- Konu Sahibi ElaMenevis
-
Sevgilinin amaci ne bilemedim ama malesef sana kurdugu cumleler hep bahanesiO kızların anlamını bir anlayabilsem zaten.Ya da kendi mantık çerçevesinde bir açıklamayla anlamlandırabilse.Güncel olaymış,yazar,siyasetçi vs.. takibiymiş tamam onları anlıyoruz.İsterse ülkedeki tüm siyasi kişileri kadın erkek takip etsin.Sahip olduğu görüşe uygun,aynı çizgideki kadın arkadaşlar da olsun hadi.Tamam hangi çağdayız,sadece gündemi tartışmak adına seviyeli sohbetlerde etsin.Normalde yapı olarak kimseyi yargılayan biri de değilimdir ama şimdi işin içinde erkek arkadaşım olunca ister istemez bazı kadın profillerine takıldım.Yani ben de makyajı seven,kendine göre bakımlı bir bayanım.Ama birşeyler olur ya hani,bir çizgi vardır o şuh havayı sezdiren.İnsan bakımlı olur,güzel kadın da olabilir,kendine çok güvenlidir,hadi kendini beğenen biridir de ve resmini koyar profil olarak.Ama yani yüzü olur,yandan bir resim olur ne bileyim doğal ortamda bir çekim olur.Bu forumda mesela adı üstünde Kadınlar Kulubü.Paylaşırsın da yeri gelir danışma amaçlı fiziksel anlamda bir resmini.Ama twitter belli yani kadın,erkekli bir ortam.Ee şimdi böyle bir ortamda straplez,göğüsler öne çıkarılmış ben diye bağırıyor tarzı resmi olan bayanlara çok iyi niyetli bakamadım ben.Yani bunların amacının sadece gündem takip etmek,ideolojilerini paylaşmak vs...olduğunu düşünemiyorum.Erkeklerin bu konuda böylelerine verdikleri primi de anlamıyorum.Akıllarınca erkeklik gururlarını mı okşuyorlar nedir?Yani bak ben böyle taş gibi hatunlarla da takipleşebiliyorum imajını vermek mi?Açıkça açıkla diyoruz bu işin mantığını,yok.Bir de ucunu güven olayına bağlayıp insanı haksız duruma düşürmeye çalışıyorlar.Seven insan güvenirmiş,güven sevgiden ayrı olmazmış vs...
Arkadaşlar,iyi gidiyor diyebileceğim bir ilişkim var.Uzun soluklu bir ilişki.Elbette birtakım zorluklarımız var hayata dair ama kişisel bir kavga gürültümüz yok.Yalnız beni huzursuz eden bir konu var sizinle paylaşmak,düşüncelerinizi almak istedim.Ben mi kuruntu yapıyorum,salt kıskançlığa dayalı bir his mi yoksa fazla mı safça duruma karşı sessizliğim,bunları değerlendirmek istedim.Erkek arkadaşımın twitter hesabı var,benim yok.Ben birtürlü sıcak bakmadım twitter olayına ama erkek arkadaşım bağımlısı.Bu arada erkek arkadaşım ilişkimizin neredeyse başından beri benimle ciddi düşündüğünü sürekli dile getiren,evlilik olayında hep aramızda konuşmalar yapmaktan kaçınmayan biri.Geleceğe dair planlarında olduğumu hatta evlenebilmek adına çalışıp didindiğini biliyorum.Yalnız bu sosyal ağlarda takılmak konusunda,bana karşı savunduğu kafa yapısıyla kendi tutumu çelişiyor bana göre.Nasıl anlatsam...Örneğin lafta ona göre ;tanımadığın,ne idüğü belirsiz birçok insanla sanal ortamda bir şekilde paylaşımda bulunmak saçma,gereksiz hatta zararlı.Mesela twitter ancak güncel olayları çok yakından takip etme imkanı verdiği için faydalı ve sözde bu amaçla kullanıyor.Bir bayan olarak ben facebook hesabıma gerçek hayattan tanımadığım erkekler eklersem,mesajlaşmasam bile,paylaşımlarını takip etmesem bile yanlış birşey mesela,ne gerek var böyle birşeye vs....Tamam,ben de böyle düşünüyorum ve aksi hiçbir davranışım yok zaten.Ve bu benim kendi yapım yani,aman birsürü insan olsun hesabımda,popüler olayım vs... diye bir tarzım yoktur.Çok moda olmasına rağmen bir twitter hesabım bile yok yani,düşünün.Ama erkek arkadaşımın twitter hesabında binlerce insan var.Ve birçok bayan da var.Ve açıkçası yani bir bayan olarak az çok anlar insan,pek te öyle aman canım çok zararsız,kendi halinde hanımcıklar diyebileceğimiz tarzdan değil.Bir keresinde bu konuyla ilgili nabzını ölçmek istedim,ben de bir twitter hesabı açacağım dedim."Hayatım orası sana göre bir yer değil,hertür insan var,iyi niyetlisi de kötü niyetlisi de vs..."dedi,istemedi.Birgün de denemek için;canım ben takip edemeyeceğim ama hesabında bana dair,bize dair birşey paylaşır mısın? dedim."Orada binlerce insan var görebilen,sen benim özelimsin,kırk kişi meraklı meraklı muhabbetini yapacak şimdi,sen benim sözüme itimat et" dedi.Fazla üzerine gidersem de baskı gibi algılıyor,onun üstüne düşen,kısıtlayan,kıskançlık kaprislerinde biri gibi olmak istemiyorum.Ama bir yandan da düşünüyorum yalan yok,ne gerek var onca kadına yani?
