• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapabiliriz?

Cidden o alıntıladığınız mesajı okuyunca ben de imkan olsa da öyle bir yerde oturabilsem dedim. Bazı insanlar toplu alanda yaşamayı bilmiyor maalesef..

Maalesef. Uyarınca da "E ne yapayım durduramıyorum çocuk o alla alla" tarzı bir yanıt alıyorum. Bunu diyen insanın çocuğuyla uğraşmak istemediğini de anlayabiliyorum, belki zamanında uğraşmış bezmiştir bilemem ama çocuklar gerektiğinde gayet de kurallara uyabiliyorlar belli bir yaştan sonra. Çocuklar gerçekten düşündüğümüzden çok daha zekiler. 1 yaşında çocuğun anlamasını beklemem elbette ama 6-7 yaşlarında bir çocuk yavaş yavaş kural öğrenmeye başlar. Derste, sınıf ortamında kurallara uyarak ders dinleyebilen bir çocuk apartman kurallarını da öğrenebilir. Hiperaktivite bozukluğu varsa da (-ki annelerin hiperaktivite bozukluğu diye kliniğe getirdikleri çocukların çoğu bu tanıyı almıyor) bunun tedavisi var, tedavisini alarak toplum kurallarına uymayı başarabilir.

Maalesef. Uyarınca da "E ne yapayım durduramıyorum çocuk o alla alla" tarzı bir yanıt alıyorum. Bunu diyen insanın çocuğuyla uğraşmak istemediğini de anlayabiliyorum, belki zamanında uğraşmış bezmiştir bilemem ama çocuklar gerektiğinde gayet de kurallara uyabiliyorlar belli bir yaştan sonra. Çocuklar gerçekten düşündüğümüzden çok daha zekiler. 1 yaşında çocuğun anlamasını beklemem elbette ama 6-7 yaşlarında bir çocuk yavaş yavaş kural öğrenmeye başlar. Derste, sınıf ortamında kurallara uyarak ders dinleyebilen bir çocuk apartman kurallarını da öğrenebilir. Hiperaktivite bozukluğu varsa da (-ki annelerin hiperaktivite bozukluğu diye kliniğe getirdikleri çocukların çoğu bu tanıyı almıyor) bunun tedavisi var, tedavisini alarak toplum kurallarına uymayı başarabilir.
Çocuklar kurallara uyabiliyor da bazı yetişkinlerin işine gelmiyor.Kabul etseler, en azından nezaketen kusura bakma deseler bir nebze insan yine tamam diyor da böyle yok o çocuk, çocuğun her şeye hakkı var, yetişkinler önemli değil düşüncesindeki insanlara bir şeyleri anlatmak maalesef zor..

Daha bu hafta bir video izledim

Dünya tatlısı iki bebekleri var. Büyük olan çok neşeli bir çocuk ve devamlı zıplıyor. Ev de eski olduğu için sallanıyor.
Alt komsu çok anlayışsız ve her fırsatta ya eve geliyor ya Vileda sopasıyla üste vuruyor.
Öyle bunalmışlar ki daha yeni taşındıkları evden taşınmayı dusunuyorlar,bunun uzerine bir vlog.
Polis demişsiniz, videonun sonlarına doğru adam da diyor. Polis gelip ne diyecek? Luna'ya zipladigi için ceza mı kesecek?😂
Rahatsız olduğunuzu anliyroum ama çocuk terbiyesi demek gözünü belertip bakınca çocuğun mum gibi olması demek değil. Her neşeyle zipladiginda çocuğa 'komsular var,dur sus' dersen o çocuğun psikolojisinin içine edersin. Böyle çocuk yetistirilmez.
He, komşu olarak rahatsız olur musunuz? Elbette ki. Kim ister çocuk gürültüsü. Ama yine de anlayışlı olun, gerekirse evlerine yalıtım yapmalarını isteyin.
Birkaç seneye kalmaz sizin de çocuğunuz olur. Ya Kınadığıniz yerden sinanirsaniz, ya çok haylaz-hiperaktif çocuklarınız olursa??? Size nasıl davranılmasını isterseniz siz de öyle davranın.

