• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne tahammülsüz ne saygısız insanlar var ya!

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.155
298
Kızlar merhaba.
Bugün hastaneye gittim. Neyse doktor 3 tahlil istedi. Ben de indim aşağıya tahlillerin kayıtlarını yaptırmaya.
Bir baktım bir sürü sıra var. Neyse dedim, girdim bekliyorum. Bana bir kişi kala arkamdaki kadın bağırmaya başladı.
"Nereye geciyorsun sen sıra bende!" diye. Ama bir bağırış ki sanki etini yoluyorlar.
Ve la havle dedim, sırasını falan almadigimi güzelce izah ettim. Ama kadın hala bağırıyor.
Dedim ki neyse uğraşmaya gerek yok, siz geçin önden hadi. Ama buna rağmen susmadi kadın ya!7
Ondan bir kadın da kızım sen sus o yasli saygı göster dedi bana. Dedim ki ben saygısızlık etmiyorum.
Zaten kadın da çok yasli değildi, hem ben bagirmadan sizli bizli konuşurken o tam tersiydi.
Yine de mi susmam gerekirdi? Bence hayır.
Ayrıca bu insanlardaki cesaret nereden geliyor? Tanımadıkları insanlara bağırmak Çemkirmek ne alaka? Esas saygısızlık bu bence. Hadi ben de kavga çıkaracak biri olsaydım, yolsaydim saçını basini? Yapacaktı o zaman?
Hasta psikolojisi diyeceksiniz ama ben de hastayım, ben de bekliyorum sinirim bozuk. Ama bir kişilik sıra için millete bagirmiyorum.
Zaten hiçbir yerde yapmam, önüme geçtiyse ses tonumu yukseltmeden uyaririm. Bağırınca noluyor ki?
Azıcık ya azıcık su toplumda yaşamayı öğrensek ne olur? Ne kaybederiz?

Şiddetsiz hiçbir şey cozemeyecek mıyız?

Son düzenleme:
Durduk yere mi bağırdı sıra kapma diye..
Hani farketmeden kadının sırasına geçmiş olmayasın? o_O

İnsanların yaşı geçtikçe tahammül sınırları çok düşüyor.
Hastane ortamı da iyice geriyor tabi ki.
Ama yaşlı teyzeler amcalar takmışlar bir saygıya ki gerçekten de en büyük saygısızlığı hep kendileri yapıyor.

sakin ol sorunlu, sende sorun yok :)
zaten yasca daha buyuk olanlara herseyin reva gorulmesi oyle sacma ki bizim milletimizde.
buyuklerin kucukleri idare edip hos gormesi lazimken, kucukler buyukleri idare ediyor. hergun ama heergun boyle.

bende, tingir tingir topuklularla gezen, pur makyajli teyzelere otobuste yer verilmeyince cok fena kinanmalara acayip uyuz oluyorum :)

Hastanede herkes gergin oluyor kimin ne derdi var bilemiyorsun ama işi acilse rica eder siz de verirsiniz yerinizi 5 dk fazla beklersiniz ne olacak ki.
Ama böyle saygısız insanlara ben olsam yerimi vermezdim hanfendi bende sırada bekledim bir tek sizin sesiniz çıkıyor haksızlık yapmıyorum rahat olun derdim sıramı da vermezdim.
Herkes nasıl davranması gerekiğini bilecek yani.
Böyle sesini yükseltenlerin dediği olursa giderek devam eder bu durum.