Ben daha önceden açmak istediğimde aldığım cevap ta benzerdi canım seninkiyle."Ben seni tanıyorum,biliyorum hayatım,sana göre bir yer değil.Tamam iyi niyetlileri de var elbette ama kötüsü de çok fazla.Siz bayanlar da biz erkekler gibi insan sarrafı olamıyorsunuz her zaman.Sahte çok insan var orada" vs...vs...Çok üstüne gidersem aynen duvarını kapatabilir ya da başka bir hesap açabilir diye düşünüyorum bende.Onda takipçi ya da takip ettikleri olarak ekli olmayan bir profilden girip baksam,kimden bakıldığını anlar mı peki?Yani şu twitter kullanıcısı profilinize baktı gibi bir bildirim olayı var mı?
Ne demek faydam dokunursa ne mutlu
Az takipçiden utanmak twittera verdiğin öneme göre değişir tabi ama şunu söyleyebilirim ki çok takipçi olması nasıl anlatayım bakın ben güzel yazıyorum insanlar önem veriyor takip ediyor gibi bir anlama geliyor. İtiraf edeyim ki facebook ta fotoğraflarını çoğu paylaşımlarını gizleyen hatta eşinin facebooktaki arkadaşlarını kiskanan biri olarak twitterda daha fazla takipçim olsun isterdim. Sanırım ben de eşiniz gibiyim.
Retweet olayı doğru gizlersen kimse retweet yapamaz ayrıca profilin gizli ve diyelim ki bir seye yorum yaptın yorum yaptığın şeyi yazan kişi seni takip etmiyorsa yazdığını göremez. Ben de bi ara eşim yüzünden gizledim sonra geri açtım.
Sohbet olayına gelince sohbet demeyelim de mesaj diyelim çünkü çok farklı çok mesakkatli iş. Bildirim gelmez sürekli yenilemek lazım çok kullanışsız. Çünkü/ayrıca twitter sohbet yeri değil. Mesaj atarsın ama karşıdaki görecek de cevap verecek de günler haftalar geçer..
Twitter sana profil bilgisi falan sormaz kullanıcı adı vardır. Burdaki bizim kullanıcı isimlerimiz gibi. Isim kısmı vardır isteyen ismini yazar istmeyen başka birşey yazar. Bir de açıklama kısmı var 140 karakter oraya da kimse iş bilgisi yazmaz ünlü falan değilse...
Bence için rahat olsun çünkü twitter gerçekten sohbet muhabbet yeri değil. Kimse kimseyi tanımaz buna önem de vermez. Facebook la kesinlikle bir değil..
