• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur adam haklı demeyin

Elbette ki hayatta adalet tam yoktur ama merhamet vardır.
Bir öğretmenin desteği (soyut, somut vs.) o kadar anlamlıdır ki hele ki küçük yaşlardaki bir çocuk için. Nasıl ki bir cümlesi ufuklar açabiliyorken, bir davranışı ise tüm zihnini sarsabiliyor. İşte bu kadar hassastır insan olabilmek.

ben meleğim o yüzden bilemedim zaar..
merhamet vardır elbet ama sorumun cevabı bu değil, nereye kadar?

Anasinin babasinin dusunmedigini kimse dusunmek zorunda degil. Tamam cocuk bazinda dusunursek cocuklara haksizlik olabilir ama esitlik adalet demek degildir. Esinizin gorevi elindeki imkanlarla meslegini icra etmektir olmayan imkandan kendisi mesul degildir.
Sizin mantiginizla dusunecek olursak esinizin diger sonif ve okullarda velisi kaynak kitabi aldirmayan cocuklarinkini de almadi gerekir. E onlarda cocuk onlara yazik degil mi? Onlarin ailesi ogretmeni karsilamiyor diye kitapsiz mi kalsin yavrucaklar? Ucu bucagi yok yani bunun.

Eşiniz haklı geldi bana da yanlız anlamadıgım konu neden duygudan yoksun odun dediniz . Okul hayatında yaptıgı davranışlar onun duygusuz odun oldugu anlamına gelmez bence tabi siz daha iyi bil
irsiniz

Eşimle tartıştık neden mi?
Eşim duygudan yoksun odunun teki
Eş kişisi öğretmen
Bugün veli toplantısı için okula gitti
Nasıl geçti diye sordum
Bundan sonra daha adil olacağım
Neden nasıl ne oldu
Çünkü adil olmayınca başkalarının hakkına giriyorsun
Yardımcı kaynak parasını vermeyen velinin çocuğuna diğer çocuklardan aldığım kaynakları vermeyeceğim
Velilerden çocuklarının faydalanması için kaynak parası istedim veliler biz vermiyoruz
Neden diye sormuş eşim devlet zaten veriyor bune parası demiş
Eşim sigara iciyormusunuz diye sormuş çoğu evet demiş
Demek günde 10 lira verip havaya üflemek ağır gelmiyor tüm dönem boyunca çocuğunun geleceği icin vereceğin 10 lira fazla geliyor öylemi
Bundan sonra herkese hak ettiği muamele
Dedi
Peki burada çocukların suçu ne ailelerini onlar mı seçti onların da hakkı değil mi daha iyi bir eğitim ne olacak bizden olsun dedim
Bundan sonra MEB kitapları kaynakları neyse o
Bu çocuklar eğitime tonlarca para zaman harcayan insanların çocuklarıyla yarışacak hiç adil değil
Beni ilgilendirmez ben işimi görür çıkarım.
Şimdi bu adam haklı mı
Bence haklı

İki tarafta haklı. Parası varken devlet verecek diye kenara çekilinmez ama parası yoksa ne yapacak, birinde var birinde yok.

Ama bu konunun muhattabı öğretmen değil, okul yönetimi.

Maalesef MEB'in kitapları yetersiz. Öğretmen değilim ancak okulda aldigimizdan hariç ben de farklı kaynak aldım hatta müfredata göre internetten soru örnekleri bakıyorum. Çok eksiği var kitapların. 10 lira demişsiniz. Biz 25 liraya aldık. 70 liraya alan okullar da var. Ne ki 10 lira.. Bazı veliler de kusura bakmayın ama pisliğine vermiyor. Basılı kitabı fotokopiyle çoğaltmak da yasak bildiğim kadarıyla. Allah esinize bu veliler ile sabır versin. Zor, vallahi zor. Durumları gerçekten olmasa eşiniz kendi bile verir parasını. Çocuğunu düşünen bir veli, eğitimini geçtim arkadaşları kitabı kullanırken boynu bükük kalmasın, utanmasin diye ne yapar eder alır. Size tavsiyem eşinizle gerilmeyin. Anlık sinirle öyle söylemiştir. Siniri geçince, çocukların yüzünü yarın görünce cayar, ortak bir yol bulur.

Sizi eleştirmek veya kızdırmak amacıyla alıntı yapmadım. Sadece fikrimi dile getirdim.
Melek cümlenize anlam veremedim.

ben meleğim o yüzden bilemedim zaar..
merhamet vardır elbet ama sorumun cevabı bu değil, nereye kadar?

