Ne söylemeli

sana bılaştığıma pişmanım dedi yemeklerime bir ton laf etti sonrasında arkasını dönüp gidip yattı uyudu :) ben kalakaldım sinirden gülmeye başladım Allahım resmen çocuk avutuyorum :(( dedim böyle koca mı olur hayat arkadaşımı olur :((( düğüne az kaldı atlatsam hayırlısıyla çok mutlu olacam inşllh cevaplarınız için t.ederim beni anlayan tek siz oldunuz sağolun varolun canlar :)

canım duruma çarede bulunmuyor maalesef düğün bitse başka bişi çıkartırlar eminim durumun çok zor allah yardımcın olsun inş. herşey istediğin gibi olur

Hiç öyle şey olur mu bir düğünde bilezik takacak diye borca girer mi insan ya da eşinin güvencesini satar mı herkes bütöesine göre takı takar yanii illa nedne 3 bin lira. Bence de birileri doldurmuş bence bu kadarlık takman gerekir gibi. Kesinlikle izin verme eşinle konuş makul fiyatta ama hoş birşey alabileceğinizi söyle. Ne demek gider bozdurursa bir de sizden habersiz mi yapacak yok artık siz güzellikle konuşun ikna etmeye çalışın.

sızın gorumce abı bır bılezık begendım ama bıraz pahalı 3bınlıra demıs olmasın?
bence kendı altınlarınızı vermeyın,hem kendılerı bısey takmamıs,hemde gorumceye 3bınlık bılezık takılacak,ınsanda bıraz utanma olur:19:

benimde görümcem evlendi yakınlarda benim düğünde kaynanamın takcağı bileziklerdenden taktı.eşimde düğünde annesinden bilezik aldı taktı.herkes benim düğüne gitmiyceğimi sanıyordu.elbise aldım akrabamdan pırlanta trabzon bileziği ne varsa buldum taktm gittim .kocamı yalnız bırakmadım bide konuşmadığım görümceye onun benim düğünümde attığı göbekleri karşısına geçip iade ettim.sende aynını yap morarsınlar bi güzel .

arramızda bir soğukluktur devam ediyor bilezik mevzusu kapandı gibi daha doğrusu hiç o konuyu açmıyorum tek söylediğim şu olda beni hiç ilgilendirmiyor :) gerçekten ilgilendirmiyor düğüne gitmeye kalksam misafir falan demez beni mutfakta hizmetçi gibi kullanırlar :) kendimi hiç tehlikeye atmayayım diyorum ama işin kötü tarafı ailem durmadan baskı yapıyor düğüne eşin gelemiyorsa sen gelmeye çalış diyorlar neyse bunuda geçtim annem görümcen evleniyor kaynanan iyice size saracak demesi :((( allahım ya hangi derde yansam gerçekten bana sarar mı acaba :(( zaten sardığı yetti kızı gidince iyiden iyiye bana sarmasından korkar oldum önceden kızıyla dedikodu yaparak zaman geçiriyordu şimdi ne yapar bilmiyorum :(( altınlarımdan ayrı korkar oldum dokunursa zehir zıkkım olsun dedim haktan hukuktan haberi olmayan eşime :((

Valla arkadaşım benden bir tavsiye kanlı bıçaklı da olsan git gözük gel .Bir gün sabret .
Mutfakta mı durursun ,ayaktamı durursun , o gün idare et.Düğüne gitmemek demek işin aslı eşin ona cinli bakma.
Ona kendini kılıbık gibi hissettiriyorlardır.Bu senin aleyhin de bir durum ,adam öyle gözükmemek için sana yükleniyor işte.

