- Konu Sahibi ElaMenevis
-
Bencede bu kdr sorun ediorsun ve tlli dille dile getirdign halde demiorki sileyim en azindan bahsettigin gbi dekolteli kizlari filan.. smdi dikkat etmen gereken su ki onun takip ettileri mesela 1000 kisi. Bunun 800 erkek 200 kiz ise cok takma.. ama kizlar daha cok ise o zaman sknti var. Konustugu kisiler genelde ayni diosun bikac kisi hep ayni muhabbet ve o kizlarda anormal foto vs paylasmiosa gerçekten sveiyelilerse sıkıntı yok. Neden mi? Eger sevglini bundan mahrum edersen baska yerde baska arkdsliklar kurmak isticektir vebelkide haberin olmicaktir.
Ayrica oda kendine bi aciklama bulmus kusura bakma. Neymis sana karim diomustaaaa sen yinede kiskaniormussun falan filan bunlar fasafiso. Benim butn erkk arkdslarim bana karim dedi. Hangisinin karisiyim acaba? Hepside pislik cikti. Seninkide ole demiorum tabiki ama karim dien her erkek mukemmel ve sadik deil demek istedim. Smdi gelelim senin hesap acmana. Tabiki anlicak onunicn oldugunu. Ama sen smdiden yavas yavas sen sanki twitterla ilgileniomussun gbi yap ama onu katmadan. Arkdsilarin vRmi kullanan kiz? Varsa diebilitsin x arkdsim israr edio gir die guzel seler varmis vs vs gbi ara ara ac konuyu sonrada hesap ac. Derse ki beji tkip ediosun bliorm die. Deki hayir ben sevgilim nelerden hoslanio bende sevmek istiorum :)) filan bole seler sole yani belki yumusar tepki vermez. Inanmasada sen hep bole dusundugunu sole ve hic karisma.
Paylasimlarda etiketleme varsa ask mesk seyleri paylas etiketle. Kizarsa sana o zaman sknti var sonuna kdr tartisabilirsin. Ne demek sizn ortak veya iliskinizle ilgili paylasimlara kizmasi falan sacmalik! Hemde anlamis olursun amacini. Baktinki ses etmior bole selere o zmn sknyi yok sende kisiler takip et senide takip etsinler bakalm dert edecekmi. Oda kiskanirsa bu sfer kesin baski yap kapatmak icn hesabi. Deki farlindaysan tek tartistigmiz konu twitter. Neden hala israrla devam ediosun benden onemlimi? Yada kizlari sil kurtul filan de ama bunu dedigim gbi solediklerimi yaptoktan ve yinede sorun ciKrmaya devam ederse seninle ilgili seyler paylasmayo reddederse filan yapcaksin baska turlu olmaz
___dega___
Buna karışamayacagını ızah etmelisin.....
Sonuçta ortak bir yaşamı paylaşacaksınız... Sevgili ve nisanlıyken verilen söyler kolay unutuluyor...bir ilişki nasıl giderse evlenincede öyle devam ediyor.. Twitter konusunda büyütülecek cok bişey yok ama onunda senin Facebook hesabına müdahale etmemesi gerektiğini anlatmalısın
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yok canım,çoğunluğu erkek.O genelde konuştuğu bayanlar da seviyeli insanlar belli.Bazısı kardeşi olacak yaşta,bazısı teyzesi annesi olacak yaşta hatta.Kendi yaşıtları da var ama dediğim gibi sohbet olayından insanın kafasını kurcalayacak bir muhabbete rastlamadım.Geçen şöyle yaklaştım mesela senin önerine benzer şekilde.Ama biraz rengimi belli etmiş olabilirim bu konuda,itiraf etmeliyim şimdiGücendim çünkü bana dair hiçbirşey olmamasına ve bana dair tek kelime yokken bu çok normal birşeymiş gibi savunmasına.Dedim ben de güncel olayları takip etmek istiyorum,facebook'tan edilmiyor o kadar anlık.Tamam madem bunu sen güvensizlik ya da baskı,takip olarak algılıyorsun;madem birbirimize bu konuda baskı yapmamamız,güven duymamız gerekiyor listemizde binlerce kişi olsa dahi bayanlı erkekli.Yani madem kafa yapın bu,o zaman benim de kendi halimde takılmam senin açından sorun olmayacaktır.Ben de kendi zevkime göre beğenirim sayfaları,takip ederim vs...Cevabı şu oldu:Ben seni biliyorum hayatım,sen duyarlı,hassas bir insansın.Orada ne tipler var.Bir erkek gibi işin önünü arkasını düşünmeden safça yaklaşırsın ya da tepen atar birşeye.Densizin biri bir resmine yorum yapar,sana başka yönden yaklaşmaya çalışır filan ben sinir olurum,yok yere sorun çıkar.Ya da ben kardeşim gibi baktığım bir bayana yorum yazarım,sen kıskanırsın,biliyorum ben seni,büyütürsün olayı,ilişkimizde sorun çıkar dedi.Yaşı da küçük değil erkek arkadaşımın.Ben bu yaşta senle evlilik diyip dururken sanaldan iş çevirecek ve bunu yaparken de hala senin yüzüne bakacak kadar karaktersiz bir adam mıyım yani sana göre?Bu olaya bu kadar takıyorsan bana güvenmiyorsun demektir işte olayına getiriyor.Bir de inattır yani benim beklenti içinde olduğumu biliyor ya,hani bir şey paylaşsın bize dair filan öyle güvenicem ona diye,inadına yapmıyor olabilir.
