Ne tepki vereceğimi hiç bilmiyorum artık

Kusura bakmayın lütfen düzeltemedim de..

Asıl sorun şurada başlıyor eşimin annesi dışında diğer eski hanımlar tam kayınvalide havasında. Benimle aynı yaşta olan dahi. Ve sadece bununla da kalmıyor baba tarafından hiç alakasız kişiler dahi bana müdahil olmaya başladılar. Açık giyinmediğim, ki olsa dahi bu eşimle beni ilgilendirir, herkes bir karışma derdinde. Ben arada eşim var diye çok fazla münakaşaya girmek istemiyorum, ama eşimde maşallah aman kimse kırılmasın diyerek beni yıpratıyor çok güzel şekilde. En son olayda, artık sabrımın taştığı nokta çünkü daha sayamadığım bir sürü saçmalık var ailede, torbacılık gasp hırsızlık falan ama eleştiri yapacakları zaman başkalarını yerin dibine sokmayı seviyorlar. Evlenirken hazırlıklarımı vs hepsini eşimle ben yaptım. İsteme nişan vs. Olmadı yine ailevi sıkıntıları bahane oldu. Kimse kapımı çalıp bişey yapılacak mı eksik mi diye bile sorma gereği duymadılar. Tek bıraktılar tamamen yeni bizi. Benim ailem sesini çıkarmadı aman mutsuz olmayayım diye. Şimdi eşimin kardeşinin düğünü varmış Banu hazırlık yapsın evini yerleştirsin, yok kuzeni nişan yapacakmış Banu ilgilensin Bi işin ucundan tutsun. Çocuk mu bakılacak Banu baksın. Bana kimse sen müsait misin diye sormadı hiç. Çalışıyorum Bi yandan ve sıkıntılı bir gebelik geçiriyorum. Aman alttan alayım falan diye diye bu hale geldik, eşimde zaten Bi bana konuşuyor. En son kayınpederimin şimdi ki eşine patlamak zorunda kaldım, bana mı sordunuz çocuk sahibi olurken, her defasında Banu bakar temizliğe Banu koşar onu yapar bunu yapar diye. Her daim yalnız kalmaktan ama birşey yapılacağı zaman Banu koş denmesinden sahiden yoruldum. Ve ben artık bu konularla ilgili eşimle tartışmaktan yoruldum. Yapmıyorum deyince de sen benim ailemi mi kabul etmiyorsun diyerek gerçekten kırıcı oluyor. Sahiden psikolojik olarak çok yıprandım. Ailemin yanına bile gidemiyorum. O kadar hayatıma karışıyorlar
Yapmayın kimse size emir veremez.
Çocuk bayılacaksa kocanız baksın,temizlik yapılacaksa kocanız yapsın sizde öyle söyleyin madem ailesini çok kabul etmiş birden ailesi oldu gitsin sahip çıksın.
Hem adamın çocuğunu taşıyın,işte çalışın,eve koşturun yetmiyor milletin egosunu okşayın.kendi yıllık iznini kullansın her işlerine koştursun

Nereden tutsam elimde kaldı konu. O kadar iyi bir işiniz varken doğru düzgün tanımadığınız adamla kaçarcasına evlenmeniz, okumuş çalışmış bir kadın olarak 1 ayda hamile kalmanız, üstelik de her türlü suçu işlemiş olan bir ailenin üyesine hamilesiniz. Tabi ki eleştirel olacaklar siz onları eleştiremeyin diye sizi ezecekler eleştirecekler, siz bir şey deseniz verecek cevapları yok çünkü. Eşiniz de sizi ailesine karşı daima ezdirecek ben söyleyeyim de sonradan lohusalığım da anlayış bekledim filan demeyin. Hamilesiniz üzmek de istemiyorum ama lütfen aklınızı başınıza alın aile evine dönün bu adamdan boşanın. 50 yaşına gelip galibi olamadığınız bir savaşın yorgunluk izlerini taşımayın. Sinirleri bozuk, hastalıkları saymakla bitmez, kimseyle düzgün ilişkisi olamayan birine dönüşmeyin.

Back