Son düzenleme:
Valla arkadaşım benden bir tavsiye kanlı bıçaklı da olsan git gözük gel .Bir gün sabret .
Mutfakta mı durursun ,ayaktamı durursun , o gün idare et.Düğüne gitmemek demek işin aslı eşin ona cinli bakma.
Ona kendini kılıbık gibi hissettiriyorlardır.Bu senin aleyhin de bir durum ,adam öyle gözükmemek için sana yükleniyor işte.

haklısın akidem aslında sanırım düğüne gidemiyorum diye triplerde :( ama ben gitmek istemiyorum inan öyle yüzsüz insanlar ki beni orda delirtirler ben yeni yeni onların psikolojisini atlatırken gidersem onlarla geçirdiğim o kötü anları nasıl atlatırım bilmem :(( yapılanları unutmam değil ama sineye çekmem 1 yılımı aldı çok bilirim onların yaptıklarını söylediklerini düşünmekten sabah kan çanağı gözlerle işe gittiğimi iş arkadaşlarımın eşinle mi kavga ettin gibi sözleriyle karşılaştığımı :(( kısacası gidersem bu sefer kesin kaynanamı öldürürüm o derece yani kızına takacağı altını onu mıncıklamalarını zeki kızım diye sevişini bana laf sokmalarını artık yaşamak istemiyorum ( buarada kaynanam ben nişanlıyken kızını yani görümcemi yanımda zeki kızıııııııııııııım diye severdi halbuki 4 yıl dersaneye gittiği halde üniversiteyi kazanamayan biriydi ben ise üniversite mezunuyken :) benim kızım çok zeki derdi aklıma gelince halen gülüyorum ) kısacası bunları yaşamak istemiyorum şunu dahi diyebilirim eşim isterse sinirden öfkeden ölsün asla gidip onların ekmeğine yağ sürmem :'(

haklısın akidem aslında sanırım düğüne gidemiyorum diye triplerde :( ama ben gitmek istemiyorum inan öyle yüzsüz insanlar ki beni orda delirtirler ben yeni yeni onların psikolojisini atlatırken gidersem onlarla geçirdiğim o kötü anları nasıl atlatırım bilmem :(( yapılanları unutmam değil ama sineye çekmem 1 yılımı aldı çok bilirim onların yaptıklarını söylediklerini düşünmekten sabah kan çanağı gözlerle işe gittiğimi iş arkadaşlarımın eşinle mi kavga ettin gibi sözleriyle karşılaştığımı :(( kısacası gidersem bu sefer kesin kaynanamı öldürürüm o derece yani kızına takacağı altını onu mıncıklamalarını zeki kızım diye sevişini bana laf sokmalarını artık yaşamak istemiyorum ( buarada kaynanam ben nişanlıyken kızını yani görümcemi yanımda zeki kızıııııııııııııım diye severdi halbuki 4 yıl dersaneye gittiği halde üniversiteyi kazanamayan biriydi ben ise üniversite mezunuyken :) benim kızım çok zeki derdi aklıma gelince halen gülüyorum ) kısacası bunları yaşamak istemiyorum şunu dahi diyebilirim eşim isterse sinirden öfkeden ölsün asla gidip onların ekmeğine yağ sürmem :'(

Canım haklıyken haksız duruma düşme ,bu düğündü dernekti olayları bir kere yaşandığı için çok önemli.
Bak arkadaşım çok bilmiş bilmiş konuşuyorum belki ama ciddiye alırsan sen ilerde rahat edersin ,konuşmaya hakkın olur.
Sen gitmediğin de falancanın eşi gelmedi olur , esra gelmedi demezler.Bak bak kocası karısına söz dinletemiyor derler.
Eşini böyle anmalarını ister misin ?Zaten eşinin karın ağrısı bu,o yüzden bu açığı kapatmak için pahalı bir bilezik almak istiyor.
Kimin ne düşündüğü önemli değil benim için dersin belki ama sen başka dedikoduların alt yapısını hazırlıyorsun .Ele güne koz verme ,git hatta kayınvalidenle de güzel geçin ,az yapmacık ol.
Annecim annecim de.Ne oluyor bu geline ne keyifli diye şaşırsınlar:)))
Kocasıyla arası iyi demek ki keyfi de yerin de misali. :34:

Son düzenleme:
Canım haklıyken haksız duruma düşme ,bu düğündü dernekti olayları bir kere yaşandığı için çok önemli.
Bak arkadaşım çok bilmiş bilmiş konuşuyorum belki ama ciddiye alırsan sen ilerde rahat edersin ,konuşmaya hakkın olur.
Sen gitmediğin de falancanın eşi gelmedi olur , esra gelmedi demezler.Bak bak kocası karısına söz dinletemiyor derler.
Eşini böyle anmalarını ister misin ?
Kimin ne düşündüğü önemli değil benim için dersin belki ama bak sen başka dedikoduların alt yapısını hazırlıyorsun .Ele güne koz verme ,git hatta kayınvalidenle de güzel geçin ,az yapmacık ol.
Annecim annecim de.Ne oluyor bu geline ne keyifli diye şaşırsınlar:)))
Kocasıyla arası iyi demek ki keyfi de yerin de misali. :34:

canım haklısın sonuna kadar ama bende onlar yüzünden çok rezil oldum çok arkamdan konuşuldu birazda onların arkasından konuşulsun :)) ayrıca artık çok geç izin almamız zor iş yerlerinden :) eşime söyledim canım ben gelemem ama sen git dedim :) gitsin ama beni sürüklemesin çünkü ben 1 yılda tükendim artık :((( çok umursardım önceden aman arkamızdan konuşulmasın elalem ne der AMA ŞUNU ANLAMAMIŞIM PEKİ BENİM RUH SAĞLIĞIM GİTTİĞİNDE ELALEM NE SÖYLEYECEK ? KAFAYI YEDİ !!! KAYNANA DELİRTTİ !!! TABİKİ DELİRDİ DİCEKLER KAYNANA DELİRTTİ DEMİCEKLER ruh sağlığımdan dahi şüphe eder oldum elbebek gülbebek büyütülmüşken kadın beni saftirik salak cahil yerine koyuyor kızını tahta çıkarıyor prenses yapıyor ama ben bişey söylediğim zaman sen çalışma evinden otursana diyor işte bu kadın ne anlar nezaketten canım :) arayıp gelemiyorum şekerim kaynanam çalışıyorum borçlarla boğuşuyorum dicem yada onun dediği gibi borcumu öde sen ben düğüne geleyim dicem :D

Sen bilirsin tabi canım ama eşinin şu an neden o bileziği almak istediğini anladım .Tamamen açığı kapatma dürtüsü.
Tabi ki bu seni çok etkiliyorsa gitme ,anlaşılan sıradan bir düğün gibi geçeceğini düşünmüyorsun.
Yani ben anlayamıyorum ya insanları , ben istesem dahi bir kimseye kötülük yapamam .
Bu insanları nerede yetiştiriyorlar.Karşısındakini kırarken içleri nasıl cız etmiyor.
Ben düşünüyorum şimdi gelinim olsa kızım gibi davranmaya ,elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırım .
Kızım olsa onu ayrı tutmamak için özen gösterirdim.Oda bir ana babanın evladı değil mi ?
Bu insanların doğruluk ,ahlak anlayışı ne ? Gece gece aldı beni düşünce şimdi .Allah 'ım bizi doğru insanlarla karşılaştırsın .

Sen bilirsin tabi canım ama eşinin şu an neden o bileziği almak istediğini anladım .Tamamen açığı kapatma dürtüsü.
Tabi ki bu seni çok etkiliyorsa gitme ,anlaşılan sıradan bir düğün gibi geçeceğini düşünmüyorsun.
Yani ben anlayamıyorum ya insanları , ben istesem dahi bir kimseye kötülük yapamam .
Bu insanları nerede yetiştiriyorlar.Karşısındakini kırarken içleri nasıl cız etmiyor.
Ben düşünüyorum şimdi gelinim olsa kızım gibi davranmaya ,elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırım .
Kızım olsa onu ayrı tutmamak için özen gösterirdim.Oda bir ana babanın evladı değil mi ?
Bu insanların doğruluk ,ahlak anlayışı ne ? Gece gece aldı beni düşünce şimdi .Allah 'ım bizi doğru insanlarla karşılaştırsın .

