ne olur yardım edin geleceğim hayatım bitti !!

:))) konunu okuyunca buruk bir gülümseme oturdu yuzume. Yorumları okuyunca da pes dedim. Millet ne kadar masummus meğer ve bütün mesele bedende bitiyormus oysa da haberimiz yokmus.
Sen niye kendini kötü hissediyorsun ki? Kimse sinanmadigi günahın masumu değildir. Hayatı boyunca annesinin dizinin dibinden ayrılmamış, her tokezlediginde ailesi elini uzatıp kaldırmış insanlardan çok daha masumsun sen. Hayatında hiç baklava yememiş insanın ondan vazgecmesiyle bunu bilen insanın baklava diyetine girmesi aynı şey mi?
Hayatında her kararı kendin almak ve sonuçlarına tek basina katlanmak z orundasindir. Bin kere hata yapar bin kere ayağa kalkarsin. Hem de kalkma kararını kendin tek başına verirsin. Yaralarını tek başına sarar, saramadiklarinin zamanla iyileşmesini beklersin. Çok az kadının katlanabilecegi şeyler senin rutinin olur artık.
Hayatını, yine bütün hatalarının sonuçlarını göğüsleyerek yoluna koymaya calisirsin. "Pineklemek" ne demek u nutursun çalışmak zorundasindir cunku. Sana hayatini kolaylastiracak şartlar da sunulur ama dinlemezsin bile.
Sonra ne mi olur? Adamın biri çıkar ilk kavganizda suratına vurur. Ve sonunda gitmesine izin verirsin. Senin koskoca bir şehirde tek başına dikkat çekici bir kadın olarak ve içinde bulunduğun tüm şartlarını bilmesine rağmen yapar bunu. Elinde somut belgeler olsa bile, ve hatta senin "öleceğimi bilsem bile...." diyerek D egistirdigin yollarla vurur üstelik seni.
Senin kadar güçlü değildir. Bırak, yolu hiç egrilmemis, egrilse de birilerinin sürekli duzelttigi birileriyle olsun. Seni gecmisinle y argilayani bugününe alma. Herkes hakettiğini yaşar. Allah seni hatalarından dönmüş görmek istemeseydi oralardan buralara getirmezdi seni. Gunahtan dönmek bu yüzden daha büyük sevap sayılır zaten.
Bırak madem sorun etti, ""namuslu""" birisini bulsun.
Sen de üzülme. akşama kadar dedikodu yapan, içten pazarlikli, ikiyüzlü olmak givi kisilik o.....luklarindan çok daha iyidir bu. Kadinin kutsalligi kimseyle olmamasina bagli olsaydi, Allah habibim dedigi Peygamber Efendimiz e 2 kere evlenmiş Hz Hatice yi nasip etmezdi. Günahtır tevbe eder yapmazsin Allah karaktere zeval vermesin.
Giden için de üzülme. Necip Fazıl 33 yaşına dek çok kötü bir hayat yaşamış. Bir gün biri ona geçmişinden söz edince : Ben gecmisimi çöpe attim. Çöpleri karistiranlar da kediler ve kopeklerdir" der. Gerçekten üzülme. Bir gün o da büyüyecek ve hayatta çok daha başka dengeler olduğunu görecektir. Kararın için de ayrıca tebrik ederim
Ne güzel ve ne kadar da doğru yazmışsınız.
:KK9::KK9:

Aynen bende bisuru mesaj okudum kızcağız a üzüldüm ne yazsam diye düşünüyodum :D

Kaç senelik konuyu kim ısıtıp önümüze koydu yaa oturup tüm konuyu okudum manyak gibi :bicak: konu sahibini merak ettim şimdi nerde ne yapıyor acaba :110:
Ben de şimdi sırf bu yüzden konü sahibinin mesajlarını okumaya başladım tek tek.4 yıllık konu kim acti şimdi bunu ya:)))

