ne yapabilirim bilemedim :(

bugss

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
2
1
286
İçel Mersin
merhaba öncelikle gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var çünkü ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum öncelikle ben üniversite 4. sınıf oldum üniversiteye gelmeden önce farklı farklı arkadaşlarım oldu benden önce üniversiteyi kazanan onların ilk üniversite anıları eğlenceliydi tabi ama bazıları için değil benimde öyle olmayacağını düşündüğüm için küçük bi yalanla başladım üniversiteli arkadaşlarıma en yakınımdan en uzağına aslında benim söylediğim bi yalan değildi konu ise şu nereli olduğum ben aslında diyarbakırlıyım benden önce üniversiteye giden arkadaşlarım arasında doğulu var ve pek hoş şeylerle karşılaşmamışlar açıkçası dışlanmak gibi pek çok şey yaşamışlar yalanıma neden de buydu aslında bende ilk girdiğim ortaamda dışlanmamalıdım burada çok yakın bi arkadaşım vardı babası falan tanırdı beni nereyi kazandığımı sorunca bende sivas dedim oda bana "oo arda çok alevi vardır aleviler ve kürtler hiç anlaşamaz dikkat et kendine dedi" al işte gelde korkma sen bu durumda :53: neyse efendim yurda ilk yerleştiğimde annemde yanımdaydı benden önce bi arkadaşım vardı oda annesiyle gelmişti neyse anneler falan konuşuyodu işde kızım şöyle şöyle falan filan nereli sorusuna geçildi işte onlar adanalıydı bende adana doğumluydum annemde "yaa benim kzımda adana da doğdu falan diyince arkadaşda sendemi adanalısın deyince öyle başladı bu oyun yurttakilere göre adanalıydım sınıf arkadaşlarıma görede hocalar nereden geldiniz diye soruncada babamın işi nedeniyle yaklaşık 18 senedir mersinde yaşıyoruz işte sınıftakilere göre mersinliydim bu böyle böyle gitti üniversitede benimle konuşmak isteyen epey bi karşı cins oldu ama benim düşüncem şimdilik okumaktı o işlerde pek gözüm yoktu ama yalan yok bi kaç kişiylede konuştum ayrı ayrı zamanlarda bi kaç kişiye diyarbakırlı olduğumu söyleyince nedeni ni bilmediğim bi şekilde benimle konuşmaktan vazgeçtiler davranışlarımın normall olduğunu düşünerek bende sorunu doğulu olmama bağladım ve yalanıma devam ettim artık kimseye diyarbbakırlı olduğumu söylemicektim bu olaylar olduktan sonra 1. 2. ve 3. sınıfın yarısına kadar erkeklerle sevgili muhabbetine hiç girmedim yaşadığım bi kaç bişey vardı lise dönemide ondan sonra en son kişi benim evleneceğim adam olmalı dedim ve O çıktı karşıma ama ben en baştada ona bu yalanı söyledim nerden bilebilirdim ki sevgili olacağımı en başta konuşmuştuk sormuştu bana bende böyle böyle dedim anneler babalar nereli konusuna da girildi ben yine yalan söyledim en başlardı tabii o doğma büyümü istanbullu ama samsunlular aslen şimdi ben mersindeyim oda istanbulda ve günün her saati konuşuyoruz ve ben okul açıldığında yani onun yanına gittiğimde bunu artık söylemeliyim diye düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum bazılarınıza çok kolay bi konuymuş gibi gelebilir ama insanların yaşadıkları yalan söylememize neden olabilir sizden yardım istiyorum nasıl söyleyebilirim ben bu konuyu acaba :( :43:

Bence durumu nedenleriyle anlatın. İlk başta şaşırsa da biraz düşününce, empati kurunca anlar sebebini. Bir insanın Diyarbakır'lı olması, kürt olması bazıları için neredeyse pkk'lı olması demek. İnsanları kendi kimliklerine, doğduğu topraklara küstürenlerin ayıbı bu. Sizin ayıbınız değil.

Keşke en başında yalan söylemeseydin.
Doğulular'a karşı bir önyargı var ama seni tanıyanlar zamanla bu önyargılardan kurtulurlardı.
Benimde yurtta, okulda Doğulu arkadaşlarım oldu.
Hepsi de çok iyi insanlardı.
Ne yalan söyleyim önceden bende önyargılı davranırdım ama onları tanıdıkça yıktım önyargılarımı.

Durumuna gelince;
Ona her şeyi en başından anlat.
Eğer bu yüzden bırakırsa zaten sevmiyor demektir.
Belki yalan söyledin diye kızabilir ama ayrılmak için sebep değil bence. :34:

bak canım doğuda okudum güneydoğuda çalışıyorum.
kürdü türkü yok bunun.

sen insanlara insanlığını göster gerisini boşver.

o kişiye de açıkça anlat. olursa olur olmazsa salla gitsin..
olmazsa da hem daha üni öğrencisisin. bi işe gir neler çıkar karşına..

Konusun mutlaka bu konuyu canim.durumu ve nedeninizi anlatirsiniz.kurtluk utanilicak saklanicak bisey oldu artik bu devirde malesef.korkularinizda haklisiniz ama madem ciddi bir iliski yasiosunuz bunu soylemeniz gerekir.zaten bir onyargisi varsa bu iliski zor yurur

En baştan diyarbakırlı olduğunuzu söylemeliydiniz. Ayıp mı günah mı ? Diyarbakırlısı da hakkarilisi de erzurumlusu da izmirlisi de bir bu ülkede benim gözümde. Bazı kendini bilmez insanlar farklı düşünebiliyor evet size de hak veriyorum ama bu yalan söylenilecek bir konu değil. Benim de bir sürü doğulu arkadaşım oldu Allah biliyor ya hepsi iyi kalpli, kendi hallerinde insanlardı, kökenlerinde kürtlük vardı bunu biliyorum fakat nedir yani, kürt-türk-ermeni hepimiz insanız ya.Hepimiz bu vatanın milletiyiz. Bence okul açılınca sevgilinize dosdoğru söyleyin, endişelerinizin sebeplerini de anlatın. Eğer etnik kimliğinizden ötürü sizden ayrılacaksa, ayrılsın. En hayırlısı olur. Hakkınızda hayırlısı..

Back
X