Ne yapabiliriz?

Meyve almamışsınız zaten asıl para onlar tutuyor.
Tatlım meyve hiç yok, doğru düzgün taze sebze de yok, muhtemelen herşeyi yiyoruz dediği de ayda bir iki kıymalı veya tavuklu yemek, ayda bir iki avuç kuruyemiş...gerisi mercimek,makarna pilav...çok üstüne gitmek istemedim çünkü hamile 🤰 ama içim yanıyor bunları okudukça. Böyle bir kabullenişle mi tutunulmali hayata? Bu kadın ve çocuğu bunu mu hakediyor?

Tatlım meyve hiç yok, doğru düzgün taze sebze de yok, muhtemelen herşeyi yiyoruz dediği de ayda bir iki kıymalı veya tavuklu yemek, ayda bir iki avuç kuruyemiş...gerisi mercimek,makarna pilav...çok üstüne gitmek istemedim çünkü hamile 🤰 ama içim yanıyor bunları okudukça. Böyle bir kabullenişle mi tutunulmali hayata? Bu kadın ve çocuğu bunu mu hakediyor?
asdfhj size neyi kanıtlamak zorundayım anlamadım. üstelik tüm samimiyetimle uzun uzun yazdım belki faydası olur diye buna rağmen dediklerinize bakın. meyve almadım çünkü evde muz,mandalina,portakal,greyfurt,armut ve ayva vardı. pilav bizim evde pişmez diyebilirim. tavuk da almıyorum antibiyotikli oldugu için. en son eti de dün akşam yemeginde yedim o da kuzu pirzolaydı. hamile oldugum için zaten ekstra dikkat ediyorum. insanlar kutu süt alırken ben jersey süt alıyorum buna rağmen şu yazdıgınız ayıp. çocuğum da ben de hakettiğimizi fazla fazla görüyoruz merak etmeyin. ayrıca dikkatli alışveriş yapıyorum diye maddi olarak zor durumda mı sandınız ne oldu bilmiyorum, karı koca çalışan insanlarız 15bin gelirimiz var çok şükür, ev kiramız da yok.. bu açıklamayı yapmak beni çok rahatsız etti gerçekten o kadar samimi bi şekilde yazmıştım ki size

asdfhj size neyi kanıtlamak zorundayım anlamadım. üstelik tüm samimiyetimle uzun uzun yazdım belki faydası olur diye buna rağmen dediklerinize bakın. meyve almadım çünkü evde muz,mandalina,portakal,greyfurt,armut ve ayva vardı. pilav bizim evde pişmez diyebilirim. tavuk da almıyorum antibiyotikli oldugu için. en son eti de dün akşam yemeginde yedim o da kuzu pirzolaydı. hamile oldugum için zaten ekstra dikkat ediyorum. insanlar kutu süt alırken ben jersey süt alıyorum buna rağmen şu yazdıgınız ayıp. çocuğum da ben de hakettiğimizi fazla fazla görüyoruz merak etmeyin. ayrıca dikkatli alışveriş yapıyorum diye maddi olarak zor durumda mı sandınız ne oldu bilmiyorum, karı koca çalışan insanlarız 15bin gelirimiz var çok şükür, ev kiramız da yok.. bu açıklamayı yapmak beni çok rahatsız etti gerçekten o kadar samimi bi şekilde yazmıştım ki size
Kırmak istememiştim sizi, inanın ben de samimiyetle yazdım. Söylediğiniz herşeye de inanıyorum. Ben hesapta yanılmış olabilirim. Tekrar sağlıklı bir doğum diliyorum.

