• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur adam haklı demeyin

Ogretmenmisiniz?

Yok öğrenciyim daha ben. Ders ablalığı, stajerlik gibi ufak tefek deneyimlerim var öğretmenlik konusunda daha veli toplantısı atlatmışlığım yok ama emeğime çok kıymet veririm, takdir edildiğini, farkedildiğini görmek isterim. Ders ablalığını öğretmen hiç ödev yapmayan, yazı yazmayan çocuğa yazdırmayı başardığım hikaye ödevini yazısı kötü diye yırtınca bırakmıştım mesela. Çünkü ne kadar çaba harcarsan harca söz konusu olan bir çocuk olunca tek başına değişim sağlaman mümkün değil ve sürekli çabalayıp değişim sağlayamamak insanda yılgınlığa sebep oluyor. O açıdan eşinizin neye hissettiğini anlayabiliyorum. Onun yılgınlığa kapılmaması için en azından sizin arkasında durup ne kadar çabaladığını bildiğinizi göstermeniz lazım.

Esiniz sinirliyken konuşmus belli ki.. Veliler kitaba nasil 10 tl vermezler anlamiyorum.. Biz ogrenciyken okul kitaplarimizi parayla aliyorduk, ustune her ay ogretmen dergi aldiriyordu para toplayip. Birde katki payi istiyorlardi. Simdiki ogrencilerin masrafinin cogunu karsiliyorlar kitap bedava , okula kayitta para almak yok isterse bakanliga gidicem diyorsun susuyorlar zaten. Katki payi vs. Yok. 10 tl kitaba vermek cok mu geliyor pes dogrusu

Eşinize şu örneği söyleyeyim ;
Eşim memur bir babanın (iyi maaş alan bir memur) çocuğu ve hayatı boyunca babasının vermediği kaynak paralarindan dolayı mahçup olmuş bir adam . Gezileri gidememiş hiç odası ve yatağı olmamış koltukta misafirlerle yatan ödevlerini misafirden dolayi hep gec yapan ,babasının sürülmesinden dolayı çok okul değiştirip eğitim hayatı düzeni bozulan, ağır psikolojik baskılara maruz kalan bir adam olmuş hep (ne o lan başımıza doktor mu Olcan mühendis mi ) hep bu şekilde okuması engellenmeye calisilmiş. Fakat kaynak verilmeyen fotokopi parası vermediği için test verilmeyen eşim okudu mühendis oldu . Üniversite 3 sınıfta babasından bilgisayar istemiş çünkü sınav varmış yine para yok demiş .klavyeyi kağıda çizip sınava girmiş herkes ama herkes okulda beni parmakla gösterip ezdi diyor ...Anlatırken öyle kötü hissiyatim oluyor ki o anlatırken ben anne oluyorum ,ben baba oluyorum , ben öğretmeni oluyorum ....kızıp öfkeleniyorum..ve o hırs içinde öyle büyütmus ki .Facebookda ona test vermeyen fotokopi parası getirmediği için babasının para vermemesinin hırsıni eşimden alan öğretmeni arkadas olarak eklemiş ve yazmış yavrum gurur duyuyorum seninle bizim sayemizde böyle olduğunu bilmek ne güzel diye tarzında bir yorum.Tüm gece düşünüp bir şeyler yazdı yazdı sildi sonra öğretmenini silip cevap vermeme kararı aldı yorumuna .diyeceğim o ki kayinpederi hala keyfine düşkün ve çocuklarıyla görüşmeyen bir adam çocuklarından sadece eşim okudu o da şansa

S su-doku kusura bakma ama eşin haklı, ben de veliydim bir zamanlar kaldı ki sigara da içiyorum, hani yorumum tam olsun eşine neden hak verdiğim anlaşılsın diye belirteyim :)))
Yeri geldi öğretmenler bize de kaynak kitap vb paralar toplanması gerektiğini söyledi, çocuğumun eğitimi söz konusuysa asla sorgulamam deyip istenen tüm meblağları ödedim, yeri geldi kaynak kitaplar, yardımcı kitaplar okul tarafından talep edilmediği halde hangi yayınların kitapları iyidir diye araştırıp her ders için ayrı kitap aldım, yaprak testler de cabası, bütün çabam çocuğum içindi, maddi imkanları kısıtlı insanlar müstesna, alım gücü olan kişilerin çocuklarının eğitiminden kısmasına kim olsa sinirlenir, yıl içinde okunması gereken MEB listesindeki romanları bile almaya erinen veliler var.

