Kadın-erkek eşitliği ilkesi ve vurgusunu, bazı böyle cinfikirliler lehlerine kullanmaktan ve bu durumda en 'karlı' çıkan olmaktan geri kalmadılar.
Olan sadece budur...
çok doğru bir konuya parmak basmışsın canım.erkekler kadınlaştı.kadın-erkek eşitliği ve hayat müşterektir lafları ilk başta onları korkuttu ama sonra baktılar böyle hayat daha güzel kadın hem dışarda sürünüp para kazansın hem evde çabalasın.kendileri bir işe gidip evde yoruldum deyip yayılsın.bazı modern kadınlarımız da "eve bakmak erkeğin görevi değildir,eşitiz " diyor.sonra eve gelip çocuğa,yemeğe,temizliğe kendisi koşuyor,kocasına gık diyemiyor,o an eşitlik kuş olup pencereden uçuyor.kocam da ev işi yapar diyenin de ancak sofrayı topluyor,salata yapıyordur,onla övünürler.yine bir eşitlik yok yani.
eski erkekler daha sertmiş ama en azından mertmiş ya.kadınına sahip çıkarmış.dediklerine katılıyorum canım.eski ramazanlardan sonra "aaah aah nerede o eski erkekler" diyeceğiz sanırım.[/QUOTE
Hem dışarda hem evde çalışalım sonra eşitiz.bir de üstüne kıymetimiz bilinmesin.Çalışmaktan işten güçten kendimize bakamayalım,aldatılalım bir de suçlu olalım. Eşitlik buysa ben eşitlik istemiyorum
çok doğru bir konuya parmak basmışsın canım.erkekler kadınlaştı.kadın-erkek eşitliği ve hayat müşterektir lafları ilk başta onları korkuttu ama sonra baktılar böyle hayat daha güzel kadın hem dışarda sürünüp para kazansın hem evde çabalasın.kendileri bir işe gidip evde yoruldum deyip yayılsın.bazı modern kadınlarımız da "eve bakmak erkeğin görevi değildir,eşitiz " diyor.sonra eve gelip çocuğa,yemeğe,temizliğe kendisi koşuyor,kocasına gık diyemiyor,o an eşitlik kuş olup pencereden uçuyor.kocam da ev işi yapar diyenin de ancak sofrayı topluyor,salata yapıyordur,onla övünürler.yine bir eşitlik yok yani.
eski erkekler daha sertmiş ama en azından mertmiş ya.kadınına sahip çıkarmış.dediklerine katılıyorum canım.eski ramazanlardan sonra "aaah aah nerede o eski erkekler" diyeceğiz sanırım.
genel olarak şu durum olmuş;erkeklerle kadınlar resmen yer değiştirmiş durumda..
kadın yerine erkek evi terkediyor , bir iki aylık evli adamlar eşlerine yanaşmıyor, ilgi duymuyor, kadın yerine erkek tazminat davası açıyor , çalışmıyor eşinden evi bakmasını bekliyor.. eski erkekler böyle değil ya büyüklerime bakıyorum da.. şimdikilerde bi naz bi kapris.. kadın çocuk doğuruyor kocası lohusa piskolojisine giriyor..
Hakikaten ne oluyor bu erkeklere? biz kadınlar da mı bir hata var bu değişimde . Çocuklarımızı iyi mi yetiştiremiyoruz yoksa erkeklere fazlamı değer veriyoruz anlamadım ben ? Anlayan varsa beri gelsin...
Bu arada ben evli değilim ve şimdilk böyle bir derdim yok. Ama korkmuyorum dersem yalan olur...
bence eskiden de çoğu vardı bunların. ancak çok yakınımızda olmadığı için duyma ihtimalimiz yoktu. bir de eskiler, sorunlarını pek paylaşmıyordu, içine atıyordu.
eskiden, kan kustum, kızılcık şerbeti içtim derlermiş ya büyükler...
şimdi çoğu kimse bu zihniyetten kurtuldu çok şükür. ayıbı yapan kişiyi=kocasını deşifre etmekten utanmıyorlar...
genel olarak şu durum olmuş;erkeklerle kadınlar resmen yer değiştirmiş durumda..
kadın yerine erkek evi terkediyor , bir iki aylık evli adamlar eşlerine yanaşmıyor, ilgi duymuyor, kadın yerine erkek tazminat davası açıyor , çalışmıyor eşinden evi bakmasını bekliyor.. eski erkekler böyle değil ya büyüklerime bakıyorum da.. şimdikilerde bi naz bi kapris.. kadın çocuk doğuruyor kocası lohusa piskolojisine giriyor..
Hakikaten ne oluyor bu erkeklere? biz kadınlar da mı bir hata var bu değişimde . Çocuklarımızı iyi mi yetiştiremiyoruz yoksa erkeklere fazlamı değer veriyoruz anlamadım ben ? Anlayan varsa beri gelsin...
Bu arada ben evli değilim ve şimdilk böyle bir derdim yok. Ama korkmuyorum dersem yalan olur...
eskiden geçim derdi diye bişi vardı,belki erkekler ondan aldatma fırsatı bulamıyorlardı
ama şimdi ki erkekler gerçekten eşlerıne daha çok yardımcı oluyolar.
eskilere bi sorun bakalım eşıne yardım edıyormuydun diye hiç sanmam.
ne çekmiş se eski kadınlar çekmiş.
Eskiden de erkekler aldatıyormuş ama kadınlar çok sosyal olmadıklarından ya haberleri olmuyormuş yada kocasına boyun eğiyormuş. Şimdi kadınların ekonomik özgürlüğü var artık kolay kolay boyun eğmiyoruz kendimizi ezdirmiyoruz. Önceden erkekler yardım etmiyordu çünkü kadınlar çalışmıyordu kocası gelene kadar işini gücünü yapıp yemeğini hazırlayıp bekliyordu. Şimdi kadınların çoğu çalıştığı halde erkekler binbir nazla zoraki yardım ediyorlar çevremden çok duydum karısına bunu ben yapacaksam seni niye aldım diyen zihniyetsizleri. Tabiki eski kadınlar çok çekti ama mecburiyetten çektiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?