Hani demisya ben bir bayan kardesime yorum yaparim kiskanirsin die. Yahu yapmak zorundami ben onu algilayamiorum. Sen istemiosun blio ya yapma sunu yapmaaaa nefret ediorum bole anlayissizliklardan. Cpk onemli oluyo bazen bazi seyler senden ya gicik oluorm. Ben cok cektim buna benzer yani beni uzuypr gidior net uzerinden eklemks oldugu tanimadigi kizi silmior. Neymis ayippp. Neymis nasil silcem msj atarsa noldu die ne derim? Lafa bak. Diorumki sen onunla mi evlencen omur gecircen benlemi? Tbiki benle. Eeee ne bu hassasiyet beni kirdigin gbi git o kizi kir diorum filan buyuk tartismalar sonucu bazi seyleri halletmistim ama onlar eskide kaldi suanki sevglmde pek ole selee gormedim cok skur. Yani bence ya acik acik konusursun keisnlikle ne kdr sacma olursa olsun sileceksin! Guvenmiosun desende sileceksin baska bise olsada sileceksin hepsini ben ostemiorm hergun huzursuzum bana bunu aptalca eglencen icin yasatmaya hakkin yok diceksin resti cek icabonda bi sure konusma.. yada susacaksin. Bizde slklik. Sirf kiskancl yapmio gibi gorunmek icn kirmamak icn adam gbi solemioruz sorunun boyutunu anlamio erkek. Yani bi sorun varsa en basindan direk resti cek yada sus sonuna kdr. Surekli konuyu acip acip gundeme getirip ama baski yapmayip soz geciremeyip tekrar kiskaak nie. O daha kotu bence. Iste bole sklio erkek. Oda sana baska konularda mutlaka sunu yapma bunu yapma demistir sende bunu diyebilmelisin
___dega___
Ozaman nasıl siz ona karalamıyorsanız onunda size karışamayacagını kesin bir dille söyletmelisiniz.herşeyin karşılıklı olduğunu anlatmalısınız. Çünkü şimdi böyle yapan ilerde neler yapar Allah bilir.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yani o kadar güzel yazmışsın kiAynen,yapma yahu,yapma ne gerek var...Kimin,neyin ya sonuçta?El ya,el,adı üstünde sanal.Bugün başına bir hal gelse kaçı ağlar arkandan acaba ya da yardımına koşar gerçek hayatta?Ya bu twitt miş,facebook muş bu yüzden o kadar haz etmiyorum zaten.Koskoca olgun insanlarız lafa gelince ama saçma sapan muhabbetler,geyikler.Klavyeden vatan kurtarma kahramanlıkları,can ciğer dostmuşçuluk tiyatroları....Ya hemcinsinle kafanı dağıt,istediğin muhabbeti yap,yeri gelsin geçmiş olsun dileklerini de ilet,hal hatır sor vs....Eski okul arkadaşın olur bayan,işyerinden olur,ne bileyim memleketinden ya da mahallenden olur.Tamam onlada olsun belli bir muhabbetin.Ama Ayşe,Fatma,Hayriye vs....Sana ne,ona ne yani ne olursa olsun...Senin demin verdiğin öneriyi deniycem canım.Şimdi hemen yapsam anlar ama,malum bahanelerine bağlar.Bir süre hiç takmıyormuş gibi davranıcam,konusunu açmıycam.Birgün arkadaş istedi,ısrar etti,kendim de uzak kalıyorum gündemden,takip etmek istediğim yazarlar var filan diyip pat diye açıyorum bir hesap diyicem.Öyle hiç te,bak şu rumuzum,şu adresim filan demiycem.Ekle beni,aman ben seni ekliyorum filan da demiycem.Anlasın nasıl bir hismiş.Sonrasında bakalım ne yapacak?Yani bir twitter için de büyütüp olay haline getirirse,benden kıymetliyse bu yani zaten böyle adamdan bana hayır gelmez.Ben kendimi biliyorum,onun da kendi bileceği iş.
