• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne tahammülsüz ne saygısız insanlar var ya!

Sadece devlet hastanelerinde değil, özel hastanelerde de durum artık aynı. Herkeste bir hava, bir ego, bir kibir.. Kimseye laf söylenmiyor, soru sorulmuyor. Hem çalışanlar, hem hastalar bir tuhaf, gereksiz agresif.

Birkaç yıl önce mağazada sıra bekliyorum, arkamı dönüp eşime bir şey söyledim, tekrar döndüğümde önümde bir kadın olduğunu gördüm. Kibarca arkama geçmesini söyledim, birden bağırıp çağırmaya başladı, hiç tınlamadım, böyle karakter yoksunu insanların yaşı başı umurumda değil. İzin istese zaten sıramı verirdim, memleket meselesi haline getirdi, arkaya geçti söylene söylene, dönüp bakmadım bile. Böyle tipler her yerde canım benim, sende hiçbir sorun yok. O yüzden düşünüp de canını sıkma, yaştan baştan önce insaniyet gelir, önce bunu öğrenmeliler.

Sadece devlet hastanelerinde değil, özel hastanelerde de durum artık aynı. Herkeste bir hava, bir ego, bir kibir.. Kimseye laf söylenmiyor, soru sorulmuyor. Hem çalışanlar, hem hastalar bir tuhaf, gereksiz agresif.

Birkaç yıl önce mağazada sıra bekliyorum, arkamı dönüp eşime bir şey söyledim, tekrar döndüğümde önümde bir kadın olduğunu gördüm. Kibarca arkama geçmesini söyledim, birden bağırıp çağırmaya başladı, hiç tınlamadım, böyle karakter yoksunu insanların yaşı başı umurumda değil. İzin istese zaten sıramı verirdim, memleket meselesi haline getirdi, arkaya geçti söylene söylene, dönüp bakmadım bile. Böyle tipler her yerde canım benim, sende hiçbir sorun yok. O yüzden düşünüp de canını sıkma, yaştan baştan önce insaniyet gelir, önce bunu öğrenmeliler.
:) Kesinlikle, ama yine de canım sıkıldı ya. Keşke daha sert olsaydım.

:) Kesinlikle, ama yine de canım sıkıldı ya. Keşke daha sert olsaydım.

Tabii insanın canı sıkılıyor ister istemez. Hiç pişman olma, tavrından, insanlığından ödün vermemişsin. Yalnız ben şu dışardan müdahale eden şahsiyete sinir olurdum daha çok, anlayıp dinlemeden üzerine gelmiş. Nasıl, ne ara böyle bir millet olduk biz, nereden geliyor bu cesaret :KK12:

[QUOgüzelim ama, post: 42405827, member: 179300"]Durduk yere mi bağırdı sıra kapma diye..
Hani farketmeden kadının sırasına geçmiş olmayasın? o_O
Yok guzelim

Yok gülüm, 20 kişilik sıra bekledim bildiğin, en öne gelince mi aklına geldi?
Velev ki öyle oldu diyelim, bağırmanın alemi ne?
[/QUOTE]
Geçen gün esimi dr. A götürdük. Yaşlı bir teyze inliyor, nolur siranizi verseniz dedi. Verdik, hatta kimsesi yokmuş portör gelene kadar tekerlekli sandalyesini surdum, dr.un odasina soktum. Hamile olduğum halde. Esim sırtını incitti gi icin o yapamadi. Ama eminim o yaşlı teyze durumunda biz olsaydık kendisi bize sira vermezdi. Otobüste bayilacak gibi olduğumda bile teyzeye yer vermedim diye millet bama püskürdü, hâlbuki öğrenci halimle zaten hasta hasta otobüste surunuyorum. Toplumumuz saygı saygı diye saygısızlık yapiyor.

Canınızı sıkmaya gerek yok bu ben odaklı insanlar için herkes kendi yanında ne varsa onu verir siz sabır ve selameti seçmişsiniz oda görgüsüzlüğünü göstermiş tabiki tadsız bir durum huysuzluğu ile kımsenin moralınizi bozmasına izin vermeyın en güzel cevab sanırım hiç tepki göstermemek

Canınızı sıkmaya gerek yok bu ben odaklı insanlar için herkes kendi yanında ne varsa onu verir siz sabır ve selameti seçmişsiniz oda görgüsüzlüğünü göstermiş tabiki tadsız bir durum huysuzluğu ile kımsenin moralınizi bozmasına izin vermeyın en güzel cevab sanırım hiç tepki göstermemek
İçimde kaldı biraz canım ya, keşke o kadar sakin olmasaydım diyorum.