Eşinin sınıfında maddi imkanları kısıtlı çocuklar varsa eşin zaten bilir kızgınlığı o çocukların ailelerine değildir, herşeye para saçıp söz konusu eğitim olunca cebinden 5 kuruş çıkmayan aileleredir öfkesi, kaldı ki öğretmen olmadığım halde Veli olarak gözlemlediklerime dayanarak öyle anne babalara ben de çok söylendim zamanında.

Eşinle sebepsiz tartışmışsın bence, çok umursamaz biri olsa toplantı da yaşadıklarını dillendirmezdi demek ki ailelerin boşvermişliği onu ziyadesiyle üzmüş, yanılıyorsam da düzeltirsen sevinirim, benim bildiğim öğretmenler toplu kaynak kitap siparişi verdiğinde bir tane de öğretmene geliyor o kitaptan, eşin esip gürlese de kıyamaz kendi kitabından ders işler çocuklara hakkıyla eğitim verir zaten, adama bu kadar yüklenmeseydin keşke.

S su-doku kusura bakma ama eşin haklı, ben de veliydim bir zamanlar kaldı ki sigara da içiyorum, hani yorumum tam olsun eşine neden hak verdiğim anlaşılsın diye belirteyim :)))
Yeri geldi öğretmenler bize de kaynak kitap vb paralar toplanması gerektiğini söyledi, çocuğumun eğitimi söz konusuysa asla sorgulamam deyip istenen tüm meblağları ödedim, yeri geldi kaynak kitaplar, yardımcı kitaplar okul tarafından talep edilmediği halde hangi yayınların kitapları iyidir diye araştırıp her ders için ayrı kitap aldım, yaprak testler de cabası, bütün çabam çocuğum içindi, maddi imkanları kısıtlı insanlar müstesna, alım gücü olan kişilerin çocuklarının eğitiminden kısmasına kim olsa sinirlenir, yıl içinde okunması gereken MEB listesindeki romanları bile almaya erinen veliler var.

Eşinin sınıfında maddi imkanları kısıtlı çocuklar varsa eşin zaten bilir kızgınlığı o çocukların ailelerine değildir, herşeye para saçıp söz konusu eğitim olunca cebinden 5 kuruş çıkmayan aileleredir öfkesi, kaldı ki öğretmen olmadığım halde Veli olarak gözlemlediklerime dayanarak öyle anne babalara ben de çok söylendim zamanında.

Eşinle sebepsiz tartışmışsın bence, çok umursamaz biri olsa toplantı da yaşadıklarını dillendirmezdi demek ki ailelerin boşvermişliği onu ziyadesiyle üzmüş, yanılıyorsam da düzeltirsen sevinirim, benim bildiğim öğretmenler toplu kaynak kitap siparişi verdiğinde bir tane de öğretmene geliyor o kitaptan, eşin esip gürlese de kıyamaz kendi kitabından ders işler çocuklara hakkıyla eğitim verir zaten, adama bu kadar yüklenmeseydin keşke.

Sende mi Mune :)

Eşimle tartıştık neden mi?
Eş kişisi öğretmen
Bugün veli toplantısı için okula gitti
Nasıl geçti diye sordum
Bundan sonra daha adil olacağım
Neden nasıl ne oldu
Çünkü adil olmayınca başkalarının hakkına giriyorsun
Yardımcı kaynak parasını vermeyen velinin çocuğuna diğer çocuklardan aldığım kaynakları vermeyeceğim
Velilerden çocuklarının faydalanması için kaynak parası istedim veliler biz vermiyoruz
Neden diye sormuş eşim devlet zaten veriyor bune parası demiş
Eşim sigara iciyormusunuz diye sormuş çoğu evet demiş
Demek günde 10 lira verip havaya üflemek ağır gelmiyor tüm dönem boyunca çocuğunun geleceği icin vereceğin 10 lira fazla geliyor öylemi
Bundan sonra herkese hak ettiği muamele
Dedi
Peki burada çocukların suçu ne ailelerini onlar mı seçti onların da hakkı değil mi daha iyi bir eğitim ne olacak bizden olsun dedim
Bundan sonra MEB kitapları kaynakları neyse o
Bu çocuklar eğitime tonlarca para zaman harcayan insanların çocuklarıyla yarışacak hiç adil değil
Beni ilgilendirmez ben işimi görür çıkarım.
Şimdi bu adam haklı mı
Surekli para istiyolar fakir insanlar var cocuklari hem okutun diolar hemde masraf ustune masraf alamayanlar ne olcak yazik yani 2 kardesim okuyo 5 yasinda okula yazildi etkinliktir odur budur 250 tl falan yiyolar oburude 10 yasinda ondan da ayni boş isler yani

