Ne oluyor bu erkeklere?

sensizask

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
537
33
123
genel olarak şu durum olmuş;erkeklerle kadınlar resmen yer değiştirmiş durumda..

kadın yerine erkek evi terkediyor , bir iki aylık evli adamlar eşlerine yanaşmıyor, ilgi duymuyor, kadın yerine erkek tazminat davası açıyor , çalışmıyor eşinden evi bakmasını bekliyor.. eski erkekler böyle değil ya büyüklerime bakıyorum da.. şimdikilerde bi naz bi kapris.. kadın çocuk doğuruyor kocası lohusa piskolojisine giriyor..

Hakikaten ne oluyor bu erkeklere? biz kadınlar da mı bir hata var bu değişimde . Çocuklarımızı iyi mi yetiştiremiyoruz yoksa erkeklere fazlamı değer veriyoruz anlamadım ben ? Anlayan varsa beri gelsin...

Bu arada ben evli değilim ve şimdilk böyle bir derdim yok. Ama korkmuyorum dersem yalan olur...

Kadın-erkek eşitliği ilkesi ve vurgusunu, bazı böyle cinfikirliler lehlerine kullanmaktan ve bu durumda en 'karlı' çıkan olmaktan geri kalmadılar.
Olan sadece budur...

Son düzenleme:
özellikle gebelik ve lohusalık depresyonu yaşayanlara bitiyorum ben.aslında o iş öyle değilde biz öyle anlamış olalım hadi.canları cehenneme bile diyemiyoruz,boşansakta çocuğum babasız kalmasın diye.gitmek mi zor kalmak mı?

Kadın-erkek eşitliği ilkesi ve vurgusunu, bazı böyle cinfikirliler lehlerine kullanmaktan ve bu durumda en 'karlı' çıkan olmaktan geri kalmadılar.
Olan sadece budur...

çok doğru bir konuya parmak basmışsın canım.erkekler kadınlaştı.kadın-erkek eşitliği ve hayat müşterektir lafları ilk başta onları korkuttu ama sonra baktılar böyle hayat daha güzel kadın hem dışarda sürünüp para kazansın hem evde çabalasın.kendileri bir işe gidip evde yoruldum deyip yayılsın.bazı modern kadınlarımız da "eve bakmak erkeğin görevi değildir,eşitiz " diyor.sonra eve gelip çocuğa,yemeğe,temizliğe kendisi koşuyor,kocasına gık diyemiyor,o an eşitlik kuş olup pencereden uçuyor.kocam da ev işi yapar diyenin de ancak sofrayı topluyor,salata yapıyordur,onla övünürler.yine bir eşitlik yok yani.

eski erkekler daha sertmiş ama en azından mertmiş ya.kadınına sahip çıkarmış.dediklerine katılıyorum canım.eski ramazanlardan sonra "aaah aah nerede o eski erkekler" diyeceğiz sanırım.

Bende şu eşine yanaşmayan başı ağrıyan erkeklere bitiyorum..eski erkekler erkek gibiydi şimdikiler büyümemiş ana kuzuları hala.Anneme diyorum kardeşimi bu kadar pışpışlama yarın el kızı çekicek derdini..bende nişanlıyım ve evlenmekten korkar oldum gerek burda okuduklarım gerek çok yakınlarımın yaşadıklarından

Ben hep söylemişimdir, kadın-erkek eşitliğine kesinlikle inanmıyorum.
Ne yaradılış, ne düşünce ne de yaşam döngüsü bakımından aynı değiliz ki eşit olalım...
Bebeği karnında taşıyan kim kadın, doğduğunda bebeğin besinini üreten vücut yine kadının...
Eee erkeğin eşitliği nerede diye sorarlar adama...
Bir erkekle eşit görülmek, inanın ki; bana hakaretten daha beterdir...
İki cinsin de üstün yönleri mevcuttur ama bunlar birbirlerini tolere edebilecek seviyede değildir.
Ha gelsin desinler ki; kadın ve erkek her koşulda haklar söz konusu olduğunda denktir, amenna başım gözüm üstüne.
Ama iş yaşayışa geldiğinde, o denklik bozulur işte.
Ne elinde bezle yerleri silen bir adamı ben görmek isterim; ne de poşetleri, yükleri sırtlamış taşıyan bir kadını...
Bu eşitliği sonuna kadar savunan ve feminizm modelini, bu görüşün çeşit ve temellendirdikleri gerekçelerini bilmeden dilene dolayan kadınların cezasıdır, erkekler de madem öyle işte böyle diyerek hayatlarına gül gibi devam etmektedir.
İlkellikse buna rest çekmenin adı, kabulümdür.