Haksızsa sizce ne yapmalı? Dayatılmalı derken?
Çok yardım etmek istiyorsanız alın çocuklara birer yardımcı kitap hediye edin. Hayır işlemiş olursunuz. Veya çözüm bulun. Bir şeyi eleştirmek kolaydır. Esas olan çözüm bulmak. Eşinizin stratejisini beğenmiyorsanız çözüm bulup sunacaksınız. Yoksa kendi işinize bakacaksınız.
Yardım etmediği mi nereden biliyorsunuz
Eşimde şartları zorlardi genelde
Keşke elimden gelsede bütün çocuklara yardım edebilsem
Ha birde üslubunuz eşime benziyor
Bu gece sevmedim sizi

Haklı bencede herkes icin siz para vereceksiniz verin onlarda sigaraya bile veriyoruz çocuğumuz için verelim diyemiyorlarsa ne yapsın adam

Kıyamam ben onlara hepsi o kadar masum boynu bükük ki
Ne derlerse desinler ben olaya veli profilinden değil çocukların gözünden bakıyorum

Bence esinizle tartismayin bu konuda bosverin. Esiniz cok duyarsız bir insan olsaydi zaten bu kadar sinirlenmezdi. Belli ki onu da uzmus o yuzden tepkisi. Eminim ki o uygun bir yol bulacaktir.

Eşimle tartıştık neden mi?
Eşim duygudan yoksun odunun teki
Eş kişisi öğretmen
Bugün veli toplantısı için okula gitti
Nasıl geçti diye sordum
Bundan sonra daha adil olacağım
Neden nasıl ne oldu
Çünkü adil olmayınca başkalarının hakkına giriyorsun
Yardımcı kaynak parasını vermeyen velinin çocuğuna diğer çocuklardan aldığım kaynakları vermeyeceğim
Velilerden çocuklarının faydalanması için kaynak parası istedim veliler biz vermiyoruz
Neden diye sormuş eşim devlet zaten veriyor bune parası demiş
Eşim sigara iciyormusunuz diye sormuş çoğu evet demiş
Demek günde 10 lira verip havaya üflemek ağır gelmiyor tüm dönem boyunca çocuğunun geleceği icin vereceğin 10 lira fazla geliyor öylemi
Bundan sonra herkese hak ettiği muamele
Dedi
Peki burada çocukların suçu ne ailelerini onlar mı seçti onların da hakkı değil mi daha iyi bir eğitim ne olacak bizden olsun dedim
Bundan sonra MEB kitapları kaynakları neyse o
Bu çocuklar eğitime tonlarca para zaman harcayan insanların çocuklarıyla yarışacak hiç adil değil
Beni ilgilendirmez ben işimi görür çıkarım.
Şimdi bu adam haklı mı
Hem hakli hem degil ama su sekilde dusunun Peygamber degil ki belki ni anlik sinirle oyle konusmustur

Bi ogretmen arkadasim anlatmisti kendi cebinden dunya para verip ohrencilerine kaynak almis onuda kendi yuruyuyerek ta nerden nereye tasimis oraya araba gelmedihi icin bigun ogrencilerine o kaybaklardan bisey calistiracakmis kaci kitapladi ailelrrinin sobada yaktigini doylemis arkadasim parasi gram umurumda degildi ama ben o kitaplafi tasidigim gun kolumun agrisindan uyuyamamistim o geldi aklima demisti

Hergun bu tarz bi dolu seyle karsilasiyorlar onlarinda sinirleri yıpraniyor esiniz bıkkınlık haliyle oyle birsey drmis olabilir yoksa ofkelerin kizar ama o cocuklarin halini hofurse dayanamaz yineds yapar

belkide esiniz bir birikip yapmaya calisiyoda,
o cocuklari dusunmekten kendine yatirim yapamiyorda olabilir.
Velilerin cevabi patlamasi icin son damla olmus olabilir.
Sizde ustune gitmeyin, yeri gelince yine dayanamayip butun cocuklara destek olmaya devam eder,
Veya parayi odeyen velilerin cocuklarin velisiyle odemeyenlerin velileri karsi karsiya gelince belki durumun ciddiyetini anlarlar.

