Tercihimiz normal kitaptan yana. Yine de aklımda tavsiyeniz teşekkürler :)E kitapla bilgisayarın alakası yokki. E kitaplar, aynı basılı kitap görüntüsündedir ve kitap sayfası gösterme dışında bir işe yaramıyor. Maliyetinizi azaltır diye düşünmüştüm ama siz bilirsiniz. Yine de tam olarak ne olduğunu googledan bi araştırın derim.
Ona da baktı fuarda ama yazıları biraz büyük geldi. Almadı o yüzden :)Biz yeğenime Levent serisini alıyoruz. O da okumayı çok seviyor
100 temel eserin çoğunu okudu bile. Yavaş yavaş sayfa sayılarını arttırıyoruz. Bi de kendi de yazıyor zaten. Geçen bi ödev için 3 sayfa falan devam ettirmisti hikayeyi. Ama yine de okumayı daha çok seviyor :)Ay çok güzel çok mutlu oldum bu derdinizeEn iyisi kitap sayısı değil de sayfasını fazlalaştırmak bence. Hem okuma özelliği gelişmeye başlar.Hatta söyleyin o da yazmaya başlasın. Çünkü okuduklarının etkisinde kalıyor olabilir. Veya okuduğu kitapların geniş özetlerini çıkarsın. Yaşına uygun mudur bilmiyorum ama 100 temel eserlere başlayabilir. O kitapların basitleştirilmiş özetleri oluyor kolay anlaşılsın diye... Şiir kitapları verebilirsiniz... Hem okusun hem yazsın
Merhabalar. bazı annelerin hayali benim kabusum oldu. Çok okuyan bi oğlum var. Bu mu dert demeyin zira artık kitap yetistiremiyorum. Evdeki iki kitaplık dolusu kitabı canı sıkıldığında okudu. Okulun ilk haftası kardeşleri dahil bütün kitapları bitirdi. Her fuarda tonla kitap alıyorum 1 2 hafta içinde bitiriyor. Kardeşinin okuma setlerini falan da bitirdi. Geçen hafta fuardan kitap aldık bir sürü. fuar bitmeden kitaplar bitti yeniden gidelim diyordu ki saat geçmiş yetişemedik. Vakit geçirsin diye interaktif eğitim seti aldık internetten. Bir yandan da kitap arıyorum. Okul kütüphanesi kapalı ( öncesinde özel okul binası olan bi okulda. Sanırım kitapları kontrolsüz vermek istemiyorlar.) Bu arada çocuğun sosyal hayatı yok mu diyecekler için de söyleyeyim. Evet var. Okulunda her türlü imkan var ayrıca uyumlu sosyal bi çocuk. Bilmeyenler için 6 kardeşler en büyüğü bu. Kardeşleriyle de oynuyor dışarıda arkadaşlarıyla da. Tv yok evde sanırım o yüzden okuyor. Ara sıra internetten çizgi film izliyorlar.
Şimdi benim derdim şu ki 9 yaş 4.sınıfa uygun hatta 5 6 7 8 de olabilir, içinde ileriki hayatında faydalı olabilecek kitap tavsiyesi. Mesela bilge ile fen e yolculuk çok güzel bi setti ama bir kaç günde bitti. 100 temel eser falan çoğunu okudu. Kalın kitapları pek okumak istemiyor. Mümkün olduğu kadar çok tavsiye istiyorum lütfen. Mune ablacım ne olur taşıma konumu. İnan ki çok yoruldum bu çocuğa kitap aramaktan. İnternetten içeriği göremediğim için alamıyorum. Çıkıp kitap aramaktan çok yoruldum
Haklisiniz ama bu yaşlarında mümkün olduğu kadar teknolojiden uzak tutmaya çalışıyoruz. İleride zaten el mahkum alışacak ama mecbur kalmadıkça vermiyoruz şimdilik. Bıraksak tüm gün bilgisayarda yazı yazabilir ama bu bizim istediğimiz bir şey degil. Evde kalemle kitapla uğraşsın istiyorum şimdilik.Çocuğunuza bir blog açın ve okuduğu kitaplar hakkında özet, onu etkileyen yerler, kendiyle bagdaştırdığı yerler yazsın. Bir iletişimci olarak söylüyorum faydasını gelecekte görecek.
Ne mutlu size. Cok güzelmiş. Arada ben de yapıyorum hala. İki defada sihirli değnek ı bitirmiştim kitapçıda :) ama avm de onu tek bırakamam sanırım. Biraz daha büyüyünce belki :) tamam o kitapları da ekliyorum listeye. Teşekkür ederim.Oğlunuz benim küçüklüğüm aynı. Annem bunun çözümünü şöyle bulmuştu. Beni kitapçıya bırakırdı ben orada istediğim kitabı okurken kendisi alışveriş yapardı, aynı yerde kitap okurken de bulurdu beni döndüğünde. Kaldığım sayfa sayısını da hatırlardım, yeniden gittiğimizde o sayfadan başlayarak okurdum. Annemi kitap masrafından kurtarıyordum bir ölçüde. Bir ölçüde tabi :)
Talihsiz Serüvenler Dizisi çok güzel, ismine bakmayın oldukça akıcı bir anlatımı var. Baya da seri halinde 14 kitap falan halinde sanırım. O olabilir. Harry Potter okuyabilir, seviyorsa. Peggy Sue var o da seri halinde, güzel maceralı hayalgücünü de geliştirecek akıcı kitaplar.