Aynen canim.cok iyi yaparsin.. sanal aleme takili ve bagimli olmus insanlarla bas edemezsin cok skur biz onlardan degiliz yani.. goruyorm millet surekli her dk facete bisiler paylasio boy boy pozlar. Kime bu hava? Kime bu gosteris? Ya kiz hastanaede mesela olum tehlikesi gecirio ama facete bide paylasioguluorm bolelerine ve evlencegm insanda ole olsun istiorm insllah hayrlisi olsun senin icinde.allah gonlune gore versin inallah halledersinde bu sorunu aranjz duzelir. Olmazsada vardir bunda bi hayir diip cikcaksin hayatindan zaten ciktigiida farketmez o twitter da gezinmekten merk etme
___dega___
Evet,hayırlısı olsun.Çok sağol canım ilgilendin.
Arkadaşlar,iyi gidiyor diyebileceğim bir ilişkim var.Uzun soluklu bir ilişki.Elbette birtakım zorluklarımız var hayata dair ama kişisel bir kavga gürültümüz yok.Yalnız beni huzursuz eden bir konu var sizinle paylaşmak,düşüncelerinizi almak istedim.Ben mi kuruntu yapıyorum,salt kıskançlığa dayalı bir his mi yoksa fazla mı safça duruma karşı sessizliğim,bunları değerlendirmek istedim.Erkek arkadaşımın twitter hesabı var,benim yok.Ben birtürlü sıcak bakmadım twitter olayına ama erkek arkadaşım bağımlısı.Bu arada erkek arkadaşım ilişkimizin neredeyse başından beri benimle ciddi düşündüğünü sürekli dile getiren,evlilik olayında hep aramızda konuşmalar yapmaktan kaçınmayan biri.Geleceğe dair planlarında olduğumu hatta evlenebilmek adına çalışıp didindiğini biliyorum.Yalnız bu sosyal ağlarda takılmak konusunda,bana karşı savunduğu kafa yapısıyla kendi tutumu çelişiyor bana göre.Nasıl anlatsam...Örneğin lafta ona göre ;tanımadığın,ne idüğü belirsiz birçok insanla sanal ortamda bir şekilde paylaşımda bulunmak saçma,gereksiz hatta zararlı.Mesela twitter ancak güncel olayları çok yakından takip etme imkanı verdiği için faydalı ve sözde bu amaçla kullanıyor.Bir bayan olarak ben facebook hesabıma gerçek hayattan tanımadığım erkekler eklersem,mesajlaşmasam bile,paylaşımlarını takip etmesem bile yanlış birşey mesela,ne gerek var böyle birşeye vs....Tamam,ben de böyle düşünüyorum ve aksi hiçbir davranışım yok zaten.Ve bu benim kendi yapım yani,aman birsürü insan olsun hesabımda,popüler olayım vs... diye bir tarzım yoktur.Çok moda olmasına rağmen bir twitter hesabım bile yok yani,düşünün.Ama erkek arkadaşımın twitter hesabında binlerce insan var.Ve birçok bayan da var.Ve açıkçası yani bir bayan olarak az çok anlar insan,pek te öyle aman canım çok zararsız,kendi halinde hanımcıklar diyebileceğimiz tarzdan değil.Bir keresinde bu konuyla ilgili nabzını ölçmek istedim,ben de bir twitter hesabı açacağım dedim."Hayatım orası sana göre bir yer değil,hertür insan var,iyi niyetlisi de kötü niyetlisi de vs..."dedi,istemedi.Birgün de denemek için;canım ben takip edemeyeceğim ama hesabında bana dair,bize dair birşey paylaşır mısın? dedim."Orada binlerce insan var görebilen,sen benim özelimsin,kırk kişi meraklı meraklı muhabbetini yapacak şimdi,sen benim sözüme itimat et" dedi.Fazla üzerine gidersem de baskı gibi algılıyor,onun üstüne düşen,kısıtlayan,kıskançlık kaprislerinde biri gibi olmak istemiyorum.Ama bir yandan da düşünüyorum yalan yok,ne gerek var onca kadına yani?