Bu arada benim alt katımda da da sadece çığlık atmayı bilen iki kardeş var. Uyanıp uyuyup çığlık atiyorlar. Resmen zevkine bağiriyorlar :) ama ne yapayimim,susturun desem susturabilecekler mi ? Aileyi gerip huzur kaçırmaktan başka neye yarar tepkim?

Muhtemelen çocuk 4-6 yaş aralığındadır. Dövüyoruz bile demişler ki bir çocuk ne kadar şiddet görürse durdurulması o kadar zorlaşır. Yazık bir de siz şikayet ettiğiniz için dayak yemiştir, eşiniz bir de babasına söylesin daha fazla dayak yesin çocuk. Dayakla terbiye olmaz.
Daha öncesinde de aynı sorunla karşılaşsaydınız muhtemelen daha önce konu açardınız diye düşünüyorum. Şu karantina günlerinde çocukları biraz anlamaya çalışmak lazım. Tam oyun yaşındalar, koşup oynayıp enerjilerini atmaları lazım, ama hepsi 2 aydan fazla süredir evlerde 4 duvar arasında sıkışıp kaldılar. 5 yaşında kızım var, her gün 2 ye kadar okula, okuldan sonra parka(okulumuzun yanında park var gördüğü için oynamak istiyordu), hafta sonları da jimnastik, bale ve dans kursuna, oyun alanlarına giderken evde olduğumuz zamanlarda gayet sakin oluyordu; ama 2 aydan fazla süredir evde ve bu zamanda koşuyor, hopluyor, zıplıyor... Kitap okuyoruz, film izliyoruz, resim yapıyoruz, bebeklerle oynuyoruz, yoga yapmaya çalışıyoruz, esneme hareketleri vs. ama çocuğun enerjisini atabileceği bir dış mekan yokken de çocuğu sakin tutabilmenin belli bir sınırı var. Belli bir saatten sonra daha sakin etkinlikler yapmaya özen gösteriyorum ama örneğin, haydi şimdi hamurlarını getir de oynayalım, dediğim kızım odasına koşarak gidebiliyor.
(Kendi çocuğumdan örnek verdim o küçük çocuğu anlayabilmeniz için-çocuğunu döven aileyi savunmayacağım)
Son olarak siz çocuklu bir aileden sizin kadar sessiz olmalarını bekliyorsunuz (biz de çocuksuzken üst katımızda yalnız yaşayan bir teyze vardı onun adımlarını bile duyardık). Yaşamadan eleştirmek, yargılamak çok kolay. burada yazış şeklinize ve üst kat komşunuza olan hakaret barındıran sözlerinize bakarsak onların kapısına çıktığınızda da pek de sakince söylememişsiniz gibi duruyor.

Son düzenleme:
Muhtemelen çocuk 4-6 yaş aralığındadır. Dövüyoruz bile demişler ki bir çocuk ne kadar şiddet görürse durdurulması o kadar zorlaşır. Yazık bir de siz şikayet ettiğiniz için dayak yemiştir, eşiniz bir de babasına söylesin daha fazla dayak yesin çocuk. Dayakla terbiye olmaz.
Daha öncesinde de aynı sorunla karşılaşsaydınız muhtemelen daha önce konu açardınız diye düşünüyorum. Şu karantina günlerinde çocukları biraz anlamaya çalışmak lazım. Tam oyun yaşındalar, koşup oynayıp enerjilerini atmaları lazım, ama hepsi 2 aydan fazla süredir evlerde 4 duvar arasında sıkışıp kaldılar. 5 yaşında kızım var, her gün 2 ye kadar okula, okuldan sonra parka(okulumuzun yanında park var gördüğü için oynamak istiyordu), hafta sonları da jimnastik, bale ve dans kursuna, oyun alanlarına giderken evde olduğumuz zamanlarda gayet sakin oluyordu; ama 2 aydan fazla süredir evde ve bu zamanda koşuyor, hopluyor, zıplıyor... Kitap okuyoruz, film izliyoruz, resim yapıyoruz, bebeklerle oynuyoruz, yoga yapmaya çalışıyoruz, esneme hareketleri vs. ama çocuğun enerjisini atabileceği bir dış mekan yokken de çocuğu sakin tutabilmenin belli bir sınırı var. Belli bir saatten sonra daha sakin etkinlikler yapmaya özen gösteriyorum ama örneğin, haydi şimdi hamurlarını getir de oynayalım, dediğim kızım odasına koşarak gidebiliyor.
(Kendi çocuğumdan örnek verdim o küçük çocuğu anlayabilmeniz için-çocuğunu döven aileyi savunmayacağım)
Son olarak siz çocuklu bir aileden sizin kadar sessiz olmalarını bekliyorsunuz (biz de çocuksuzken üst katımızda yalnız yaşayan bir teyze vardı onun adımlarını bile duyardık). Yaşamadan eleştirmek, yargılamak çok kolay. burada yazış şeklinize ve üst kat komşunuza olan hakaret barındıran sözlerinize bakarsak onların kapısına çıktığınızda da pek de sakince söylememişsiniz gibi duruyor.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ağzınıza sağlık. Sanki biz çocukların evde koşup, bagirip, gürültü yapmasına bayılıyoruz. Sadece çocuklar enerjilerini atamiyorlar.