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Facebookta arkadaşım dışında kimse yoktur. Çünkü orda özel bilgilerim fotolarım var. Ama twetterı ben haber amaçlı kullanıyorım gündemi takip etmek için. Twitterda öZel bilgi yok mesajlaşma da olmaz öle çok, ordan tanışanı nerdeyse hiç görmedim. Face daha riskli bi ortam bana göre
Sevgilinin amaci ne bilemedim ama malesef sana kurdugu cumleler hep bahanesi
Ben ilişkide hayatında karşı cins sadece ben olacağım kafasında biri değilim iki tarafında dost olarak yanında mutlu olduğunu hissettiği hem cins yada farklı cins arkadaşları olabilir. Ama bu durum biraz farklı erkek arkadaşınızın kaç takipçisi var merak ettim twiterda fenomen biri gibi konuşmuşta :)
Size twitterı anlatma şekli garip geldi her türlü insan var falan profilinizi facebook gibi kapalı yapabiliyorsunuz sizin yaptığınız paylaşımları sadece sizin belirlediğiniz sizin istediğiniz kişiler görebilir yani siz izin vermediğiniz sürece o kötü niyetli diye bahsettiği kişiler sizin profilinize ulaşamaz. Gündem takip etmek için twiterda hiç tanımadığı kızları takibe gerek yok gazete okunabilir ille de twittersa twiterdada haber paylaşan üyelikler var atıyorum xhaber guncelhaber gibi onları takip ediversin :)
Yok canım. Twitter hesabını adını biliyosan twitter search yaz google' a ve bak. Profili gizli değilse herseyi görürsün
Öyle demeyin ben çok gördüm twitterdan tanışıp sevgili olan,flörtleşen.He bu dediğimle konu sahibinin erkek arkadaşı da yapar demiyorum önceden gördüklerimi söylüyorum :)Facebookta arkadaşım dışında kimse yoktur. Çünkü orda özel bilgilerim fotolarım var. Ama twetterı ben haber amaçlı kullanıyorım gündemi takip etmek için. Twitterda öZel bilgi yok mesajlaşma da olmaz öle çok, ordan tanışanı nerdeyse hiç görmedim. Face daha riskli bi ortam bana göre
Şimdi şöyle anlatayım ben durumu size.İyi kötü anlamda hertür eleştirinize de açığım.Sevgilim 18-20 yaşlarında biri değil.Genel anlamda da olgun,ağırbaşlı olarak nitelendirilebilecek bir yapısı vardır aslında.Ama bu twitt olayına taktı.Daha doğrusu benim bu olaya bu kadar takmama taktı.Yani dekolteli kadınlar da var takip olayında diye bunu mutlaka arkadan iş çeviriyor ya da aldatma potansiyeli var ya da aldatıyordur gibisinden düşünmem.Sevgilimle uzun zamandır bir birlikteliğimiz var ve aynı şekilde hep evlilik niyetinde olduğunu biliyorum.Bana karşı olan ilgisi,sevgisi de gayet normaldir,güzeldir.Benimle her derdini,sıkıntısını paylaşır.Benimkini de önemser.Resmi olarak eşi değilim elbette ama sahiplenir beni,korumacıdır.Öyle maçoluk boyutunda değildir ama kıskançlık yaptığı şeyler de olur arada.Şu an zor şartlar altında,ağır bir işte çalışıyor.Ve sırf maddi anlamda toparlanıp,birikim yapıp düzen kurup evlenebilmemiz adına aslında daha rahat bir işte çalışıp kendi masrafını çıkaracak durumda olmasına rağmen şu anki işine katlanıyor,sabır gösteriyor.Onun kafa yapısı da şu bu konuda tüm bunlarla bağlantılı olarak kendince yani.Ben böyleyken,durum buyken,ilişkimizin seviyesi ve sana da belli ettiğim ciddiyet ortadayken ;seni seviyorum diyip,gelecek planları kurup,ilgi gösteren biriyken twitter'dan birini ayarlayıp iş çevirecek biri miyim? diyor.Yani beni böyle,bu karakterde bir adam olarak mı görüyorsun?diyor.Senin bana hiç itimadın,aslında güvenin yok o zaman diye bakıyor olaya.
Bahsettiğinize benzer bir açıklama yapmıştı bana.Yani kendi hesabını kullanma açısından.Ben bu olaydan rahatsızlığımı biraz dile getirince.Farklı amaçlarda yaklaşımı olduğunu anladığı,hoşlanmadığı kişileri zaten engellediğini söylemişti.Ama bu açıklamasında bile bende şöyle bir ampul yandı;demek ki farklı amaçlarla yaklaşanlar olabiliyor ki,engel koymak durumunda kalıyorZaten hesabına baktığınızda paylaşımlar hep siyasi,güncel olaylar.İletişimde bulunduğu kadın-erkek kişilerle olan paylaşımları da hep bu yönde.3000 kadar takipçisi var bildiğim kadarıyla.2000 kadar da takip ettiği.Çoğu erkek bunların,bayan olanların da çoğu insanı huzursuz edecek gibi değil.Ama duvarında -duvar mı deniyor oraya bilemiyorum da,yani açık görünüyor yaptıkları,orası- takip ediyor diye üstünde yazı çıkan birkaç bayan profili gördüm.İşte biraz açık giyimli,dekolte,saçı başı makyajı ona göre filan;o yüzden huzursuz oldu içim.Bir de bize ya da bana dair hiçbir paylaşımı olmaması.Orası facebook gibi değil diyor.Ben sürekli gündeme dair paylaşımlar yapıyorum,kaç yaşında da adamım,oradaki herkes te biliyor benim düşünsel bazda paylaşımlar yapan biri olduğumu.Aşk meşk paylaşımları yapma yeri değil ki orası diyor.