Yardım etmediği mi nereden biliyorsunuz
Eşimde şartları zorlardi genelde
Keşke elimden gelsede bütün çocuklara yardım edebilsem
Ha birde üslubunuz eşime benziyor
Bu gece sevmedim sizi

Eşinizin bu yeni boşvermiş tutumu çocuklara haksızlık olabilir ama bir eş olarak siz haksızsınız ve eşinize haksızlık ediyorsunuz şuan.Kim haklı kim haksız meselesi ya da eğitim politikaları üzerine ideolojik bir tartışma değil ki sırf yaşadığınız. Adam da duygusuz değil, kırılmış haksızlığa uğramış hissediyor belli ki ondan öfkelenmiş. O uğraşıp çabalarken karşısındaki insanlar ne kendi çocuklarını ne de onun işini emeğini ciddiye almıyor. Elbette ki öfkelenmesi çok normal. Ne biliyim projesi onaylanmayınca, satışlar az olunca ya da yoğun bir gün geçirince bile eve mutsuz geliyor, bu işleri bırakıp bir bodrum köyüne yerleşecem moduna giriyor insanlar. Siz niye eşinizin evinde kendi kendine sitemlenmesini çok görüp idealizm üzerine kavga çıkarttınız ki? İnsan azıcık sakinleştirir he der geçer. Öğretmenliğin en zevksiz yanı veli toplantıları. Belli ki kötü bir gün geçirmiş o kadar.

Mantıken haklı, vicdanen değil..

Sen el uzatmazsan, ben el uzatmazsam yok olup gider o çocuklar.

Devlet kitapları yetersiz. Biz de aldık 55 tl ye. Fakirleştik mi? Tabiki hayır. Çok kızıyorum böyle velilere. Çocuğum mükemmel eğitim alsın ama ben 5 kuruş vermeyeyim derdindeler.

Eşinizin bu yeni boşvermiş tutumu çocuklara haksızlık olabilir ama bir eş olarak siz haksızsınız ve eşinize haksızlık ediyorsunuz şuan.Kim haklı kim haksız meselesi ya da eğitim politikaları üzerine ideolojik bir tartışma değil ki sırf yaşadığınız. Adam da duygusuz değil, kırılmış haksızlığa uğramış hissediyor belli ki ondan öfkelenmiş. O uğraşıp çabalarken karşısındaki insanlar ne kendi çocuklarını ne de onun işini emeğini ciddiye almıyor. Elbette ki öfkelenmesi çok normal. Ne biliyim projesi onaylanmayınca, satışlar az olunca ya da yoğun bir gün geçirince bile eve mutsuz geliyor, bu işleri bırakıp bir bodrum köyüne yerleşecem moduna giriyor insanlar. Siz niye eşinizin evinde kendi kendine sitemlenmesini çok görüp idealizm üzerine kavga çıkarttınız ki? İnsan azıcık sakinleştirir he der geçer. Öğretmenliğin en zevksiz yanı veli toplantıları. Belli ki kötü bir gün geçirmiş o kadar.
Ogretmenmisiniz?

çocuklar için üzüldüm zaten hep olan çocuklara olur. ama eşiniz kendi açısından çok haklı. çünkü bugün o yardım etse yarın eşiniz olmadığında kim yardım edecek? ayrıca kimse kusura bakmasın ama çocuğuna yatırım yapan insan karşılığını iyi alıyor. tabi ki ben herkes çocuğun eğitimi için dünya para saçsın, özel okullara yollasın gibi bir şeyi kastetmiyorum burada, parası olmayan ailelerden de çok çalışkan çocuklar çıkıyor genelde. ama her aile yapmayı bildiği çocuğa bakmayı da, gerektiğinde eğitimine para harcamayı da bilecek. yapabildiği kadar, imkanı olduğu kadar ama yapacak. amaan demeyecek. her gün en az 10 TL sigaraya verirler, bir test kitabı en fazla 20-30 TL. 3 gün sigara içmese alır çocuğuna bir kitap yani.

Maalesef ki çok haklı esin sinirlenmekte sizi anlıyorum ama insanlar çok bencil esin nereye kadar yetisebilir herkes kendi yavrusundan sorumlu ana baba olarak üzerine düşeni yapmamalilar
Eğitim sistemine gelinde where is the adalet diyorum susuyorum
Her geçen gün eğitim sistemimizi daha da mükemmellestirdikleri içinde kutluyorum

Eşiniz haklı...İstenen para 100-150 lira degilki,10-20 lira,bu her türlü verilebilecek bir rakam.Ota b.ka bir dünya para verilirken iş kitaba gelince para yok...Eşiniz bunu bir şekilde telafi ederse o veliler ömür billah kitaba para vermek istemeyecek,çünkü nasılsa birileri bir şekilde halletmek zorunda onların gozunde.
Çocuklarının yardımcı kitap olmadan derslerinin aksayacagini farketmeleri lazım.Böyle böyle kendilerini zorunlu hissedecekler.
Yani bu kısa vadede çocukların zararına gibi görünse de uzun vadede onların iyiliği için aslinda.

Back
X