ekmek almıyorum evde kendim yapıyorum. 1 kilo tam bugday unuyla yaptıgım ekmek 1 ay gidiyor. unun fiyatı 10tl. çay gibi şeyleri de stoklu almaya çalışıyoruz, ama pek de içmemeye çalışıyorum hamile oldugum için. inanın ne etimden ne sütümden kısmam, hatta zeytinyağı, organik yumurta, çiğ kuruyemiş gibi genelin almadıgı şeyleri alıyorum. yani kalitesiz ürünler de almıyorum. birikimci bi insanım açıkçası hiçbir indirimi kaçırmam. bu ay yiyeceğim temel gıdalar (un,bakliyat,yağ,çay gibi) geçen aydan zaten vardır. o ay almam yani. e geçen aylar aldıgım için daha uyguna gelmiş olur. velhasıl kelam 2bini geçmiyor şuan karı kocayız.
Harikasiniz annem de boyledir ve masallah diyeyim onlarin da masraflari pek opmaz.kucucuk seylerden minik minik tasarruf aslinda cok tasarruf oluyor.
Tuketim toplumu ama bunu pek goremiyor.fiyat bu aldim bu kadar diyor

İşte ben de aynı şeyi söylüyorum ama hesaplar tutmuyor. Sağlık için ekmek az yenmeli ok...ama sadece en ucuz gıda olan beyaz ekmekle kuru kuru beslenmek bile 2 kişi için aylık 700 TL tutarken, ekmek yerine sağlıklı organik gıda ve proteinle besleniyoruz dediğiniz için şaşırdım. Stokla, tasarrufla açiklayamadim açıkçası.
Haklidir.Biri ekmege para verir oburu ekmege vermez bi haftalik ekmek parasiyla bakliyat alir.
Mesela yazdan ucuzken domatesi buzluga atsaniz tum kis salca parasi vermezsiniz.
Jersey sütten yogurt yapip kaymagindan tereyagi uapsaniz kahvaltida tereyaginiz organic ve bedava.
Böyle küçük küçük şeyler aslında büyük meblağlar oluyor.Eskiler böyleymiş mecburiyetten.Mesela annem geçende bana dedi ki ince çoraba çok para ödüyorsun!? Ince çorap gorunumlu kacmayan kalin coraplardan al hep giy.Benim coraptir sizin baskaca bir seydir.bunlari buyukler gorebiliyor ve boyle kucuk kismalar aslinda buyuk meblaglar oluyor

Haklidir.Biri ekmege para verir oburu ekmege vermez bi haftalik ekmek parasiyla bakliyat alir.
Mesela yazdan ucuzken domatesi buzluga atsaniz tum kis salca parasi vermezsiniz.
Jersey sütten yogurt yapip kaymagindan tereyagi uapsaniz kahvaltida tereyaginiz organic ve bedava.
Böyle küçük küçük şeyler aslında büyük meblağlar oluyor.Eskiler böyleymiş mecburiyetten.Mesela annem geçende bana dedi ki ince çoraba çok para ödüyorsun!? Ince çorap gorunumlu kacmayan kalin coraplardan al hep giy.Benim coraptir sizin baskaca bir seydir.bunlari buyukler gorebiliyor ve boyle kucuk kismalar aslinda buyuk meblaglar oluyor
doğru valla kaç aydır hiç salça almadım muhtemelen sene bitene kadar da almam. domates sosu da değil baya bildiğiniz ev yaoımı salçam var çünkü. e böyle böyle masraf azalıyor işte hem de hazır ürün yememiş oluyoruz

O kadar haklısınız ki...eskiler gerçekten bilge insanlar. Mesela ben 10 yıldır aşamalı olarak salça , tarhana, toptan alışveriş, indirim takip etme, buzluk doldurma gibi bütün eski usulleri öğrendim ve uyguladım ama hala mutfak masrafimi bir kuruş düşüremedim. Hatta şu aralar " Eskiden doğal gaz mı vardı? Eskiler ne güzel tezek yakıyormuş :KK36: Balkonda tezek yakıp yemeği orada mi pisirsek?" noktasindayim. :KK64:eskiler işi biliyor gerçekten ama bizde iş yok demek :işsiz:

Son düzenleme:
O kadar haklısınız ki...eskiler gerçekten bilge insanlar. Mesela ben 10 yıldır aşamalı olarak salça , tarhana, toptan alışveriş, indirim takip etme, buzluk doldurma gibi bütün eski usulleri öğrendim ve uyguladım ama hala mutfak masrafimi bir kuruş düşüremedim. Hatta şu aralar " Eskiden doğal gaz mı vardı? Eskiler ne güzel tezek yakıyormuş :KK36: Balkonda tezek yakıp yemeği orada mi pisirsek?" noktasindayim. :KK64:eskiler işi biliyor gerçekten ama bizde iş yok demek :işsiz:
Hakli cikma cabaniz o kadar baskin ki kim ne diyor umrunuzda pek değil.burasi forum boyle de bir sey var ve oluyor diyorum.
Tabi ki keske rahatca harcayabilsek..Ama bunlari yapinca oluyor diyen birileri varsa da hayir imkansiz demenin anlami yok.Yapiyorum,oluyor.

