunduğumuz durumlar şaka gibi zaten, şok olmaktan yorulduk. Biz de sizinle aynı duyguları taşıyoruz yani, bunu bilin diye söylüyorum. Bu bebek işlerinde moral da çok önemli biliyorsunuz. Hayatınızdaki güzel şeylere odaklanarak tedavi sürecinizi devam ettirin, gerekirse hiç sosyal medya ve haber takip etmeyin.

Ben ertelemeniz taraftarıyım , ülkenin durumu belli değil , insanlık olarak bizlerin durumu bile belli değil, bu kaosta hamilelik süreci çoksağlıklı gelmedi bana denemek yani , çünkü psikolojik bir rahatlıkta gerekir bebek için ne kadar gündem takip etmeseniz de etkilememesi işten bile değil duyuyoruz sağdan soldan.

Erteleseniz dahi dolar eski bandına dönmeyecek maalesef, bir kere yükseldi o zirveyi gördü mü bırakmıyor daha fazla yükselmese ona şükredecek hale geldik ne yazık ki. Ülkenin hali hepimizin sinirlerini yıpratıyor, strese sokuyor ben haber izlememeye karar verdim çünkü bana iyi gelmiyor artık bu durum, siz de olabildiğince gündemden uzak durun ve bence tedaviye başlayın. Eskiden bir şeyi pahalı gördük mü biraz daha bekliym belki düşer derdik şimdi aman daha fazla yükselmeden alayım telaşındayız. O sebeple çocuk için kararlıysanız ertelemeyin derim.

Ne günlere kaldik. Tüp bebek zaten pahalı bir süreç anladığım kadarıyla, bir de bu ekstra pahalılık. Böyle de kalmayacak, daha da kötüye gidecek pahalılık çünkü kime hizmet ettiği belli olmayan biri tarafından yonetiliyoruz. Bu mutsuzluğun, umutsuzluğun sebebi o şahıs ve insanımız hala kış uykusunda. Bazıları bunu gerçekten hakediyor ama olan biz günahsızlara da oluyor.

Velhasıl, çocuk için uğraş, çocuk olunca sütun gelmezse bir de eskisine göre kat kat pahalı mamalarla uğraş. Kıyafeti, oyuncağı,.arabası suyu büyü zaten uçmuş gitmiş durumda. Allah bu siyasal İslamcı yuzsuzlerin başımıza bela olmasında hiçbir katkısı olmayan, olduysa bile şuan bin pişman olan insanlarimiza yardım etsin. Ne diyelim...

Ne günlere kaldik. Tüp bebek zaten pahalı bir süreç anladığım kadarıyla, bir de bu ekstra pahalılık. Böyle de kalmayacak, daha da kötüye gidecek pahalılık çünkü kime hizmet ettiği belli olmayan biri tarafından yonetiliyoruz. Bu mutsuzluğun, umutsuzluğun sebebi o şahıs ve insanımız hala kış uykusunda. Bazıları bunu gerçekten hakediyor ama olan biz günahsızlara da oluyor.

Velhasıl, çocuk için uğraş, çocuk olunca sütun gelmezse bir de eskisine göre kat kat pahalı mamalarla uğraş. Kıyafeti, oyuncağı,.arabası suyu büyü zaten uçmuş gitmiş durumda. Allah bu siyasal İslamcı yuzsuzlerin başımıza bela olmasında hiçbir katkısı olmayan, olduysa bile şuan bin pişman olan insanlarimiza yardım etsin. Ne diyelim...
Şimdi bir daha vermem diyenler asgari ücrete zam geldiği için u dönüşü yapıp tekrar vereceğim başka kim var bak adamlar uğraşıyor diyorlar
Geçen gün ekmek kuyruğunda bir amca bizi bu duruma getirene hakkımı helal etmiyorum diye ağladı bir yandan gözlerim doldu haline ama bir yandan da onun bizi bu hale getirdiğini düşününce sinirlendim. Eminim ona oy verenlerdendi tek adam rejimine evet diyenlerdendi. Eminim bundan…

Şimdi bir daha vermem diyenler asgari ücrete zam geldiği için u dönüşü yapıp tekrar vereceğim başka kim var bak adamlar uğraşıyor diyorlar
Geçen gün ekmek kuyruğunda bir amca bizi bu duruma getirene hakkımı helal etmiyorum diye ağladı bir yandan gözlerim doldu haline ama bir yandan da onun bizi bu hale getirdiğini düşününce sinirlendim. Eminim ona oy verenlerdendi tek adam rejimine evet diyenlerdendi. Eminim bundan…
Asgari ücrete sevinenler paramızın yarı yarıya değer kaybettiğinden bı haber, takım tutar gibi parti tutan zır cahiller. Onlar dolar 100 TL olsa da değişmez. Onların dışında, beyni on yaşındaki bir çocuk kadar çalışan herkes bunun böyle gitmeyeceğini bilir. O yüzden ben inanıyorum bu talan devri sona erecek. Enkazı kaldırmak yıllar yıllar sürecek ama ...