Sende mi Mune :)
Valla ben de :)))
Ama şimdi yiğidi öldür hakkını yeme demişler, adam bence anlık sinirle söylenmiş, iş uygulamaya gelince öğrencilerine zaten kıyamaz ama şimdi Öğretmen Veli diyaloğu olarak düşünecek olursam eşini haklı buluyorum, düşünsene kadın ya da adam herşeye para harcıyor, okula gönderdiği çocuğunun ayakkabısı çantası üstü başı herşeyi markalı ama iş öğretmenin eğitim için para istemesine gelince vermem deyip kestirip atıyor ki bana kalırsa eşin kaynak kitabın neden gerekli olduğunu zaten detaylı bir şekilde anlatmıştır, ya ben kolunda 3 burgu 24 ayar bilezikleri dirseklerine kadar sıralayıp çocuğuna 2 liralık yaprak testi almamak için direten veliler gördüm, para gidiyormuş :-)

Bak sana benden bir örnek vereyim kızım 1. sınıftaydı, annesin bilirsin okuma bayramına heves ediyor insan, folklor gösterisi falan da olsun dedik, okuma bayramında sunulacak gösterilerin içeriğine gelince tüm veliler he dedi ama iş gösterilere uygun kıyafetler, folklor dans gösterileri için hoca tutmaya gelince yan çizdiler, tamam peki o zaman giyimleri bir şekilde uydururuz, dans ve folklor gösterileri içinde biz figür öğretiriz ama en azından müsait olan veliler hergün gelsin çocuklara ezber işinde çalıştırma da yardımcı olsun dedik ona da burun büküp herkes kenara çekildi, mune ne yaptı dersin :-)
Okuma bayramı için hergün ama hergün okula gittim, tüm çocuklara tek tek folklor dersi verdim, dans gösterilerine çalıştırdım, okuyacakları şiirleri, yapacakları rontları seçip çalıştırdım, birkaç ay sonra işte bu çocukları ben çalıştırdım demenin gururuyla bile gösterileri izleyemedim zira sahne arkasında her gösteri için tek tek çocuk giydirip soyuyordum :)))
Yani diyeceğim o ki öğretmen eğitim için elini taşın altına sokuyorsa Veli de sokacak, benim ne zorum vardı 30 çocuğu tek tek çalıştırdım yetmedi sahne arkasında hazırladım, kendi çocuğumu seyredemedim, eşim ailem hüngür hüngür ağlamış kızımı seyrederken ben sadece sesini duyabildim :))))

Asagi tukursen sakal,yukari tukursen biyik.
Ne diyecegimi bilemedim simdi

Valla ben de :)))
Ama şimdi yiğidi öldür hakkını yeme demişler, adam bence anlık sinirle söylenmiş, iş uygulamaya gelince öğrencilerine zaten kıyamaz ama şimdi Öğretmen Veli diyaloğu olarak düşünecek olursam eşini haklı buluyorum, düşünsene kadın ya da adam herşeye para harcıyor, okula gönderdiği çocuğunun ayakkabısı çantası üstü başı herşeyi markalı ama iş öğretmenin eğitim için para istemesine gelince vermem deyip kestirip atıyor ki bana kalırsa eşin kaynak kitabın neden gerekli olduğunu zaten detaylı bir şekilde anlatmıştır, ya ben kolunda 3 burgu 24 ayar bilezikleri dirseklerine kadar sıralayıp çocuğuna 2 liralık yaprak testi almamak için direten veliler gördüm, para gidiyormuş :-)

