Ne yapabilirim arkadaşlar,bir akıl verin...

Yok canım,çoğunluğu erkek.O genelde konuştuğu bayanlar da seviyeli insanlar belli.Bazısı kardeşi olacak yaşta,bazısı teyzesi annesi olacak yaşta hatta.Kendi yaşıtları da var ama dediğim gibi sohbet olayından insanın kafasını kurcalayacak bir muhabbete rastlamadım.Geçen şöyle yaklaştım mesela senin önerine benzer şekilde.Ama biraz rengimi belli etmiş olabilirim bu konuda,itiraf etmeliyim şimdi Gücendim çünkü bana dair hiçbirşey olmamasına ve bana dair tek kelime yokken bu çok normal birşeymiş gibi savunmasına.Dedim ben de güncel olayları takip etmek istiyorum,facebook'tan edilmiyor o kadar anlık.Tamam madem bunu sen güvensizlik ya da baskı,takip olarak algılıyorsun;madem birbirimize bu konuda baskı yapmamamız,güven duymamız gerekiyor listemizde binlerce kişi olsa dahi bayanlı erkekli.Yani madem kafa yapın bu,o zaman benim de kendi halimde takılmam senin açından sorun olmayacaktır.Ben de kendi zevkime göre beğenirim sayfaları,takip ederim vs...Cevabı şu oldu:Ben seni biliyorum hayatım,sen duyarlı,hassas bir insansın.Orada ne tipler var.Bir erkek gibi işin önünü arkasını düşünmeden safça yaklaşırsın ya da tepen atar birşeye.Densizin biri bir resmine yorum yapar,sana başka yönden yaklaşmaya çalışır filan ben sinir olurum,yok yere sorun çıkar.Ya da ben kardeşim gibi baktığım bir bayana yorum yazarım,sen kıskanırsın,biliyorum ben seni,büyütürsün olayı,ilişkimizde sorun çıkar dedi.Yaşı da küçük değil erkek arkadaşımın.Ben bu yaşta senle evlilik diyip dururken sanaldan iş çevirecek ve bunu yaparken de hala senin yüzüne bakacak kadar karaktersiz bir adam mıyım yani sana göre?Bu olaya bu kadar takıyorsan bana güvenmiyorsun demektir işte olayına getiriyor.Bir de inattır yani benim beklenti içinde olduğumu biliyor ya,hani bir şey paylaşsın bize dair filan öyle güvenicem ona diye,inadına yapmıyor olabilir.

İşte ben zaten kendi kendime,o karışmasa bile rahatsız olunabilecek şeyler yapan biri olmadığımdan kendisi rahat bu konuda.Bu karışamama olayında aslında tam da sizin yazdığınız kafada işte.Kendine gelince tabii.Hani evlenince de kendimize ait alanlarımız olmalı,herşeye karışılmamalı anlamında düşüncesi.Ama beni bal gibi biliyor işte,yapımı.O kadar eminki ben zaten karışmayı gerektirecek şeyler yapmam,zaten kendi halinde bir kadınım.Elbette bir erkek olarak benden önce çok ilişkisi olmuş,benle de açıkça konuşmuştur bunları.Bayağı doymuş biri aslında yani.Öyle 18-20 yaşında aklı havada bir döneminde de değil.Bana hep şey der mesela;ilk kez ben sevgilimden bu kadar eminim gözüm kapalı sadakat anlamında,edep duruş anlamında.Ben çok kadın tanıdım,neler gördüm,yaşadım.Çok şükür Allah'ıma senin gibi biriyle tanıştım,tırnağın olmaz hiçbiri vs....Tamam lafta böyle de,gücüme gitti.Madem ben bu kadar kıymetliyim,madem biliyor bazı şeylerin önemini...Rica ettim ya,ne var bunda,ufak bir rica...Bize dair,bana dair iki kelime paylaş şu twitter denen yerde madem dedim.Yapmadı.Sen de beni ilerdeki eşin olarak görüyorsan,güveniyorsan sözüme itimat etmen gerekir olayına döktü.