Çocukların iki aydır eve kapandığı, sıkıntıdan patladığı hatta nerdeyse bunalıma girdiği şu dönem de, evde de koşma çocuğum, hoplama, zıplama, ses çıkarma diyelim iyice ruh sağlıkları bozulsun.
Normal bir zaman da başka insanları rahatsız edecek şekil de davranmalarını hoş göremem ama normalden çok farklı bir dönem yaşıyoruz. Çocuklar arkadaşa, parka, bisiklet sürmeye, özgürce yürümeye ya hu her şeye hasret kaldılar farkında mısınız??
En iyisi çocuklu aileleri de toptan bir yere de karantinaya alsınlar, sesten rahatsız olanlar keyifle yaşasınlar.
Şu dönem bencillik yapma dönemi değil hoş görü dönemi. En önce de çocuklara hoş görü, lütfen!
Merak etmeyin normal zaman da toplum da nasıl hareket etmeleri gerektiğini bıkmadan usanmadan defalarca anlatıyoruz.

Bende çocuklu bir kadınım. Evet çocuk evde gürültü yapar. Benim çocuklarım da yapıyor ama kurallarda olmalı. Sabah saat 11 ile akşam 21.30 arası karışmıyoruz bunun haricinde gürültü yapamazlar. Arada kaçamak.oluyir öyle olduğu zamanda anlatıyoruz. Komşuların dinlendiklerini ve artık gürültü yapmamaları gerektiğini. Şu an evet karantina dönemi çocuk koşucak oynayacak ama diğer apartman sakinlerinin de bir hayatlarının olduğunu ve belirli saatler sonrasi gürültü yapılmaması gerektiğini öğrenmeli çok küçük değilse tabi.

merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar ben apartmanda 1.katta oturuyorum üstümüzde kiracı oturuyor ve bir oğlu var tam fırlama ya ayaklarını vura vura evde dolaşıyor defalarca eşini uyardım nato kafa "tamam diyorlar uyarıyoruz hatta dövüyoruz" dediler en son dövmek çok saçma güzelce uyarmak varken ama hala devam ediyor eşim de ben de bıktık sabah 11den başlıyor akçam 12ye kadar yani düşünün aralıklarla yani eşimde "en son bir kez ben söylerim eşine dedi hani olmazsa hala öyle koşarsa ona göre hareket ederiz dedi " ya ben çocuğuna kızmıyorum çocuğuna terbiye veremeyen cahil ana babaya kızıyorum yani şuan çocuğum yok ama çocuğum yapsa öyle cidden uyarırım her yaptığında yani biz de halden anlamıyor değiliz yani ama çocuk haddinden fazla gürültü yapıyor yani sizce ne yapmalı ? polise filan şikayet mi etmeli? ani böyle bir durum yaşayan var mı? varsa nasıl kesin çözümü var? evden taşınmalarını beklersek o zamana kadar sinir harbi yaşıcaz eşimle cidden her gün olunca valla eşimde de bende de artık sinir oluyoruz
Dua edinde büyük konuşmuş olmayasınız ben birebir yaşadım acısını çocuğum 4 yaşına gelene kadar çektim şu anda cocugunuz yok bazen insanların anlayışlı olmaları bu kadar mı zor diye düşünüyor insan