Örnek olsun diye hoş degil ama akşam menümü yazayım
Domates çorbası (buzluktan)
Bulgur pilavi (biberler ve domatesler buzluktan)
Köfte
Yoğurt (mayaladım)
Iki kisiyiz yedigim bi kase corba,3 kofte uc dort kasik pilav,bi kase yogurt.
Ekmek yiyen yok zaten evde.
Bana aksam yemeginin maliyeti tas catlasa 30 tl.

Sabah kahvaltim yulaf lapasi genellikle ama kahvalti da yaparsak
Peynir en az 3 çesit peynir var.birini ben yapiyorum,biri tarim krediden izmir tulumu aliyorum,biri yine tarim.krediden beyaz peynir.zeytini alip ben yapiyorum kirip.cok ucuza geliyor.yazdan yaptigim menemenlikler var onlarla menemen yapiyorum.kahvaltilik soslar yapiyorum yazdan.bali bitlisten arkadas getiriyor bir kilo 80 tl ve baya uzun gidiyor.
Az yiyen tipleriz ve aylik 2000 iki kişi sağlıklı beslenmeye yetiyor.

Hakli cikma cabaniz o kadar baskin ki kim ne diyor umrunuzda pek değil.burasi forum boyle de bir sey var ve oluyor diyorum.
Tabi ki keske rahatca harcayabilsek..Ama bunlari yapinca oluyor diyen birileri varsa da hayir imkansiz demenin anlami yok.Yapiyorum,oluyor.
Örnek olsun diye hoş degil ama akşam menümü yazayım
Domates çorbası (buzluktan)
Bulgur pilavi (biberler ve domatesler buzluktan)
Köfte
Yoğurt (mayaladım)
Iki kisiyiz yedigim bi kase corba,3 kofte uc dort kasik pilav,bi kase yogurt.
Ekmek yiyen yok zaten evde.
Bana aksam yemeginin maliyeti tas catlasa 30 tl.
Haklı çıkma çabam yok, keşke haksız olsam....sizin yaptığınız hesap bile beni haklı çıkarıyor. Bence maliyetleri çok daha fazla olmasına rağmen sizin dediğiniz gibi akşam yemeklerini yarısı , bedavaya dolduğunu ileri sürdüğünüz buzluktan olmak kaydıyla dediğiniz gibi 30 TL alalım. Az yiyoruz , tasarrufluyuz diye ısrarla belirttiginiz için imkansız olsa da kalan iki öğün için de 20 TL yeter diyelim. 30+20x30=1500 kişi başı minimum maliyet. Tabii içinde kuruyemiş , meyve, tatlı ,çay, kahve gibi lüksler, yemekte kullanılan gaz, elektrik,su filan gibi giderler yok bu asgari maliyet hesabının içinde .İki kişi için 1500 ü ikiyle de çarpmami ister misiniz? :işsiz:

Son düzenleme:
Haklı çıkma çabam yok, keşke haksız olsam....sizin yaptığınız hesap bile beni haklı çıkarıyor. Bence maliyetleri çok daha fazla olmasına rağmen sizin dediğiniz gibi akşam yemeklerini yarısı , bedavaya dolduğunu ileri sürdüğünüz buzluktan olmak kaydıyla dediğiniz gibi 30 TL alalım. Az yiyoruz , tasarrufluyuz diye ısrarla belirttiginiz için imkansız olsa da kalan iki öğün için de 20 TL yeter diyelim. 30+20x30=1500 kişi başı minimum maliyet. Tabii içinde kuruyemiş , meyve, tatlı ,çay, kahve gibi lüksler, yemekte kullanılan gaz, elektrik,su filan gibi giderler yok bu asgari maliyet hesabının içinde .İki kişi için 1500 ü ikiyle de çarpmami ister misiniz? :işsiz:
Piraye hanim bu size son cevabimdir belirtmek isterim.Çünkü ben ne öğrenebilirim başka birinden ne kapabilirim amacıyla değil nasıl haklılığımı ispatlarım kafasıyla belli ki giriyorsunuz daha fazla uğraşamicam.
30 tl iki kisinin aksam yemegi maliyeti.Niye yalan söyleyeyim 2000 mutfak masrafım diye ne çıkarım var.Bunları yaparsanız böyle oluyor diye örnek veriyorum.Siz inatla olmaz diyorsunuz şaka gibi gerçekten.