Hani demisya ben bir bayan kardesime yorum yaparim kiskanirsin die. Yahu yapmak zorundami ben onu algilayamiorum. Sen istemiosun blio ya yapma sunu yapmaaaa nefret ediorum bole anlayissizliklardan. Cpk onemli oluyo bazen bazi seyler senden ya gicik oluorm. Ben cok cektim buna benzer yani beni uzuypr gidior net uzerinden eklemks oldugu tanimadigi kizi silmior. Neymis ayippp. Neymis nasil silcem msj atarsa noldu die ne derim? Lafa bak. Diorumki sen onunla mi evlencen omur gecircen benlemi? Tbiki benle. Eeee ne bu hassasiyet beni kirdigin gbi git o kizi kir diorum filan buyuk tartismalar sonucu bazi seyleri halletmistim ama onlar eskide kaldi suanki sevglmde pek ole selee gormedim cok skur. Yani bence ya acik acik konusursun keisnlikle ne kdr sacma olursa olsun sileceksin! Guvenmiosun desende sileceksin baska bise olsada sileceksin hepsini ben ostemiorm hergun huzursuzum bana bunu aptalca eglencen icin yasatmaya hakkin yok diceksin resti cek icabonda bi sure konusma.. yada susacaksin. Bizde slklik. Sirf kiskancl yapmio gibi gorunmek icn kirmamak icn adam gbi solemioruz sorunun boyutunu anlamio erkek. Yani bi sorun varsa en basindan direk resti cek yada sus sonuna kdr. Surekli konuyu acip acip gundeme getirip ama baski yapmayip soz geciremeyip tekrar kiskaak nie. O daha kotu bence. Iste bole sklio erkek. Oda sana baska konularda mutlaka sunu yapma bunu yapma demistir sende bunu diyebilmelisin

___dega___

Ozaman nasıl siz ona karalamıyorsanız onunda size karışamayacagını kesin bir dille söyletmelisiniz.herşeyin karşılıklı olduğunu anlatmalısınız. Çünkü şimdi böyle yapan ilerde neler yapar Allah bilir.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yani o kadar güzel yazmışsın ki Aynen,yapma yahu,yapma ne gerek var...Kimin,neyin ya sonuçta?El ya,el,adı üstünde sanal.Bugün başına bir hal gelse kaçı ağlar arkandan acaba ya da yardımına koşar gerçek hayatta?Ya bu twitt miş,facebook muş bu yüzden o kadar haz etmiyorum zaten.Koskoca olgun insanlarız lafa gelince ama saçma sapan muhabbetler,geyikler.Klavyeden vatan kurtarma kahramanlıkları,can ciğer dostmuşçuluk tiyatroları....Ya hemcinsinle kafanı dağıt,istediğin muhabbeti yap,yeri gelsin geçmiş olsun dileklerini de ilet,hal hatır sor vs....Eski okul arkadaşın olur bayan,işyerinden olur,ne bileyim memleketinden ya da mahallenden olur.Tamam onlada olsun belli bir muhabbetin.Ama Ayşe,Fatma,Hayriye vs....Sana ne,ona ne yani ne olursa olsun...Senin demin verdiğin öneriyi deniycem canım.Şimdi hemen yapsam anlar ama,malum bahanelerine bağlar.Bir süre hiç takmıyormuş gibi davranıcam,konusunu açmıycam.Birgün arkadaş istedi,ısrar etti,kendim de uzak kalıyorum gündemden,takip etmek istediğim yazarlar var filan diyip pat diye açıyorum bir hesap diyicem.Öyle hiç te,bak şu rumuzum,şu adresim filan demiycem.Ekle beni,aman ben seni ekliyorum filan da demiycem.Anlasın nasıl bir hismiş.Sonrasında bakalım ne yapacak?Yani bir twitter için de büyütüp olay haline getirirse,benden kıymetliyse bu yani zaten böyle adamdan bana hayır gelmez.Ben kendimi biliyorum,onun da kendi bileceği iş.

Evet,haklısınız.Sevgi tamam ama sevgi tek başına lafla olan birşey değil işte.Karşılıklı saygı,anlayış,empati ile desteklenmezse ilerde sorunlar çıkabilir dediğiniz gibi.

Aynen canim.cok iyi yaparsin.. sanal aleme takili ve bagimli olmus insanlarla bas edemezsin cok skur biz onlardan degiliz yani.. goruyorm millet surekli her dk facete bisiler paylasio boy boy pozlar. Kime bu hava? Kime bu gosteris? Ya kiz hastanaede mesela olum tehlikesi gecirio ama facete bide paylasio guluorm bolelerine ve evlencegm insanda ole olsun istiorm insllah hayrlisi olsun senin icinde.allah gonlune gore versin inallah halledersinde bu sorunu aranjz duzelir. Olmazsada vardir bunda bi hayir diip cikcaksin hayatindan zaten ciktigiida farketmez o twitter da gezinmekten merk etme

___dega___

Evet,hayırlısı olsun.Çok sağol canım ilgilendin.