Ne demek faydam dokunursa ne mutlu
Az takipçiden utanmak twittera verdiğin öneme göre değişir tabi ama şunu söyleyebilirim ki çok takipçi olması nasıl anlatayım bakın ben güzel yazıyorum insanlar önem veriyor takip ediyor gibi bir anlama geliyor. İtiraf edeyim ki facebook ta fotoğraflarını çoğu paylaşımlarını gizleyen hatta eşinin facebooktaki arkadaşlarını kiskanan biri olarak twitterda daha fazla takipçim olsun isterdim. Sanırım ben de eşiniz gibiyim.
Retweet olayı doğru gizlersen kimse retweet yapamaz ayrıca profilin gizli ve diyelim ki bir seye yorum yaptın yorum yaptığın şeyi yazan kişi seni takip etmiyorsa yazdığını göremez. Ben de bi ara eşim yüzünden gizledim sonra geri açtım.
Sohbet olayına gelince sohbet demeyelim de mesaj diyelim çünkü çok farklı çok mesakkatli iş. Bildirim gelmez sürekli yenilemek lazım çok kullanışsız. Çünkü/ayrıca twitter sohbet yeri değil. Mesaj atarsın ama karşıdaki görecek de cevap verecek de günler haftalar geçer..
Twitter sana profil bilgisi falan sormaz kullanıcı adı vardır. Burdaki bizim kullanıcı isimlerimiz gibi. Isim kısmı vardır isteyen ismini yazar istmeyen başka birşey yazar. Bir de açıklama kısmı var 140 karakter oraya da kimse iş bilgisi yazmaz ünlü falan değilse...
Bence için rahat olsun çünkü twitter gerçekten sohbet muhabbet yeri değil. Kimse kimseyi tanımaz buna önem de vermez. Facebook la kesinlikle bir değil..
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Cnm ne yaptin? En son neye karar verdin sevglnle aran nasl :)
___dega___
Öyle demeyin ben çok gördüm twitterdan tanışıp sevgili olan,flörtleşen.He bu dediğimle konu sahibinin erkek arkadaşı da yapar demiyorum önceden gördüklerimi söylüyorum :)
Erkek arkadaşınızla erkek arkadaşım ilişkinizin durumu vs baya benzer durumdalar aslında.%90 diyebilirim bu duruma.
Benim görüşümde olması gereken o da kullansın sen de kullan sen gir birebir tanıdığın insanları ünlüleri takip et o da aynısını yapsın.Biz böyle yapıyoruz hiç bir sorun yaşamadık ama tabii ki herkesin düşüncesi huyu bir değil.Erkek arkadaşının seni bu konuda kısıtlaması üstüne senin anlattığını yapması kötü gerçekten.Bana güvenmiyor musun falan diyor ya e seni o alemden uzak tutup üstüne anlattıklarını yapması insanda iç gıcıklatması yaratır.Güvensen bile o seni uzak tutup kendi takıldıkça merak edersin.Bunun adı güvenmemek değil merak etmektir.Hala ben şu düşüncedeyim o bahsettiğin kızları takip etmesinin ve o kızlara kendini takip ettirmesinin hiç bir mantığı yok istese profilini gizli profil yapar ve sadece kendinin onayladığı kişiler erkek arkadaşını takip edebilir hani pek bilgin yokmuş ya o yüzden söyledim benden önce de söyleyenler olmuştur mutlaka.
Aşk meşk paylaşamı yapmayı sevmeyebilir bende sevmem hiç gösteriş yapmayı o konuda bir şey diyemicem :) ne gerek var ya madem bir kaç kişi var sizin rahatsız olduğunuz çıkarsın takipten sorun kalmasın.