Aynen canim.cok iyi yaparsin.. sanal aleme takili ve bagimli olmus insanlarla bas edemezsin cok skur biz onlardan degiliz yani.. goruyorm millet surekli her dk facete bisiler paylasio boy boy pozlar. Kime bu hava? Kime bu gosteris? Ya kiz hastanaede mesela olum tehlikesi gecirio ama facete bide paylasioguluorm bolelerine ve evlencegm insanda ole olsun istiorm insllah hayrlisi olsun senin icinde.allah gonlune gore versin inallah halledersinde bu sorunu aranjz duzelir. Olmazsada vardir bunda bi hayir diip cikcaksin hayatindan zaten ciktigiida farketmez o twitter da gezinmekten merk etme
___dega___
Kadınlar klubu de bağımlılığa giriyor mu acaba? Girip bakmadan yapamıyorum alışkanlık oldu
Valla güzel yazmışsınız yorum atmadan geçemedimBenimde tanıdıklarım var ameliyata giriyor ama facede ameliyatlı fotoları var garip geliyor bana da çok doğru
Evt ama en azindan zararsiz bi bagimlilik die dusunuormkimse millete hava filan atmio yani hic deilse :d tksr edrrim bu arada :)
___dega___
Bizim twitter durumumuzda tam sizinki gibi ve soylediklerinde haklisin :)Selam canım sevgilimde bende twitter kullaniyrz htta bn nadr girerim ama ikimznde arkds listesinde sdece arkadaşlarımız vardır. Onun haricinde ünlü oyuncu, gazeteci, yazar vs. Takip ettiklermiz. Bnm sevglim Sosyal medyda çok çok bna dair bir şeyler paylaşayım meraklısı degildr. Ki ayrıca istedgmde onun Twitter'ina girebilirim sıkıntı yapmaz.
Madem senjnki evlilik düşünecek kdar senle ciddi orda burda olup olmadık kişileride takip etmemeli.
Madem sana göre değil ona görede olmamalı. Canm bu birazda üste çıkıp seni sustrmak için. Baskı yapma ayağına yatıyor.
Ici rahatsa verir sifresini hatta ikiniz tajmkilirsiniz. Madem sana açma diyor; )
Hem herkes twitter da demi sonuçta Ünlüleride oradan takip etmek isteyebilirsin bence
Bunlar benim düşüncem tabii bu ilişkiyi yaşayan sizlersiniz.
Ama bu kadar hafifede alma bunu
Aslında hafife alınmaması gereken bir durum olduğunu ben de biliyorum.Kendimi kandırıyorum belki işteYani öyle bir durum ki,şu an genel anlamda sorunsuz giden bir ilişki ama işte belki de ben bu konuda mesela ses çıkarmıyorum diye sorunsuz.Ciddi ciddi tavrımı koysam sorun çıkacak belki ilişkide.Ve dediğin gibi senin de,baskı olayına ya da kısıtlama olayına vuracak bunu.Şimdi ben hiç bu konuda rahatsız değilmişim gibi bir hesap açıyorum desem mesela.Bu sefer sen hani pek hoşlanmamıştın bu twitter olayından,kesin beni takip etmek için açıyorsun filan diyebilir.Daha geçen gün biraz çıtlattım konuyu,"İçin rahat olsun,ben sadece gündemi takip ediyorum,zaten iş güç yoğunum,bir vakit geçirdiğim bu var" vs... dedi durdu.
Facebook'takine benzer akış gibi birşey var ya.Facebook'ta duvarda nasıl paylaşımlar görünüyor,bir paylaşımın altına yapılan yorumlar,sohbetler görünüyor vs...Onlarda insanın aklında şüphe uyandıracak ya da sohbetlerde can sıkacak tarzda şeyler yok.Binlerce kişi var evet ama genelde sürekli iletişim halinde olduğu insanlar aynı.Bunların çoğu erkek zaten,bayan olanlarla da bacı-kardeş,belli bir mesafede muhabbetler var.Beni huzursuz eden tarzda bahsettiğim o kadın profillerle sohbeti yok gibi.Ama bu görünen elbette,yani facebook'taki gibi özel mesajdan sürekli muahbbet olayı nasıl twitter'da bilgim yok.Siz ilişki durumundan bahsetmişsiniz.Yani facebook profillerimizdeki gibi twitter'da da en azından "ilişkisi var,nişanlı vs..." gibi ilişki durumu bilgisi eklenebiliyor anladığım kadarıyla değil mi?