İkisini de kullanan biri olarak şunu diyebilirim ki facebookta her türlü insan var ve insanlar arkadaş olmak için asılmak için daha çok kullanıyor. Abaza daha çok. Twitter daha çok sosyal medya gibi. Haberleri gündemi takip etmek gibi. Türkiye gündeminde neler var bunları takip edersin. Bir de twitterda arkadaş olmazsın sadece birini takip edersin onun yazısı anasayfana düşer. Ya da biri seni takip eder senin yazın onun anasayfasına düşer. Mesajlaşma facebooktaki gibi çok değildir. Asılan abazalar pek yoktur.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Ayy tatlım ya seni o kadar iyi anlıyorumki. Benim eski sevgilim böyleydi. Gece bana iyi geceler derdi twitterda takılırdı. Twitterım yoktu ama dışardan bakardım, duvarı herkese açıktı. Hatta twitterı bilmediğim için bir keresinde rezil olmuştum Bir şarkı sözünü retweetlemiş. Bende salak gibi carladım buna kızlar senin sayfana yazı mı yazıyor diye (facebook gibi düşündüm) Tabi aslını öğrenince hem dışardan takip ettiğim anlaşıldı hemde rezil oldum
Ve bende açıcam dediğimde "ne işin var orda, millet birilerini ayarlama derdinde orda" dedi moralim cok bozulmuştu. Ve benimle ilgili 1 kere paylaşımda bulunmuştu. Sonra ayrıldık zaten (başka nedenlerden).. Üzücü bir durum ve insanın içi içini yiyor ister istemez. Ama rahatsız olduğunu konuşabilirsin bir gün yüz yüze. Bende işe yaramamıştı ve sonunda duvarını gizlemişti görmeyim diye :) bana böyle böyle dedin ve içim rahat değil demeyi bir dene istersen. Belki anlayışla karşılayabilir.

Kadınlar klubu de bağımlılığa giriyor mu acaba? Girip bakmadan yapamıyorum alışkanlık oldu
Valla güzel yazmışsınız yorum atmadan geçemedim Benimde tanıdıklarım var ameliyata giriyor ama facede ameliyatlı fotoları var garip geliyor bana da çok doğru

Evt ama en azindan zararsiz bi bagimlilik die dusunuorm kimse millete hava filan atmio yani hic deilse :d tksr edrrim bu arada :)

___dega___

Bizim twitter durumumuzda tam sizinki gibi ve soylediklerinde haklisin :)

Auroraya katiliyorum
Madem gundemi takip ediyormus kendi birebir tanidigi arkadaslarini ve unluleri takip etsin o kizlarin hic bir anlami yok :)

inan ki bende twitter kullanmıorum :) ama ben örnek verdim sadece ilişkisi olduğunu saklamamak lazım diye resim veyahut o şekilde de olsa yapıo erkekler

Yaşasın hem bu twitter olayını hem de facebook olayını bilen biri...Çok sağol arkadaşım,Allah razı olsun bakmışsın konuma Senin bilgine çok ihtiyacım var.En azından şu twitter ile ilgili bilgi sahibi olursam aklıma takılan şeyler hakkında,belki içim biraz rahat eder.Ben şimdi yazarım arka arkaya ama sen müsait olduğunda cevapla elbette.Bir twitter hesabın olduğunda illaki binlerce kişi olması mı lazım?Yani az insan varsa bu çekinilecek,utanılacak,karizma çizecek bir şey olarak mı görülüyor?Facebook'taki haber kaynağı,akış gibi bir sayfa görülüyor mesela profile girdiğimizde.Yapılan paylaşımlar,yazılan birşeyin altında varsa sohbetler,retwitt mi ne deniyor o şeyler,fotoğraflar,günü ya da saati belli olmak üzere yeni takip edilemeye başlanan profiller ya da takipçiler görünüyor.Bu konuda şöyle bir durum var mı?Nasıl desem,engel olayı gibi birşey.Örneğin yaptığın bir paylaşımın altına yorum yapılamamasını,sobet edilememesini engelliyebiliyor muyuz?Erkek arkadaşım şöyle birşeylerden bahsetti bana ama adını unuttum :26: Bir ayar varmış,onu kapatırsan iletişim mi kısıtlanıyormuş,herkes retwitt mi yapamıyormuş ne öyle birşeyler.Sözde ondan açıkmış herkese sayfası.Bir de bu özel mesajlaşma olayı facebook'taki gibi mi?Yani istersen o özel mesaj bölümünden saatlerce muhabbet edebiliyor musun?Bir de facebook'taki gibi hakkında kısmı var mı?Yani iş yeri bilgin,telefonun,memleketin,yaşın,ilişki durumun gibi bilgileri istersen yazıp görünür kılabileceğin.Çok soru oldu,cahilim işte bu konuda,kusura bakma

Ben daha önceden açmak istediğimde aldığım cevap ta benzerdi canım seninkiyle."Ben seni tanıyorum,biliyorum hayatım,sana göre bir yer değil.Tamam iyi niyetlileri de var elbette ama kötüsü de çok fazla.Siz bayanlar da biz erkekler gibi insan sarrafı olamıyorsunuz her zaman.Sahte çok insan var orada" vs...vs...Çok üstüne gidersem aynen duvarını kapatabilir ya da başka bir hesap açabilir diye düşünüyorum bende.Onda takipçi ya da takip ettikleri olarak ekli olmayan bir profilden girip baksam,kimden bakıldığını anlar mı peki?Yani şu twitter kullanıcısı profilinize baktı gibi bir bildirim olayı var mı?

