• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapabiliriz?

Isterseniz çocuğu baglasinlar eve. Koşamasın kendi evinde. Rahat edersiniz siz de. 1. Kattan ev tutarken bunlari da düşünecektiniz. Madem rahatsiniz en üst kattan tutsaydiniz.

Dikkatinizi başka şeylere vermeye çalışın derim ben. Sonuçta küçük çocuk ne yaparsanız yapın dışarı da çıkamıyor oynayıp koşacak. Benimde çocuklarım var ve küçücük evde yapacak bir şey yok koşturuyorlar koltuk tepelerinde tepiniyorlar. Bir de size şöyle bir öneri de bulunayım gürültülü olmayan lego araba türevi bir hediye alın ve çocuğu kapıya çağırın bunu sana aldık evden canın sıkılıyor olmalı diyip verin. Bir süre yeni gelen oyuncağı keşfetmeye odaklanacaktır. Bu oyun hamuru olabilir, resim defteri pastal boya olabilir sizin hayal gücünüz ve bütçenize kalmış. İnanıyorum ki hem çocuk sakinler hem siz hem de aile..

Anne babası ses için dövdüklerini söylüyorlar siz hala yok eşim de konuşacak diyorsunuz. İyi misiniz merak ettim cidden. Çocuk zaten ses yüzünden dayak yiyor bakın bir daha okuyun. Ses yaptığı için dayak yiyor siz inatla babaya şikayet etmekten bahsediyorsunuz. Nasıl bir vicdan var Yarrabim merhamet versin yazık...

Evet insanın tepesin de birilerinin sürekli ses yapması gerçekten sinir bozucu bi satten sonra ama çocuk bu yani benim kızımda çok fena be ne yaparsam yapayım asla ikna edemiyorum hiç şekilde sakin kalmasına, ama oğlum ona nazaran aşırı sakin. İkisinin terbiyesini de ben veriyorum. Sonuç olarak anne baba da sizin sürekli şikayetlerinizle bunalım çocuğu daha fazla sıkabilir hiç gerek yok bence. Onların oturduğu oda da oturmayın yer değiştirin biraz da olsa az gelir ses.

Alt komşunun evine giren çıkan erkeklerden üst komşumun oğluna mi geldi sıra . Siz anne olunca nasıl terbiye vermeyi düşünüyorsunuz koşan, bağıran çocuğun ayaklarını ve ağzını mi kapatacak, bantlayacaksınız. Adam DÖVÜYORMUŞ çocuğu ve siz bide eşinizi yollayacaksınız şikayete bu defa da öldürür sanırım babası çocuğu. Umursamaz aile olsa tamam ama işi şiddete dayandiracak kadar müdahil olmuşlar çocuğun yaptıklarına zaten.

Bizim hem üst hem alt komsumuzun torunlari gelirdi her gün, her ikiside cok gürültü yapan aglayan cocuklardi hic sesimizi cikarmadik cocuktur böyle böyle büyüyecekler diye. Aaa sonra bi baktik güzel güzel ergenus olmaya basladilar. Yarin bir gün sizinde cocuklariniz olacak (düsünüyorsaniz tabi) kendinizi biraz o ailenin cocugun yerine koymaya calisin. Biz yetiskinler bile bu karantina döneminde off canim skldi ya aglicam skntidan diyoruz bide o cocugun psikolojisini düsünün bütün gün evin icinde...

merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar ben apartmanda 1.katta oturuyorum üstümüzde kiracı oturuyor ve bir oğlu var tam fırlama ya ayaklarını vura vura evde dolaşıyor defalarca eşini uyardım nato kafa "tamam diyorlar uyarıyoruz hatta dövüyoruz" dediler en son dövmek çok saçma güzelce uyarmak varken ama hala devam ediyor eşim de ben de bıktık sabah 11den başlıyor akçam 12ye kadar yani düşünün aralıklarla yani eşimde "en son bir kez ben söylerim eşine dedi hani olmazsa hala öyle koşarsa ona göre hareket ederiz dedi " ya ben çocuğuna kızmıyorum çocuğuna terbiye veremeyen cahil ana babaya kızıyorum yani şuan çocuğum yok ama çocuğum yapsa öyle cidden uyarırım her yaptığında yani biz de halden anlamıyor değiliz yani ama çocuk haddinden fazla gürültü yapıyor yani sizce ne yapmalı ? polise filan şikayet mi etmeli? ani böyle bir durum yaşayan var mı? varsa nasıl kesin çözümü var? evden taşınmalarını beklersek o zamana kadar sinir harbi yaşıcaz eşimle cidden her gün olunca valla eşimde de bende de artık sinir oluyoruz
İnanılmaz derecede hiperaktif ve gürültülü çocuklar olabiliyor bunun anne, babanın verdiği terbiyeyle bir alakası yok!! Sizin açınızdan sıkıntılı bir durum evet ama annesi ile babasının "veremediği" terbiyeyle bağdaştırmanız yanlış geldi..

