Ne söylemeli

valla altınlar senin, ister verirsin, ister vermezsin... kimse de senden bunun hesabını soramaz... haa çok mu zor durumda da kaldınız eşiniz istedi de vermedin mi, o zaman anlaşmazlık yaşanabilir.. ama tutup da görümceme takılsın die ben kendi bileziklerimi vermezdim...sakla, bankaya yatır bişeyler yap yani... eşinde madem ele güne karşı 3000 liralık bilezik takacakmış, buyursun taksın kendi imkanlarıyla...

bende çok sinir oldum şimdi ya ne demek 3 bin tl lik bilezik. alırsın normal bilezik takarsın sanki fabrikatörde 3 bin lik bilezik takacak. bencede doldurmuşlar ama kavgayla olmuyo maalesef bu işler stratejik davranmak lazım. hani durumlar belli kredi ödüyorsunuz üstüne bu biraz zorlayacak aklıma şuan akşam yemeğinde sadece makarna gibi şyler yapıp kredi alınca dahada zorlanıcaz sen bizi düşünmüyon madem bari boğazımızdan kısalım derdim heralde.

ben kaynanam tatilden gelmeden kocamı bigüzel doldurdum bayramlaşmaya öyle gönderdim. sonuç 2 saat kaldı hemen geldi :)) şuanki taktiğim para istemeleri önlemek için onlar ağlamaya başlamadan ben yaptıklarını hatırlatıp sonra gelecekle ilgili planlarımızı hatırlatıyorum onlar söylemeden param yok diyor. kaynım benim ordan taşındığımda düştüğüm duruma düşmüş büyükananede kalıyormuş pek sevinmedim o günler aklıma geldi eşime istersen kardeşine harçlık ver evli adam ihtiyaçları vardır dedim mutlu oldu bayrama 1-0 önde başladım. böyle ufak şeyleri yapınca annesi ne kadar doldursada ben haklı oluyorum. seninde yapabileceğin böyle ufak şeyler varmı bilmiyorum tabi senin eşin benim eşimde değil

umarım tüm olaylar senin lehine sonuçlanır

eşim canım ne zaman ne yapacağı belli olmayan biri bazen benim yanımda gibi davranıyor bir arkamı dönüyorum onları koruyor onlar iyi oluyor anlamış değilim henüz çözemedim :((( tek söylediği sen iyi davran iyi davranayım tamam ama bana kötülük yapan insana neden iyi davranayım şuan için altınların peşinde :((( ufak bişeyle kurtarırsam ne ala bana :((

bence gayet sakinve mantıklı bi şekilde eşine durumu tekrar tekrar anlat , onlar bizim geleceğimiz de , sonra kazanamayız cocuklarımızın hakkı filan de . eğer hala at gözlüğünü çıkarmadan direniyorsa vermek için gitsin kredi çeksin , nasılsa kendi ödeyecek sıkınıtya girince pişman olur belki diğer kardesne aynı şeyi yapmamaya karar verir. ne demişler bir musibet bin nasihatttan iyidiir.

canım o krediyi çeker banada eziyet eder devamlı söyleyip başımı ağrıtıyor beni suçlu çıkarıyor hatta paraya sıkışmıştık altınlarımdn bikaçı bozdurmuştm sanırım yine aynısı olacak :(( pişman olur mu bilmem ama beni kesin pişman eder :((

bu erkekleri anlamak ne zor ya, aileleri için kendi, eşlerini, çocuklarını, yuvalarını ne kolay harcayabiliyolar. Sen kardeşin için karının hakkı olan şeyi elinden zorla alacaksan hiç evlenme, bütün paranı pulunu harca kardeşin için, böylece kimseyi de madur etmezsin. Altınları alacak gibi görünüyor, cnm versen bile, at bi kenara yavaş yavaş üç beş kuruş, kocana da bahsetme, kocan zordaysada acıma, o size acıyormu, başka türlü herşeyini alır yedirir ailesine. Merak etme kocanın yaptıklarından sonra helal sana o para. Çocuğunun rızkı için biriktir, yarın öbür gün çocuğunun rızkını yedirir kocan:47:

canim kiz kardesine iyi birsey takmak istemesi normal, ama senin altinlarini kullanmak istemesi garip. biraz daha mutevazi birsey alabilir bana kalirsa. birde herkesin durumu belli su durumda..zaten kiz kardes bu istesende kolay kolay uzak duramazsiniz..evine giderken birsey almak gerek dugunde taki gerek..yani herseyde birseyler alip goturulur. once tatli dille anlat durumum, anlamak istemezse o zaman sert bir dille anlat :34:

güzelim sen eşin surat azmasın yada aramız bozulmasın diye , bilezik alması için altınlarını verirsen çok büyük taviz vermiş olursun..şimdi bunu yaparsan yıllar içinde benzer davranışları senden hep beklicek...sonuna kadar ayak diret..o surat yapıyorsa sende yap..o okonuşmuyorsa sende konuşma..dinsizin hakkından imansız gelir..sırf bu yüzden boşayacak değil ya...bırak kendi kendine kudursun dursun...çok istiyorsa gitsin kredi çeksin...borca girsin..ama sakın altınlarını verme...

karısının altınını bozdurup kardeşine bilezik almak var
kredi çekip borçlanıp bilezik almak var..

ilk söylediğim kulağa hiçte hoş gelmiyor..

canim esin icin zaten bir kere altinlarinin bir kismini bozdurmussun
belliki adam pisman olmamis yine yapmani istiyor
sonundada olan sana oluyor
bu yüzden aranizda tatsizlik cikmasini istemem
ama o altinlar kötü gün icin... görümcenin dügünü kötü gününüzmü oluyorki bozdurasiniz?
kesinlikle verme hatta bankaya falan yatir ben öyle yaptim, benimde esim araba almak icin isteyip duruyordu, bende bütün altinlarimi bankaya yatirdim. bana deseki bi daire fln alalim hic düsünmem bozdururum, ama arabayi illaki almamiz gerekmiyordu yani
gerekirse kredi ceksin, bu durumda yine olan size olacak, cünkü borcu yine birlikte ödiyeceksiniz. ama altini bozdurmaktan iyidir. altinin degeri her gecen gün artiyor
ins. bu durumu fazla tatsizlik cikmadan halledersin
Allah yardimcin olsun

bi altin topiki vardi orda ben kadinin hakkini savunup altinlar kotu gun icin bir nevi kadinin guvencesi demistim. bana bi cok kisi karsi cikip..iki altin benim guvencem olacaksa olmasind iyenler cikmisti..bakiyorumda aslinda bir cok kisi benim giib dusunuyormus :9:

herneysede erkek milleti pisman olmaz, aldikca alasi gelir..hic doymazlar sende verdikce iyisindir..bi kere vermek istemedigin zaman en kotusu olursun. demedi deme :50:

bu erkekler ne içiyor da kafaları bu kadar güzel olabiliyor :((
neden anne, bab yada kardeşlerinin yanında biz "el kızı" oluyoruz bir çırpıda. kestirmek zor....

hayır bi de ağlıyorlar ki düğünden önce annnem aramadı abim bi ihtiyacın var mı demedi diye, gelinliğe varana kadar ortak alıyoruz eşimle, atıyor tutuyor önce, şikayetler. sonra herşey allak pullak. 2 sene neler çektim ya bi ben bi allah bilir... şimdi yavaş yavaş düzelmeye başladı ama hala abisinin eşi hakkında dahi eleştirel(normal bir şekilde, ki eltimi çok severim eşim de bilir) konuşsam ağzı gözü eğilir ki anneyi vs düşünün artık...

kesinlikle verme cnm eşin bana pek masum gelmedi haketmiyo aileside kendide assın dursun suratınıda hiç tınlama takma o kadar borcun içinde parası varsa kendi gitsin alsın bilezigini senin altınına güveniyo :52:

Nasıl olsa el kızı çalışır öder,ama aç ama tok yaşar yeterki erkek tarafı üzülmesin şanları yürüsün 3 bin liralık bilezikle

ilginç ya ben bu erkekleri anlamıyorum aynı şeyi sen ona desen çıkan yaygaraya bak ama söyleyen erkek yapılmasını vr bu konuda anlayış bekliyor sinir oluyorum erkeklerin bu kendi taraflarını ayırmalarına:47:

Herşeye rağmen yinede o bilezigi alsın ortalıgı bırbırıne katarım ve ayagımın altına alır ezerım.lafa bak senın altınını alıcak

sakın altınarını verme kendı kardesı evlenıyomus bak ılerde esı ondan aynı seyı ıstese ne dusunurdu acaba.ne yaparsan yap bunlara yaranamazsın zaten ısterse evı yaksın sakın sakın altınlarına dokundurtma.