Kızlar merhaba.
Bugün hastaneye gittim. Neyse doktor 3 tahlil istedi. Ben de indim aşağıya tahlillerin kayıtlarını yaptırmaya.
Bir baktım bir sürü sıra var. Neyse dedim, girdim bekliyorum. Bana bir kişi kala arkamdaki kadın bağırmaya başladı.
"Nereye geciyorsun sen sıra bende!" diye. Ama bir bağırış ki sanki etini yoluyorlar.
Ve la havle dedim, sırasını falan almadigimi güzelce izah ettim. Ama kadın hala bağırıyor.
Dedim ki neyse uğraşmaya gerek yok, siz geçin önden hadi. Ama buna rağmen susmadi kadın ya!7
Ondan bir kadın da kızım sen sus o yasli saygı göster dedi bana. Dedim ki ben saygısızlık etmiyorum.
Zaten kadın da çok yasli değildi, hem ben bagirmadan sizli bizli konuşurken o tam tersiydi.
Ayrıca bu insanlardaki cesaret nereden geliyor? Tanımadıkları insanlara bağırmak Çemkirmek ne alaka? Esas saygısızlık bu bence. Hadi ben de kavga çıkaracak biri olsaydım, yoldaşım saçını basini? Yapacaktı o zaman?
Hasta psikolojisi diyeceksiniz ama ben de hastayım, ben de bekliyorum sinirim bozuk. Ama bir kişilik sıra için millete bagirmiyorum.
Zaten hiçbir yerde yapmam, önüme geçtiyse ses tonumu yukseltmeden uyaririm. Bağırınca noluyor ki?

Artık öyle tuhaf bir dönemdeyiz ki insanlar hırçınlık ve kabalıklarıyla sözüm ona ''hakkını savunduğunu''
düşünmeye başladılar.
Oysa belki yer istese yer bile verilir ama ama pekçoğumuz artık kibarlığın kimseye sökmediğini (!) düşünmeye başladık.

Yine de ben bazen şunu düşünüyorum: Belki dünya tatlısı bir insan normalde ama o gün çok çok kötü bir gün geçirmişti ve bana patladı.
Hüsnü zan etmek bir nebze rahatlatıyor beni.
Siz de deneyebilirsiniz.

Toplum böyle bir toplum oldu ne yazık ki
Tahammülsüz kavgacı
Ama siz sırada beklerken neden yerimi kapma dedi onu anlamadım.

[QUOgüzelim ama, post: 42405827, member: 179300"]Durduk yere mi bağırdı sıra kapma diye..
[/QUOTE]
Yok guzelim
Yok gülüm, 20 kişilik sıra bekledim bildiğin, en öne gelince mi aklına geldi?
Velev ki öyle oldu diyelim, bağırmanın alemi ne?

sakin ol sorunlu, sende sorun yok :)
zaten yasca daha buyuk olanlara herseyin reva gorulmesi oyle sacma ki bizim milletimizde.
buyuklerin kucukleri idare edip hos gormesi lazimken, kucukler buyukleri idare ediyor. hergun ama heergun boyle.

bende, tingir tingir topuklularla gezen, pur makyajli teyzelere otobuste yer verilmeyince cok fena kinanmalara acayip uyuz oluyorum :)
Her yerde böyle, otobüsler, tramvaylar, metrolar her yerde ezici bir üstünlükleri var. Nereden geliyor bu ya?
Hayır ben de çocuk değilim, kocaman kadınım yani. ne cürretse...

devlet hastanelerinde böyle maalesef gitsen bir türlü gitmesen bir türlü ben olsam bende bağırıp çağırırım

Bu arada konu açılmışken ben de hastanelerdeki tıbbi sekreterlerin hatta güvenliklerin bile doktorlardan daha egolu olmasına katlanamıyorum.
Saat daha 8.30 hani öğleden sonra olsa yoruldu, usandı diyeyim ama daha yeni oturmuşsun masana be.
İnsanları üşenmeden azarlıyorlar.
Ben de öyle sesi yüksek çıkabilecek biri değilim.
Pasiflikten değil, kendime yakıştıramıyorum.
Terbiyesizlikten başka bir şey değil maalesef.

Hastanede herkes gergin oluyor kimin ne derdi var bilemiyorsun ama işi acilse rica eder siz de verirsiniz yerinizi 5 dk fazla beklersiniz ne olacak ki.
Ama böyle saygısız insanlara ben olsam yerimi vermezdim hanfendi bende sırada bekledim bir tek sizin sesiniz çıkıyor haksızlık yapmıyorum rahat olun derdim sıramı da vermezdim.
Herkes nasıl davranması gerekiğini bilecek yani.
Böyle sesini yükseltenlerin dediği olursa giderek devam eder bu durum.
Canım evet, ben de güle oynaya gitmedim hastaneye, yüreğim ağzımdaydı benim de. Ama o haldeyken bile yardım edene yol gösterene teşekkürler, iyi günler demek gibi görgü kurallarına uyarım, bağırıp çağırmam.
Ama bu demek değil ki elin adamına çemkirebilme hakkım var.
Hem rica etse verirdim zaten, insan gibi söylese canım feda.
Hiç üstelemem öyle şeylerde, buyrun derim. Marketlerde falan yaparım yani.