Benim cocuklar 9 da kudurmaya basliyor aksam 21:30 a kadar, ben 1. Kattayim Allahtan alt katimda kimse yok.
Ama ust komsumun 2 sipasi var, benimkilerle yasit.
Onlar gune gec basliyor gec bitiriyor, 12 den once sesleri kesilmiyor.
Benimkiler gurultuden uyuyamaz olursa iste o zaman whtsuptan yaziyorum komsum cocuklar baska odada oynasa, benimkiler uyuyacak diye,sagolsun cocuklari cikariyor cocuk odasindan.
Benim en sinir oldugum sey sandalye itme cekme, malesef cocuklar bunu cok yapiyor, kosmalari degil iste o gacirti beni delirtiyor ama suan ne diyebilirim ki? Zavallilar 2 aydir evde.

Binada olmuyorsa mustakile gecin cocuk bu enerjilerini atamadiklari icin aksam uykularida gelmiyor cocuklarin.
Siz sikayet ettikce sozlerini dinletemedikleri icin cocuga siddet uygulayacaklar lutfen sizde duymamaya calisin...

merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar ben apartmanda 1.katta oturuyorum üstümüzde kiracı oturuyor ve bir oğlu var tam fırlama ya ayaklarını vura vura evde dolaşıyor defalarca eşini uyardım nato kafa "tamam diyorlar uyarıyoruz hatta dövüyoruz" dediler en son dövmek çok saçma güzelce uyarmak varken ama hala devam ediyor eşim de ben de bıktık sabah 11den başlıyor akçam 12ye kadar yani düşünün aralıklarla yani eşimde "en son bir kez ben söylerim eşine dedi hani olmazsa hala öyle koşarsa ona göre hareket ederiz dedi " ya ben çocuğuna kızmıyorum çocuğuna terbiye veremeyen cahil ana babaya kızıyorum yani şuan çocuğum yok ama çocuğum yapsa öyle cidden uyarırım her yaptığında yani biz de halden anlamıyor değiliz yani ama çocuk haddinden fazla gürültü yapıyor yani sizce ne yapmalı ? polise filan şikayet mi etmeli? ani böyle bir durum yaşayan var mı? varsa nasıl kesin çözümü var? evden taşınmalarını beklersek o zamana kadar sinir harbi yaşıcaz eşimle cidden her gün olunca valla eşimde de bende de artık sinir oluyoruz
Bazi arkadaslar cocugunuz olmadigi icin boyle konustugunuzu dusunuyor ama yaniliyorlar. Ayni olayi ben de ilk evlendigim 2 sene cektim 3 cocuk vardi tepemde ve güm gümm seklinde evde kosmalarindan tavan sallanıyorsu resmen kadin da sorunlu bi tipti cocuklarina degil kizmayi uyardigini bile duymadim. Apartmanla cikardigiklari gurultuden dolayi da mahkemeliklermis onu da sonrada ogrendim uyardim defalarca, polis cagirdim, kavgalar ettik en sonunda mahkeme karari aleyhine mi sonuclanmis ne ben de tekrar sikayet edersem ya da sahitlik yaparsam cok ciddi ceza odemek zorunda olacagi icin midir bilmem bigun bi baktik ses gelmiyo sonra apartmandan biri gozumuz aydin tasindilar dedi de ogrendik gittiklerini. Ben de tahammul edemiyorum sese simdi 3 yasinda bi kizim var illaki nadir de olsa sesi asagi gidiyordur ama bi kez kostugunda 2. Ye muhakkak uyariyorum onun dikkatini oyun oynayarak ya da baska bi sekilde dagitİyorum. Benim tahammul edemedigim biseye bi baskasini mahkum edemem cocuk bu deyip gecmekte bana cahillik geliyor walla kimse kusura bakmasin

Biri de dememiş ki saat 11 sabah mı sayılıyor😂😂
11 den sonra yapılan gürültüye binayı başınıza da yıksalar ses çıkaramazsınız. İsterseniz Fbı ı falan çağırın bir de onlar baksın 😂😂😂

Back
X