Tavrınızın sonuna kadar arkasında durun, bu ne saçmalıktır.
Bu erkeklerin borç içinde yüzerken, akrabalarıma canımı vereceğim mantığından
nefret ediyorum. Bizim de ilk evlendiğimiz de çok borcumuz vardı, herşeyimizi borçla almıştık,
buna rağmen eşim sülalesinden yok ona yardım edecekmiş, yok buna yardım edecekmiş, hem de yardım edeceği kişilerin
durumları bizden çok daha iyiydi. Ben asla izin vermedim, ilk zamanlar tartıştık bunla ilgili ama sonra eşim değişti ve anladı şükür.
Şimdi yapmaz öyle şeyler. Siz de izin vermeyin.

t.ederim öncelikle tek tek okudum cevaplarınızı umarım benim eşimde anlar yanlışını işin en komik tarafıda ne biliyor musunuz eğer görümceme destek olmazsam benim kötü biri olup cehenneme gideceğimi ima etti :) görümcem bana hakaret ederken cehenneme gitmiyor ama ben altın takmadığım için cehenneme gidecekmişim :((( düğününe gitmediğim insanın koluna 3binliralık bilezik takacakmışım :((

t.ederim öncelikle tek tek okudum cevaplarınızı umarım benim eşimde anlar yanlışını işin en komik tarafıda ne biliyor musunuz eğer görümceme destek olmazsam benim kötü biri olup cehenneme gideceğimi ima etti :) görümcem bana hakaret ederken cehenneme gitmiyor ama ben altın takmadığım için cehenneme gidecekmişim :((( düğününe gitmediğim insanın koluna 3binliralık bilezik takacakmışım :((

kimin cehenneme gidip gitmeyeceğini allah bilir..kayınvalidenlerde sana takmadı heralde dimi...vayy hallerine..desene cehennemin dibini boyladılar. :))
işlerine geldiği gibi konuşmayıda çok iyi biliyorlar..vicdan yapacak güya...

Son düzenleme:

hahahah esin tam cakma hocalardan desene :32:

3000 liralik altin takmadin diye cehenneme gideceksin bayag adaletsizmis Rabbimiz, neyseki Rab olan onlar degil yoksa nice olurdu halimiz :19:

dini kendilerine gore uydurmayida nasil biliyorlar. asil simdi senin altinini alirsa esin, cehennemin 7. katina gidecegi kesin. ortada karisida olsa kul hakki var...ve Rabbimiz bize derki; her neyle gelirseniz gelin, ama kul hakkiyla gelmeyin :20: bunuda esine kapak olsun diye soyle :34:

hepsi bir tarafa da görümcenin mantalitesi resmen komik. gülsem mi ağlasam mı bilemedim resmen. cahillik ya hepsi bundan kaynaklanıyor işte... yumuşak yumuşak yavaş yavaş eşinle halletmen lazım bu konuyu. tartışmak bence olayı daha da kasar ve inada bindirir... gün be gün azar azar girmelisin kafasına..tartışma saman alevine çevirmesin olayı..

safmısın bacım sen töbe töbee çok sinir oldum bak ben naptım anlatim ilk eşimde senin eşin gibi hep ailemciydi ben abime bilezik taktım ben çalışıyodum o hiç oralı olmadı kendi maaşımdan aldım taktım kendi bacısı evlendi aynısını bana teklif etti kolumdaki bilezigi istedi noldu aldı boyunun ölçüsünü bende bozdurdum hesap açtım yatırdım hiç biişi yapamadı:27:

Back
X