Asgari ücrete sevinenler paramızın yarı yarıya değer kaybettiğinden bı haber, takım tutar gibi parti tutan zır cahiller. Onlar dolar 100 TL olsa da değişmez. Onların dışında, beyni on yaşındaki bir çocuk kadar çalışan herkes bunun böyle gitmeyeceğini bilir. O yüzden ben inanıyorum bu talan devri sona erecek. Enkazı kaldırmak yıllar yıllar sürecek ama ...
İnşallah o enkaz kalkar da gelecek nesillere hindistan gibi bir ülke vermeyiz. bunun için çok dua ediyorum

Bu derece ekonomik ve politik belirsizlik içinde çocuk yapmayı mantıklı bulmuyorum ben. Ülke iflas edecekmiş gibi geliyor ameliyat malzemesi ilaç bile bulunmamaya başladı.
Haber takip etme denmiş ama habere bakmaya gerek yok ki alışveriş yaparken stres oluyorsun.
Yani ben deneyimlerim sonucu en iyisini değil de en kötüsünü düşünerek hareket edenlerdenim. Tabi ki en kötüsü olacak diye bir durum yok ama iyisi olursa da hazırlıklı ve rahat karşılamış olurum.
Ben olsam biriktirdiğim parayı tlde tutmaz ve seçimi beklerdim valla tabi herkesin kendi görüşü.

İnşallah o enkaz kalkar da gelecek nesillere hindistan gibi bir ülke vermeyiz. bunun için çok dua ediyorum
İki çocuğum var, onların gelecekte neler yaşayacağını kestirememek çok ama çok kötü olsa da, bu enkaz elbet kaldırılacak birgün öyle ya da böyle. Bu umuda tutunuyorum ve dua ediyorum ben de.

Bizim de dondurulmuş embriyomuzun son senesi karar vermemiz gerekiyor..
Bir oğlum var şuan ikinci için aynı kararsızlık korku bizde de var..

Tedavi için üç ay önce 50 bin kenara koyduk tedavi, hamilelik olursa bir iki operasyon olmam gerekiyor onun ücreti, muayene ücretleri,doğum ücreti,benim hamileligim biraz sıkıntılı geçiyor ekstra masraflar için kabataslak hesaplamistik o zaman rahatlıkla yeter dediğimiz bu para kuş gibi kaldı şimdi..

Bizim ikinci olduğu için bir tane de yeter bu durumda diyip erteleyecegiz galiba doktorumuzla görüşüp net kararımızı vereceğiz..

Yaş tedavide çok önemli uzun bir süre bu ekonomik durumların düzeleceğini maalesef zannediyorum inşallah yanilirim eğer ki çok istiyorsanız beklemeden tedavinize başlayın..

Kendimizden, kendi gençliğimizden o kadar geçmişiz ki. Umudumuz yok kendimiz adina.
Ben yine çok güzel bi çocukluk geçirdim saat gece 12 lere kadar dışarda saklambaç oynadık istop oynadık yoklukta gördüysekte mutluyduk ortalık güvenliydi şimdi ben çocuğum olduğunda onu evde bile güvende tutamam ki çocuk 0-1 yenik düşerek başlayacak 😏 umarım bizi yanıltır bu zaman dilimi de bizde rahat bi oh çekeriz

Ben yine çok güzel bi çocukluk geçirdim saat gece 12 lere kadar dışarda saklambaç oynadık istop oynadık yoklukta gördüysekte mutluyduk ortalık güvenliydi şimdi ben çocuğum olduğunda onu evde bile güvende tutamam ki çocuk 0-1 yenik düşerek başlayacak 😏 umarım bizi yanıltır bu zaman dilimi de bizde rahat bi oh çekeriz
Isini dogru yapan bir yonetimle tüm sorunların üstesinden gelinir. Ve umarim ki gencligimizin bir evresine denk gelir.

Ahh maalesef hersey ateş pahasi cuma günü gidip doktorla görüştüm haftaya pazartesi yine gidicem fiyatlar 2022 fiyatlari olmus bile klinik koordinatörü toplamda 45 bin tl gideceğini hatta transfer sonrası bu sayinin artabilecegini söyledi Allah yardımcımız olsun :KK1:

Back
X