Ne yapabiliriz?

cidden o kadar suruyor mu,
ben direk 12 km 10 dakika falan diye dusunerek cevap verdim konuya cunku.

yarim saati asiyorsa yol asla degmez bence de. Neticede bunun kisi, kari yagmuru, cuma trafigi de var, o gunlerde olur sana 2 saat bi bakmissin.
Burda bile 12km i 45dk da gidiyoruz ,ne yaptin Alys Alys 🤭
100metre yakinlikdaki isi secerdim kesinlikle.
Benim icin cok onemli Eve yakin olmasi. Yolda vakit kayip etmek istemiyorum mesela. Cocuklarimin okulu bile isimin dibinde :)

Ben de olsam yakin isi tercih ederdim .ama okul olarak digeri sizin icin daha rahat gözüküyor.
Yalniz hesabinizi iyi yapin, faturalar vs her sey iki kati olacak . Maaslar olmayacak

Son düzenleme:
Ara sayfaları okumadım iş olarak değil farklı bir konudan bahsedeceğim.

Elbet bir gün araç alacağız diyorsanız hemen şimdi alın. Birikim yapalım sonra alırım dedikçe birikiminin de kuş olacak çünkü.

Arkadaşımın geçen sene ağustosta eline 140 bin geçti. Üstüne kredi çekip 210 bine bi ev aldı.

O zaman çevresindeki herkes aman 70 bin nedir ki biraz daha dişini sıksaydın biriktirip az kredi çekseydin dedi. Evin şu anki değeri 650bin.

Aman 70bin daha biriktireyim diye bekleseydi asla o evi alamayacaktı.

Bugün almadığımız her şeyde yarın zarardayız.

Madem uzaktaki iş daha da rahatmış. Orayı seçin ve araba alın derim ben.

Sanmam sınıflar kalabalık şube kapatılamaz
50küsur şubeli yaklaşık 100 öğretmenli okuldayım. Çatır çatır norm fazlası oluyor millet. Özellikle ortaokul branşlarında geçen sene birden fazlalık oluştu. Ne olacağı hiç belli olmaz. Okulun kayıt alanı değişir bi sokak başka okula verilir okul tadilata girer şube azaltılır vs. O yüzden ona kesin gözüyle bakmayın.

Ha tabi illa siz olacaksınız diye bir şey yok puanı düşük olan olur.

Vallahi sizi tebrik ediyorum bravo, ben hep hazir hep hazir vaktim yok vs diye bahane uyduruyorum galiba👏
:) ben ev yoğurtcuyum valla. meşakketli değil ama olsa bile yapardım. bir de üstte başka birine yazdım ama belki görmezsiniz size de yazayım, jersey süt aldıgım için baya kaymaklı oluyor.kaymagının bi kısmını buzluğa atıyorum sonra yemek için bi kısmı normal dolapta duruyor ve kahvaltılarda yiyoruz. o da baya iyi oluyor

Bacım ekmek 4 lira, iki kişi üç öğün sadece birer ekmek yese aylık 720 TL, yanına biraz zeytin yiyelim çay demleyelim dese al sana 2000 TL.... Ekmeğin yanına azıcık et peynir sebze meyve yiyen herkes zaten 4000 lik oluyor şu anda ...Ben de senin 2000 e şasirmana şaşırdım valla ne yalan söyleyeyim :-)
ekmek almıyorum evde kendim yapıyorum. 1 kilo tam bugday unuyla yaptıgım ekmek 1 ay gidiyor. unun fiyatı 10tl. çay gibi şeyleri de stoklu almaya çalışıyoruz, ama pek de içmemeye çalışıyorum hamile oldugum için. inanın ne etimden ne sütümden kısmam, hatta zeytinyağı, organik yumurta, çiğ kuruyemiş gibi genelin almadıgı şeyleri alıyorum. yani kalitesiz ürünler de almıyorum. birikimci bi insanım açıkçası hiçbir indirimi kaçırmam. bu ay yiyeceğim temel gıdalar (un,bakliyat,yağ,çay gibi) geçen aydan zaten vardır. o ay almam yani. e geçen aylar aldıgım için daha uyguna gelmiş olur. velhasıl kelam 2bini geçmiyor şuan karı kocayız.