cidden o kadar suruyor mu,
ben direk 12 km 10 dakika falan diye dusunerek cevap verdim konuya cunku.

yarim saati asiyorsa yol asla degmez bence de. Neticede bunun kisi, kari yagmuru, cuma trafigi de var, o gunlerde olur sana 2 saat bi bakmissin.

Sürer sürmez mi? Maltepe’deyim işyerim Kadıköy’deydi tam tamına 12 km. minimum bir saat sürüyordu. Tabii burası İstanbul malesef.

Sürer sürmez mi? Maltepe’deyim işyerim Kadıköy’deydi tam tamına 12 km. minimum bir saat sürüyordu. Tabii burası İstanbul malesef.
Ben de 12 km'yi 10 dk olarak aldım. Antalyalıyım, Eskişehir'de okudum, Ağrı'nın bir ilçesinde çalışıyorum. 27km uzakta köy okulunda görevlendirmem var. Servisle gidip geliyoruz, servise ilk biniyorum. Servisin şehir dışı dolaşıp diğer hocaları almasıyla 50 dakikada köye varıyoruz. Dönüşte dolaşmadan herkesi çarşıda indiriyor, 30 dakika sürmüyor. İstanbul dışında da genelde böyle sürüyor.

Günde yarım saati anca yolda geçecek yani konu sahibinin gidiş geliş. Bana, uzak okulu seçip hemen araba almak mantıklı geldi. Maalesef bu ülkede para varken ne alabilirsek kâr olmuş durumda. İki ay önce 1.800'e aldığım süpürge, indirimde 3.080tl olmuş :( Yine 1.100'e aldığım ütü 1.800 olmuş. 1.500'e bitmeyen kartuşlu wifi yazıcı aldım 2.400 olmuş. Erkek arkadaşım eylül başında 196.000'e araba aldı. Bu ay satmak istese çok rahatlıkla 400.000'e satabiliyor.

Temel matematik bilgisi bazen lanet gibi bişey hakkaten...Oysa en kötü kıymanın 80 TL olduğu memlekette çorbasiyla, pilaviyla, yogurduyla, köftesiyle bir akşam yemeğini 15 TL maliyetle hazırladığını hesaplamak ve buna koşulsuzca inanmak... nerden baksan mutluluk :KK45:keske biz de böyle olabilsek

Son düzenleme:
Mune Mune Sürekli insanlara hayir boyle vs deyip asagilayan bir grup var farkinda misiniz? Buraya fikir almaya geliyoruz.Fikir vermek başka şey insanları aşağılamak yazdığına yazacağına pişman etmek başka sey.
Bu duruma müdahale etseniz fena olmaz.konu tamamen amacından sapıyor.

**Bugün kredilere baktım ve araç almaya karar verdim evet uzaktaki işi seçeceğim.Yatırım da olur hem araç da şartbzaten.Fikir veren hanımlara teşekkürler.

cidden o kadar suruyor mu,
ben direk 12 km 10 dakika falan diye dusunerek cevap verdim konuya cunku.

yarim saati asiyorsa yol asla degmez bence de. Neticede bunun kisi, kari yagmuru, cuma trafigi de var, o gunlerde olur sana 2 saat bi bakmissin.
Eğer lokasyon Istanbulsa 12 km 10 dakika anca ucarak ya da sokaga çıkma yasağında falan olur. Semtine bağlı olarak 1 saat trafikte oturdum dese şaşırmam :(

Back
X