öncelikle merhaba.. ben 24 yasındaym. şu an 2 yıllık bi ilişkim var erkek arkadasım askerde...
şimdi kafama takılanı söyleyeyim, ben gecmişte cok hata yaptım birçok erkek arkadasım oldu.o dönemlerde babam annemi aldatıyordu ailevi problemlerimz vardı sanırım o yuzden herkese güvendim inandım ve yakınlaşmalarım oldu.daha sonra ben tesettüre girdim tövbe ettim namaza basladım ve su anki erkek arkadasım hayatıma girdi.2 yıldır gecmişimi dert etmiyordum tövbe ettim düzeldim ben artık diyordum.ama şimdi o askere gidince bu boşlukta bende düşünme fırsatı buldum ve hatalarım gecmişim gözümün önünden film seridi gibi hergün geciyor nefes alamıyorum çok kilo verdim yemek yiyemiyorum kmselerin yüzüne bakamıyorum..kendimi su an birlikte olduum erkek arkadasıma layık bulmuyorum o cok temiz biri ve ben gecmişi hatalarla dolu bi insanım..askerden geldiğinde evlilik düşünüyor benimle ama ben bunu ona yapamam.su an her ne kadar kapalı abdestli namazlı olsam da benim gecmşim çok kötü kızlar. ölmeyi bile dşündüğüm anlar oluyor ama Allah a su an inancım tam olduğu için durduruyorum kendimi.ne olur yadırgamadan yorum yapın bi yardım eli uzatın su kardesinize cok caresizim ağlamaktan mahvoldum ailem de bi anlam veremiyor bilmiyorlar hiçbirseyi..
Icini ferah tut. Gecmis adi gecmis. Gecmiste kalmistir artik. Bundan sonrasi onemli.
Saygi sevgi sadakat.

Sizene ya ne yaptin ne ettin diye neden soruyorsunuz kiza yardimci olun gecmisini irdelemeyin :sopa:Canim kardesim benim bende inan ki senin gn dusunuyorum cogu zaman. Gecmiste cok kotu hatalar yaptim Allahim beni affetsin yuvami mutlulugmu daim etsin insallah. Ama oldu bir kere ve aklimiz basimiza geldi, allahim senin hep yaninda ve her sey gecmiste kaldi birak orda kalsin sen duani et Allaha birak gerisini. İcini ferah tut rabbim her zaman yar ve yardimcin olsun. Dualarim seninle cunku ben seni cook iyi anladim

Geçmişin için kendini suçlamamalısın. Eğer ki onları yaşamasaydın bu kadar olgunlaşmazdın yaşadığın her ne ise hepsi ders olmuş sana. Eğer ki şu anki erkek arkadaşınla alakalı vicdan yaşıyorsan bence direk karşına alıp askerden sonra açık açık konuş. Seni seven insan geçmişindeki hatalarına bakmaz, seninle gelecek görebiliyor mu ona bakar. Ama şu an yani askerdeyken anlatma çünkü oradaki psikoloji çok değişik ve kötü. Benim de nişanlım şu an asker ondan biliyorum sinirlenmeyeceği bir mevzuya fazla sinirleniyor yok sinirlenir dediğim şeye sinirlenmiyor. Yani anlattıklarını da orada kaldırması zor olur, askerliği bitince al karşına konuş için rahat etsin bir daha vicdan da yaşamazsın.

öncelikle merhaba.. ben 24 yasındaym. şu an 2 yıllık bi ilişkim var erkek arkadasım askerde...
şimdi kafama takılanı söyleyeyim, ben gecmişte cok hata yaptım birçok erkek arkadasım oldu.o dönemlerde babam annemi aldatıyordu ailevi problemlerimz vardı sanırım o yuzden herkese güvendim inandım ve yakınlaşmalarım oldu.daha sonra ben tesettüre girdim tövbe ettim namaza basladım ve su anki erkek arkadasım hayatıma girdi.2 yıldır gecmişimi dert etmiyordum tövbe ettim düzeldim ben artık diyordum.ama şimdi o askere gidince bu boşlukta bende düşünme fırsatı buldum ve hatalarım gecmişim gözümün önünden film seridi gibi hergün geciyor nefes alamıyorum çok kilo verdim yemek yiyemiyorum kmselerin yüzüne bakamıyorum..kendimi su an birlikte olduum erkek arkadasıma layık bulmuyorum o cok temiz biri ve ben gecmişi hatalarla dolu bi insanım..askerden geldiğinde evlilik düşünüyor benimle ama ben bunu ona yapamam.su an her ne kadar kapalı abdestli namazlı olsam da benim gecmşim çok kötü kızlar. ölmeyi bile dşündüğüm anlar oluyor ama Allah a su an inancım tam olduğu için durduruyorum kendimi.ne olur yadırgamadan yorum yapın bi yardım eli uzatın su kardesinize cok caresizim ağlamaktan mahvoldum ailem de bi anlam veremiyor bilmiyorlar hiçbirseyi..
Canim tovbe etmisin. Allah tovbeleri cok sevendir. Onune bak uzulme. Rabbim onune guzel gunler cikarir. Ayrilmayi da dusunme. Anlatmada. Kapat konuyu. Sen brlki Allahın katında cok daha guzel bir yerdesin.

Baslik icerige gore abarti olmus. Hayat bitmesi boyle bir sey degil inan bana...

Back
X