Ne yani 30 yaş ve üzeri bayanlar ölsünmü

Atasayin reklamindada 30 unda hala bekarsan onu tak diyor ! Cok cirkin
o reklam eleştiri değil mi yahu? ben o reklamı tamamen kinaye olarak algıladım, yanlış mı anladım acaba? kadınsan takacak çok şey var, nereye kadar falan derken toplumun kadınlar üzerindeki baskısını eleştirmiyor muydu... çünkü müşterileri genelde kadın olan bir marka kalkıp da kadını kötüleyecek kadar salak olamaz herhalde reklamında.

Bole dionuzda bacim gec evlenende noluyo? Geliyo 37-38 yasina bu seferde cocuk istio mumkun olmuyo bi zmn sonra ya da cocuk icin olesine biriyle evleniyo.. asil bu daha kotu.. burda orneklerini okuyoruz..erken evleneninde gec evleneninde mutsuz olma ihtimali hep var
25-28 yaşındakilerin de çocuk sahibi olma garantisi yok, o kısmı unutmuşsunuz sanırım. artık hormonlar her şeyden etkileniyor, bu erkekler için de geçerli. gencecik çiftler çocuk için tedavi görüyor. insanlığın doğasındandır, mutluluğun garantisi yoktur. bunun erken ya da geç evlenmeyle ilgisi yok.

Hic anlamıyorum son zamanlarda toplumun temel konusu bu sanirim 30 yas ve üzerindeysen bu bayan ne evlenebilir,ne ona biri aşik olabilir ne de çocuğu olabilir bu zihniyetteki insanlar yüzünden yasimi kimseye söylemiyorum 20 li yaslarimin daha basindayken erkek arkadaslarim beni severdi aşiklardi yani ama ben sevemiyordum ve bitirirdim simdi ise geldim 30 a bütün erkekler farkli amaclarla yanasiyor sorun ne anlamiyorum yasimmi, zihniyetmi degisti ,benmi sevilmez insanim kafamda deli sorular:KK49:30 yas ve üzeri insanlar ölsünmü yani nasil bir toplum olduk biz yada benim cevremmi boyle yorumlarinizi merakla bekliyorum:dondurma:
Ben bu konuda dinimizi çok seviyorum. Önümüze Hz Hatice annemizi koymuş ornek 40 yaşında peygamberime eş olmuş üyelik üçüncü evliliği bide 5 tane çocuğu olmuş. Şimdiki zamana bak 30 yaşında bekar bi bayani böyle uzmeye kimsenin hakkı yok herkes nasibindeki zamanda evlenir evlendikten sonra adetten kesilene kadar istediği kadar doğurur. Hiç kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Çok saçma bi toplum olduk çok

25-28 yaşındakilerin de çocuk sahibi olma garantisi yok, o kısmı unutmuşsunuz sanırım. artık hormonlar her şeyden etkileniyor, bu erkekler için de geçerli. gencecik çiftler çocuk için tedavi görüyor. insanlığın doğasındandır, mutluluğun garantisi yoktur. bunun erken ya da geç evlenmeyle ilgisi yok.
Orasi ole ama jinekologlarin yalancisiyim ben..28 yasinda tedaviye baslayan birinin 38 yasindaki birine gore daha uzun yillari vardir genelde cocuk icin ugrasmak icin...ki tanidigim biri 40 inda dogurdu zorlanmadan hamile kaldi vs. ama daha genc tanidiklarim var olmuyor cocuklari..ama mutlulugun garantisi yok tabii..ben burdada okudugum ve gorduklerimi yazdim.. tabiiki yine diorum hersey nasib kismet anne olmakta ole.. ama yas gecincede apar topar biriyle evlenmek?? Bu kotu birsey

Orasi ole ama jinekologlarin yalancisiyim ben..28 yasinda tedaviye baslayan birinin 38 yasindaki birine gore daha uzun yillari vardir genelde cocuk icin ugrasmak icin...ki tanidigim biri 40 inda dogurdu zorlanmadan hamile kaldi vs. ama daha genc tanidiklarim var olmuyor cocuklari..ama mutlulugun garantisi yok tabii..ben burdada okudugum ve gorduklerimi yazdim.. tabiiki yine diorum hersey nasib kismet anne olmakta ole.. ama yas gecincede apar topar biriyle evlenmek?? Bu kotu birsey
bu herkesin akıl erdirebileceği bir şey ama. başkaları neden bu konuda milleti yargılar ben asıl bunu anlamıyorum. çevre baskısı neden var? herkesin kendi tercihi. apar topar evlenmenin kötü ya da iyi olduğuna karar verecek olan o kadının kendisidir.