2 tanesini yaşına başına bakmadna pataklayacaksın adam olacak. Bu yaşına sığınanlara da kıl oluyorum.
Bunlara hep gördün deli dön geri yapmışlar cesaret bulmuş edepsizler. Ondan deli biri bir gün alır ifadesini kendine gelir.

Kızlar merhaba.
Ayrıca bu insanlardaki cesaret nereden geliyor? Tanımadıkları insanlara bağırmak Çemkirmek ne alaka? Esas saygısızlık bu bence. Hadi ben de kavga çıkaracak biri olsaydım, yolsaydim saçını basini? Yapacaktı o zaman?

sen ona sira vermeyecektin istedigi kadar bagirsin madem cok yasli degil esek gibi bekliyecek an fazla guvrnligin cagirilmasini rica ederdin ordaki gorevliye

İnsanca uyarmak var sonuçta.

Yani hakikaten fark etmemiş olabilirsin bağırmak ne, bir de olayı bilmeyen direk sana ne gözle bakacak. Kibarlık, insanlık, merhamet kalmadı cidden. Gerçekten cahillik...

Böylelerine saygıyla değil laf sokarak yaklaşmalısın.

bir kere tahammül seviyemiz yerlerde o başka bir şey de devlet hastaneleri de insanı azmettiriyor ve psikolojiyi tetikliyor. Bunun aksini de kimse iddaa edemez sanırım. Yani onla bunla kavga etmesen, hemşireyle, hasta bakıcıyla, sekreterle, laborantla biriyle kavganın eşiğinden dönme durumları oldukça sık olabiliyor.
Bir kere gidiyorsun doktor yok. Geliyor kapıyı açıyor adam basıp gidiyor. Senin randevu saatin 9:00 iş yerini ona göre ayarlamışsın ama keyfi 9:40 ta yetmiş gelmiş. Bir şey diyemiyorsun. Bir kere bacağımın ağrısından kalp damara gitmiştim. Doktor yüzünü kesinlikle çevirmiyor pc den ve ayrıca kabak çekirdeği çitliyor. Bana bazı sorular sordu, sonra eğilmeden bacağıma baktı. Bir şey yok dedi. Yani gelmişken bir kontrol olayım bari dedim de ekg ve rutin kan taraması yazar mısınız dedim. Neyse sekreterine söyledi yazdı. aşağı indim ekg çektiricem hemşire gazete okuyor. Girdim ses yok. Şuraya yat dedi. Yattım gelmesini bekliyorum. Kadın haberi bitirdi isteksizce geldi. Sanki zorla bedava çalışıyor. Yaptı, bir peçeteyi de üstüme koydu gitti. Sil der gibi. Kendini o kadar değersiz hissediyorsun ki. Sanki esir kampında sağlık taramasından geçiyorsun. Böyle yani..

öyle ınsanların hakkı adam akıllı bı tokat bence ,
Yok güzelim daha hiçbir canlıyı dövmedim, yapamam da :)
Artık öyle tuhaf bir dönemdeyiz ki insanlar hırçınlık ve kabalıklarıyla sözüm ona ''hakkını savunduğunu''
düşünmeye başladılar.
Oysa belki yer istese yer bile verilir ama ama pekçoğumuz artık kibarlığın kimseye sökmediğini (!) düşünmeye başladık.

Yine de ben bazen şunu düşünüyorum: Belki dünya tatlısı bir insan normalde ama o gün çok çok kötü bir gün geçirmişti ve bana patladı.
Hüsnü zan etmek bir nebze rahatlatıyor beni.
Siz de deneyebilirsiniz.
İnanın, yerini almadığımı söyleyip ardından, isterse öne geçebileceğini zaten söyledim. Banko görevlisi bile kadının tavrına irite oldu. Ama buna rağmen daha bağırıyor. Bu hak savunmak mı şimdi?
O zaman ben de hakkımı helal etmiyorum.

Back
X