Uzaktaki iş daha fazla artıya sahip.Rahatlık açısından da.Daha iyi bir ortam ama araç kredisi ödemek zorlayacak.Hoş eninde sonunda araç almamız gerekecek ama borçları ödeyip biraz daha biriktirmek de avantaj gibi çok kararsızım.
Ben olsam uzakta ki isi secerim. Hem arac sahibi olurdum, hem is ortami daha rahat, borçsuz kimse bisey alamiyo artik

ekmek almıyorum evde kendim yapıyorum. 1 kilo tam bugday unuyla yaptıgım ekmek 1 ay gidiyor. unun fiyatı 10tl. çay gibi şeyleri de stoklu almaya çalışıyoruz, ama pek de içmemeye çalışıyorum hamile oldugum için. inanın ne etimden ne sütümden kısmam, hatta zeytinyağı, organik yumurta, çiğ kuruyemiş gibi genelin almadıgı şeyleri alıyorum. yani kalitesiz ürünler de almıyorum. birikimci bi insanım açıkçası hiçbir indirimi kaçırmam. bu ay yiyeceğim temel gıdalar (un,bakliyat,yağ,çay gibi) geçen aydan zaten vardır. o ay almam yani. e geçen aylar aldıgım için daha uyguna gelmiş olur. velhasıl kelam 2bini geçmiyor şuan karı kocayız.
Bir kilo undan iki küçük somun çıkıyor (ekşi maya siyez ekmek üstüne uzmanligim var :-) ) iki küçük ekmekle 1 ay idare edebiliyorsaniz bravo diyorum. Diğer konularda bişey diyemiyorum , ben de müsrif sayılmam, sağlam stokçuyum, ama 2 yıldır iki yetişkin + bir çocuk için aylık 3500 ün altına duşuremiyom market pazar giderini. Hele bu ay fiyatlar acayip oynak olduğu için şimdiden aştım bütçeyi . Allah herkesin yardımcısı olsun

Son düzenleme:
Bir kilo undan iki küçük somun çıkıyor (ekşi maya siyez ekmek üstüne uzmanligim var :-) ) iki küçük ekmekle 1 ay idare edebiliyorsaniz bravo diyorum. Diğer konularda bişey diyemiyorum , ben de müsrif sayılmam, sağlam stokçuyum, ama 2 yıldır iki yetişkin + bir çocuk için aylık 3500 ün altına duşuremiyom market pazar giderini. Hele bu ay fiyatlar acayip oynak olduğu için şimdiden aştım bütçeyi . Allah herkesin yardımcısı olsun
1 kilo undan 2 küçük somun çıkmıyor :) haftasonu yarım kilo undan hamburger ekmeği boyutunda ekmekçikler yaptım, kaç tane bilmiyorum ama daha yarısı bitmedi. akşam yemeğinde ekmek yemiyoruz sağlık açısından. tam buğday unu olduğu için zaten doyurucu oluyo normal market ekmeği gibi çok yedirmiyor.. evet fiyatlar öyle oldugu için ekstra dikkat ediyorum zaten, mecburuz çünkü. amin inşallah

Yakındaki işi seçerdim. Araba aldıktan sonra hergün gelen yakıt zamlarına kitleniyosun çalıştığın yakıta gidiyomuş gibi düşünüp boşa çalışıyorum hissine kapılıyosun 😂 trafik sorunu da iyice can sıkmaya başladı tabi nerdesiniz trafik yoğunluğu nedir bilemiyorum ama. Zaman çok önemli bişey 😊

1 kilo undan 2 küçük somun çıkmıyor :) haftasonu yarım kilo undan hamburger ekmeği boyutunda ekmekçikler yaptım, kaç tane bilmiyorum ama daha yarısı bitmedi. akşam yemeğinde ekmek yemiyoruz sağlık açısından. tam buğday unu olduğu için zaten doyurucu oluyo normal market ekmeği gibi çok yedirmiyor.. evet fiyatlar öyle oldugu için ekstra dikkat ediyorum zaten, mecburuz çünkü. amin inşallah
İşte ben de aynı şeyi söylüyorum ama hesaplar tutmuyor. Sağlık için ekmek az yenmeli ok...ama sadece en ucuz gıda olan beyaz ekmekle kuru kuru beslenmek bile 2 kişi için aylık 700 TL tutarken, ekmek yerine sağlıklı organik gıda ve proteinle besleniyoruz dediğiniz için şaşırdım. Stokla, tasarrufla açiklayamadim açıkçası.

:) ben ev yoğurtcuyum valla. meşakketli değil ama olsa bile yapardım. bir de üstte başka birine yazdım ama belki görmezsiniz size de yazayım, jersey süt aldıgım için baya kaymaklı oluyor.kaymagının bi kısmını buzluğa atıyorum sonra yemek için bi kısmı normal dolapta duruyor ve kahvaltılarda yiyoruz. o da baya iyi oluyor
Vallahi harikasınız👏👏👏

Market alışverişi olarak sadece yiyecek içecek mi sayıyorsunuz?

