Ne olur adam haklı demeyin

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Eşimle tartıştık neden mi?
Eş kişisi öğretmen
Bugün veli toplantısı için okula gitti
Nasıl geçti diye sordum
Bundan sonra daha adil olacağım
Neden nasıl ne oldu
Çünkü adil olmayınca başkalarının hakkına giriyorsun
Çıkaracağı sorular icin kağıt taner alması lazım bunun icin 10 tl vermeyen velinin çocuğuna diğer çocuklardan hazirladigim fotokopilerden vermeyeceğim
Velilerden çocuklarının faydalanması için fotokopi parası istedim veliler biz vermiyoruz
Neden diye sormuş eşim devlet zaten veriyor bune parası demiş
Eşim sigara iciyormusunuz diye sormuş çoğu evet demiş
Demek günde 10 lira verip havaya üflemek ağır gelmiyor tüm dönem boyunca çocuğunun geleceği icin vereceğin 10 lira fazla geliyor öylemi
Bundan sonra herkese hak ettiği muamele
Dedi
Peki burada çocukların suçu ne ailelerini onlar mı seçti onların da hakkı değil mi daha iyi bir eğitim ne olacak bizden olsun dedim
Bundan sonra MEB kitapları kaynakları neyse o
Bu çocuklar eğitime tonlarca para zaman harcayan insanların çocuklarıyla yarışacak hiç adil değil
Beni ilgilendirmez ben işimi görür çıkarım.
Şimdi bu adam haklı mı

Güncel: evet malesef haklısin eş kisisi

Son düzenleme:
Eşimle tartıştık neden mi?
Eşim duygudan yoksun odunun teki
Eş kişisi öğretmen
Bugün veli toplantısı için okula gitti
Nasıl geçti diye sordum
Bundan sonra daha adil olacağım
Neden nasıl ne oldu
Çünkü adil olmayınca başkalarının hakkına giriyorsun
Yardımcı kaynak parasını vermeyen velinin çocuğuna diğer çocuklardan aldığım kaynakları vermeyeceğim
Velilerden çocuklarının faydalanması için kaynak parası istedim veliler biz vermiyoruz
Neden diye sormuş eşim devlet zaten veriyor bune parası demiş
Eşim sigara iciyormusunuz diye sormuş çoğu evet demiş
Demek günde 10 lira verip havaya üflemek ağır gelmiyor tüm dönem boyunca çocuğunun geleceği icin vereceğin 10 lira fazla geliyor öylemi
Bundan sonra herkese hak ettiği muamele
Dedi
Peki burada çocukların suçu ne ailelerini onlar mı seçti onların da hakkı değil mi daha iyi bir eğitim ne olacak bizden olsun dedim
Bundan sonra MEB kitapları kaynakları neyse o
Bu çocuklar eğitime tonlarca para zaman harcayan insanların çocuklarıyla yarışacak hiç adil değil
Alinan para nereye gidiyor? ? Parasız da verilemiyor mu bu eğitim

Çocuklar küçük anladigim kadarıyla.
Benim eşimde öğretmen ods kendini yiyip bitiriyor. Tahmin edebiliyorum öfkesini o yüzden.
Ama veli yok dedikten sonra elden ne gelir ki? Alternatif üretilir misal bir kaynak alır o kaynaktan fotokopi çeker ya da not yazdırır. Hepten vazgeçmesin ek çözüm bulunur. O çocukların elinden bir şey gelmez küçükler daha...

Eskiden olsa haklıydı, çünkü mesela kendi kaynaklarından alıştırma çekip vereceksin diyelim öğrenciye velileri fotokopi parası vermeye ikna edemiyordun. Gerçi hala öyle her kayıt döneminde okulların istediği ıslak mendilin top kağıdın lafı oluyor sağda solda sanki uçak yapıp havaya atacak insanlar.

Ama şuan teknolojiyi kullanabilir. En azından bir tablet bir akıllı telefon olmayan ev yok nerdeyse. Ders notlarını, çözülecek alıştırmaları direk whatsapptan ya da maille gönderebilir çocuklara.

Haklı değil. Adil olmak böyle davranmakla olmaz bence. Birkaç velinin mantıksız söylemlerinin cezasını öğrenciye kesmek adil mi?
Ben de böyle çaresiz kaldığımda öğretmenlerim hep ellerini bana uzattılar. Çünkü benim elimden bir şey gelmiyordu; çocuktum..

Bence haksız
başka birşey olsa olabilir ama söz konusu çocuklar şartlar zorlanmalı dayatılmalı
Aynen böyle dedim eşime
Sen fazla iyisin sen insanların sömürüsüne maruz kalırsın dedi

Veliler parasını vermiyorsa ne yapacak

Elbette ki hayatta adalet tam yoktur ama merhamet vardır.
Bir öğretmenin desteği (soyut, somut vs.) o kadar anlamlıdır ki hele ki küçük yaşlardaki bir çocuk için. Nasıl ki bir cümlesi ufuklar açabiliyorken, bir davranışı ise tüm zihnini sarsabiliyor. İşte bu kadar hassastır insan olabilmek.

haksız diyenler hayat çok adil zaten dimi?
bu sene öğretmen yardım etti seneye?
eninde sonunda o çocukların imkanı ana babalarının sunacağı imkan dahilinde.

Elbette ki hayatta adalet tam yoktur ama merhamet vardır.
Bir öğretmenin desteği (soyut, somut vs.) o kadar anlamlıdır ki hele ki küçük yaşlardaki bir çocuk için. Nasıl ki bir cümlesi ufuklar açabiliyorken, bir davranışı ise tüm zihnini sarsabiliyor. İşte bu kadar hassastır insan olabilmek.
Keşke anne babalarından da bu hassasiyeti görebilseler değil mi?

Haksızsa sizce ne yapmalı? Dayatılmalı derken?
Çok yardım etmek istiyorsanız alın çocuklara birer yardımcı kitap hediye edin. Hayır işlemiş olursunuz. Veya çözüm bulun. Bir şeyi eleştirmek kolaydır. Esas olan çözüm bulmak. Eşinizin stratejisini beğenmiyorsanız çözüm bulup sunacaksınız. Yoksa kendi işinize bakacaksınız.

Back
X