Açık açık konuşmalısın
Hayvan bakmak herkesin harcı değil, Allah bildiği gibi yapsın bunları
Daha olmadı belediyeye şikayet et, ama o da benim pek istediğim bir şey değil çünkü onlardan alınınca barınağa verilir ki o daha büyük eziyet
En azından hayvanı gölgede kalabileceği, su ve yemek ihtiyacı olan bir yere bağlamalarını söyleyebilirsiniz. Ez azından sizin eliniz yetişir.
Böylelerini bağlıyacaksın bu sıcakta güneşin altına anlayacak hanyayı konyayı, sinir oluyorum yaa
yazdıklarını okuyunca gidip gırtlaklarına babasım geldi köpek ısıya gelebilen bi hayvan değildir başta yazık ya
ben sana özelden bi adres vericem bide oraya yazarmısın
Yaklaşık 2 ay önce alt katımıza birileri taşındı. Kimdirler, ne iş yaparlar bilmiyorum.Bildiğim doğalgazlarını hala açtırmadılar demek ki ocak,banyo vs kullanmıyorlar. Hiç sesleri yok.Gece saat 23:00 gibi geliyorlar.Sabah ise erken gidiyorlar ki karşılaşmıyoruz.Birkaç kere balkondan gördüğüm yeni evli gibi genç bir çift.Gelelim asıl canımı sıkan duruma.Yaklaşık bir hafta önce köpeklerini de getirdiler. Balkona koydular.Hayvancığı 3 gün hiç dolaştırmadılar. Balkon öğleden sonra cayır cayır güneş.Ne bir şemsiye, ne kulübe ne de yumuşak bir yatak. Bütün gün dil dışarda o sıcakta balkonda bekliyor.Bir kaç gündür gece 11 de 2 dakika çişe çıkarıyor erkek olan şahıs. Dün gece evin karşısına bir kapta makarna koymuştum sokak pisileri yesin diye. Yine gece sahibi çişe çıkarınca makarnaya bir saldırdı ki nerdeyse kabını yiyecek.Demek ki karnı aç.Bu arada camdan sarkıp baktım balkonda her yerde kocaman kurumuş kakalar var. Ayrıca su yada yemek kabı göremedim. Belki daha derinde ben göremiyorum.Ama sinir oluyorum.Ağızlarını, burunlarını kırmak geliyor içimden bu yeni kiracıların.Ne yapayım ben şimdi?Tanımıyorum ki sorayım, uyarayım.Sanane derlerse ne diycem? Yasal yolu var mı şikayetin?
Her yere şikayet ettim.Bimer'den tutunda Milli parklar Dohayko'ya kadar.Ev sahibi iki kere uyardı.Hala aynı tas aynı hamam.Tık yok.
Dün bahçedeki kulübeye almışlardı.Önünde ne su vardı ne de yemek.Bizim bahçenin kulübesi de oda gibi ama etrafı tel örgüyle çevrili.Hayvanat bahçesi gibi.Yani önüne su falan koymak için kilidi açmak gerekiyor.Biz de ancak dışardan şişeyle su içirdik. Öğleden sonra Çevre Müdürlüğünde ilgilenen müdür yardımcısını aradım yine.Yarın ceza keseceğim dedi.Bugün yine balkonda.Bu arada yarından itibaren ben 1 ay yokum evde.Ama annemle babam var. Artık uzaktan takip edeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?