ne takmalıyız

eşimin ailesi bana 3 burma takmıstı birazda mesafeliyiz bizim evliliğimize sorun çıkardıklarından.bizde bilezikmi takmalıyız aynı ayardamı olmalı

Sizin dugununuzde abisi ayri birsey takmadi mi size ? aile ayri kardes ayri sonucta, o sizde ayri birsey takmadiysa sizde takmayin. yine ailesi taksin sizin adiniza.

Maddi durumunuz varsa bence hediyelik bilezikler olmaz.Kardesler sonucta.Bence cumhuriyet ayarinda bir seyler takin.

Ama maddi durumunuz yoksa zaten beklenmez kendi butcenize uygun bir bilezik takin.

çok işime gelir valla

yani siz evlendiginiz donemde bu bahsettigini kisi isi gucu olan kendi maasini kazanan biri oldugu halde anne babasinin ardina saklanip gostermelikte olsa bir bilezik takmadiysa size, siz neden takacaksiniz ki dimi ?
Yine varsin anne babasi taksin o zaman.

Yok ama o donemde isi gucu yoktuysa yani ayri taki takacak durumu yokmussa da sizde ucuzunda bir sey alin takin valla hic masrafa girmeyin. (ki oyle durumlarda bile genelde anne baba alir al sunuda sen tak der gostermelik te olsa, cunku bizde hersey gostermelik yapilir biliyorsunuz)

nasıl bir bilezik arkadasların dediği gibi hediyelik yeterlimidir
Anladığım kadarıyla eşinizin kardeşi babasıyla çalıyormuş ve size onlardan 3 bilezik gelmiş. Biri kayınvalide biri kayınpeder biri de eşinizin kardeşi adına takılmış belli ki. O yüzden ben olsam onlar kaç gramlık takmışsa ben de aynı şekilde takardım.

Ben böyle şeylerde o anki durumuna göre düşünüyorum durumunuz varsa iyi bişey takın evlenmek zor biliyorsunuz borçlar falan durumunuz yoksa en az bi yarim taksanız iyi olur gibi abisi sonuçta

Bir sürü yorumda çeyrek tak filan denilmiş, açıkcası bir kardeşe çeyrek takmak, (işin gücün yerindeyse) bana cok ayıp geliyor.

7 kat yabancı çeyrek takıyor, aynı kandan candan biri için durumunuz uygunsa bilezik yakışır.

Hediyelik bilezik de degil, en azından 10gr lık bir bilezik takın kardeş olarak, 1000tl civarı oluyor.

bize dugunde ailelerden hicbirsey takilmadi. esimin ablasi evlendiginde biz ona bir kolye aldik, hem bizi hatirlayacagi birsey olsun diye hem de dugune giderken 2 aktarmayla gittik ucaklara 2 bilezik parasi doktuk diye. benim kardeslerimde takmadi o zamanlar elleri dardi. sonrasinda maddi manevi desteklerini cok gordum bu yuzden onlara hic acimam en guzelinden bilezik alirim. onun ne takip takmadigindan ziyade aradaki iliskiyle alakali bence.

Guzel bir bilezik uygun olur ama hem size birsey takmamis gibi hemde araniz bozuk 700 800 tl ye kalin bilezikler var ici bos onlardan takin adi bilezik olsun ;)

Back
X