Mesela benim şu an sanalmarket sepetimde buzdolabı poşeti klozet bloğu ıslak mendil falan var. Yiyecek olarak sadece un eklemişim 2 kg lik ve 100 lirayı geçmiş.

Büyük market alışverişi dışında günlük çıkışta markete bir girip çıkmaya minimum 50 lira bırakıyorum onda da çocuklara bir iki süt dilimi falan almış oluyorum yani mutfak masrafına değer bir şey değil. Ve bunun gibi 3 günde 1 dışarı çıksak zaten 500 yapıyor.

Yılbaşından önce markete BİR İKİ EKSİK için gittik. Yenebilecek sadece 600 gr kaşar ve 1 kg tereyağ ve küçük kutu sürülebilir çikolata almışım kalanı bikaç pasta malzemesi kağıt havlu tuvalet kağıdı ve aklıma bile gelmeyen şeyler gerçekten çok küçük şeylerdi. 650 lira ödeyip çıktık. Tam bir market alışverişi 2000den aşağı çıkmaz.

E bunun kasabı kuruyemişçisi pazar parası da ayrı.

Valla daha önceki konularda da yazmıştım bizim kuru bakliyat yumurta reçel pekmez bal ceviz fındık vs de köylerden gelir olabildiğince. Ona rağmen belimizi büküyor market alışverişi.

İşte ben de aynı şeyi söylüyorum ama hesaplar tutmuyor. Sağlık için ekmek az yenmeli ok...ama sadece en ucuz gıda olan beyaz ekmekle kuru kuru beslenmek bile 2 kişi için aylık 700 TL tutarken, ekmek yerine sağlıklı organik gıda ve proteinle besleniyoruz dediğiniz için şaşırdım. Stokla, tasarrufla açiklayamadim açıkçası.
nasıl ispatlayayım bunu bilemedim açıkçası :) bu hafta yemekler buzluktan, yazdan koydugum şeylerdi mesela. o yüzden mutfak için hiç alışveriş yapmadım. haftasonu pazara gitmiştim 18tl harcadım. bi de 30 organik yumurta aldım 45tlye o da indirimden. yine 63tl harcanmış gerçi. instagramda bi sürü birikim hesabı takip ediyorum çok güzel motive oluyor benim için. pek birikim yapamıyorum maddi olarak gerçi ama olsun yine de motivasyon oluyor.. ya bi de denk geliyor bazı şeyler, bime gittim 2li zıbın hem de %100 pamuk, normalde 20tlden aşağı bulamadım. herhalde satılmadı diye indirime girmiş 9tlye almış oldum. 4.5tlye atkı aldı eşim :D şaka gibi ama gerçekten aldı. o da 15ten mi ne düşmüş, hem de yünlü bişey sıcak da tuttu. 13tlye de ince kazak gibi bişey vardı onu da aldı. viskon pantolan vardı 7tlye, evde giyerim diye aldım kendime, pijama gibi bişey. bunların hepsi indirime girmiş ama sadece o şubede vardı indirim. çocuga biberon alacaktım, cam, wee baby marka 2li, 25ten mi ne düşmüş o da 12tlye aldık. böyle şeyler yani. aklıma gelenleri yazdım.. yada mesela a101Kapıda uygulaması var, ilk siparişe 20tl indirim yapıyor, fiyatlar normal a101 fiyatı, getir vb uygulamalar gibi pahalı da satmıyor mağazayla aynı fiyat. neyse 100tllik temel gıda ürünleri aldım 80tl ödedim. genelde uygulamalarda ilk siparişe indirim oluyor zaten ben de ıvır zıvır yerine temel gıdaları alıyorum.. maalesef gözümüzü dört açmak zorundayız başka türlü olmuyor

nasıl ispatlayayım bunu bilemedim açıkçası :) bu hafta yemekler buzluktan, yazdan koydugum şeylerdi mesela. o yüzden mutfak için hiç alışveriş yapmadım. haftasonu pazara gitmiştim 18tl harcadım.
Şuradan sonrasını okuyamadım. Demek ki bizim bölgedeki ( Etilerde filan değilim ha , Anadolu'da yarı kırsal bir ilin dağ başındaki varoşunda yaşıyorum) market ve pazarlar 10 -15 kat pahalı :110: yapacak birşey yok

Son düzenleme:
Şuradan sonrasını okuyamadım. Demek ki bizim bölgedeki ( Etilerde filan değilim ha , Anadolu'da yarı kırsal bir ilin dağ başındaki varoşunda yaşıyorum) market ve pazarlar 10 -15 kat pahalı :110: yapacak birşey yok
yok buzluktan kullandıgım için bişey almama gerek kalmadı yani. sadece marul, maydanoz, ıspanak, havuç ve yarım kilo domates aldım.

Back
X