İkisini de kullanan biri olarak şunu diyebilirim ki facebookta her türlü insan var ve insanlar arkadaş olmak için asılmak için daha çok kullanıyor. Abaza daha çok. Twitter daha çok sosyal medya gibi. Haberleri gündemi takip etmek gibi. Türkiye gündeminde neler var bunları takip edersin. Bir de twitterda arkadaş olmazsın sadece birini takip edersin onun yazısı anasayfana düşer. Ya da biri seni takip eder senin yazın onun anasayfasına düşer. Mesajlaşma facebooktaki gibi çok değildir. Asılan abazalar pek yoktur.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Ayy tatlım ya seni o kadar iyi anlıyorumki. Benim eski sevgilim böyleydi. Gece bana iyi geceler derdi twitterda takılırdı. Twitterım yoktu ama dışardan bakardım, duvarı herkese açıktı. Hatta twitterı bilmediğim için bir keresinde rezil olmuştumBir şarkı sözünü retweetlemiş. Bende salak gibi carladım buna kızlar senin sayfana yazı mı yazıyor diye (facebook gibi düşündüm) Tabi aslını öğrenince hem dışardan takip ettiğim anlaşıldı hemde rezil oldum
Ve bende açıcam dediğimde "ne işin var orda, millet birilerini ayarlama derdinde orda" dedimoralim cok bozulmuştu. Ve benimle ilgili 1 kere paylaşımda bulunmuştu. Sonra ayrıldık zaten (başka nedenlerden).. Üzücü bir durum ve insanın içi içini yiyor ister istemez. Ama rahatsız olduğunu konuşabilirsin bir gün yüz yüze. Bende işe yaramamıştı ve sonunda duvarını gizlemişti görmeyim diye :) bana böyle böyle dedin ve içim rahat değil demeyi bir dene istersen. Belki anlayışla karşılayabilir.
Bizim twitter durumumuzda tam sizinki gibi ve soylediklerinde haklisin :)
Auroraya katiliyorum
Madem gundemi takip ediyormus kendi birebir tanidigi arkadaslarini ve unluleri takip etsin o kizlarin hic bir anlami yok :)
Yaşasın hem bu twitter olayını hem de facebook olayını bilen biri...Çok sağol arkadaşım,Allah razı olsun bakmışsın konumaSenin bilgine çok ihtiyacım var.En azından şu twitter ile ilgili bilgi sahibi olursam aklıma takılan şeyler hakkında,belki içim biraz rahat eder.Ben şimdi yazarım arka arkaya ama sen müsait olduğunda cevapla elbette.Bir twitter hesabın olduğunda illaki binlerce kişi olması mı lazım?Yani az insan varsa bu çekinilecek,utanılacak,karizma çizecek bir şey olarak mı görülüyor?Facebook'taki haber kaynağı,akış gibi bir sayfa görülüyor mesela profile girdiğimizde.Yapılan paylaşımlar,yazılan birşeyin altında varsa sohbetler,retwitt mi ne deniyor o şeyler,fotoğraflar,günü ya da saati belli olmak üzere yeni takip edilemeye başlanan profiller ya da takipçiler görünüyor.Bu konuda şöyle bir durum var mı?Nasıl desem,engel olayı gibi birşey.Örneğin yaptığın bir paylaşımın altına yorum yapılamamasını,sobet edilememesini engelliyebiliyor muyuz?Erkek arkadaşım şöyle birşeylerden bahsetti bana ama adını unuttum :26: Bir ayar varmış,onu kapatırsan iletişim mi kısıtlanıyormuş,herkes retwitt mi yapamıyormuş ne öyle birşeyler.Sözde ondan açıkmış herkese sayfası.Bir de bu özel mesajlaşma olayı facebook'taki gibi mi?Yani istersen o özel mesaj bölümünden saatlerce muhabbet edebiliyor musun?Bir de facebook'taki gibi hakkında kısmı var mı?Yani iş yeri bilgin,telefonun,memleketin,yaşın,ilişki durumun gibi bilgileri istersen yazıp görünür kılabileceğin.Çok soru oldu,cahilim işte bu konuda,kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?