Ne söylemeli

Biliyorum bir cogunuz bana kızacaksınız ama sizin yerinizde olsam esinle böyle bir sürtüşme yaşayıp iyice onlara bağlanmasını engellemek icin ben olsam verirdim.
Vermemekte, bu kadar kizmakta cok cok haklısınız. Zaten maddi sıkıntı içindesiniz ama para yine kazanılır. Kocanız dolduruşa gelen bir koca ise vermeyince daha cok onların tarafına çekilecek.
Eğer bu durum yüzünden boşanmayı düşünmüyorsanız verin ama kesin dille bunun son olduğunu söyleyin.

canım son olacağını bilsem daha 1 kardeşi daha var o evlenirken yine bu olyı yaşıcam biliyorum:((

Bunun üzerine ben olsam hakkımı helal etmiyorum, bu altınlar da onlara yaramaz derdim ama kocan takmış kafayı illa bozduracak. Sizin durumunuz iyi olsa neyse de, sizinki de kötüymüş. Altınlarla kendi borcumuzu kapatalım demiyo da kardeşime bilezik yapcam diyor. Böylesine aç kabadayı, gömleksiz kibarağa derler.

borç kapatmak gibi bir derdi yok canım zaten :(( onlar için bana vuran insandan herşey beklenir ama :(((

daha uygun bir şey dese bende birazını bozdur diyecektim ama 3 bin liradan bahsediyor altının gramı bu günlerde 90 lira civarı yaklaşık 30-32 gram bilezik yapar bu, gerçekten çok fazla ve gereksiz

canım bunun gerisi gelecek 1 defa bozdurdum :(( çok pişman oldum tekrar aklına uyup altınlardan olmak istemiyorum zaten çok bişey değil bozdursam yerine kesinlikle koyamam :(((

canım son olacağını bilsem daha 1 kardeşi daha var o evlenirken yine bu olyı yaşıcam biliyorum:((

1 kardeşi daha var, bunların çocukları olcak, onların sünneti olcak vs.
kendine yakışanı da ne kadar saçma bi laf ya, tamamen kompleks sahibi bi insanın konuşmaları bence bunlar, benim abimin o kadar borcu olsa, yemin ediyorum abi sen takma durumun yok derim, kalkıpta onun bana aldığı şanına yakışan 3 bin liralık bileziği takamam yani vicdanım el vermez

arkadaşım burada hiç kimseye kocandan gizli para biriktir demedim ama bence sen yapmalısın bu adamın para mevzusunda, aile mevzusunda bu kadar gözü dönebiliyorsa sen kendi arkanı kolla derim ben, her ay hiç değilse bir çeyrek al at arkana

1 kardeşi daha var, bunların çocukları olcak, onların sünneti olcak vs.
kendine yakışanı da ne kadar saçma bi laf ya, tamamen kompleks sahibi bi insanın konuşmaları bence bunlar, benim abimin o kadar borcu olsa, yemin ediyorum abi sen takma durumun yok derim, kalkıpta onun bana aldığı şanına yakışan 3 bin liralık bileziği takamam yani vicdanım el vermez

onlarda vicdan yok canım :(( biz borç istiyoruz annesi kalkıp yeni evlenmişiz bizden para istiyor bir kavgada buyüzden etmiştik :((

arkadaşım burada hiç kimseye kocandan gizli para biriktir demedim ama bence sen yapmalısın bu adamın para mevzusunda, aile mevzusunda bu kadar gözü dönebiliyorsa sen kendi arkanı kolla derim ben, her ay hiç değilse bir çeyrek al at arkana

t.ederim canım umarım yapabilirim

bende çok sinir oldum şimdi ya ne demek 3 bin tl lik bilezik. alırsın normal bilezik takarsın sanki fabrikatörde 3 bin lik bilezik takacak. bencede doldurmuşlar ama kavgayla olmuyo maalesef bu işler stratejik davranmak lazım. hani durumlar belli kredi ödüyorsunuz üstüne bu biraz zorlayacak aklıma şuan akşam yemeğinde sadece makarna gibi şyler yapıp kredi alınca dahada zorlanıcaz sen bizi düşünmüyon madem bari boğazımızdan kısalım derdim heralde.