Aynı mahallede var gibi görünüyor ama 6.5 km var bilgi evine. Git gel bebeklerle zor oluyor ne yazık kı. Yakına bi tane daha lazımHer mahaleye bir kutuphane şart.. Cok isterim cocuklarimin elinden tutup, resimli kitaplarin arasinda kayp olmayi, cunku evde yapamiyoruz .. Sunuda yap bunuda yap derken, zaman hemen geciyor.. Massallah ogluna
Amin cok teşekkürler. İşte onu pek istemiyoruz. Varsın masraf olsun ama şu teknolojiden uzak dursun şimdilik :)Aman çok şükür Allah daim etsin bu derdişaka bir yana internetten kitap okutsanız E-kitaplar var hem içerik fazla hem masrafsız ama sürekli bilgisayara saracak bu sefer de.
İlk başlarda dert değildi de okumaya kitap bulamayınca dert olmaya başladı :)Derde bak ya :) helal olsun bu çocuğa :)
Yaşı küçük diye kalın kitap için zorlamak istemiyordum ama en iyisi yavaştan başlatmak :)bende de kitap okuma hastalığı vardı. artık normal kitaplar yetmeyince kalın kalın felsefe kitapları okumaya başlamıştım. bence kalın kitaplara bir göz atın.
Kütüphane daha kulfetli bizim için. arabam benzinli ve kütüphaneye uzağız. Ayrıca küçük bi de bebegim olduğu için evden çıkmam zor. En kolayı eve olabildiğince kitap yığmakBeni de annem öğretmene şikayet etmişti.
Maddi anlamda sıkıntı oluyorsa kütüphaneden almak daha mantıklı..
Merhabalar. bazı annelerin hayali benim kabusum oldu. Çok okuyan bi oğlum var. Bu mu dert demeyin zira artık kitap yetistiremiyorum. Evdeki iki kitaplık dolusu kitabı canı sıkıldığında okudu. Okulun ilk haftası kardeşleri dahil bütün kitapları bitirdi. Her fuarda tonla kitap alıyorum 1 2 hafta içinde bitiriyor. Kardeşinin okuma setlerini falan da bitirdi. Geçen hafta fuardan kitap aldık bir sürü. fuar bitmeden kitaplar bitti yeniden gidelim diyordu ki saat geçmiş yetişemedik. Vakit geçirsin diye interaktif eğitim seti aldık internetten. Bir yandan da kitap arıyorum. Okul kütüphanesi kapalı ( öncesinde özel okul binası olan bi okulda. Sanırım kitapları kontrolsüz vermek istemiyorlar.) Bu arada çocuğun sosyal hayatı yok mu diyecekler için de söyleyeyim. Evet var. Okulunda her türlü imkan var ayrıca uyumlu sosyal bi çocuk. Bilmeyenler için 6 kardeşler en büyüğü bu. Kardeşleriyle de oynuyor dışarıda arkadaşlarıyla da. Tv yok evde sanırım o yüzden okuyor. Ara sıra internetten çizgi film izliyorlar.
Şimdi benim derdim şu ki 9 yaş 4.sınıfa uygun hatta 5 6 7 8 de olabilir, içinde ileriki hayatında faydalı olabilecek kitap tavsiyesi. Mesela bilge ile fen e yolculuk çok güzel bi setti ama bir kaç günde bitti. 100 temel eser falan çoğunu okudu. Kalın kitapları pek okumak istemiyor. Mümkün olduğu kadar çok tavsiye istiyorum lütfen. Mune ablacım ne olur taşıma konumu. İnan ki çok yoruldum bu çocuğa kitap aramaktan. İnternetten içeriği göremediğim için alamıyorum. Çıkıp kitap aramaktan çok yoruldum
2.30 da evde oluyoruz. Açıkçası bazen yemek bile yemeden ödev yapmadan kitap başına geçiyor. Kardeşleriyle yarım saat 1 saat oynar en fazla. Dışarı çıksa bile 5 6 gibi evde. Sonra saat 10da zorla kitabın başından kaldırıyorum. Hafta sonu da erkenden kalkıp okumaya başlıyor. İnsan isteyince her türlü vakit buluyor sanırım :) Spora gidiyor haftada 2 gün.nasıl bu kadar çok okuyabilir ki?okula gidiyor eve geliyor,dinlendi yemek yedi ders çalıştı ödev yaptı,kardeşleriyle veya anne babayla sohbet oyun vs... eee yatma vakti gelmedi mi? en fazla okusun okusun 15-20 sayfa okusun...
bir de çok sosyla demişsiniz,demek ki dışarı da çıkıp oynuyor..eee hani vakit,1 gecede 1 kitap için?
spora veya müziğe gidebilir. çok güzel kurslar var.
Teşekkür ederim bakıyorum eşimi ikna edersem alırım. Kitabı ikinci el istemiyor nedense. Bi kitaba bi de yiyeceğe harcadığı parayı önemsemez yeter ki okusun diyor.https://www.nadirkitap.com/ 2. el kitaplar satıyorlar, çok uyguna çok çeşit var, bu siteden yararlanabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?