bu herkesin akıl erdirebileceği bir şey ama. başkaları neden bu konuda milleti yargılar ben asıl bunu anlamıyorum. çevre baskısı neden var? herkesin kendi tercihi. apar topar evlenmenin kötü ya da iyi olduğuna karar verecek olan o kadının kendisidir.
Tatlim eger yargilanmak fikir istemiyorsa kisi burda konu acmayacak.. herkes saygi cercevesi icinde isteyen istedigini yazar..bazi seyleri kabul etsekte etmesekte varligini inkar edemeyiz..bu da ole birsey.. ozellikle biz Turk toplumunda

Ben bu konuda dinimizi çok seviyorum. Önümüze Hz Hatice annemizi koymuş ornek 40 yaşında peygamberime eş olmuş üyelik üçüncü evliliği bide 5 tane çocuğu olmuş. Şimdiki zamana bak 30 yaşında bekar bi bayani böyle uzmeye kimsenin hakkı yok herkes nasibindeki zamanda evlenir evlendikten sonra adetten kesilene kadar istediği kadar doğurur. Hiç kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Çok saçma bi toplum olduk çok
Kesinlikle haklısınız ya zaten bende inanin memnun degilimki bu durumdan insan hemen evlilikten ziyade sevmek sevilmek istiyor okadar açimki ben buna üstüne bide ağir laflar duymak iyce hasta etti beni :(

Ben 27 yaşındayım, bu yaşıma kadar erkekler her zaman cinselik için bana yaklaştılar...

Acı ama gerçek; "global olarak dünya da yaşayan insanlar artık sadece zevk peşinde koşmaya çalışıyor" ve özgürlüğe bağımsızlığa önem verirler

Türkiye deki durumu analiz edersek çok büyük paradox var ortada: insanlar ya çok genç yaşta evleniyor yada 30 undan sonra... ben pek ortasına rastlamadım.

Ben 91 jenerasyonum ve benden küçük kız arkadaşlarım evlendi çoluk çocuk sahibi oldular... bu bence normal değil. Genç yaşta evlenmek sağlıksız evlilik ortaya getiriyor.

Arkadaş çevremde ki Erkekleri gözlemlediğimde ise çoğu 30 undan fazla ve hala bekar. Ve flört ettikleri yaş grubu 25 falan...

Bir çok insandan bende duydum özelikle arkadaş çevremden "ayh hadi evliliği düşünmüyor musun tuhafsın vs".

Eminim ki evlilik güzel birşey ama ben tam anlamıyla karakterim otursun. Ekonomi durumum daha da iyi olsun isterim. Ve beni gerçekten seven ve değer veren biri olsun isterim. Bu yüzden insanların dediklerine pek takmıyorum... üstelik bunu diyenler evlenmiş ve mutsuz olanlar.

Bu yüzden boşver he de geç :KK66:

Ben de 31e giriyorum 4 senedir yalnız yaşıyorum bu süreçte kimse girmedi hayatıma ve ben de tabii ki aşık olmak, sevmek sevilmek ve kadın olduğumu hissetmek isterim ama bu düşüncelerle kendimi üzmüyorum gerek de yok
25-26 yaşlarında uzun yıllar flort edip evlenen insanlar çok etrafımda ve hemen çocuk yapıyorlar sonra da "ay yaşım geçiyor" diyorlar ama baksan görsen mutsuzlar sonra da "ne güzel rahatsın bekar hayatı yaşıyorsun" diyorlar çünkü kendileri zorluk görmemiş sevgilisi olmuş evlenmiş çocuk yapmış ama insan işte olmayana özenir hep. Kendi adıma
30umdan önce evlenmem derdim şimdi de yalnızlık zor geliyor bir de anne olmayı çok istiyorum ama umutsuz da değilim mutsuz da, Allah sağlık versin yeter ki herşeyin bir zamanı vardır
Önemli olan yalnızken de kendinle mutlu olabilmek sonra zaten iki kişilik mutluluk daha eğlenceli olur insan önce kendini sevmeli, yalnızken de ayakları üzerinde durabilmeli yoksa birine muhtaç şekilde olunca evlilik de zor gelir anne olmak da. Malum toplumumuzda görünüyor evladına aşık birey olamayan çocuk yetiştiren mi ararsınız, eşine devamlı sen çok ilgisisin deyip boğan mı?
Bu arada ben de bulunduğum çevrede gözlemliyorum, insanlar 25i geçince "yaş 30 oldu artık evlenmeliyim" psikolojisine giriyorlar sanki çok geç kalmış gibi alelacele evlenip çocuk yapıyorlar sonra da 45e gelince "emeklilik yaşım geldi" diyorlar ay ben emekli olunca kuracağım işletmeyi düşünüyorum, dünya turu için nereye gitsem diyorum millet unumu eledim eleğimi astım modunda. Eminim konu sahibi arkadaşım senin çevren de bu gözlemlediklerim gibi ki sen de "eyvah yaşım geçiyor evlenemeceğim " moduna girmişsin.
Ayrıca 30 yaş üstü erkeklerin cinselliğin de olduğu bir ilişki istemesini normal buluyorum (ben de evlenince yaşama taraftarıyım) sebebine gelince çoğu erkek 20li yaşlarda yaşayacağını yaşıyor 30dan sonra da artık evleneyim düzenli bir hayatım olsun diyor. Bunu sapıklık olarak düşünme lütfen, 30 yaşından sonra bakire bir kız olabileceğine inanmıyorlar girdikleri ortamların etkisiyle. Kendince onlar da haklı sen ve ben gibi kadınlar da haklıyız ;)