Twitterdan tanışma falan ben çok rastlamadım şahsen ama uzun süredir kapadım kullanmıyorum değişti mi durum bilmiyorum :)
Arkadaşlar,iyi gidiyor diyebileceğim bir ilişkim var.Uzun soluklu bir ilişki.Elbette birtakım zorluklarımız var hayata dair ama kişisel bir kavga gürültümüz yok.Yalnız beni huzursuz eden bir konu var sizinle paylaşmak,düşüncelerinizi almak istedim.Ben mi kuruntu yapıyorum,salt kıskançlığa dayalı bir his mi yoksa fazla mı safça duruma karşı sessizliğim,bunları değerlendirmek istedim.Erkek arkadaşımın twitter hesabı var,benim yok.Ben birtürlü sıcak bakmadım twitter olayına ama erkek arkadaşım bağımlısı.Bu arada erkek arkadaşım ilişkimizin neredeyse başından beri benimle ciddi düşündüğünü sürekli dile getiren,evlilik olayında hep aramızda konuşmalar yapmaktan kaçınmayan biri.Geleceğe dair planlarında olduğumu hatta evlenebilmek adına çalışıp didindiğini biliyorum.Yalnız bu sosyal ağlarda takılmak konusunda,bana karşı savunduğu kafa yapısıyla kendi tutumu çelişiyor bana göre.Nasıl anlatsam...Örneğin lafta ona göre ;tanımadığın,ne idüğü belirsiz birçok insanla sanal ortamda bir şekilde paylaşımda bulunmak saçma,gereksiz hatta zararlı.Mesela twitter ancak güncel olayları çok yakından takip etme imkanı verdiği için faydalı ve sözde bu amaçla kullanıyor.Bir bayan olarak ben facebook hesabıma gerçek hayattan tanımadığım erkekler eklersem,mesajlaşmasam bile,paylaşımlarını takip etmesem bile yanlış birşey mesela,ne gerek var böyle birşeye vs....Tamam,ben de böyle düşünüyorum ve aksi hiçbir davranışım yok zaten.Ve bu benim kendi yapım yani,aman birsürü insan olsun hesabımda,popüler olayım vs... diye bir tarzım yoktur.Çok moda olmasına rağmen bir twitter hesabım bile yok yani,düşünün.Ama erkek arkadaşımın twitter hesabında binlerce insan var.Ve birçok bayan da var.Ve açıkçası yani bir bayan olarak az çok anlar insan,pek te öyle aman canım çok zararsız,kendi halinde hanımcıklar diyebileceğimiz tarzdan değil.Bir keresinde bu konuyla ilgili nabzını ölçmek istedim,ben de bir twitter hesabı açacağım dedim."Hayatım orası sana göre bir yer değil,hertür insan var,iyi niyetlisi de kötü niyetlisi de vs..."dedi,istemedi.Birgün de denemek için;canım ben takip edemeyeceğim ama hesabında bana dair,bize dair birşey paylaşır mısın? dedim."Orada binlerce insan var görebilen,sen benim özelimsin,kırk kişi meraklı meraklı muhabbetini yapacak şimdi,sen benim sözüme itimat et" dedi.Fazla üzerine gidersem de baskı gibi algılıyor,onun üstüne düşen,kısıtlayan,kıskançlık kaprislerinde biri gibi olmak istemiyorum.Ama bir yandan da düşünüyorum yalan yok,ne gerek var onca kadına yani?
Arkadaşlar,öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum beni yalnız bırakmadığınız için bu konuda.Okudunuz,zaman ayırdınız,fikirlerinizi paylaştınız,sağolun.Ben bir iki gündür bu twitter olayında ses etmiyordum erkek arkadaşıma,öncesinde konuşmuştum,zaten biliyordu yani insan anlar artık diye düşündüm.Bugün kendiliğinden çarşaf gibi bir resmimizi paylaşmış,birlikte yanyana çekilmiş olduğumuzBana da yeterki sen mutlu ol,için rahat olsun,tamam al şifrem,gir bak istediğin zaman dedi :) Güncel sohbet ettiğim arkadaşlar var,zaten bak anlarsın.Onları silme ama o kafanı taktığın birkaç tanesini sil,sil de şu kriz bitsin artık dedi Ama sen hesap açma,facebook'ta bile arkadaşlarının arkadaşlarından bilmem nerden istek yollayan oluyor,o gözler gerçekten sizin mi diye uyuz uyuz yaklaşanlar oluyor.Kanser olurum ben,o yüzden açma,işin olursa benimkini kullan işte dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?