amin canım amin ama ailem söyledi ben dinlemedim sen bunlarla yapamazsın çok gögüsüz insan bunlar dedi ama yok ben yaparım dedim öyle insan değiller dedim şimdiyse kalktılar kendi karakterlerini bana yakıştırıyorlar :( bende düşünüyorum yarın birgün gelip evimede yerleşirse vay benim halime ozaman sanırım tek yapacağım terki diyar eylemek olur :((

Annenizin dediğini dert etmeyin kendinize. Dolduruşlara gelmeyin. Niye sarsın ki k.valideniz size ?
Madem altın konusu kapandı, neden gitmiyorsunuz düğüne ? Eşinizle daha çok açılmayacak mı aranız ?
Hizmetçi gibi kullanılmak değildir bu tür zamanlarda yapılan işler. Böyle zamanlarda herkes elinden geleni yapmalı bence.
Zaten 40 gün 40 gece sürmeyecek ki düğün..

Annenizin dediğini dert etmeyin kendinize. Dolduruşlara gelmeyin. Niye sarsın ki k.valideniz size ?
Madem altın konusu kapandı, neden gitmiyorsunuz düğüne ? Eşinizle daha çok açılmayacak mı aranız ?
Hizmetçi gibi kullanılmak değildir bu tür zamanlarda yapılan işler. Böyle zamanlarda herkes elinden geleni yapmalı bence.
Zaten 40 gün 40 gece sürmeyecek ki düğün..

canım altın konusu kapanmış değil ben açmıyorum daha doğrusu oralı olmuyor hizmetçi meselesine gelirsek benim düğünüme gelip misafir gibi davranan insanlara gidipte hizmet edemem elimden geleni bende yapardım fakat benim için elllerinden geleni yapsalardı ! ben onlardan hiç destek görmedim yabancı gibi davranıldı hem eşime hem bana şimdi ne diye gidip hem altın takacakmışım hem düğünlerinde hizmet edecekmişim tekrar tekrar hakarete uğramak için mi ??? sorarım size bu insan biz borç içindeyken bizden para isteyen insanlar lütfen olaylara tarafsız bakalım onlar taraftan bakınca dedikleriniz doğru ama birde benim tarafımdan bakın lütfen siz size hakaret eden kayınvalidenize destek olurmuydunuz ? acaba

canım altın konusu kapanmış değil ben açmıyorum daha doğrusu oralı olmuyor hizmetçi meselesine gelirsek benim düğünüme gelip misafir gibi davranan insanlara gidipte hizmet edemem elimden geleni bende yapardım fakat benim için elllerinden geleni yapsalardı ! ben onlardan hiç destek görmedim yabancı gibi davranıldı hem eşime hem bana şimdi ne diye gidip hem altın takacakmışım hem düğünlerinde hizmet edecekmişim tekrar tekrar hakarete uğramak için mi ??? sorarım size bu insan biz borç içindeyken bizden para isteyen insanlar lütfen olaylara tarafsız bakalım onlar taraftan bakınca dedikleriniz doğru ama birde benim tarafımdan bakın lütfen siz size hakaret eden kayınvalidenize destek olurmuydunuz ? acaba

sen sonuna kadar haklısın canım eşin hiç demiyor ben evlendim evleneli borç ödüyorum kardeşine borçla bilezik takamam anca ailesi siz karı çalışıyosunuz borcunuz falan yok sizden zengini yok diyordur. (benimki öyleydi ordan yola çıkarak yazıyorum)vala çok sinirleniyorum böyle insanlara benim kaynı evlendi ne eşim ne de ben gittik bi ara eşim bilezik takmak lazım dedi. ogünün şartlarında git milletden borç alda tak bileziği bana aileden zaten1 bilezik geldi onuda borç olarak aldı geri vermedi kardeşin ona saysın umrumda değil dedim. sesini çıkartamadı. şimdi ailesiyle görüşüyor kız kardeşi evlenince napcam bakalım. o gün geldiğinde heralde bizim evde de kıyametler kopacak.

