NE OLDU BANA

evlenip küçük bir yre muhafazakar bir yere filan mı gittiniz?
eşiniz de gitme gezme giyme baskısı yapmıyor anladığım kadarıyla
e çetele tutan da yoksa
derdiniz ne yav?

Eşiniz size belli etmeden baskı mı kuruyor acaba? Artık evli barklı kadınsın falan diyip kontrolcu mü davranıyor ? Evet evlenince birine karşı sorumlu oluyoruz, kadın erkek fark etmez, kafamıza göre davranamıyoruz her zaman, ya da bazı şeyleri tek başımıza yapmaktansa eşimle yapayım diyoruz. Ama kendimize ait bir alan da yaratmaliyiz. Suçluluk duygusu mu hissediyorsunuz eşiniz olmadan bir şeyler yaparken? Biraz üstüne gidin o zaman o duygunun. Kendinize alan yaratın.

evlenip küçük bir yre muhafazakar bir yere filan mı gittiniz?
eşiniz de gitme gezme giyme baskısı yapmıyor anladığım kadarıyla
e çetele tutan da yoksa
derdiniz ne yav?
Muhafazakâr yer mi kaldı allah aşkına.herkes kendi aleminde.ben inanmıyorum bu çağda bu tarz şeylere.haa arada 2,3 densizi de adamdan saynıyorum zaten.

Eşimin işi sebebiyle kaplumbağa gibi evimiz sırtımızda geziyoruz her gittigimiz sehiri 40 yıldır tanıyormuscasına cıkıp geziyorum oğlumla:) Gecenlerde kayboldum, navigasyon tarafından trollendim. Daha önce gitmedigim bir avmye gitmek isterken sehirlerarası yolcuguluga cıkıyordum neredeyse. Yanımdan tırlar falan geçiyordu en son. Neyse ki bir terslik olduğunu erken farkedip durdum. Aksiyon oldu. Evde oturmaktan iyidir. 😛 Kim ne diyecek, ne diye yadırgayacak çok mantıksız geldi bana bu düşünce. Cocugum yokken de tek çıkıp gezıyordum. Kimseden böyle bişey duymadım.

Eşiniz size belli etmeden baskı mı kuruyor acaba? Artık evli barklı kadınsın falan diyip kontrolcu mü davranıyor ? Evet evlenince birine karşı sorumlu oluyoruz, kadın erkek fark etmez, kafamıza göre davranamıyoruz her zaman, ya da bazı şeyleri tek başımıza yapmaktansa eşimle yapayım diyoruz. Ama kendimize ait bir alan da yaratmaliyiz. Suçluluk duygusu mu hissediyorsunuz eşiniz olmadan bir şeyler yaparken? Biraz üstüne gidin o zaman o duygunun. Kendinize alan yaratın.
Aslında ilk iki cümle dışında, tüm cümlelerinize katılıyorum tam bu durum sanırım bu duyguyu evlenince ben fazlasıyla içselleştirip hayatımın merkezine koydum 🙏

Bazen bilinç altı şeyler olabiliyor. Çocukluktan gelen ve ya sizin duyduğunuz, o an için umursamadığınız ama bilinç altınıza yer etmiş şeyler. Evli kadın öyle mi yapar, evli kadın böyle mi olur, evlenmiş barklanmış kime süsleniyor gibi gibi. Yani bilinç altınızda klişe bir evlenmiş kadın profili vardır.
Valla ben şu an 2 çocukluyum, 1 saat boşluğum olsa tüm şehiri gezebilirim tek başıma🤣 isteyen istediğini düşünsün ki kim ne düşünecek. Süslenirim de püslenirim de. Eşim ve ya evlilik benim karakterimi değiştirecek değil. Siz de bu düşüncelerinizi değiştirmeye çalışın, olmadı terapi alın.