ben kaynanam tatilden gelmeden kocamı bigüzel doldurdum bayramlaşmaya öyle gönderdim. sonuç 2 saat kaldı hemen geldi :)) şuanki taktiğim para istemeleri önlemek için onlar ağlamaya başlamadan ben yaptıklarını hatırlatıp sonra gelecekle ilgili planlarımızı hatırlatıyorum onlar söylemeden param yok diyor. kaynım benim ordan taşındığımda düştüğüm duruma düşmüş büyükananede kalıyormuş pek sevinmedim o günler aklıma geldi eşime istersen kardeşine harçlık ver evli adam ihtiyaçları vardır dedim mutlu oldu bayrama 1-0 önde başladım. böyle ufak şeyleri yapınca annesi ne kadar doldursada ben haklı oluyorum. seninde yapabileceğin böyle ufak şeyler varmı bilmiyorum tabi senin eşin benim eşimde değil

umarım tüm olaylar senin lehine sonuçlanır

bence gayet sakinve mantıklı bi şekilde eşine durumu tekrar tekrar anlat , onlar bizim geleceğimiz de , sonra kazanamayız cocuklarımızın hakkı filan de . eğer hala at gözlüğünü çıkarmadan direniyorsa vermek için gitsin kredi çeksin , nasılsa kendi ödeyecek sıkınıtya girince pişman olur belki diğer kardesne aynı şeyi yapmamaya karar verir. ne demişler bir musibet bin nasihatttan iyidiir.

ayy ne kadar sinir oldum sabah sabah.....
eşiniz beyefendi sizin hatta doğacak çocuğunuzun rızkını bu şekilde nasıl verebiliyor acaba..
sakın böyle bişey yapmayın sakın çok pişman olursun sonra..
herkes bütçesine göre bişey alır ve hiç almayanda var,kaynım bana hiç takmadı bile aman boşver asar suratını sonra düzelir. :32:

Bilmem ben hiç 3000 TL lik bilezik takmadığım için eşim de kız kardeşine takı olarak takmaktan bahsedemez..

Abi netice de elbette bilezik takmalı da 3000 gibi yüksek bir limit neden belirleniyor anlamış değilim , hele de kredi borcu öderken..

biraz kızgınım eşime sizin fikrinizide almak istedim canlarım uzun zamandır yoktum ama öfkemin geçmesi için birilerine anlatmam gerekli yoksa çatlıcam eşimle severek evlendim 8 yıllık birliktelikten sonra evliliğimin ilk yıllarında görümce ve kayınvalide hayatımı zehir edene kadar herşey yolunda görünüyordu neyse onları anlatıp tekrar anlatıp can sıkmayım :(( görümcem evleniyor ve bizim düğün borcumuz var daha evleneli 1 yıldı ve biz yüklü bir kredi çektiğimiz için borç ödüyoruz elimize krediden geriye fazla para kalmadığı için birikimde yapamadık haliyle neyse eşim kızkardeşine düğün hediyesi 3binliralık bilezik alacakmış ama bunu nasıl yapacağını duyunca kan beynime fışkırdı :((( ya 2. kredi çekecem yada senin altınlarını bozduracam dedi :((( ve ipler koptu düngece ben izin vermeyeceğimi söyleyince seni seçip evlendiğim için pişmanım dedi halbu ki hep ben seninle büyüdüm derdi :((( bu nasıl iştir ben ne yapacam şimdi yada ne yapmalıyım ban akıl verecek var mı :(((

sakın kendi altınını verme, eğer eşin bunun için surat yapıp seni huzursuz ederse çıkar ver altınını ve eşine de ki; bu benim mehirim, helal etmiyorum, al de. kredi çekerse de zerre kuruş yardım yapma. benim kaynım ve görümcelerim o zenginlikte 8 ayar bakır bilezik taktılar bize ve o zaman altın şimdikinin 1/3 iydi, yani çakma burma alsalardı altın görünümlü aynı fiyata gelirdi o derece. bu erkekler çok s...lk yaaaaaaaa

Merak ettim görümcenin evleneceği kişi varlıklı insanlar mı ? Neden bu kadar gösterişli bir şey almak istesin ?
Üç milyarlık bilezik alacağım diyerekten paranın bir kısmını yardım amaçlı ailesine verecek olmasın ?

bu erkekler ne içiyor da kafaları bu kadar güzel olabiliyor :((
neden anne, bab yada kardeşlerinin yanında biz "el kızı" oluyoruz bir çırpıda. kestirmek zor....

eşiniz ne yapmaya çalışıyor..borcunuz olmaz maddi durumunuz iyi olur eyvallah ama şu durumda birde kredi çekmek yada sizin altınlarınızı bozdurup kızkardeşine takması fikri ne kadar yanlış saçma bir şey...ayrıca 3bin tl ye ne gerek var..kesinlikle altınlarınızı vermek istemediğinizi belirtin surat yaparsa da yapsın..o sizin hakkınız..kimse bozduramaz..krediyide kendi ödeyecekse çeksin.

Back
X