Arkadaşlar yorumlariniz için teşekkür ederim öncelikle şuna açıklık getireyim ben asla vicdansız birisi değilim burda bir kac yorumda gordum söylerken bile içim cız etti çünkü bir anneye çocuğunun cok gurultu yaptigini soylemek evet biliyorum cok üzücü ben anne değilim belki yarin bir gün benim çocuğumu da şikayete gelecekler ben ne kadar cocugumu uyarsam da ,,, ama ben tamamen şikayet değil rahatsız olduğumuzu söyledim rica ettim hani biraz daha uyarmalarını ki ben çocukları çok seven birisiyim asla kıyamam onlara empati kurarak söyledim komşuma ve kimi arkadaşlat da "1.kattan ev almayacaktın" demis evi ben almadım arkadaslar ben eşimle tanıştığımda bu ev zaten çok onceden kayınpederim esime almis yani ben 3.kata da ciksam belki alt komsumdan ses gelecek bu sese gürültüye alışkın olacağız bir şekilde özetle dün komşuyla karşılıklı anlayışlı şekilde hallettik konuyu sonuçta binada yaşıyoruz insanlar yuzyüze bakacak durumda olmali

Çocuklu insanların genel olarak "Bizim çocuğumuza tahammül etsinler, ne yapalım çocuk o oynar koşar" tarzı bir anlayışı var ama bu size başkasının huzurunu bozma hakkı da vermiyor kimse kusura bakmasın. Çocuk laftan anlamıyor olabilir ama siz anne baba olarak "He çocuk o istediğini yapsın" tarzı bir anlayışla yetiştirirseniz o çocuk büyüdüğünde ne kural tanır ne başkasını sayar, çünkü bir tek onun önceliğinin olduğunu düşünür.

Apartman hayatının belli kuralları vardır. Çocuk ses yapacak kimse sus pus saatlerce köşe minderi gibi otursun diyemez ama işe giden insanlar var, yaşlılar var, hasta olanlar var. Çocuğunuzun olması size onların ev içindeki huzurunu bozma hakkı vermez. Apartmanın içi ortak alandır mesela apartman içinde bağıran çağıran koşan oynayan çocuklar komple apartmanın huzurunu bozar. Keza belli saatlerden sonra da ev içinde gürültü yaptırılmaz çocuğa. Çocuklar inanın düşündüğünüzden çok daha zeki varlıklar, özellikle belli bir yaştan sonra düzenli uyardığınızda, kuralları anlattığınızda onu yapmaması gerektiğini anlayabilirler. Nasıl sınıfta belli kurallar varsa, mesela sınıf içinde ders esnasında koşup oynayamıyorsa çocuğunuz apartman içinde de belli bir saatten sonra gürültü yapmaması gerektiğini bilmesi lazım.

Astoria Astoria yüreğinize sağlık:KK200:

Herkes birbirine saygı duymak zorunda apartman hayatında. "Benim çocuğum var, susturamıyorum dolayısıyla onlar bana ve çocuğuma tahammül etsinler" tarzı bir anlayış olamaz, bu insanlığa sığmaz. Apartman hayatına uymakta zorlanıyorsanız müstakil bir eve taşınacaksınız, dilediğiniz gibi davranacaksınız. Size çocuğunuz olduğu için rahatsız edici gelmiyor olabilir sesleri ama ertesi gün 6'da kalkıp işe gitmek zorunda olan ya da yaşlı olan bir insan için çok rahatsız edici olabilir.

Aynı sorunu bizde yaşadık ama koşan oynayan benim 5 yasındaki oğlum emin olun öyle dediğimiz gibi olmuyor bu işler ancak çocuğunuz olursa anlarsınız...
8 yaşında kızım ve 20 aylık bir kızım daha var cocuklar okul zamanı gürültü yapmıyorlardı biri okula sabah gidiyor öğleden sonra ikisi okulda oluyor...
Bu karantina döneminde hepsi evde hapis enerjilerini atamıyorlar eee bu çocuk oynamasın mı elbette koşacak oynayacak bu süreçte alt komşum mesaj attı çok gürültü geliyor diye bende cevabını verdim çok kırıldım bu mesajına diye bu dönemde çocukların sıkıldığını başka oyun alanlarının olmadıgını v.s yazdım daha da konuşmadım kendisi ile Geçenler de mesaj yazmıştı anlayışsız insanlarla işim olmaz cevap yazmadım ve öncesinde hep sorardım canım gürültümüz geliyor mu geliyorsa kusura bakmayın yok hiç sesiniz yok derdi
Birde çocuklarımı her zaman uyarırım koşmayın daha sakin oynayın diye ama çocuk bu bağlayalım mı ...

kk'daki apartmanda çocuk sesi konularını okudukça oturduğum semtlerin toprağını öpesim geliyor. şimdi oturduğum apartmanda bir yaşlı çift var kalan bütün dairelerde kedi köpek. huzur resmen yav

Haha Ankara'da oturuyorsan yer bilgisi alabilir miyim DM'den :)

Hiçbir cocuk dayak yememeli yani duyunca yüreğim sızlıyor inanın.benim de küçük bir cocugum var .sizin durumundayiz üstelik alt katimizda komsumuzun oglu dr nobetten çıkıyor .gunduzleei uyuyor haliyle .şimdiye kadar sadece bir kere gelip söylediler o ne polise şikayet etmek falan komsuyuz sonucta.ne kadar söyleseniz de cocuk unutuyor birden koşup oynamaya başlıyor .bizim aksam uyku saatimiz 22 .sanmayın ki anneler müdahale etmiyor ama malum apt hayatı .bizim evden cocuk sesi geliyor asagi , yukardan da bize kari koca tartışma sesleri napalim yani sürekli birbirimizin kapısında mi soluğu alalim..

Back
X