Son düzenleme:
Bence toplumda önlenemez bir yozlaşma var,artık herşey çok kolay elde ediliyor,
kızlar erkeklerin peşinden koşmaya başlayınca erkekler de bol seçenek,fazla kapris
oluştu..Kendilerini birşey sanıyorlar..Neden ?Çünkü burda da birsürü kadının dü-
şüncesinde olduğu gibi tek amaç ''erkeği elde tutmayı başarmak''..Kadın uğraşıp
duruyor hem çalışsın,hem eve,hem çocuğa baksın,hem herşeyi idare etsin,hem
her daim bakımlı güzel olsun,hem hep neşeli olsun ..yok devenin nalı dıyorum ben.

bence sorun annelerde
erkekleri çok pohpoh büyütüyorlar eskiden "aman oğlum karına sahip çık" derlerdi şimdi " aman oğlum karına kendini ezdirme"
e bir de ahlaksızlık arttı çünkü teknoloji arttı kadınların iş yaşamındaki yeri arttı böylece kadın-erkek cinsi birbiriyle daha çok karşılaşır oldu
sorumluluk almaya yanaşan düzgün kişilikli adam sayısı zaten az ee böylesini bulunca da evli bile olsa "amaan olsun"culuklar türedi.
eskiden aile kavramı daha oturmuşmuş, he şu da var tabi eskiden de aldatılma-dayak-hakaretler vardı bence ama kadınlar bunları sineye çekiyordu.
şimdi çok şükür ki kadınlarımızın büyük kesimi bunları affetmiyor
ama ben aldatma konusunda çok kötümserim artık tahminimce etrafımdaki 10 erkekten 9u aldatıyor ya da aldatma girişimlerinde bulunuyor
bunu kadınların erkeklerin üstüne düşmesine bağlıyorum şöyle bir bakın etrafınıza artık bayanların hepsi bakımlı yediklerine dikkat ediyor makyajlı kendini geliştiriyor eğlenceli hoş sohbet
peki erkekler? dış görünüşe önem veren erkek sayısı çok az zaten "erkek" olmaları yetiyor tabir-i caizse
sorumluluk almayı reddediyorlar boşansalar bile çocuğu annenin başına atarım yeni bi hayat kurarım diye aynen bu kadar basit bakıyorlar
geçen gün bir erkek forumuna denk geldim de boşanmayı düşünen bir erkeğe verilen tavsiyeleri duysanız uçuklarsınız aynen böyle bir mantık.
kadınlar çocuklarına çok düşkün, erkeklerse hiç değil bundan dolayı aile kavramı kadınların gözünde daha önemli.
erkeklerin bu durumda bazen doğa da sebep olabiliyor bildiğiniz gibi erkek cinsinin de yavrusuna baktığı nadir memeli türlerinden biriyiz.
ayrıca erkeklerin çocuklarıyla ilgilendikleri zaman testesteron seviyelerinin düştüğü tespit edilmiş bir nevi cinsel dürtüleri azalıyor.
bir de bilim adamları evrim sürecinde yeni basamaklardan birinin sadakat olduğuna, sadık erkeklerin bir üst evrimden olduğuna inanıyorlar aynı 20lik dişi çıkmayan insanlar gibi.

bence eskiden de çoğu vardı bunların. ancak çok yakınımızda olmadığı için duyma ihtimalimiz yoktu. bir de eskiler, sorunlarını pek paylaşmıyordu, içine atıyordu.

eskiden, kan kustum, kızılcık şerbeti içtim derlermiş ya büyükler...
şimdi çoğu kimse bu zihniyetten kurtuldu çok şükür. ayıbı yapan kişiyi=kocasını deşifre etmekten utanmıyorlar...

Doğru söylemişsin canım şimdi bir arkadaşın yazısını okurken ben de bunları düşünüyordum.Eşi ayrılmış annesinin evine gitmiş bi de tazminat istemiş tam içimden karı gibi adam diyordum

Sorun ne dersen bence sorun bizlerde.Şu forum takibe ne zaman baksam konularımız hep aynı: beni sevmiyor nasıl elde ederim,boşandı nasıl barışabilirim,beni aldattı nasıl geri kazanabilirim,beni sevmesi için ne yapabilirim..........

Biz böyle onların üstüne düşersek kendi değerimizi kendimiz bilmessek elin oğlu neden bize değer versin ki.Eski nesli örnek vermişsin ama eski nesil kadınlarımız böyle değildi,annelerimiz ninelerimiz hiç bir zaman bir erkeğe ilk adım atmadılar ki,onların peşlerinden bizim gibi koşmadılar.Bizim gibi onu bunu kıskanıp dırdır etmediler.Ağır kadınlardı her yönden.Güçlü kadınlardı gerektiği zaman tarlada kendi başlarına doğum yaptılar.9-10 çocuk büyütüp hem tarlada çalışıp hem evi çekip çevirdiler.