Bizim twitter durumumuzda tam sizinki gibi ve soylediklerinde haklisin :)

Auroraya katiliyorum
Madem gundemi takip ediyormus kendi birebir tanidigi arkadaslarini ve unluleri takip etsin o kizlarin hic bir anlami yok :)

O kızların anlamını bir anlayabilsem zaten.Ya da kendi mantık çerçevesinde bir açıklamayla anlamlandırabilse.Güncel olaymış,yazar,siyasetçi vs.. takibiymiş tamam onları anlıyoruz.İsterse ülkedeki tüm siyasi kişileri kadın erkek takip etsin.Sahip olduğu görüşe uygun,aynı çizgideki kadın arkadaşlar da olsun hadi.Tamam hangi çağdayız,sadece gündemi tartışmak adına seviyeli sohbetlerde etsin.Normalde yapı olarak kimseyi yargılayan biri de değilimdir ama şimdi işin içinde erkek arkadaşım olunca ister istemez bazı kadın profillerine takıldım.Yani ben de makyajı seven,kendine göre bakımlı bir bayanım.Ama birşeyler olur ya hani,bir çizgi vardır o şuh havayı sezdiren.İnsan bakımlı olur,güzel kadın da olabilir,kendine çok güvenlidir,hadi kendini beğenen biridir de ve resmini koyar profil olarak.Ama yani yüzü olur,yandan bir resim olur ne bileyim doğal ortamda bir çekim olur.Bu forumda mesela adı üstünde Kadınlar Kulubü.Paylaşırsın da yeri gelir danışma amaçlı fiziksel anlamda bir resmini.Ama twitter belli yani kadın,erkekli bir ortam.Ee şimdi böyle bir ortamda straplez,göğüsler öne çıkarılmış ben diye bağırıyor tarzı resmi olan bayanlara çok iyi niyetli bakamadım ben.Yani bunların amacının sadece gündem takip etmek,ideolojilerini paylaşmak vs...olduğunu düşünemiyorum.Erkeklerin bu konuda böylelerine verdikleri primi de anlamıyorum.Akıllarınca erkeklik gururlarını mı okşuyorlar nedir?Yani bak ben böyle taş gibi hatunlarla da takipleşebiliyorum imajını vermek mi?Açıkça açıkla diyoruz bu işin mantığını,yok.Bir de ucunu güven olayına bağlayıp insanı haksız duruma düşürmeye çalışıyorlar.Seven insan güvenirmiş,güven sevgiden ayrı olmazmış vs...

Ne demek faydam dokunursa ne mutlu
Az takipçiden utanmak twittera verdiğin öneme göre değişir tabi ama şunu söyleyebilirim ki çok takipçi olması nasıl anlatayım bakın ben güzel yazıyorum insanlar önem veriyor takip ediyor gibi bir anlama geliyor. İtiraf edeyim ki facebook ta fotoğraflarını çoğu paylaşımlarını gizleyen hatta eşinin facebooktaki arkadaşlarını kiskanan biri olarak twitterda daha fazla takipçim olsun isterdim. Sanırım ben de eşiniz gibiyim.
Retweet olayı doğru gizlersen kimse retweet yapamaz ayrıca profilin gizli ve diyelim ki bir seye yorum yaptın yorum yaptığın şeyi yazan kişi seni takip etmiyorsa yazdığını göremez. Ben de bi ara eşim yüzünden gizledim sonra geri açtım.
Sohbet olayına gelince sohbet demeyelim de mesaj diyelim çünkü çok farklı çok mesakkatli iş. Bildirim gelmez sürekli yenilemek lazım çok kullanışsız. Çünkü/ayrıca twitter sohbet yeri değil. Mesaj atarsın ama karşıdaki görecek de cevap verecek de günler haftalar geçer..
Twitter sana profil bilgisi falan sormaz kullanıcı adı vardır. Burdaki bizim kullanıcı isimlerimiz gibi. Isim kısmı vardır isteyen ismini yazar istmeyen başka birşey yazar. Bir de açıklama kısmı var 140 karakter oraya da kimse iş bilgisi yazmaz ünlü falan değilse...
Bence için rahat olsun çünkü twitter gerçekten sohbet muhabbet yeri değil. Kimse kimseyi tanımaz buna önem de vermez. Facebook la kesinlikle bir değil..

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…