Cunku erkekler giderek pedofili olmaya basladi. 20 yas alti kac kiz kaciriliyor. Essek kadar adamlar bi bak hepsi 14- 15 yasindaki kizlara sulaniyorlar. Ne kadar kucuk o kadar iyi onlara gore. Adini karistirmak istemem ama şu Aleyna denen kiza youtube da yapilan yorumlar falan mide bulandirici. O kiz daha cok kucuk. Justin Bieber gibi o da cok kotu kullaniliyor medya tarafindan. Istisnasiz soyluyorum her eekegin icinde pedofilik duygular var. Herhangi bir vakaya karismamis olanlar bile bu durtulerini baski altinda tutuyorlar.
Sen öyle diyince
kızlar dura dura hiç olur,
Oğlan dura dura koç olur...
Türküsü geldi aklıma.
Ne bekliyorsunuz ki...

Ben de 31e giriyorum 4 senedir yalnız yaşıyorum bu süreçte kimse girmedi hayatıma ve ben de tabii ki aşık olmak, sevmek sevilmek ve kadın olduğumu hissetmek isterim ama bu düşüncelerle kendimi üzmüyorum gerek de yok
25-26 yaşlarında uzun yıllar flort edip evlenen insanlar çok etrafımda ve hemen çocuk yapıyorlar sonra da "ay yaşım geçiyor" diyorlar ama baksan görsen mutsuzlar sonra da "ne güzel rahatsın bekar hayatı yaşıyorsun" diyorlar çünkü kendileri zorluk görmemiş sevgilisi olmuş evlenmiş çocuk yapmış ama insan işte olmayana özenir hep. Kendi adıma
30umdan önce evlenmem derdim şimdi de yalnızlık zor geliyor bir de anne olmayı çok istiyorum ama umutsuz da değilim mutsuz da, Allah sağlık versin yeter ki herşeyin bir zamanı vardır
Önemli olan yalnızken de kendinle mutlu olabilmek sonra zaten iki kişilik mutluluk daha eğlenceli olur insan önce kendini sevmeli, yalnızken de ayakları üzerinde durabilmeli yoksa birine muhtaç şekilde olunca evlilik de zor gelir anne olmak da. Malum toplumumuzda görünüyor evladına aşık birey olamayan çocuk yetiştiren mi ararsınız, eşine devamlı sen çok ilgisisin deyip boğan mı?
Bu arada ben de bulunduğum çevrede gözlemliyorum, insanlar 25i geçince "yaş 30 oldu artık evlenmeliyim" psikolojisine giriyorlar sanki çok geç kalmış gibi alelacele evlenip çocuk yapıyorlar sonra da 45e gelince "emeklilik yaşım geldi" diyorlar ay ben emekli olunca kuracağım işletmeyi düşünüyorum, dünya turu için nereye gitsem diyorum millet unumu eledim eleğimi astım modunda. Eminim konu sahibi arkadaşım senin çevren de bu gözlemlediklerim gibi ki sen de "eyvah yaşım geçiyor evlenemeceğim " moduna girmişsin.
Ayrıca 30 yaş üstü erkeklerin cinselliğin de olduğu bir ilişki istemesini normal buluyorum (ben de evlenince yaşama taraftarıyım) sebebine gelince çoğu erkek 20li yaşlarda yaşayacağını yaşıyor 30dan sonra da artık evleneyim düzenli bir hayatım olsun diyor. Bunu sapıklık olarak düşünme lütfen, 30 yaşından sonra bakire bir kız olabileceğine inanmıyorlar girdikleri ortamların etkisiyle. Kendince onlar da haklı sen ve ben gibi kadınlar da haklıyız :KK66:
Ne güzel yazmissiniz ben artik düşünmekten hasta oldum evliligi gectim ilk basta cok ilgili olan erkekler zmaan sonra benden uzaklasiyor ve hersey nirmal giderken o kadar üzülüyorum ki artik :(