Bak sana benden bir örnek vereyim kızım 1. sınıftaydı, annesin bilirsin okuma bayramına heves ediyor insan, folklor gösterisi falan da olsun dedik, okuma bayramında sunulacak gösterilerin içeriğine gelince tüm veliler he dedi ama iş gösterilere uygun kıyafetler, folklor dans gösterileri için hoca tutmaya gelince yan çizdiler, tamam peki o zaman giyimleri bir şekilde uydururuz, dans ve folklor gösterileri içinde biz figür öğretiriz ama en azından müsait olan veliler hergün gelsin çocuklara ezber işinde çalıştırma da yardımcı olsun dedik ona da burun büküp herkes kenara çekildi, mune ne yaptı dersin :-)
Okuma bayramı için hergün ama hergün okula gittim, tüm çocuklara tek tek folklor dersi verdim, dans gösterilerine çalıştırdım, okuyacakları şiirleri, yapacakları rontları seçip çalıştırdım, birkaç ay sonra işte bu çocukları ben çalıştırdım demenin gururuyla bile gösterileri izleyemedim zira sahne arkasında her gösteri için tek tek çocuk giydirip soyuyordum :)))
Yani diyeceğim o ki öğretmen eğitim için elini taşın altına sokuyorsa Veli de sokacak, benim ne zorum vardı 30 çocuğu tek tek çalıştırdım yetmedi sahne arkasında hazırladım, kendi çocuğumu seyredemedim, eşim ailem hüngür hüngür ağlamış kızımı seyrederken ben sadece sesini duyabildim :))))
Veli duyarsızlığı konusunda hem fikiriz
Ama ben veli gözünden bakmıyorum ki
Düşünsene Mune çocuklardan birinin kitabı var diğerinin yok ve bunlar aynı sırada oturuyor

Biri diğerine göre ezilir üzülür psikolojisi hasar görür
Eşimin aslında mantıklı yaklaşım konusunda haklı olduğunu biliyorum
Ben bu konuda belkide mantıklı düşünemiyorum
Folklor demişken :) demekki oynamayı biliyorsun

Veli duyarsızlığı konusunda hem fikiriz
Ama ben veli gözünden bakmıyorum ki
Düşünsene Mune çocuklardan birinin kitabı var diğerinin yok ve bunlar aynı sırada oturuyor

Biri diğerine göre ezilir üzülür psikolojisi hasar görür
Eşimin aslında mantıklı yaklaşım konusunda haklı olduğunu biliyorum
Ben bu konuda belkide mantıklı düşünemiyorum
Folklor demişken :) demekki oynamayı biliyorsun

Çocuklar açısından bakarsak tamam haklısın, duygusal bakıyorsun ona da tamam ama neden çocukların geleceğini düşünen taraf sadece öğretmen olsun, adam öğrencilerinin geleceğini düşünerek kitap almak istediğini söylemiş zaten, benim nazarımda eşin gayette düşünceli, öğrencilerine ders kitaplarının dışında da bilgiler öğretmek isteyen idealist bir öğretmen, şahsen önünde saygıyla eğiliyorum.

Ben kızım sayesinde 12 yıl okula gide gele öğretmenlerle fazlaca empati kurdum sanırım, bu konuya mantık çerçevesinde bakıyorum, duygusal yaklaşamıyorum, yine altını çizerek belirteyim benim kızdığım gurup imkanları olanlar, maddi imkanları olmayan anne babalara birşey demek haddim değil, durumları elvermiyorsa ne yapsın o insanlar, ki onların çocuklarını da empati yapıp mağdur etmemesi gereken yine velilerdir, kendi çocuğuna kitap alırken diğer çocuğa da kitap almak zor olmasa gerek.