sen sonuna kadar haklısın canım eşin hiç demiyor ben evlendim evleneli borç ödüyorum kardeşine borçla bilezik takamam anca ailesi siz karı çalışıyosunuz borcunuz falan yok sizden zengini yok diyordur. (benimki öyleydi ordan yola çıkarak yazıyorum)vala çok sinirleniyorum böyle insanlara benim kaynı evlendi ne eşim ne de ben gittik bi ara eşim bilezik takmak lazım dedi. ogünün şartlarında git milletden borç alda tak bileziği bana aileden zaten1 bilezik geldi onuda borç olarak aldı geri vermedi kardeşin ona saysın umrumda değil dedim. sesini çıkartamadı. şimdi ailesiyle görüşüyor kız kardeşi evlenince napcam bakalım. o gün geldiğinde heralde bizim evde de kıyametler kopacak.

aynen canım aynen çok zor günler geçirdim ama birgün nasılsın diye sorulmadı bende ne aradım ne sordum onlar benim zor günümde yanımda mı oldu ki ben olayım :(( kaynanam oturup benim maaşımı hesaplayan bir insan artık ne söylemeli bu insanlara bilmem çıldırmamak elde değil canım Allah önce bana sonrada sana sabır versin ne söylenir ki böyle görgüsüzlere bilmem :((

canlar eşimle sorunu tam hallediyorum derken birde annem çıktı başıma inatla tlf. açıp düğüne gel diye tutturdu :( gelemem diyorum laftan anlamıyor anlamadığı gibide bana laf sokmalar kırıcı bir yığın laflar ( buaraada ailemin kaynanamın görümcemin bana yaptıklarından haberi yok psikolojik sorunları olduğu için anlatmadım üzülmemesi için ) ama gelin görün ki o beni inatla üzüyor aklımı oynatacam :(((

canlar eşimle sorunu tam hallediyorum derken birde annem çıktı başıma inatla tlf. açıp düğüne gel diye tutturdu :( gelemem diyorum laftan anlamıyor anlamadığı gibide bana laf sokmalar kırıcı bir yığın laflar ( buaraada ailemin kaynanamın görümcemin bana yaptıklarından haberi yok psikolojik sorunları olduğu için anlatmadım üzülmemesi için ) ama gelin görün ki o beni inatla üzüyor aklımı oynatacam :(((
Bence herşeye rağmen gitmelisin düğüne. Fazla muhatap olmazsın, ortada dolanıyor görünürsün, mutfağa kaçarsın ama gitmemen kötü olur. Ellerine koz vermiş olursun. Eşin de çok mahcup olur, sana fazlasıyla yansıtır bunu.

Okurken ah dedim keşke benim görümcem evlenirken 3000 liralık bileziğe razı olup sussalar, neler neler bekleyecekler bizden şimdiden tahmin edebiliyorum. Dere görmeden paça sıvanmaz ama görünen köy de kılavuz istemezmiş.Kabus gibi geliyor o yüzden

Allah sana sabır, kocana akıl fikir, etrafına izan, vicdan versin inşallah.
Okudukça şiştim, yaşadıklarım aklıma geldi.
Eşim ailenin bankamatiği ve yolundukça tüylenen kazıdır.
Ben müdahale ettikçe nefret edilen kişi oldum.
12 sene mücadeleden sonra eşim ne mal olduklarını anlayabildi.
Bu arada 8 yaşında oğlum var.
Evladımın hakkını asla yedirmem.
Eşim anladı ama bu 12 seneme , yıpranan sinirlerime ve hala aklıma geldikçe içimde kabaran bir öfke bıraktı..
Onları asla affetmeyeceğim.
Dik dur diren arkadaşım başka yolu yok

senin bileziğini satıp kardeşine 3 binlik bilezik alacak mantıksızlığa bakarmısın:45: ayranı yok içmeye mumla gider .......:9:

Back
X