Ben de aynen böyle düşünüyordum. Buluştuğum her erkeğin başla beklentide olduğunu anlıyor, isyan ediyordum. Ya da yaşımı öğrenince uzaklaşıyorlardı. 33 yaşında biriyle tanıştım ki görücü usulü denebilir, bana hala der hayatta 30 yaş üstü biriyle evlenmem derdim, kilolu kızlara bakmazdım bile (basbaya kiloluyum) seni görür görmez işte evleneceğim kız dedim. 2 ay önce de evlendik. 34 e gireceğim. Yani benim gibi günlerini heba etme, ben düşünmekten hasta olacaktım. İyi ki diğerleri olmamış diyorum şimdi. Değerimi bilen ve beni seven biriyle evliyim. İnan bana yaş kaç olursa olsun çıkıyor karşına.
Ay aynısı bana da olsun diye diledim arkadaşım Rabbim mutluluğunuzu daim etsin maşallah ben de kiloluyum acaba bu yüzden mi kimse farkımda değil diyorum bazen. Bazen de erkeklerin ilgisini çektiğimi hissediyorum hoşuma gidiyor ama adım gelmiyor kimseden :) düşüncesi bile yetiyor gerçi isteyen cesareti olan gelsin ben buradayım
Kaderde varsa gerçekten insanın karşısına çıkıyor ben de yazdığın gibi şeylerin olasılığına çok inanıyorum

34 yasindayim bekarim ve evde kaldim ah ben napicam ya beni kimse almazsa gibi bi derdim dusuncem olmadi .. soyleyenlerede yada evlenmiyormusun artik diyenlerede "evlendinde ne oldu taçmı giydin başına? Gerçi evet taç giydin ama oda düğünden sonra çıkıyor " diyorum zaten sonrasında kimse bişi deme cesaretinde bulunamiyor:halay:
ahaha ilahi ben de derim evde kalıyorum tabii sokakta mı kalacağım :) evlenmiyor musun diyene de hayır aday vardı da ben mi evlenmedim diyorum ama bunu o kadar rahat söylüyorum ki gülüp geçiyoruz aslında işin özü kişinin kendine olan güveninde saklı :)

Canım toplumun bizden istekleri hiç bitmez evlenirsin çocuk nerde der..Çocuk yaparsın hani ikinci der..İki kızın olur e hadi bi erkek der..20 yaşlarımın başındayken sadece toplum için yaşıyordum gerçekten..Ama sonra baktım ki çok mutsuzum..Bütün hayallerimi aman toplum ne der diye ertelemişim..Şuan yaşım 28 ve ben yaş almaya bayılıyorum..Her geçen yıl farkındalığım artıyor..Kadınlığımı keşfediyorum.Ayaklarım daha sağlam basıyor..35 yaşımda nasıl bir kadın olacağım acaba diyorum..Yaşı küçük evlenen insanların bir çoğu mutsuz..Çünkü o yaşlarda sadece duygularıyla hareket ediyor insan(bende dahil) Ama yıllar geçtikçe mantık devreye girince çok daha farklı oluyor herşey..Ben bir kadının kesinlikle 30 dan sonra evlenmesi gerektiğini düşünüyorum..Ben erkek olsam 30 yaş üstü bir kadınla evlenmek isterdim..Çok daha olgun,hayatta bazı şeyleri aşmış,tecrübeler kazanmış,hayata daha anlamlı bakan farkındalığı yüksek bir kadın tercih ederdim..
Ben de yaş almaktan çok hoşnutum insanlar neden bunu kötü algılıyor bilmiyorum en sevdiğim kendimi iyi hissettiğim yaşlardayım valla helal olsun sana da
Bir de şu dediğine katılıyorum 30 yaş üstü erkeklerin bir kısmı ergen modundayken akıllı olanları da olgun, aklı başında, 20li yaşların başındaki gibi trip atıp naz yapmayan kadınları daha çekici buluyorlar ben bunu da görüyorum