vallahi artık kimsenin kimseye tahammülü kalmamış
kibarlık centilmenlik derdini güzelce anlatma eski moda şeyler adları da pısırıklık oldu
hastaneleri hiç sevmem geçen çok kötü ayağımı burktum seke seke yürüyordum doktora ancak gittim adı bir merhem ağrı kesici yazılır önemli bir şey varsa sarılır falan diye
hastane ana baba günü arada bir ayağa kalkıp doktorun kapıda ki sıra numarasına bakıyorum neyse tam o sırada resmen iteklendim neye uğradığımı şaşırdım
gür bir sesle az ötede dursanıza geçebilelim sesi geldi 50 yaşlarda bir adamın
daha birde söylenmeye devam ediyor
kolay kolay sinirlenip bağıran biri değilim o şokla bir de zaten ayağımın sancısı eklenince
sen ne hakla beni itiyorsun? senin elini koparırım! diye bir ses yükseldi benden tüm koridoru inletecek biçimde herkes dönüp bize baktı
kısaca hastaneler otobüsler kuyruk olan her yer herkes çıldırmış gibi insanlık ölmüş nerdeyse oralarda

vallahi artık kimsenin kimseye tahammülü kalmamış
kibarlık centilmenlik derdini güzelce anlatma eski moda şeyler adları da pısırıklık oldu
hastaneleri hiç sevmem geçen çok kötü ayağımı burktum seke seke yürüyordum doktora ancak gittim adı bir merhem ağrı kesici yazılır önemli bir şey varsa sarılır falan diye
hastane ana baba günü arada bir ayağa kalkıp doktorun kapıda ki sıra numarasına bakıyorum neyse tam o sırada resmen iteklendim neye uğradığımı şaşırdım
gür bir sesle az ötede dursanıza geçebilelim sesi geldi 50 yaşlarda bir adamın
daha birde söylenmeye devam ediyor
kolay kolay sinirlenip bağıran biri değilim o şokla bir de zaten ayağımın sancısı eklenince
sen ne hakla beni itiyorsun? senin elini koparırım! diye bir ses yükseldi benden tüm koridoru inletecek biçimde herkes dönüp bize baktı
kısaca hastaneler otobüsler kuyruk olan her yer herkes çıldırmış gibi insanlık ölmüş nerdeyse oralarda
Tabiri caizse cehennem tasviri gibi bir ortam. Allah düşürmesin.

valla beni kınayabilirsiniz hazırım ama yaşlılarda gördüğüm dalgayı düzenbazlığı kimsede görmüyorum. işim gereği yaşlılarla çok muhatap olmak durumundayım ilk iki sene gerçekten son derece saygılıydım ancak son 1 senedir hiç birine tahammül edemiyorum. yaşlılıklarını öyle güzel kullanıyolar ki anlatamam ne hikayeler var ne hikayeler var. hiç birine gerçekten zor durumda değilse acımıyorum ayrıcalık tanımıyorum. eskiden kasada markette sıramı bile verirdim. iyileri arada kaynatmayayım gerçekten iyiler de var ancak çoğu böyle saygısız. mesela birini anlatayım bir kadın gelir her ay iş yerine, 4 senedir geliyor her ay yavrum oğlum karaciğer hastası para verir misiniz der, öbür ay akciğer hastası falan kendi de unutuyo yalanını ilk aylar sadakadır yardımdır hadi diye ses etmedim ama bir gün artık dayanamadım git teyze artık yetter dedim.

valla beni kınayabilirsiniz hazırım ama yaşlılarda gördüğüm dalgayı düzenbazlığı kimsede görmüyorum. işim gereği yaşlılarla çok muhatap olmak durumundayım ilk iki sene gerçekten son derece saygılıydım ancak son 1 senedir hiç birine tahammül edemiyorum. yaşlılıklarını öyle güzel kullanıyolar ki anlatamam ne hikayeler var ne hikayeler var. hiç birine gerçekten zor durumda değilse acımıyorum ayrıcalık tanımıyorum. eskiden kasada markette sıramı bile verirdim. iyileri arada kaynatmayayım gerçekten iyiler de var ancak çoğu böyle saygısız. mesela birini anlatayım bir kadın gelir her ay iş yerine, 4 senedir geliyor her ay yavrum oğlum karaciğer hastası para verir misiniz der, öbür ay akciğer hastası falan kendi de unutuyo yalanını ilk aylar sadakadır yardımdır hadi diye ses etmedim ama bir gün artık dayanamadım git teyze artık yetter dedim.
Evet epey kötü örnek görmüşsünüz, sahtekarlıktan hariç saygısızlıktan şikayetçiyim ben.

Her şey para demek değil ki.
Cüzdana göre psikoloji bağlanmaz.
Ama bir gerçek var ki refah seviyesi iyi toplumlardaki insanlar hem psikolojik hem de fizyolojik olarak daha iyidir.

Bu ülkelerden biri İsviçre benim de çok beğendiğim bir yer.

Seneler önce ülkelerinde trafikte kamera sistemi yokken bile gece boş yolda kırmızı ışıkta duran insanlar.

Bizim ülkemizdeki gibi yeşili katledip adını iyi bir şey koyup yapılaşmıyorlar. Doğanın içinde olmak bile psikolojiyi pozitif etkiler. Adamların ülkesinde havuza girip tuvaletini yaparsan kırmızı oluyor su. Bizde 5 yıldızlı otellerde yok bu daha. Bu kadar insana saygı varken, bizde de tam tersiyken birbirimizden saygı beklemek güzel bir beklenti ama biraz akıntı tersine kürek çekmek gibi. Yoksa bu işin cüzdanla alakası yok.
sözlerin kendiiçinde çelişiyor canım neyse.

Back
X