ne olur fikir

madem babası için yaptı destek olacak kimse yok mu? annesi, kardeşi falan..

annesi ve kardeşi benden uzak allaha yakın olsunlar çok sorun yaşadım onlarla... şu an bana ne yaşattılarsa aynısını yaşıyorlar o ayrı.. daha önceki konularımda anlattım onu. annesinden daha önce para istedi ki babasının maaşını alıyor bana kredi çek maaştan ben sana ödeyeyim dedi ama çekmem dedi kadın o yüzden artık onlarla görüşmüyor bile..

Ben bir bayan olarak kendi babama yük olmak istemiyorum üstelik bekar olduğum halde, bir eş nasıl olurda sırtını kayınpedere dayayıp beklenti içine girebiliyor? Cidden bunu anlamıyorum?

Borç olmuştur netice de babası için yapmış, ama en azından borcuna sadık olsun ve ödeyip bitirmeye çalışsın öyle ordan burdan beklemekle olur mu bu iş? Ki kendi ailesi de değil beklediği kişi kayınpederi..

canım borcuna sadık allah için her ay ödemeye çalışıyor ama ben çok daraldım

arkadaşlarınız haklı hem kendi geleceğiniz hem çocuğunuzun geleceği için saklayın paranızı. bunu ev hanımları yapıyor siz mi yapamayacaksınız. bir de nacizane tavsiye ödemeleri paylaşmayı düşünün. maaşı geç yatıyor diye maaşınızı eline vermeyin. sizin ailenize güvenmiş parasız kalmayacağınızı biliyor nasılsa o rahatlığı eşinize yaşatmayın.

Sana borcunun toplam ne kadar olduğunu söylemeyen bir adam var ortada. Bu durumda borçların hepsinin babasının hastalığıyla ilgili olduğuna da emin olamayız.

Adam sana dürüst davranmıyor sen dürüst davranıcan. Tabi ki çift maaşlarını söyleme. Birikim hesabına yatır bankaya. Hatta otomatiğe al. aylık maaşından 100 lira çekiyolar. Çift maaşları da o hesaba ekle 5 yıl sonunda %7 faiz mi ne geliyor. Valla ben öyle bir şey yaptım unuttum bile kaç para birikmiş farkında değilim. Maaşımı 100 lira düşük düşünüyorum.

Böyle durumlarda sen elinde bir güvence tutmak zorundasın. Kimseye güven olmaz. Eşlerin birbirindne gizli parası olabilir ayrıca. Benim hep var. Annemin de vardı. Hem de maddi sıkıntı çekmedi annem. Ameliyat olacağı zaman mutfak paralarından biriktirip yaptığı altınları bana verdi. Şok geçirdim kadındaki mal varlığını görünce. O gün ona benzediğimi daha iyi anladım

eğer eşinizle maddiyat dışında bir sıkıntınız yoksa gizli iş yapmayın derim ben. sonucta iyi günde kötü günde çıktınız o yola. bahsettiğiniz borçlar da keyfi harcamalardan olmamış. gerçekten ihtiyacı olduğu için yapmış. babasına oyalansın diye borca girmiş, onun babası sizin babanız.. çocuğunuz için harcama yapamıyorsunuz diye üzülüyorsunuz ama o cocuk da sizin olduğu kadar eşinizin de çocuğu, o da üzülüyor olmalı bu duruma..

ama diyorsanız ki baska sıkıntılar da var, benim taktığım kadar takmıyor bencillik yapıyor bu iyi niyetimi suistimal ediyor ve aranızla güvensizlikliler de varsa o zaman çift maaş aldığınız zamanlarda az da olsa kenara para koymanızda bi sakınca yok. neticede siz zaten o parayı keyfe harcamak için biriktirmeyeceksiniz.

'maaşı geç yatıyor diye maaşınızı eline vermeyin. sizin ailenize güvenmiş parasız kalmayacağınızı biliyor nasılsa o rahatlığı eşinize yaşatmayın' işta anlatmak istediğim tam da buydu

benim annemde öyle kıyıda köşede dünya parası vardır saklar ama ben anneme çekmemişim ne yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…