Bazen bilinç altı şeyler olabiliyor. Çocukluktan gelen ve ya sizin duyduğunuz, o an için umursamadığınız ama bilinç altınıza yer etmiş şeyler. Evli kadın öyle mi yapar, evli kadın böyle mi olur, evlenmiş barklanmış kime süsleniyor gibi gibi. Yani bilinç altınızda klişe bir evlenmiş kadın profili vardır.
Valla ben şu an 2 çocukluyum, 1 saat boşluğum olsa tüm şehiri gezebilirim tek başıma🤣 isteyen istediğini düşünsün ki kim ne düşünecek. Süslenirim de püslenirim de. Eşim ve ya evlilik benim karakterimi değiştirecek değil. Siz de bu düşüncelerinizi değiştirmeye çalışın, olmadı terapi alın.
Muhteşem cümleler, tesekkür ederim... Bazen anlaşılmak çok mutlu ediyor insanı

Bende de tam tersi oldu
Normalde de gezmeyi severim ama evlenince evde hiç duramıyorum çocuğum da afacan.
Kış geldi diye karalar bağlamak uzreyim.
Esim olmadığı zamanlar hep çocuğumla heryere gidiyorum.
Ona uygun ergonomik bir bisiklet aldim.
Bulunduğum yer küçük dağ başı gibi yer.
Beni evde tutabilene aşk olsun.
Şuan heyecana yazı bekliyorum.
Çünkü hava çok soğudu.
Sırf AVM için haftasonunu bekliyorum 80 km gidiyorum.
Kısaca ne istiyorsanız onu yapın kimseyi düşünmeyin.
Bana da evde durmuyor diyorlar🙃
Bende bu enerjiyi daha bulamam günden güne yaş alıyorum.
Hazır enerjim varken doğayı çevreyi izlemem gezip görmem lazim.
Keşke iklim müsait olsa yakın illere de gider gelirdim.
Çocuğun büyümesi ve yaz gelmesi lazım bunun için.
Pandemi geldi evlerde gel git yok herkes çalışıyor o yüzden dışarı da hava almak bile insana iyi geliyor.

Çok sosyal, tek başına değişik yerler gören, keşfeden, alışveriş meraklısı biriydim... Evlendim çok yeni bir evlilik, evliliğin gayet güzel çok şükür 🙏ama ben değiştim, farklı bir şehirdeyim keşfedebileceğim çok yer varken, bunu yapmıyorum çekinir oldum,bakımlı hoş giyinen biriyim çok severim süsü püsü, bulunduğumuz yerde sanki ters karşılanır gibi düşünür oldum, evli bir kadın tek başına gezerse yadırganır diye değişik değişik düşünceler girdi beynimin içine yanlız kendime yetebilen biriyken evlenince sanki bekarken olan herşey yanlış algısı başladı lütfen bayanlar fikriniz çok önemli 🙏
Bende yeni evliyken esimin isi dolayısıyla Akdeniz bölgesinden dogu anadolunun bir şehrine gittim.
Yaşam tarzları vs hersey cok farklıydı sizin gibi bende farkli hisler yasiyordum esim olmadan ya da yanımda arkadas olmadan gezmeye gidemezdim ama benimki bulundugum şehirden kaynaklıydi

Çok sosyal, tek başına değişik yerler gören, keşfeden, alışveriş meraklısı biriydim... Evlendim çok yeni bir evlilik, evliliğin gayet güzel çok şükür 🙏ama ben değiştim, farklı bir şehirdeyim keşfedebileceğim çok yer varken, bunu yapmıyorum çekinir oldum,bakımlı hoş giyinen biriyim çok severim süsü püsü, bulunduğumuz yerde sanki ters karşılanır gibi düşünür oldum, evli bir kadın tek başına gezerse yadırganır diye değişik değişik düşünceler girdi beynimin içine yanlız kendime yetebilen biriyken evlenince sanki bekarken olan herşey yanlış algısı başladı lütfen bayanlar fikriniz çok önemli 🙏
nereye taşındınız yöre halkından etkilenmişsiniz bence

Back
X