ne olur yardım edin :(

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
ne yapacağımı?
kime başvuracağımı?
ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
sorum annem emeklilik maaşı alabilir mi?

annem şeker hastası ama açlık 300 bazen 450 lerde nadiren 200 lerde

yıllar önce kısmi felç geçirdi tam etkisi geçti artık düzeldi dedik
işe girdi ama çok zor çalışıyor işe girdikten 86 gün sonra fıtık oldu 1 ay işe gidemedi ama sonra ssk işlesin bana babanızdan fayda yok dedi (fıktık olduktan sonra ilk 10 gün yürüyemedi bile çok zordu çok korktum) işe döndü ve 90 gün olmadığı için iş görememezlik alamadı (ağustos 2017 da işe başladı ekim 207 de fıtık oldu)
gözünda kanama var 2 yıldır takipte gözüne iğne batırıyorlar
%40 gözlerin görmüyor demişler ki önceki randevusuna 1 ay işe gitmedim ssk m işliyor burada işimden olmayayım dedi gitmemişti bu defakine gözleri görmemeye başladığı için gitti

annem emekli olabilir mi?

babamın emeklilik maaşı var ama asla eve faydası yok
ben kardeşimin üniversite masraflarını ve evin ihtiyaçlarına yardımcı oluyorum
annem kardeşimin evladı olacak buaralar onun için birikim yapıyor ve benim eve faydam az hemen hemen herşey annemin maaşıyla alınıyor

emekli olabilir mi?

annenizin prim gün sayısı kaç?

malülen emeklilik başvuru yapabilir en yakın sgkdan ya da e devlet üzüerinden müracaat yapsın. kurum onu heyete yönlendirecek. Ama en az %60 iş göremezlik olması lazım. Sanırım kaymakamlık (yanlış hatırlamıyorsam ) engelli maaşı bağlıyor bir de orayla görüşmesini tavsiye ederim.

İlçenizdeki sgk ya gidin en doğru bilgiyi oradan alırsınız
Danışmana yönlendiriyorlar sanırım annenide götürmen gerek

İlçenizdeki sgk ya gidin en doğru bilgiyi oradan alırsınız
Danışmana yönlendiriyorlar sanırım annenide götürmen gerek

annem maalesef oraya gelmez çünkü zor çalışıyor birde 3 vesayet değiştirerek 1 saatlik yola gelmez buaralar bu gözde patlak verdiği için kadın çok cansız kaldı çok üzlüyorum

cevabnız için çok teşekkür ederim
öncelikli kendim gideceğim, belki yardımcı olurlar

Kiyamam
E devlet uzerinden malulen emeklilik basvurusu yapilabiliyor. Tabii siz de sgkya gitseniz mutlaka yardimci olurlar. Sonra yapilacak islemler netlesince anneyi goturursunuz.

Hic bir sey sonuc vermezse elden bagkurunu odeyebilirsiniz annenizin diye biliyorum. Veya tanidik birileri varsa ucreti odeyerek orada calisiyormus gibi gosterebilirsiniz. Tabii bunlar hep maddiyat iceriyor durumunuzu bilmedigimden yine de yazmak istedim

Cok gecmis olsun. Hayirli kazanciniz olsun da siz de annenize yardimci olun ne mutlu size

ssk bi arayıp görüşsene mağlulen olabilir diye biliyorum

SGK yi arayabilirsin evet 170 iletişim numarası ayrıca engelli maaşı icin 144 aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile de görüşebilirsin

Haberdar et olur mu
İnşallah olumlu sonuçlanır

Dışardan sigorta primi yatırmak çok riskli. Denetim sonucu sahta olduğu ortaya çıkarsa hem sigorta iptal ediliyor hem de verilen maaş faiziyle geri isteniyor. En iyisi isteğe bağlı ödeme yapılması.

Dışardan sigorta primi yatırmak çok riskli. Denetim sonucu sahta olduğu ortaya çıkarsa hem sigorta iptal ediliyor hem de verilen maaş faiziyle geri isteniyor. En iyisi isteğe bağlı ödeme yapılması.
Valla hic ortaya cikanini gormedim. Kendisi isveren olan herkes tum sulalesini sigortaliyor. Denetime gelen olmuyor bile kucuk isletmelerde. Herkes esini cocuklarini sigortaliyor devlet de aldigi paraya bakiyor

Valla hic ortaya cikanini gormedim. Kendisi isveren olan herkes tum sulalesini sigortaliyor. Denetime gelen olmuyor bile kucuk isletmelerde. Herkes esini cocuklarini sigortaliyor devlet de aldigi paraya bakiyor
Ben sgk da çalışıyorum. Kuruma o kadar çok maaş iptali geliyor ki . Sahte işyeri ve hepsi iptal ediliyor. Sizin çevrenizde denk gelmemiş olabilir ama bu yasal birşey değil.

Ben sgk da çalışıyorum. Kuruma o kadar çok maaş iptali geliyor ki . Sahte işyeri ve hepsi iptal ediliyor. Sizin çevrenizde denk gelmemiş olabilir ama bu yasal birşey değil.
Gercekte var olmayip sadece kagit uzerinde var olan isyerleri var sikayet bile edilse kimse ilgilenmiyor. Cevremle alakali degil bu durum ticaret ve sanayi odasinda gorevliydim bir zamanlar oradan biliyorum.

Haberdar et olur mu
İnşallah olumlu sonuçlanır

teşekkür ederim
dün yin iğnesini oldu önümüzdeki hafta hastaneye gidip (ki muhtemelen haftaiçi gelmeyecek işyerinde problem olur diye)
cumartesi göz vakfına gidip diğer hafta ben ssk ve kaymakamlığa gideceğim

Hadi bakalım
Kolay ilerler inşallah
Tedavisinide aksatmayın

Hadi bakalım
Kolay ilerler inşallah
Tedavisinide aksatmayın

tedaviyi aksatmam da
bir babam var akıllara ziyan
dün akşam tuttu; " ilgilenelim diye kendine bakmıyor başıma kalacak ama ben kendime bakamıyorum" dedi
kadının yüzüne (annemin gözü doldu kadın hiçbirşey diyemedi)
bende söylendim sen çalış o zaman kadın çalışırken tedavisini olamıyor dedim
çalışmazsa daha kötüleşir çalışsın çıkmasın işyerinden diyor
acımasız
Allah herkese vicdan, merhamet versin annemi bu hale babam getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…