Evet sorun erkeklerden çok bizlerde.Hazıra konmuş bir nesiliz,ailelerimiz tarafından bolca şımartıldık onların her daim prensesleriydik böyle alışınca karşımıza çıkan her erkekten aynı muameleyi bekledik.İşler istediğimiz gibi olmayınca inada bindirdik hırs yaptık onların peşinden koşarak kendimizden daha da soğuttuk.

Aslında bir çok neden var..Bir sebep de bana göre nişanlı veya evliyken ufak bir sorun da hemen ayrılalım bitsin dememiz.bende malesef yapıyorum bunu bazen ama karşımızdakini ayrılık fikrine alıştırıyoruz.kolay geliyo amaaann evcilik olmuş şimdiki evlilikler...

erkeklere birşey olduğu yok ki onları bu hale getiren bizleriz bence
sürekli kocasını sevgilisini memnun etme derdine düşersek

kendi sınırlarımızı belirlemezsek
her dediklerine evet dersek

böyle tepemize çıkarlar işte
bazı konularda erkeklere hiç suç bulmuyorum

ellerine fırsatlar geçiyor ve çok güzel kullanıyorlar
ayrıyetten eski erkeklere de mükemmel gözüyle bakmıyorum

eskiden kv kp görümce bi sürü kişi aynı evde yaşarmış
şimdi öyle mi bırakın aynı evi aynı apt bile oturmak istemiyoruz

doğum yapmış gelinin değil lohusalık depresyonuna girmesini doğuma bi kaç hafta kala bile kp kv hizmet ediyormuş
bugune bakarsak hamileyim kv bana yardıma gelmedi diye konular açılıyor

devir değiştikçe sorunlarda değişir
o yüzden muhteşem kadın olmadığı gibi muhteşem erkek olayına da inanmıyorum

Gerçekten çoğu erkeğim diyeni cebimizden çıkarırız. Şimdikiler çalışmayan bayanla evlenmeyi bile düşünmüyorlar ama evlendikten sonra akşam eve gelince kadın akşama kadar evdeymiş gibi yemek bekliyorlar. Bende bu durumdan çok çektim ama ne kadar fedakar olursan o kadar fazlasını bekliyorlar. Bu zamanda kadın olmak zor iş. Başı ağrıyan erkekler artık çok moda oldu da arkadaşın biri konu açmış yazık 2 aylık evli eşi elini bile sürmemiş

Bunlar eskiden de oluyodur ama şimdiki gibi olduğuna inanmıyorum.şöyle bi yeni nesile bi eski nesile çevreme bakınca çok fark var.yuva yıkmak artık kolay geliyor.

Bir de şu var evlenmeden önce cinsel ilişki.Yanlış anlaşılmasın ben hiç karşı değilim bu konuya gayet normal olarak bakıyorum.Ama sorun şu bizim Türk erkekleri bu duruma hazır değiller.Onlarda bu evlenilcek-eğlenilcek kız arasındaki ayrım bekaret zarı olduğu sürece de türk erkekleri evlilik öncesi ilişkiye hazır olmıyacaklar.

Şimdi kadınlar olarak daha rahatız,bakire olanlar bile bir şekilde sevgilisi olan erkeğe zevk vermeye çalışıyor.Bizim erkekleri biraz da değiştiren bu oldu.Yeni nesil erkeklerimiz baktılar ki seks evlenmeden de ayaklarına kadar geliyor e niye evlenip kendimizi kısıtlayalım der oldular.Çabuk tüketip çabuk sıkılır oldular.

Sevdiğimiz insanla sevişmek tabiki de güzel ama 3 ayda 4 ayda kendimizi teslim etmemeliyiz.Zor kazanılan şeyler kıymetlidir.

erkeklere değer vermekten ziyade, onların yaptığı her işi yapmaya çalışmaktan, üstelik yapınca da daha iyi yapmaktan oluyor . e sonuçta arıza çıkıyor. o şişirilmiş egolar balon gibi sönüveriyor. o balonu da istek sönük sönük gezdirin peşinizde isterseniz patlatın gitsin

ama kendine güvenen adam, ev işine de yardım eder, karısına da destek olur, çocuğuna da bakar. bence adam gibi adam budur. yoksa ben karımı sadece kendim ezerim diyen o eski zaman erkekleri değil. o zamanlarda koçç, diye seviliyorlardı, koç oldular karılarına kafa attılar

eskiden geçim derdi diye bişi vardı,belki erkekler ondan aldatma fırsatı bulamıyorlardı
ama şimdi ki erkekler gerçekten eşlerıne daha çok yardımcı oluyolar.
eskilere bi sorun bakalım eşıne yardım edıyormuydun diye hiç sanmam.
ne çekmiş se eski kadınlar çekmiş.
bende kadın ve erkek eşitliğine,inanmayanlardanım.onlar bizim,biz de onların yaptığı işi asla yapamayız.
eeğer bir kadın evlenecekse de kendinden daha üstün vasıflara sahip bir erkele evlenmeli.bu benim düşüncem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…