Evet folklor dersleri almıştım, birçok yörenin folklor ekibinde oynadım :))

Eşiniz haklı. Diğer veliler her zaman başkasının sırtından geçinemez, işin kötüsü çocuklarına da bunu aşılıyorlar. Çocuk gördüğü çoğu şeyi ailesinden kapıyor, ileride bu çocuğun hak hukuk bilen, arkadaşlarının sırtından geçinmeyi ayıp karşılayan ve mahcup olan bir çocuk olarak yetişeceğini sanırsanız yanılırsınız. İlkokulda yaptığı şeyi lisede de sürdürecek, üniversitede hep arkadaşlarından not dilenerek okula gelmeyecek, işyerindeyken işleri başkalarının üzerine yıkmaya meyilli olacak. Madem çocukları adına bir karar veriyorlar, sonuçlarına da katlanmak zorundalar. Çocuk ailesine "Diğer arkadaşlarımın kaynaklarını kullanamıyorum" derse hatta o zaman bir zahmet 10 lira vermeye de razı gelirler belki. Ailelerin durumu olmasa eşinizin böyle bir yola başvuracağını sanmıyorum demek ki durumları var ki vermiyorlar. Adamın canına tak etmiş.

Eşinizin bu yeni boşvermiş tutumu çocuklara haksızlık olabilir ama bir eş olarak siz haksızsınız ve eşinize haksızlık ediyorsunuz şuan.Kim haklı kim haksız meselesi ya da eğitim politikaları üzerine ideolojik bir tartışma değil ki sırf yaşadığınız. Adam da duygusuz değil, kırılmış haksızlığa uğramış hissediyor belli ki ondan öfkelenmiş. O uğraşıp çabalarken karşısındaki insanlar ne kendi çocuklarını ne de onun işini emeğini ciddiye almıyor. Elbette ki öfkelenmesi çok normal. Ne biliyim projesi onaylanmayınca, satışlar az olunca ya da yoğun bir gün geçirince bile eve mutsuz geliyor, bu işleri bırakıp bir bodrum köyüne yerleşecem moduna giriyor insanlar. Siz niye eşinizin evinde kendi kendine sitemlenmesini çok görüp idealizm üzerine kavga çıkarttınız ki? İnsan azıcık sakinleştirir he der geçer. Öğretmenliğin en zevksiz yanı veli toplantıları. Belli ki kötü bir gün geçirmiş o kadar.
Olaya farklı bir pencereden bakmışsınız ve fikirlerinizi çok beğendim, Sadece bunu söylemek istedim.

Haklı.

Bakanlığı olsun, velisi olsun insanı öyle bir noktaya getiriyorlar ki ben ne için uğraşıyorum diyorsun.

Haklı. Her sene öğrencilere kaynak kütap mı alacaksınız? Bu sizin göreviniz değil ki. Eşiniz alsın kaynak kitap kendine. Ondan ara ara soruların fotokopisini dağtsın. Sizde yardımcı olmak istiyorsanız bir kağıda knu özeti ver formülleri yazın, dağıtımin çocuklara

Maddi durumu olmayan insanlar olsalar, alın siz yardım edin derdim. Ama veliler bildiğin eşek başı...

Ayrıca benim eşim kalkıp da mesleğim ve öģretmenliğim üzerinden bir sitede konu açıp beni elestiriyorsa cok sinirlenirdim. Üzerinize vazife olmayacak sekilde esinizin meslek kararlarına burnunuzu sokmayın bence.

Esin hakli.. kitap almak anne-babanin sorululugunda esinin degil. Saniyor musunuz ki bu kadar dusuncesiz aileler cocuklarinin evde ders calismasini sagliyor, saniyor musunuz ki onlara en azindan evde elinden gelen imkani sagliyor.. hayir.. mesele 10 lira degil yani, sanmiyorum ki 10 lirayi veremeyecek veli olsun hele hele gunluk sigarasina para ayirirken.. o yuzden esinizin yapacagi sey iyilik degil, veliler tarafindan somurulmek olacak o kitaplari aldikca..

Eşiniz haklı
Olaya anlık bakmamak lazım.
Bu tip veliler heryerde var.
Zamanında kızının kitap parasını vermek için sırf bi seferliğine temizliğe giden veli biliyorum.
Niye bu kadının hakkını diğer veliler gasp etsin???

eşin napsın. alkole sigaraya bayıa bayıla para harcayan onlar olmazsa olmaz diyen.kendi münasip tarafının keyfi çocuğundan önce gelen adamın çocuğuna kocan cebinden para çıkarıp kitap mı alsın sen istermisin ?o saçma sapan veliye belki trilyonlar verseleler yine aynı yapacak.

Back
X