Bu yaşın güzellikleride var kizlar. Eskiden annem saat 8 oldu eve gel derdi. Şimdi nişanlımla kapadokyaya gidicem mesela. Babamı idare et dedigimde. Aman 40 yaşına geldin gidersin git diyor :KK70: :KK70: :KK70:
oh valla tadını çıkar gez toz

o reklam eleştiri değil mi yahu? ben o reklamı tamamen kinaye olarak algıladım, yanlış mı anladım acaba? kadınsan takacak çok şey var, nereye kadar falan derken toplumun kadınlar üzerindeki baskısını eleştirmiyor muydu... çünkü müşterileri genelde kadın olan bir marka kalkıp da kadını kötüleyecek kadar salak olamaz herhalde reklamında.
Sana yakisani tak diyor. Aslinda 30 unda bekarsan takma demek istemis dediginiz gibi ama yinede benim fikrimce hos olmamis

Tatlim eger yargilanmak fikir istemiyorsa kisi burda konu acmayacak.. herkes saygi cercevesi icinde isteyen istedigini yazar..bazi seyleri kabul etsekte etmesekte varligini inkar edemeyiz..bu da ole birsey.. ozellikle biz Turk toplumunda
burada konu açmayı kastetmiyorum. genel anlamda bizim toplumda yargılama var, baskı var. kime ne diyorum. günlük hayatın içinde, başkalarının düşüncesine ihtiyacı olmayan çok sayıda insan var ama ona rağmen birileri yargılayıp yorum yapıyor. bunun varlığını inkar etsen ne olur kabul etsen ne olur, herkes istediği hayatı yaşasın, kime ne?

Sana yakisani tak diyor. Aslinda 30 unda bekarsan takma demek istemis dediginiz gibi ama yinede benim fikrimce hos olmamis
ben de şöyle anladım, sayıyor ya hani onu tak şunu tak vs vs. kadınsan takacak ne çok şey var, nereye kadar tak... diyor. kinaye aslında, takma diyor. sen onu bunu boşver, sana yakışanı tak, diyor. kötü şeyleri değil pırlanta vs gibi güzel şeyleri tak olarak algıladım ben onu hep. 30unde bekar olma meselesi topluma gönderme.

bırakın herkes istediği gibi konuşsun siz duymayin ağzı olan konuşur. .
30 da evlenirsiniz geç kalmissin derler evlenmesin evde kaldı derler derler de derler. . hersey nasip kısmet. . ben 32 yaşındayım geçen bi kadın. . ayyyyy sen 32 misin ben senin yaşında 3 tane dogurmustum senin hiç çocuğun yok dedi. .
bende dedimki sen sadece dogurmussun. .ben 32 yaşına kadar çok şey başardım. ..
senin hayatındaki tek başarın çocuk. ..
Bu arada çocuğum olmuyor ona laf vuruyor. .. :(

burada konu açmayı kastetmiyorum. genel anlamda bizim toplumda yargılama var, baskı var. kime ne diyorum. günlük hayatın içinde, başkalarının düşüncesine ihtiyacı olmayan çok sayıda insan var ama ona rağmen birileri yargılayıp yorum yapıyor. bunun varlığını inkar etsen ne olur kabul etsen ne olur, herkes istediği hayatı yaşasın, kime ne?
Bu her toplumda varki...yuzune karsi bu kdr patavatsizca soyleyen yok sadece.. arkadan konusmaya devam.. mesela yabancilarda cocuk sahibi olmak istemeyene saygi duyulur sebebi arastirilmaz.. bizde cocuk istemiyorum desen aa cocuksuz olur mu hic diye fircalarlar :) bekarsan evlenmeni, evliysen cocuk yapmani, cocugun varsa 2 numarayi sorarlar.. cocuk istemiom dersende: once fircalarlar sonrada acaba olmuyo mu diye dedikodunu yaparlar.. maalesef bu boyle...ama bu konu icinde sunu diyeyim.. biz turk kadinlari daha anaciz ve dogurma istegi sanki daha cok.. ki tabiiki genede her zmn genelleme yapilamaz. Ozellikle bizim toplumda isteyen istedigini yasayamaz. Mahalle baskisi cok fazla dedigin gibi...

30 da evlenirsiniz geç kalmissin derler evlenmesin evde kaldı derler derler de derler. . hersey nasip kısmet. . ben 32 yaşındayım geçen bi kadın. . ayyyyy sen 32 misin ben senin yaşında 3 tane dogurmustum senin hiç çocuğun yok dedi. .
Bu arada çocuğum olmuyor ona laf vuruyor. .. :KK43:
Ay canm benim hay bu lüzumsuz konusanlarin dili kopsun insallah olur cocugun kisa zamanda

Bu arada çocuğum olmuyor ona laf vuruyor. .. :KK43:

İnsanlar ne kadar acımasız ve kötüler...

Back
X